Имате ли домашни помощници?

• 33 076
  • 285
  •   1
Отговори
# 105
Имам си и пералня и сушилна машина,че и машина за гладене. Laughing
С чиста съвест и без никакви угризения за разхода на енергия и околната среда ги ползвам.Тук,на север, всяко домакинство има сушилна машина,неизбежно е.Не ми харесва вярно много,истина е,че дрехите много бързо изтъняват и захабяват,така,че при всяка удобна възможност простирам навън.На машината за гладене/подарък от свеки/пускам само чаршафи,покривки,кърпи.Мразя да гладя и готвя,но чистя всеки ден,заради сина ми...той е с алергия към прах и животни/котки,кучета/,не че ми е любимо занимание,просто нямам много избор.. Thinking

# 106
  • BRUXELLES
mama007, с най-голямо уважение към трудът ти smile3525

Цитат на: Pops F
link=topic=393584.msg11127010#msg11127010 date=1241651771
Само за една блуза не бих пуснала пералнята и сушилнята. Все едно да си пусна миялната машина за една чаша!
МомиЧета- явно не сте ме разбрали правилно! Не съм писала , Че пускам пералня за една блуза , покрай дрехата , която ми трябва, все се намира какво още да се прибави, исках само да подЧертая предимствата на сушилнята.....  Hug особенно там , където непрекъснато вали.

# 107
  • далечно
разкажи каква е тази машина за гладене - за първи път чувам.

# 108
Loreley , става дума за преса за гладене. Може да се ползва само за покривки и чаршафи. И ние имаме такава и я ползваме само за покривки, защото чаршафи не гладим, и то само когато имаме гости, защото иначе не ползваме покривки. Заедно със свекърва ми я ползваме и въпреки това не се случва да се включва по често от 1 път на 2 месеца. Това не е нещо, дато обикновено семейство трябва да има. Ако имаш ресторант или хотел да, ама иначе ако питаш мен е безсмислено  Peace

# 109
Bee. 

mama007 , ами защо да не е хубава работа. И за 10 евро на час си е просто идеално, още повече, че е на черно и не плащаш данъци предполагам. И пак се чудя как успяваш да запълниш тези 9 часа. Една средно голяма къща се чисти за идеално за максимум 4 часа, като това включва  и чистене на кухня и баня. Прането го върши пералня. Освен гладенето да отнема много ама недоумявам кво толкова може да се събере за гладене за 1 седмица.  И едва ли всяка седмица миеш прозорци. Аз бременна в 9 месец, всъщност един ден преди да родя, измих всички прозорци на къщата, която е голяма за около 3 часа. Явно не ти е хич стресиращо и си е блага работа направо.
NikiFin най-малката къща която чистя има 9 стаи ,3 бани и 5 WC.Най-голямата ми къща е с 14 стаи, 5 бани и 6 WC.Обитава я семейство с 5 деца и е направо "Пълна лудница"(да ме прощават Рачков и Зуека).Не само,че не се чудя какво да правя,но най-често не ми остава време да си изям сандвича за обяд.Днес бях в тази къща и освен,че я изчистих цялата, смених чаршафите, пуснах 10 перални и още толкова сушилни и изгладих половината.Само да поясня,че в тази къща се глади всичко-чаршафи,дрехи,белИО(ох,не знам къде е мекото ЙО),хавлии включително и парцалите с които чистя. Crazy Мъжът носи 7 дни в седмицата панталон с ръб и риза.Ох,стана много дълго.

Ти ме уби  #2gunfire Да не бачкаш при Рокфелерови  newsm78. За коя държава става дума всъщност?

# 110
Дрехите не са се захабили кой знае колко, мъжът ми разни любими тениски на по 10 години, дето още стават.

Именно. Това, което захабява дехите най много е самото пране, а не носенето. По рядко пране, по дълго време имаш добре изглеждащи дрехи, а не обезцветени и прогнили от перилни препарати  Peace

# 111
Не, нямам, и не мисля, че някога ще имам (за чистене, гладене).
Бих си взела обаче някой да готви, защото много мразя това досадно домакинско задължение  Close .
Аз също използвам сушилня. Понякога, ако е топло ги суша на сушилника. Само за една блуза не бих пуснала пералнята и сушилнята. Все едно да си пусна миялната машина за една чаша!

Joy То ако става дума за една блуза по бързо ще е да си изпера на ръка, вместо да ходя до пеланя да я слагам да я вадя и да я мисля.  Peace За миене на чаша пък да не говорим

# 112
  • В облаците
Бел, кажи откъде се купуват тези талони за почистването? За пръв път чувам и си мисля, че ще се възползвам определено.   

# 113
  • ENGLAND
И тук без сушилня не може, докато грее слънце и гледаш заваляло. А дори и лятото е толкова влажно, че оставиш ли прането след като се стъмни трябва пак да го сушиш.
Е, добре сте си вие с мазетата и таваните, такова чудо в английско няма, перални, сушилни и тем подобни в кухнята или в нещо като килерче.

# 114
консерва съм  Twisted Evil - нямам домашна помощница.
не мога да си представя някой чужд за мен човек да ми ходи из къщата. а, не, мерси, не е за мен тази работа  Rolling Eyes.
сигурно когато стана на 80 г/дай боже Grinning/, ще си наема такава, но сега - не.
пера много, хич не ме интересува дали ще имам дълго една дреха, като се скапе, купувам друга. а ако ми е много ценна чак толкова  я пера на ръка или просто не я нося/но тогава се обезсмисля купуването на нови дрехи и няма да робувам и да се прекланям сега на някаква блуза, например/.
суша в сушилня - холандия е известна със скапания си климат, нямам мазе, нито таван. а и ако изсуша хавлиите си на въздух, стават твърди и гадни. а ползвам омекотители.

# 115
  • в Tara
има и машина за гладене на ризи.. представлява нещо като манекен върху който се облича ризата, загрява се 'тялото' на манекена и по този начин ризата се изглажда.

а фагор пък извадиха този 'хладилник' за гладене Mr. Green

# 116
  • Italia
има и машина за гладене на ризи.. представлява нещо като манекен върху който се облича ризата, загрява се 'тялото' на манекена и по този начин ризата се изглажда.

Дай снимка на туй 4удо. Praynig

Абе 4овек колко голямо жилиЩе трябва да има та да може да побере вътре вси4ките тези маШинарии и 4удеса на техниката. За консумираната ел.енергия Ще се направя на разсеяна... Whistling

# 117

Дай снимка на туй 4удо. Praynig

Аз знам за това, дето се надува с топъл въздух:

# 118
  • в Tara
ха, ей туй е!
дирокич, един етаж от къща трябва да имаш свободен да можеш да побереш всички измислици Crazy

# 119
  • Bristol
В Зимбабве една моя леля имаше няколко помощници - една за чистене, готвене, имаш и един, който поддържаше двора и отваряше вратата тя да не се мори. Друг свят.
Мъж ми вика, бял човек си бил там  Laughing Той живя и работи известно време в Нигерия. Имал си жена, която му движела цялото домакинството, шофьор и денонощна охрана на къщата  Crazy От там дойде да работи и живее в Англия и първите думи му бяха, голяма мизерия е на Острова  Joy

Иначе по темата, нямам помощници, но и на работа не ходя. Преди години идваха да ни почистват жилището веднъж седмично за няколко часа, супер облекчение ми беше. Аз не обичам да чистя и гладя. Подреждането и готвенето не ми тежат. Само за прозорците идва един човек да ги мие веднъж месечно. Градината ни е малка и за мен е удоволствие да се занимаван с нея, така че и градинар си нямаме  Wink

mcdirock, ние точно се чудехме, дали да не сложим сушилня в гаража. Като се роди малката ми беше голям зор със сушенето на прането през дъждовните периоди, които не са никак малко  ooooh! Но май с годините свикнах и сега много рядко се присещам за сушилня, та може и да се размина с тази придобивка.

Общи условия

Активация на акаунт