,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 6

• 101 529
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
dgudge благодаря, след кото съм изтеглила нещо трябва ли да правя нещо за да сиидвам?
Сънчо за пердетата, според мен по- равномерен става набора с двойна лента, мисля, че не е нужно да  переш пердето, аз лично като зашивам пердалъка си оставям около 2 см. да стърчи нагоре, така стои като къдра и скрива корниза.

# 61
  • София
Това което си изтеглила в торент програмата не трябва да го спираш така то става стрелка нагоре , което значи , че сиидва

# 62
Много благодаря! Hug Дано да съм го направила както трябва.

# 63
Привет на всички в тази красива и полезна тема, Имам малко нужда от помощ  и съвет, имам си машина но се справям успешно само с подкъсяване на дънки и панталони и шиене на спални комплекти.
 На 13 юни сме на сватба на девер ми, харесах си много една рокличка  тази:
  моята е в черно, но само в червено я има снимана отпред
пристигна размера съм го уцелила, но има два проблема първо малък бюст от моя страна и второ дължина не е много къса но съм с две деца и преполагам че има вероятност при навеждане да ми се вижда част от бельото.
 Единствените идеи които ми идват са да си купя сатен и да си направя презрамка през врата така няма да имам проблем с бюста и второ
може ли да се удължи така с тюл или както там му се вика.
 Моля помогнете нямам възможност да си купувам нова рокля имате ли идеи как да пригодя тази. Само за инфо 45 кг. съм 162 см.

# 64
Привет момичета   bouquet
Може ли да се шие трико на обикновенна машина? Забелязала съм, че при масовата конфекция тегела е по спецефичен и задължително изпълнен с гъвкави, полиестерни конци. Което ме навежда на мисълта, че памучните макари тук нямат работа. Ще съм ви благодарна да ме посъветвате, и да споделите тънкости как при домашни условия мога, да си изработя дреха от трико  Grinning
1. Запис Peace
2. При масовата конфекция се шие с 4 или 5 конечен оверлог затова изглежда така. Имаш ли приставка за шиене на трико?
3. Ако нямаш - подлепваш местата, върху които ще минава тегела с тъничко подлепващо и тогава шиеш отгоре. Това и аз съм го правила, става.
4. Трико се шие с конуси за оверлог, те са еластични. Продават ги в шивашките магазини. И долния, и горния конец трябва да са от тях Peace
  Ако имаш 5-конечен оверлог, можеш да ползваш  и верижния тегел , защото е по-еластичен.Аз съм шила много пъти трико на правата машина, обаче не  със всяко трико се получава.Важно е да си купиш игли за трико, ако има такива  за домашна машина.За  професионалните има.Те са с капковиден връх, който не цепи трикото, а само разтваря плетката и не се пускат бримки.Подлепянето  няма да помогне много, а само ще влоши нещата.Идеята е  да не стягаме шева, а да го направим еластичен.Ако намериш тънки ленти силикон, с тях едновременно  шева се фиксира, но и остава еластичен.Обаче ти препоръчвам да шиеш  с оверлог, дори да е само 3-конечен и с обикновенни конци.Онич специалните  могат само да ти извадят  душата, пък и  не всеки оверлог работи с тях.А  освен всичко друго конеца на иглата  пак  си е полиестерен или памучен, а не специален, така че смисъл няма.

# 65
  • Пловдив / София
Момичета, здравейте, за първи път влизам в темата ви. Simple Smile

Знам, че не сте професионлани шивачки, но все пак има ли някоя, която да шие за чужди хора. Т.е. срещу заплащане. И да е от Пловдив.
Ако не, някоя дама от Пловдив би ли ми препоръчала добра шивачка, ако ходи при такава.

Може на лични.
Предварително благодаря.

# 66
  • Sofia
Здрасти пак от мен, снощи завърших едно панталонче и за моя изненада се получи. Кройката полу я извадих от друг панталон, полу я измислих. Пускам и още няколко нови нещица.
рокля
пола
панталонки

# 67
  • Пловдив
misheto17 за удължаването аз съм го правила с финна мрежа и финно трико става.

Шунка БРАВО продължавай в същия дух.

# 68
Днес открих темата.Чудесна е.Дългогодишна шивачка-любителка съм.Купувах много Бурди,но сега вече не.Моля за идея.Искам да си ушия пола,разкроена от ханша надолу,но не на парчета.Нещо като клош,но не толкова широка.
Относно въпроса за трикото-шила съм на обикновена машина-Науман-трико,като под плата слагам лист пилюр или какъвто и да е много тънък лист хартия.После го откъсвам.

# 69
  • София
mtg, благодаря ти много за ценния съвет.  Ще те послушам.

# 70
  • Sofia
И аз имам едно трико, но както и да пробвах, изглеждаше зле. Оставям си го за по-нататък. Simple Smile

# 71
Мисля, че е крайно време да се запиша при вас  Hug И за да не е просто гол запис ето последната туника, която уших за щерката http://images.jujavka.multiply.com/image/1/photos/5/500x500/36/P … amp;nmid=79850154

# 72
  • Kопенхаген
Lei@ Благодаря за съвета! Разбирам, че ушиването на дреха от трико в домашни условия, не е лесно начинание.Особено, ако се предприема от любител като мен.След всичко прочетено, едва ли ще се наема да изработя дрехата, но всеки ваш съвет  тук ми беше от невероятна полза.
  bouquet

# 73
  • Бургас
Мадам Помпадур , ей това потниче уших днес за дъщеря ми. Ползвах обикновен конец и игла за трико , най-тънката която намерих - 75/90. Получи се добре, и аз съм любител. Wink Докато не опиташ няма да разбереш . Flutter
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12625835
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=12625838

# 74
  • Kопенхаген
 Shocked Браво мила! Туниката е много романтична и на младата девойка стои великолепно  Grinning
Благодаря за куража, който ми вдъхваш   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт