,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 6

• 101 474
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Шунка Разкошни са
Браво на теб
а лебеда как го направи

# 616
Леле Шунка, разкошни са, а за лебеда нямам думи....  Party

# 617
  • Sofia
Мерси! За лебеда направих нещо като по-дълъг потник, пречертах го от една рокля. За него зашивах набраните парчета тюл, които рязах на око - 2 метра тюл замина като нищо Crazy. Преди да зашия последните 3-4 парчета, заших врата на лебеда, така че да виси към полата. Него си го скроих съвсем на око, гледайки от снимка на истински лебед - дълга фуния, заоблена и леко разширена накрая, черно с формата на очите и конус за устата, натъпках всичко с вата от една възглавница. Отзад на главата на лебеда и на едната презрамка има от тези металните копчета, като кукички, но не държат, така че после закачвах главата към илика на презрамката.
Крилата са отделно, намерих ги в един магазин - иначе мислех да направя роклята с ръкави със зашит за тях шал от пера.

# 618
  • Egypt
Шунка, страхотни са нещата. Сега като видях роклята- палто се сетих, че преди като пита за сатенените ленти забравих да кажа, че много пускат като се перат, дано тия да са от хубавите и да не изцапат белия плат.
Scorpi_D, номера на тези дрехи е в кроенето- доста са сложни кройките, от английската школа на Вивиен Уестууд са заимствани. Можеш наистина да пробваш с идеята на Шунка, но има риск да не изглежда добре заради правите нишки, ако не знаеш как да ги разпределиш.

# 619
Здравейте момичета,
благодаря ви за хубавите думи  Blush

а сега искам да ви питам нещо относно кройките от интернет към списание Оттобре дето са на pdf как ги разпечатвате? в смисъл за да излизат в действителен размер? аз имам принтер А4 и като му дам да печата имам чувството че не излизат в 1:1
уф как го обясних надявам се да сте ме разбрали

# 620
Шунка браво!Супер са ти произведенията.
 faima чувала ли си за някакъв учебник или книга за този начин на кроене, защото явно няма да стане хаотично да кроя а ми се иска да схвана принципите, че имам доста безформени парчета, които могат да влязат в употреба за нещо интересно.

# 621
  • Egypt
Scorpi_D, не мога да помогна тук, защото знанието как да се конструират тези модели се получава трудно. Преди няколко години бях заела за кратко една английска книга за текстил и техники на конструиране, цената й беше 250 паунда, и не ставаше изобщо за самоучител.

# 622
Скорпи защо не пробваш нещо от типа на зашити малки парчета, да станат на плат, нещо в стил пачуърк, но без да гониш стилистични и еднакви фигури, ами да са различни и разхвърляни, като например това

И после от полученото платно да си скроиш топ или блузка с проста кройка, но с по-свободно стоене. Да речем нещо подобно - http://www.friendsofpr.com/margibat/Top3.jpg

# 623
Здравейте момичета,...........
а сега искам да ви питам нещо относно кройките от интернет към списание Оттобре дето са на pdf как ги разпечатвате? в смисъл за да излизат в действителен размер? аз имам принтер А4 и като му дам да печата имам чувството че не излизат в 1:1
уф как го обясних надявам се да сте ме разбрали

Така трябва да са настройките на принтера, за да се разпечатат кройките правилно.

# 624
valen  благодаря ти   bouquet и аз така го настройвах както си ми показала само че не обръщах листа, а явно е важно да се прави. Благодаря ти още веднъж сега ще пробвам да извяря някоя кройка да видим как ще стане

# 625
Здравейте момичета! Следя ви от доста време и ми е изключително приятно да знам, че има можещи и кадърни жени с фантазия, които споделят опита си и помагат на тези, които искат да се научат! Поздравявам ви всичките!

Ходила съм на уроци по шев и кройка и  шия от 2 години. Шиенето няма нищо общо с професията ми, но ми носи удоволствие. Не мога да се похваля с много сложни неща, но все пак сега се уча. Искам да кажа на всички ви, че моята машина е Тойота и съм много доволна от нея. Нямам никакви забележки. Не знам защо сте толкова зле настроени към тази марка, а може би аз съм имала късмет с моята машина, не знам. Върши ми чудесна работа и я препоръчвам. Simple Smile

# 626
Включвам се да се похваля - от днес съм с нова шевна машина.
Вероятно ще съм по-активна тук, а и дано скоро да мога да покажа нещо.

# 627
faima  разбрах те благодаря все пак. nomadka между другото аз също си мислех за този вариант и понеже ми е любопитно ще се опитам тези дни да скалъпя нещо. Ако се получи подходящо за гледане ще ви го покажа  Simple Smile

# 628
Шунка-чудесни роклички си направила.  bouquet   поздравявам те,браво.Имам въпрос за синята рокличка на точките-как си направила горната част да е набрана по този начин?Това с някакви ластичета ли се прави?Благодаря предварително. Peace

# 629
  • Sofia
Шунка-чудесни роклички си направила.  bouquet   поздравявам те,браво.Имам въпрос за синята рокличка на точките-как си направила горната част да е набрана по този начин?Това с някакви ластичета ли се прави?Благодаря предварително. Peace
Долният конец е ластичен, просто направих няколко успоредни шева. Става много лесно Simple Smile

faima, изобщо не се бях сетила, че може да пускат панделките, мерси, че предупреди! Тя роклята вече е прана и за късмет е ок, но за друг път ще знам.  bouquet

Коте, честита машина, каква е?

Общи условия

Активация на акаунт