,Игли си имаме, ала не сме плетачки, наричаме се храбрите шивачки-тегел номер 6

• 101 546
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Egypt
bg_mama , защо не ползваш snimka.bg.
maslinka, най- простичката и лесна програмка за рисуване е Paint, няма начин да я нямаш в компа си, всеки с Windows я има. И от нета можеш да си дръпнеш безплатни програми за рисуване.

# 541
faima ето тук е всичко,не шия конкретно дрешки,но понякога и това се случва.

http://picasaweb.google.com/pocvetovetenadagata/ShareniaDoShia#5 … 27428113786405474

Пиши ми само така дали става,успяла ли си да ги видиш Peace

# 542
faima  може ли да ме носочиш от къде по-точно да си дръпна тая програма.

# 543
  • Egypt
maslinka, ето:
http://www.getpaint.net/download.html
А тук има малко подробности за програмата:
http://209.85.229.132/search?q=cache:-6l4Opg6cRUJ:www.getpaint.n … hl=bg&ct=clnk

bg_mama , отвориха се снимките, много интересни неща, изобщо не се подценявай. Много се впечатлих от дамаската на диваните  Peace

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 21:54 от faima

# 544
Момичета, решила съм да пробвам да си ушия чаршафи и спално бельо, но от сатен. Някой пробвал ли е със сатен и какъв да търся, защото тези които гледах са само за дрехи и май не стават за спално бельо? Дали да е еластичен или не ? Thinking newsm78

# 545
bg_mama , отвориха се снмимките, много интересни неща, изобщо не се подценявай. Много се впечатлих от дамаската на диваните  Peace

Ако знаеш с тия дамаски какви нерви потроших(и с мъжа де,двамата претапицирахме). Crazy
И между другото незнам къде точно сгрешихме но на канапето сега на седалката се отпусна и е като балон,скоро трябва да взема пистолета на майка и телбод и да опъваме и изчистваме на някъде ooooh!.Мобела на самото канапе барабар с тапизерията му е отвратително,незнам дали бих се наела втори път на тоя тормоз.
А колко плат излишен съм купила...... Joy.Като никога мерих сигурно 5 пъти,и пак не уцелих Joy

# 546
  • Бургас
Здравейте, момичета! Отдавна ви следя темата, но сега имам нужда от помощ. Дъщеря ми иска да и ушия такава рокля: http://socialitelife.celebuzz.com/archive/2009/05/04/rachel_bils … la_red_carpet.php
Интересуваме ме техниката за изработване на тези "драперии". Приемам идеи Simple Smile

# 547
  • Egypt
mariela_penkova , не ти препоръчвам обикновените сатени за дрехи (еластични или не), защото много бързо се надърпват и нищят. Има специални за спално бельо, по- плътни са. Аз си ших навремето, когато бях бременна, имах един топ изостанал сатен, естествен обаче, и до сега си ги ползвам нещата; спаси ме тоя сатен в последните месеци на бременността, когато не можех да се обърна, без да се приплъзвам Laughing И за лятото са много хубави, защото държат хладно.
dinehri, драпирането е най- трудната техника. На какво ниво шивачка си, и от каква материя ще правиш роклята? От сега да кажа, че по- лесно ще ти е, ако направиш деколтето не залегнато, както е на снимката.

# 548
  • Бургас
Благодаря Faima за бързия отговор. Любител съм, шия от готовите кройки от "Бурда" за близките си. Най-сложните неща, които съм шила са палта и сака, макар че много по изнервящо беше шиенето на последната рокля на дъщеря ми от естествена коприна. Платът трябва да бъде копринен шифон.

# 549

http://club.osinka.ru/topic-61170

Не знам дали е пускал някой този линк, но на мен ми е много полезен и реших да го споделя. тук има много книги за конструиране моделиране и списания с готови кройки.Да предупредя, че е на руски.

Ето и няколко снимки с пояснение как точно се теглят книгите и списанията.

избираме например някоя книга от "Справочные книги по шитью" - щракаве върху заглавието и ни се отваря нов прозорец

от тук си избираме книгата, която искаме да изтеглим и щракаме върху нейната снимка.

под снимката на корицата  има линк за изтегляне.

Надявам се да съм ви била полезна.

# 550
Здравейте, момичета! Отдавна ви следя темата, но сега имам нужда от помощ. Дъщеря ми иска да и ушия такава рокля: http://socialitelife.celebuzz.com/archive/2009/05/04/rachel_bils … la_red_carpet.php
Интересуваме ме техниката за изработване на тези "драперии". Приемам идеи Simple Smile
dinehri щом си наясно с кройките на Бурдата в брой 11 от 2007 год има подобна рокля/само деколтето е различно/ , знаеш че там има обяснения как се шие
п.п. щом ще я шиеш от копринен шифон се въоражи с търпение много ядове ще береш тава за мене е много годна материя Twisted Evil успех в шиенето

# 551
  • Egypt
valen, мерси много за линка, има списание "Patrones", а аз съм му голяма почитателка  Peace
dinehri, снощи писах писах, подробно обясних за драпирането, и какво натиснах, всичко се изтри, умрях от яд. Сега пак ще понапиша, но малко по- скромно, а ако има нужда пак ще обяснявам после.
Роклята трябва да е от две части- горна (драпирана, от шифона) и долна (хастар, от някаква лесна за шиене материя, в цвета на шифона). От шифона ще трябват два пъти дължината на роклята. Скрояваш хастара, ако е редингот зашиваш шевовете на редингота, без страничните, да се получат една предница, ляв и десен гръб (цип на гърба). Опваш предницата на маса, да не се плъзга, взимаш шифона, забождаш с карфица най- горе от едната страна, хубаво опъваш шифона встрани, за да не провисне накрая, и забождаш и другата страна. Започваш да драпираш, като бодеш с карфици. Излишното от шифона изрязваш едва когато си доволна от драперията. Накрая минаваш с прав тегел, за да фиксираш шифона върху хастарната част. По същия начин правиш и гърбовете. Зашиваш и завършваш всички шевове.

Друг вариант, но се иска манекен, е да завършиш изцяло хастарната част, без шева с ципа. Шифонът се зашива за подгъва на хастара на роклята- опаковата част на хастара с лицето на шифона- по този начин се образува скрит подгъв, без да се вижда шев. Обръща се шифонът с лицето. Облича се роклята на манекен, или на момичето, ако има нерви да стои, и драпирането започва, като се бодат карфици в страничните шевове, а също и по края на оставения незашит край, където ще е ципа.
За да се фиксира добре драперията се правят и множество скрити бодове на ръка (тук е най- добре да се направят в мисления среден шев на предницата), като се взима само по една нишка от шифона.

# 552
Здравейте момичета приемате ли нови попълнения  GrinningПреди няколко дена видях при вас една идея за чанта ето моята реализация http://milkovibg.snimka.bg/hobby/modeli.464446.16989845 Хареса ми краиния резултат Rolling Eyes

# 553
  • на втория етаж
valen, мерси много за линка, има списание "Patrones", а аз съм му голяма почитателка  Peace
dinehri, снощи писах писах, подробно обясних за драпирането, и какво натиснах, всичко се изтри, умрях от яд. Сега пак ще понапиша, но малко по- скромно, а ако има нужда пак ще обяснявам после.
Роклята трябва да е от две части- горна (драпирана, от шифона) и долна (хастар, от някаква лесна за шиене материя, в цвета на шифона). От шифона ще трябват два пъти дължината на роклята. Скрояваш хастара, ако е редингот зашиваш шевовете на редингота, без страничните, да се получат една предница, ляв и десен гръб (цип на гърба). Опваш предницата на маса, да не се плъзга, взимаш шифона, забождаш с карфица най- горе от едната страна, хубаво опъваш шифона встрани, за да не провисне накрая, и забождаш и другата страна. Започваш да драпираш, като бодеш с карфици. Излишното от шифона изрязваш едва когато си доволна от драперията. Накрая минаваш с прав тегел, за да фиксираш шифона върху хастарната част. По същия начин правиш и гърбовете. Зашиваш и завършваш всички шевове.

Друг вариант, но се иска манекен, е да завършиш изцяло хастарната част, без шева с ципа. Шифонът се зашива за подгъва на хастара на роклята- опаковата част на хастара с лицето на шифона- по този начин се образува скрит подгъв, без да се вижда шев. Обръща се шифонът с лицето. Облича се роклята на манекен, или на момичето, ако има нерви да стои, и драпирането започва, като се бодат карфици в страничните шевове, а също и по края на оставения незашит край, където ще е ципа.
За да се фиксира добре драперията се правят и множество скрити бодове на ръка (тук е най- добре да се направят в мисления среден шев на предницата), като се взима само по една нишка от шифона.

faima ,две дължини плат ми се струва,че няма да стигнат,при драпировките се получава тройно наслагване,а не двойно.

# 554
  • Egypt
Зависи какъв плат използваме, в случая с копринения шифон две дължини са достатъчни, още повече, че рокличката е къса. С три дължини ще стане много надундено, поне такъв е моят опит  Peace

Общи условия

Активация на акаунт