Идват лято и море, Дюкан по бански ще ни съблече - 180

• 23 889
  • 478
  •   1
Отговори
# 210
сметана Naughtyобезмаслена????!!! newsm78

# 211
Здравейте отново!
Предупреждавам - ще пиша чаршаф и моля за извинение, но темата ми е важна.
Причината - изчетох книгата Чудото на овесените трици. Появиха се следните въпроси, които може би са обсъждани преди, но предполагам, ще са важни за нас - по-новите.

1. Относно извличането И на полезни вещества с триците
Стр. 27. "Хората, които продължително време са на  бедна на мазнини диета, трябва да следят единствено съдържанието на вит. Е. Достатъчна е само една чаена лъжичка слънчогледово олио на седмица, за да се компенсира една по-значителна консумация на овесени трици."
Въпрос 1 - трябва ли да се приема тази една лъжичка слънчогледово олио на седмица?

2. Относно количеството трици
Стр.41-42 Според Дюкан имаме право на 1,5 супена лъжица с връх в ударна фаза,  във втора фаза - на 2, трета фаза и нататък - 3 лъжици непременно!

Стр. 59  (Засяга хората в преддиабетно състояние (ако го знаят) и обременените фамилно, както и всички застрашени от диабет по няколко критерия, които вече са известни и дори влизат като анкета при профилактичния преглед при личен лекар, между тях е и наднорменото тегло)
За такива хора Дюкан препоръчва профилактично минимум 3 лъжици, оптимално - 5 лъжици на ден, разпределени 1 сутрин, 2 на обед, 2 вечер, взети с храната.

Въпрос 2 - за тези като мен с опасност от диабет, висок (бивш  Wink) холестерол и пр., колко трици според вас трябва да се поемат все пак и кога.

Въпрос 3 - защо се е популяризирало мнението, че и в първа, и във втора фаза се ядат по 3 супени лъжици трици на ден.

Много ще се радвам, ако възникне някаква дискусия по тези две теми.

Отделно от това искам да кажа, че книгата ми беше много интересна и страхотно полезна. Мисля, че всеки трябва да е прочете.

# 212
сметана Naughtyобезмаслена????!!! newsm78

а де, и аз това се чудя - иначе изварата е 1%. четох за начините на производство на изварата - в различните страни е различна, примерно у нас не сме били добавяли ренета/сирище, и затова ставала толкова 'суха', за разлика от немската и скандинавската извара примерно. дали пък от самия начин на производство не се образуват по естествен начин липса или наличие на сметана в изварата? щото и тя като всеки продукт си има съставки. моля вещите по темата за извароправенето да се обадят  Mr. Green

Цитат
1. Относно извличането И на полезни вещества с триците
Стр. 27. "Хората, които продължително време са на  бедна на мазнини диета, трябва да следят единствено съдържанието на вит. Е. Достатъчна е само една чаена лъжичка слънчогледово олио на седмица, за да се компенсира една по-значителна консумация на овесени трици." Въпрос 1 - трябва ли да се приема тази една лъжичка слънчогледово олио на седмица?

аз пия витамин Е  Peace

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 19:30 от chugra

# 213
chugra , миличка търси си обезмаслена суроватъчна извара ! Тя със сигурност става !   bouquet

Еленче  ,  ти колко си висока ? Имай предвид , че при тази толкова амбициозна цел , когато включиш и спорт кг трудно ще падат може да се сваля на мерки но на кг се съмнявам ! Според мен мини си постепенно във трета и си спортувай , така ще уформиш тялото и ще изглеждаш чудесно на тези кг  !  Hug

ЕДИТ Мерси миличка , ако всичко е наред по нова година ще сме 3 ма  Hug  bouquet ! Щом е така си взимай тази от 0,2% , защото тази със сметаната мисля че не става  Peace
Ами какво да ти кажа като чуя сметана и се свързва с висока стойност мазнини , защото просто ако наистина е сметана тя си е най-мазната чест на млякото ! А тук в БГ има и много екстри като сгъстители и Е-та
едит 3 Hug Crazy  bouquet

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 19:43 от mmmshushy80

# 214
Ох не мога да се вредя изобщо в тази тема  Blush
При мен върви що-годе нормално, като изключим че не съм свалила и грам  Sad Но аз знам защо- вече е момента на спорта, иначе няма да стане. Има едно ново девойче, на почти 20 години - тада кажа, че и аз съм на 20 години, тъй че няма проблем с режима  Peace
Само че като останат последните 3-4 килограма и когато целта е твърде амбициозна (като при мен), не може да се чака на режима.... трябва да се включи спорт, движение....на мен скоро ми свършва ваканцийката и съм взела мерки  Twisted Evil чакам с нетърпение да се срещна с .... моя нов кростренажор, който ме чака сглобен в квартирата в София  Party Ще раздвижа нещата и дано скоро да потръгна надолу....че другата седмица ме чака сватба - трябва да съм Убава с роклята, която още не съм си купила  Mr. Green
ПП Сватбата не е моя  Crazy

# 215
chugra , миличка търси си обезмаслена суроватъчна извара ! Тя със сигурност става !

шуши, първо едно голямо честито за бременността! дано протече леко и скоро да си имаш бебенце, което само да те радва!   bouquet тук няма суроватъчна обезмаслена извара, единствено намирам една немска, която е като цедено кисело мляко (0.2%) и тази, в която пише, че има сметана, и която също е 1% мазнини. убих се да търся други, но няма  Blush

едит: всъщност да питам - сметана защо не може да се яде? освен, че се предполага, че е само мазнини, други 'противопоказания' има ли?
едит 2: гледам в дюканските рецепти сте сложили снимка на котидж чийз, на която ясно се вижда, че има сметана, а самото котидж чийз също е извара (на английски) - може ли наистина според процеса на производство в някои извари да има, а в други да няма сметана?
едит 3: шуши, с теб можем май цяла вечер да си говорим с едити  Joy мерси за съвета   bouquet

пък ако някой знае нещо конкретно по въпроса да сподели моля..  Confused

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 20:02 от chugra

# 216
Някой да си познава този аватар ?  newsm78
Дорче,извинявай че ти отмъкнах слънцето с очилцата.Не съм обърнала внимание ,че е твоя.Сори пак.
Дано този е свободен ,че и без това ми пасва . Laughing
Отивам да чета ,че много сте изписали.
Heart Eyes

# 217
Здравейте момичета и момчета!
Доста изчетох и ми се искаше лично да поздравя всички с поводи,но амнезията си оказва влияние.
Въпреки това поздрави за всички с месечинки!  bouquet
Поздрави за всички с минусчета и за всички задържащи постигнатото!  bouquet
Мен също ме вълнува въпроса за триците ,а и въпроса за това дали могат да навредят на децата.Ние всички в къщи ги ядем.lilov11 прочетох твоя коментар за това ,че по-скоро не биха навредили на детския организъм,ама все пак ако някой има повече информация би било полезно не само за мен ,но и за други хора.
Сега да дам отчет ,от вчера имам -1кг и днес се потвърди така ,че вече съм -16кг .
В началото на режима си поставих цел ,като не съм очаквала ,че ще я достигна.Сега вече съм близо ,направо не мога все още да повярвам CrazyЗамислям се да си променя целта на 70кг.
Ами стига толкова съм писала...прегръщам всички Hug

# 218
мисля да се включа по въпроса с триците.
Ядем по 3 лъжици трици защото се водим по първата книга която е за режима. Другата Чудото на овесените трици не е написана за режима а по принцип специално за триците, но не в режима на Дюкан(това е според мен).
А да и нашите френски девойки казаха че такава книга Чудото на овесените трици в франция няма!
Друго какво имаше.... незнам

# 219
Намерих дискусия по въпроса за това, колко трици се ядат през различните фази
тук
и
тук

Все още питам за увеличеното количество трици и олиото  newsm78

Последна редакция: пн, 04 май 2009, 21:51 от Jenusha

# 220
Здравейте моми4ета, утре правя първа месечинка с Дюкан и по тоя повод си сложих една линийка и се надявам да я местя по често.

вашите коментари много ме окуражават, мерси.
Имам една чуденка и аз. Има ли някой друг който като мен е почти нон/стоп гладен, особено вечер....

Мислех, че ще свикна да ям по малко, ама за сега не забелязвам такъв ефект...  newsm12
 Hug Hug Hug на всички

# 221
  • Пловдив
76 страница от книгата - става въпрос за закуската през ударния период:

За влюбените в зърнените храни, запечените, яшните и неподатливите на диети съм измислил една рецепта за нещо като палачинка, която може да се включи в протеиновия режим.
Вземате една супена лъжица житни трици, две супени лъжици овесени трици, един жълтък или едно цяло яйце, според апетита и холестерола, и една супена лъжица обезмаслена извара. Размесвате всичко това и го изсипвате в тефвонов тиган .....

Ето от тук сме взели идеята за 3 лъжици трици.

# 222
Момичета /и момчета предполагам/ приемате ли една нова Дюканка на 13 дена.
Добре, че започнах да ви чета , че да ми давате кураж.В самото начало бях много отпаднала и без никакви емоции, но сега вече съм по - добре,особено като ги няма 4 килца и походката ми се нормализира / вече не стъпвам тежко, тежко, а леко се пофръцквам /.Ох, дано да издържа, че голям резил, ако се проваля.Иначе спазвам всичко стриктно и не криввам.
Много си харесах линийката на lilov11 и аз искам такива бързи резултатиииии  newsm03

# 223

Здравейте моми4ета, утре правя първа месечинка с Дюкан и по тоя повод си сложих една линийка и се надявам да я местя по често.

вашите коментари много ме окуражават, мерси.
Имам една чуденка и аз. Има ли някой друг който като мен е почти нон/стоп гладен, особено вечер....

Мислех, че ще свикна да ям по малко, ама за сега не забелязвам такъв ефект...  newsm12
 Hug Hug Hug на всички

# 224
  • Пловдив
А защо стоиш гладна?  newsm78
Добре дошли на всички новички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт