"Рециклирани" манджички

• 12 673
  • 45
  •   1
Отговори
  • На брега на реката
Хвърляте ли храна, която не е изядена на вечеря или обяд? Преобразявате ли вчерашните ястия или просто ги претопляте отново?  Аз например от  позасъхналият хляб понякога правя баница, където тънките филийки ми заместват точените кори. По принцип съм любопитна, знаете ли рецепти с "рециклирани" продукти ?

# 1
  • UK/София

Не "рециклирам" нищо.Манджите се ядат най-много три дни, ако след това евентуално нещо е останало го изхвърлям.Майка ми прави от стар хлаб мачкан, беше ми много любим.

# 2
  • София
Каквото ядем - обикновенно е за 2 вечери. През деня не сме в къщи. Ако не се изяде на втората вечер - кучето се облажва.
Единственото рециклирано е бяло месо от пиле на грил - или със зеленчуци и ориз, или на гювечета го правя.
Стария хляб - пържени филии, сухар или пак за кучо.

# 3
  • На брега на реката
Имах предвид "рециклирани" - когато остане нещо от скарата, например, го преобразявам : кюфтенцата с дом сос, наденички и кебапчета с боб яхния, пържолките с картофи или ориз на фурна ... Все в този смисъл.

# 4
Наскоро рециклирах пилешки дробчета на фурна с чушки с доматки, които не се уважиха вечерта и за обяд на другия ден направих супа с едно разбъркано яйце, което добавям докато супата ври, шепа ориз и малко джоджан. Просто в къщи супите вървят повече. Друго не ми се е случвало да рециклирам

# 5
  • На брега на реката

Майка ми прави от стар хлаб мачкан, беше ми много любим.

Как точно го прави?  chef

# 6
  • по пътеката
не хвърлям от днес ,оставям за утре, ако някой пригладнее или не яде това ,което се готви! понякога  като остане нещо и с добавка на няколко 4укнати яйца или запържени хапки и айде ново ястие!или от останало  месо се прави  друго ядене -супа,фрикасе или хапки!или му се добавя гарнитура!

# 7
От сух хляб стават най-хубавите пържени филийки  Peace

# 8
  • София
Варени останали картофи на следващия ден се дояждат запечени със сметана, сиренце, кашавал, шунка,месце някакво.....
Ние хляб не ядем, но когато сме купили и най-често остане- правя торта с него
От останал козунак- също торта или сладкиш с крем

# 9
  • На брега на реката

Варени останали картофи на следващия ден се дояждат запечени със сметана, сиренце, кашавал, шунка,месце някакво.....
От останал козунак- също торта или сладкиш с крем

Peace Варените картофи и аз преработвам на другия ден със сметана и топено сиренце, но задушени на тиган.  А каква торта точно правиш с хляба ?

# 10
  • ГОре на черешата...
Онзи ден рециклирах едни спагети - соса свърши, а останаха колкото за една порция. На другия ден леко запържих пресен лук, метнах нарязаните на дребно спагети, залях с разбити със сирене яйца и...мъжо си облиза пръстите Laughing.

А иначе - ако на втория, третия  ден не се изядат манджите - една немска овчарка и една каракачанка чакат гладни Mr. Green.

# 11
Аз печеното пиле го "преправям" на фрикасе,пържените кюфтенца стават с дом.сос или бешамел,останали спагети слагам в гювечета с домати,маслини,кашкавал и каквото се сетя друго,с малко фантазия,всичко влиза в употреба  Wink

# 12
Ориз като остане го правя на оризови кюфтета или добавям зален4уци и заливам с яйца и кисело мляко.
Пържолки и други месца правя на гюве4ета.

# 13
  • Стара Загора
Тези Крокети от ориз със зеленчуци и шунка приготвях за едно гости,
но двойна доза, като доста от заготовката остана.
На другия ден добавих вода с разтворени бульони и застроих, стана много вкусна супа.

# 14
  • София
А каква торта точно правиш с хляба ?
Клоа, нарязвам хляба на тънки филийки, отстранявам кората. Забърквам смес като за крем карамел. В намазнена тавичка сипвам малко от сместа, редя ред филийки, заливам със сместта, върху филийките могат да се поръсят накиснати предварително в ликьор или топла водичка сушени плодове или някакви ядки- орехи, бадемчета, лешник на ситно.......и така докато свършат продуктите. Най-отгоре поръсвам леко с кафява захар, а понякога слагам и фини овесени ядки. Пека на 200 градуса, докато се зачервени приятно отгоре. Става много хубав сладкиш, а ако се яде на следващия ден (ако устискаш) - става още по-вкусно, защото хляба е поел от крема и е страхотно вкусничко Peace

Общи условия

Активация на акаунт