Перник-16

• 14 724
  • 275
  •   1
Отговори
# 210
viktoalia transparanta, Честито  bouquet Мисля че ще имаш изгода от това, че нямате брак Whistling Моя позната, която няма брак с бащата на детето плаща половин такса в детската градина, защото се води самотна майка Peace

# 211
viktoalia transparanta, Честито  bouquet Мисля че ще имаш изгода от това, че нямате брак Whistling Моя позната, която няма брак с бащата на детето плаща половин такса в детската градина, защото се води самотна майка Peace
И аз знам че се плаща половин такса,
На 1 юни някои ще доиде ли към 11 часа пред двореца или жълтото пате(ако имат парти като миналата година)???

# 212
viktoalia transparanta, мерси   bouquet
Ир, браво на сладура Simple Smile
Лиске, ако не вали дъжд ние ще сме някъде около двореца, но малката не разбира още от партита.

# 213
 viktoalia transparanta - честито  newsm10 , радвам се че успяхте.

ir85 - браво на Кальо, страхотен е  smile3501

Аз вече захраних Дими с плодово пюре - много му хареса (само, че съм тъпа и му дадох ябълка и морков, та разреди малко аканията,  smile3555 но вече си поправих грешката). Днес бяхме на консултация и педи каза да започваме със зеленчуковите.
За тези от РИОКОЗ преди ви писах, как безотговорно се отнесоха, сега пак са решили, че искат да му взимат кръв за изследвания  newsm61 . Страшно се ядосах и днес отидох до там. Обясних им, че съм страшно разочарована от тях, че не става да ми бодът всеки месец детето и накрая "опорочени изследвания" и им заявих, че не искам повече да ме притесняват и да се занимават с детето ми. Явно им се е усладило да прибират пари по клинични пътеки - да ама не!  #Sniper

# 214

Аз вече захраних Дими с плодово пюре - много му хареса (само, че съм тъпа и му дадох ябълка и морков, та разреди малко аканията,  smile3555 но вече си поправих грешката). Днес бяхме на консултация и педи каза да започваме със зеленчуковите.

dessie83 , я кажи какво ти каза педито? с какви зеленчукови и в какво количество? каза ли ти да заменяте хранене с тях постепенно? кога да ги даваш? на кое хранене?
бебо плодовите много добре си ги хапва всичките. давала съм вече ябълка,круша,праскова,банан,морков,тиква, а сега съм си приготвила и горски плодове, кайсия и т.н. по съвет на педито мога да му давам всичко, което по етикет е за над 3м.
вчера ходих до "Жълтото пате" и си купих и някои зеленчукови - само картоф, морков и картоф и още някакво ама не помня какво, но все си мислех от края на другата седмица да ги почна като стане на 4м. като чета обаче твоя бебок е по-малък от моя и щом теб са те посъветвали да даваш и зеленчукови ще взема и аз да дам... newsm78

# 215

dessie83 , я кажи какво ти каза педито? с какви зеленчукови и в какво количество? каза ли ти да заменяте хранене с тях постепенно? кога да ги даваш? на кое хранене?
бебо плодовите много добре си ги хапва всичките. давала съм вече ябълка,круша,праскова,банан,морков,тиква, а сега съм си приготвила и горски плодове, кайсия и т.н. по съвет на педито мога да му давам всичко, което по етикет е за над 3м.
вчера ходих до "Жълтото пате" и си купих и някои зеленчукови - само картоф, морков и картоф и още някакво ама не помня какво, но все си мислех от края на другата седмица да ги почна като стане на 4м. като чета обаче твоя бебок е по-малък от моя и щом теб са те посъветвали да даваш и зеленчукови ще взема и аз да дам... newsm78
Някои захранват първо с плодово други първо със зеленчуково.
Ние бяхме със запек и затова почнахме с плодово но имам приятелка която е при същото педи и на нея и е казала да започне със зеленчуково.
Явно си зависи от бебо-аз така мисля.
Има такива дето захранват и със оризова каша(но нали ориза запича,ако бебо има запек явно не е подходящо за него).
Ако си е на кърма и си ака редовно мисля че става.
Чела съм че като се въведе едно нещо следващото което ще въвеждаш трябва да е поне след месец(в началото аз през месец и половона и ги въвеждах нещата).
След 6 мес вече през 2 сед. и ги включвах новите храни.

# 216
 Кате, докторката каза, че плодовите пюрета се дават между храненията вместо сок (аз сок не съм давала). Зеленчуковите са си храна и засищат. Каза да започна с картоф. В момента варя едно малко картофче и сега ще дам малко преди млякото. Иначе вчера купих на Хип - картоф с тиква, карфиол с картоф, ранни моркови с картоф, но от тях още не смея да давам.
А от сега да ги започнеме, защото като е навършил 3 месеца сега вече се води 4-ти. И постепенно да увеличавам количеството, така че като навърши 4м. вече да има едно заместено хранене. Каза, че вкарването на зеленчуците в менюто също е важна част от профилактиката на рахита. Аз се притеснявам да не развие рахит, защото Дими наддава много, а и фонтанелата му е по-отворена. За кашите каза по-късно, но нещо не запомних защо. Embarassed

# 217
Здравей те мами и от мен  Hug
от няколко месеца се преместихме в Перник и нямахме интернет до скоро  и затова не съм писала доста време.

Честито на всички мами

# 218
здравейте мамчета!!!
ако някой ми обясни Praynig как се прави погача че сега на нас това ни предстой
иначе сме добре започна да спи по малко повече да разучва наоколо с поглед newsm07 smile3541

# 219
katia84, добре дошла в Перник Hug Ние с теб се движим горе-долу еднакво с бременността и може един ден заедно да си разхождаме бебоците Flutter В коя част на Перник живееш?
ani4ka_6, дай малко снимки на малкия да му се порадваме Hug

# 220
dessie83, благодаря ти. Hug

# 221
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2994/117410737833282569712435 … E8rUvVVPx1Pol.JPG
другите са ми на телефона така че за тях малко по късно ooooh!

# 222
# 223
  • от Луната
Това с половината такса вече е премахнато Confused

Аничка, за погачата знам, че няма значчение кой я меси, но трябва да бъде замесена от човек с двама родители. Най-добре да е дете. И на племеницата и на Михаела аз замесвах, а кумицата ми я домесваше, че в тия работи хич ме няма Embarassed

# 224
Това с половината такса вече е премахнато Confused
От кога....преди два месеца не беше

Общи условия

Активация на акаунт