Отговори
# 120
  • до вятърните мелници
Само набързо...

Снежи, той моят съпруг не е с виза Д, а със Ц но за многократно влизане. Веднъж обаче му вадихме Д и мисля че не искаха покана, а декларация от мое име, същата каквато и за Ц искат щом е на основание брак.

та за ТР паспорта казваш че няма нужда да се вади ако ще е с пасаван, така ли?

а аз ще работя цяло лято сигурно  ooooh! имам само 10 дни отпуска, така че най-вероятно ще си ходим до БГ по байрамите чак  Tired а отпуската на Егейско ще е...

# 121
Не, Джорди не ти трябва Тр паспрорт , защото пасаванът представлява паспорт за еднократно влизане със срок за ползване 30 дни!

Интерсно за тази декларация, на мен информацията която ми се даде е, че за детето и за съпрузите /естесвено имаме бг свидетелство за гарждански брак!/ визите са безплатни, но се иска покана и тр паспорт... нищо не каза за декларация! Освен това също да е някакво нововъведение... Пак ще се пита  Whistling

# 122
Привет Simple Smile
Незнам къде другаде да попитам, затова пиша тук. Знаете ли линк, от където мога да си изтегля детски турски песнички?   bouquet

# 123
Д виза е безсмислено да се вади, ако няма да пребивава повече от 6 месеца в годината съпруга ти. Искат се доста декларации и става много бавно, дава ти право на временно пребиваване в страната. Ц многократна е много по-удобен вариант.

# 124
Привет Simple Smile
Незнам къде другаде да попитам, затова пиша тук. Знаете ли линк, от където мога да си изтегля детски турски песнички?   bouquet

Привет  Laughing

http://www.okuldersleri.com/cocuk_sarkilari.htm

# 125
# 126
Добро утро красоти,не съм се разписвала от доста време...,но разбира се ви чета  Wink..Мара подробната да не изтърве нещо... Grinning
Виждам ,че сте подхванали темата за пътувания ,визи и документи...първото е много приятно,ако не е свързано с неудобството да се вадят пълномощни,визи и паспорти  Close
 И на нас, за най-голямо мое и на съпруга ми съжаление ни предстои посещение на тъй-обичното особено от него  Wink българско консулство:crazyeyes: Такъв род занимания са свързани с не много приятни изживявания ,въпреки ,че говорим за консулство  не на държава членка на Европейският съюз,а на някоя от третият свят  Embarassed
Между другото -за тези ,който са минавали Капитан Андреево последните 7 месеца...Какво ще кажете за крещящата разлика между българския и турски граничен пункт? Confused За тези ,които не знаят за какво става дума -турската граница е  като модерно летище

http://www.oztas.com.tr/panel/upload/projects/PRJ_BH_019_03.JPG,
http://www.oztas.com.tr/panel/upload/projects/B2-01.JPG,

Преминете ли на наша територия  Embarassed Rolling Eyes Embarassed -будките от времето на Тодор Живков...

http://www.nsgp.mvr.bg/NR/rdonlyres/C5948F52-39FD-4FD3-B67F-961F … 7D/0/kandr_01.jpg

Докато търсех  по-горните снимки ,ето на каква  интересна публикация се натъкнах....http://radocholakov.wordpress.com/2009/03/.Човека е изразил едно към едно това което и аз почуствах минавайки от Турция към България...Добре,че с мен нямаше мои турски приятели  Embarassed,които така искат някой ден да ги заведа в моята родина...Как ли бих се чувствала ,ако те бяха до мен...
И много мъчно ми стана  Cry,искам моята страна да бъде НАИСТИНА европейска.И да се гордея не само с нейната история,но и с нейното настояще Sad
Дай Боже  Praynig

# 127
  • Varna
Колко си права benmary2,
толкова права, че  неможах да пожелая Добро утро Комшийки. Чак незнам каква муцунка да сложа тука- на гняв ли на срам ли на възмущение ли, но всичките ще са истина.
Добре, че минавам през Малко Търново и не виждам голямата разлика, въпеки, че и там има разлика и винаги е имало поне от когато аз посещавам Турция а аз я посещавам редовно от доста време.
Радвам се за комшиите и ме е яд на нашите убавци там горе а за Никито какво да кажа я newsm78 Срам ме е, че е от моя роден град. Нищо не направи това момче. Той за Варна нищо не направи надявах се нещо да направи поне там за вида на граничните порти на България Sad Амя язък му за изхвъргациите. Спирам да пиша, че така съм набрала и ми е толкова гадно, че неможаха да обгрижат една толкова малка държавичка колкото нашата- мискини със мискините му #Cussing out #2gunfire
Лек и спорен ден момичета  bouquet

# 128
Добро утро, момичета!

Ние, когато минавахме през Капъкуле миналия септември цареше оживен ремонт. Учудвам се, че са успели да го завършат толкова бързо. Много добре изглежда. Дано Дядо Коледа и на нас ни донесе още по-хубав, но вероятно ще почакаме.  Peace Heart Eyes

# 129
  • Казанлък of all places
Здравейте!
Граничните точки на България са една от любимите ми теми и всеки път бавно -бавно набирам, докато не избухна! Да кажа, например, че ГККП Лесово е прекрасен малък пункт, със страхотна организация и страхотно изглеждащ, но....инфраструктурата наоколо може да доведе всеки нормален човек до суицидни мисли. Когато ги вдигаха пък онези байряци над Капитан Андреево ние преминавахме напред назад към и от Хадъмкой и цялата тази истерия с по-високия пилон, по -голямото знаме и т.н. ми беше толкова абсурдна, че не спирах да дудна ( горките ми колеги, те го отнесоха...Sad )Много неща са необясними за мен , особено пък като чета преживяванията ви около българските посолства, визи , мизи и барабизи...Айде, пак набрах !
Това ще да е от липсата на захар , затова споделете :
Голямото ми момче пак се разкашля, притеснявам се да не е алергия , че не се повлиява от никакви анти-кашлящи бабини методи, които обикновено го оздравяват. Утре -лекар Sick
И , бай дъ уей, след две седмици ще си имаме Празник на Розата в Казанлък - всички и всеки е добре дошъл!

# 130
bz, kaigi, благодаря ви  Hug

# 131
  • Истанбул
Здравейте другарчета Hug
Навремето имаше още по=шашава визова система,записване пред турското консулство,спане пред вратите,вземане на номера.Спомням си ,че за сватбата ми тук на баща ми не му дадоха виза  #2gunfire #2gunfireда не би да останели в Турция с майка ми  #2gunfire #2gunfireВелики простотии ooooh! #2gunfire
Спомням си ,че когато дъщеря ми се роди и беше на 2 масеца отидохме в България,но преди това трябваше да вземем визи за нея и за таткото.От таз цялата тъпа галимация си спомням ,че ми беше спряла кърмата #Crazy #2gunfire

# 132
EXOOOOOOO  Hug

Привет жЕни , мOми, девойки .... Heart Eyes Mr. Green Laughing

ЖЕГА .... ЖЕГА Е В ЦЕНТЪРА НА ИСТАНБУЛ ...aaaaaa ......32 ГРАДУСА   #Crazy ooooh! Shocked Mr. Green Sunglasses....ма така е, нЕма угодия, първо е студено, сега е топло ..  Joy Crazy.

Аз не мога да взема отношение по темата 3пътуванията (на мойта керка не и трябва пълнoмощно от бащата, тя нали е с др. чуждесTранен паспорт , НО в Бг най-редовно ме подлагат на разпит на летището  Whistling, къде и от къде е бащата, и имам ли рaзрешително за напускане на страната c DeTeTo, ..но кака ви БЗ винаги е готова  bowuu, и и режа на място,че таквози чудо не ми е нужно  hahaha Laughing)...

На детето училището се готви усилено за charity brunch др. неделя ,..и сега хвърчат искри ...всеки ден съм гроги, но нали е за добра кауза , всички cTиcкаме зъби и се потим като магарета ...

Хайде , слагам ви по една салата, че на тези жеги не върви нищо друго  bowuu Hug  bouquet

# 133
  • Казанлък of all places
Мили мои другарки, добрютро!
В БГ днес е работен ден,а аз много обичам работни съботи- тихо, спокойно, толкова работа отмятам, че не е истина! Та кой с каквото се занимава днес - хаирлия да е!

# 134
Здравейте момичета,
Много ви благодаря за хубавите пожелания Hug Hug Hug
Ние вече сме си в къщи и всичко е наред. Малкият е прекрасен Heart Eyes само да се оправя още малко  и ще пусна снимки да го видите.
Наистина много трудно излязох от упойка и много ме болеше въпреки всички обезболяващи, но вече мина, сега само малко боли, но всичко си заслужава - като погледна малкото съкровище.

Общи условия

Активация на акаунт