Мами в Италия - тема 98

• 17 095
  • 313
  •   1
Отговори
# 30
 В Клюкарника попаднах на една тема за циганите и се зачетох, че ми стана интересно. Как бихте коментирали статута им на ит граждани? На мен ми звучи много абсурдно...

Освен 4е коментара е тенденциозен и РАСИСТКИ, ами е абсолютно недостоверен. По време на Мусолини е имало "расистки закони", но нямат нищо общо с това което е бръщолевил автора/ката.

Ето едно от малкото положителни неща на Европейската Общност, ако някой тръгне да твори закони които са дискриминационни, няма да му се размине "дърпането на ухото" от Брюксел.  Като гледам какви ги бистрят Лега Норд...
Първо да направим лекарите доносници, второ у4ителите, да видим до къде ще стигнем.

Милена, не се притеснявай за тях, децата са при майка ти, ще има да се забавляват. Поне са две, така 4е ще се поддържат.  Peace

# 31
  • Italia
Благодаря за удареното рамо,девойки. 4увствам се зна4ително по-уверена,4е съм взела правилното реШение. Hug

Дезире,кофти тръпка.  Confused Съжалявам... Наистина ли мислиШ,4е неЩата са необратими?  Confused А 4овекът какво мисли по въпроса,говорихте ли ?

# 32
  • Italia
Някой по-напред беШе питал за летните по4ивки. Ние май и тази година Ще отпраШим към Галлиполи ( Пулия ),4е миналото лято много ни хареса,но догодина живот и здраве смятам да сменим дестинацията.Отдавна не сме посеЩавали Гърция,обожавам я и ми липсва. Blush

# 33
Ми момичета, вчера общо взето добре мина. Голяма компания бяхме, та не беше толкова зле. Тя е симпатична, не мога да си кривя душата. Не това е причината, ами много е сложно... пък  и той постоянно повтаря, че щяло да е по-добре да си намеря някой, с който да имам по-нормална връзка и ала бала.. и това не е от вчера, просто вече почва да ми идва в повече. И въпроси от типа– ти как ще се чувстваш, ако се влюбя в някоя друга (сигурна съм, че сега не е), ама такива хипотетични въпроси ме побъркват. Резултата е че развих някаква супер ревност, пък аз никога не съм била такава преди. Той казва, че го задушавам, пък аз вече съвсем откачам и не се понасям такава.. абе изобщо голям купон.

mcdirock  мисля, че няма да имаш проблем с дечицата, ние като бяхме малки със сестра ми, ни оставяха при баба ни и дядо ни на село за по 2-3 седмици.. сестра ми го приемаше по-добре де, на мен ми беше кофти 1-2 дена, ама аз до 6 години не бях ходила на градина и не ме бяха оставяли без майка ми никъде. Така че според мен колкото по-рано толкова по-добре. Аз и за това съм си такава дръпната и асоциална  Laughing

# 34
  • Italia
Ми момичета, вчера общо взето добре мина. Голяма компания бяхме, та не беше толкова зле. Тя е симпатична, не мога да си кривя душата. Не това е причината, ами много е сложно... пък  и той постоянно повтаря, че щяло да е по-добре да си намеря някой, с който да имам по-нормална връзка и ала бала.. и това не е от вчера, просто вече почва да ми идва в повече. И въпроси от типа– ти как ще се чувстваш, ако се влюбя в някоя друга (сигурна съм, че сега не е), ама такива хипотетични въпроси ме побъркват. Резултата е че развих някаква супер ревност, пък аз никога не съм била такава преди. Той казва, че го задушавам, пък аз вече съвсем откачам и не се понасям такава.. абе изобщо голям купон.

mcdirock  мисля, че няма да имаш проблем с дечицата, ние като бяхме малки със сестра ми, ни оставяха при баба ни и дядо ни на село за по 2-3 седмици.. сестра ми го приемаше по-добре де, на мен ми беше кофти 1-2 дена, ама аз до 6 години не бях ходила на градина и не ме бяха оставяли без майка ми никъде. Така че според мен колкото по-рано толкова по-добре. Аз и за това съм си такава дръпната и асоциална  Laughing

Какво по дяволите зна4и да си намериШ някого с когото да имаШ по-нормална връзка ? Що,връзката с него ненормална ли е  ooooh! И какви са тия приказки за влЮбване в друга  Shocked Тоя младеж неЩо се гъбарка с теб,Дезире.Хи4 не ми зву4ат добре тия фрази. Според мен има неЩо гнило,но на 4овека явно не му стиска да ти го каже. Thinking

# 35
Ами истината е, че не е много нормална предвид разстоянието и значителна разлика в годините.  Embarassed Знам, че в момента няма нищо гнило, защото съм остава сама в Рим без него, обаждали са се разни хора да го търсят.. в смисъл поверил ми е и апартамент и поща и така нататък. Освен онова писмо нищо не странно не съм намирала  Laughing , пък и аз го познавам доста добре, знам, че и да не иска да ми каже нещо, просто ще прекрати връзката. В известна степен има право, ама много е сложно. Тоест достатъчно е сложно и без такъв тип разговори, ама...

# 36
Това, което чета за връзката на Дезире' ми напомня студентските ми години,  драмите  на 20+.
Явно човек трябва да мине по пътя. Всичко ти се струва сложно, объркано и трепти от емоция, а всъщност е просто до досадност. Аз имах едно гадже, което ми беше казало, че ако искам да се оженя, за нула време ще ми намери кандидат по интернет. Сетих се за това, докато четох съветите на този момък да си намериш по-подходяща връзка:) Нищо ново под слънцето. Просто не си губи времето и усложнявай живота излишно, това е моят приятелски съвет.

# 37
Дам сигурна съм, че е до годините и съм далеч от мисълта, че съм единствена и неповторима. От това, обаче, не ми е по-малко болно. Пък и той хич не е момък, ами си е направо мъж (това естествено не му пречи да се държи като дете). Живота знаех, че ще си го усложня, когато започнах тази връзка, ама какво ми е разбирала главата тогава. На теория е много лесно, аз си тръгвам, казвам му да не ме търси повече, ще се съвзема все някога и т.н. Ама аз наистина много го обичам... честно казано в началото си мислех, че ще мине след известно време, че е добре да се изживее, ще ни останат хубави спомени, ще останем добри приятели и всички ще заживеят щастливо. Е да, ама за 3 години, не го обичам по-малко, а повече... Благодаря ви много за подкрепата, наистина!

# 38
  • Italia
Ами истината е, че не е много нормална предвид разстоянието и значителна разлика в годините.  Embarassed Знам, че в момента няма нищо гнило, защото съм остава сама в Рим без него, обаждали са се разни хора да го търсят.. в смисъл поверил ми е и апартамент и поща и така нататък. Освен онова писмо нищо не странно не съм намирала  Laughing , пък и аз го познавам доста добре, знам, че и да не иска да ми каже нещо, просто ще прекрати връзката. В известна степен има право, ама много е сложно. Тоест достатъчно е сложно и без такъв тип разговори, ама...

Вярно е,4е връзките от разстояние са трудни. Знам го и от собствен опит ( по4ти 10 години ни е разликата с г-н МакДи Роков и година и половина бяхме гаджета от растояние ).  Tired
Извинявай,4е задавам въпроса,но вие някога изобЩо обсъждали ли сте да се съберете ? Thinking

# 39
Ами обсъждали сме, да. Обаче аз сега уча, харесва ми това, което уча и искам да завърша. Аз за това и исках да карам Еразъм в Рим, за да сме заедно, ама.... явно не съм достатъчно добра. Вместо това след като се  върна сега в София, няма да мога да замина преди средата на юли и следователно няма да се виждаме повече от 2 месеца.

# 40
 Фейам,ами реших,че имаш градина,защото преди време писа за някаква грилята с ваши приятели.

Деси,зарежи тая връзка.Той няма никакви чувства към теб.Аз се усъмних още когато писа че не ти се е обадил за Сан Валентино.Тук в Италия така "тръбят" за този празник няколко дни преди това ,че е изключено да забрави.И тия срещи с бившата...За съжаления в живота трябва да претърпиш много разочарования и това според мен е едно от тях.

Аз днес ходих до меркатото и купих разсад ,целина и ерба чиполина Laughing

Холи,я ми дай тази рецепта за коприва,за догодина.. Laughing

# 41
Ами изживей си я любовта, не пречи. Аз те разбирам, самата аз съм блъскала много повече глава в стената с 'връзката' ми преди мъжа ми, твоето ми се струва песен))) Аз така бях зациклила ...
Ние бяхме гаджета година и нещо ( като Дирокова) и от дистанция беше тежичко. Обаче ние сме се държали като двойка от  запознаването си, и някъде 2-3 мес. след това започнахме планове, защото знаехме, че ще сме заедно. Просто това време е много гадно и ако няма движение непрекъснато по плана е изтощаващо.  А това 4-5 години да имам връзка от дистанция не си го и представям даже.

Освен това има и нещо друго - според мен италианците като цяло са свикнали жените да ги тормозят. Като слушам приятели на мъжа ми как говорят за бивши и настоящи гаджета италианки, оставам с впечатлението, че всички жени тука са с много високо самочувствие и само нещо да не е тяхното тутакси прекъсват връзката. Може твоят човек да се чувства твърде спокоен с теб, нали знаеш, като станеш много достъпен и предвидим вече не си интересен.

# 42
Десинка, много съжалявам, представям си, 4е ти е много тежко...Съгласна съм с мнозинството, тоз 4овек явно неЩо не са му ясни идеите, няма смисъл да се тормозиШ. Радвай се, 4е откриваШ тези недостатъци сега, а не след време, при създадено семейство и деца...Живей си живота, толкова си млада/малка Simple Smile

Мога да ти гарантирам, 4е нито разстоянието, нито разликата в годините ви е болка за умиране. Явно неЩо друго не върви.
с 14 години разлика в годините, до ден днеШен нямам проблем.

Дано намериШ своя път и Щастие и не се тормози, доколкото можеШ. Прегръдки  Hug

Лека дами
  bouquet

# 43
  • в едно миланско село

неЩо такова става ли?

перфектно е  Laughing

не разбрах какво става с Дезире, май трябва да се върна в старата тема  Rolling Eyes
не мога да дам съвет от разстояние, но обЩо взето съм съгласна с написаното от другите дами. лесно е да се каже "не си губи времето" и т.н., ама вси4ки поне веднъж сме позагубили време и сме си позволили да бъдем съвсем нерационални  Laughing

10cent's, едно от малкото неЩа, за които съм склонна да обобЩя е 4е италианките са абсолЮтни досадници. не знам дали зарязват, ако връзката не върви, но знам 4е изпиват кръв4ицата и се борят до дупка да си наложат своето. мъжете се оплакват, но според мен голямото мнозинство баШ т'ва искат... матриархат  Laughing

4есто си мисля, 4е за 20 години поне малък пример от тях трябваШе да взема  Thinking

лек ден, дами

# 44
Дезире', здрасти. Ето ме, и аз идвам тук да давам мъдри съвети. Laughing
Според мен трябва да прецениш отношенията си с този човек, без да даваш тежест на странични фактори като разстояние и разлика във възрастта. Връзката мъж-жена (ти и той) е единственото нещо, което трябва да те интересува. Всичко друго са подробности. Признай честно пред себе си колко струвате вие двамата като двойка. Hug
Дали се е обадил или не на Св. Валентин - голям праз! Wink
Тук всеки говори от опита на личната си връзка и едва ли този опит може да е истински полезен за теб.

А това 4-5 години да имам връзка от дистанция не си го и представям даже.
Ето, ние със Симоне например имахме връзка от разстояние над 4 години, почти 5, преди да заживеем заедно в Италия и да имаме дете. Но нашата връзка започна, когато бяхме съответно на 19 (аз) и 23 години (той) Laughing и така, както 10 цент. не може да си представи да се мотае 5 години, така аз не мога да си представя да си бях зарязала университета още в първи курс и да се заженя на 20. Wink
Съдби всякакви. Ти гледай вас си.

Аз сега да разкажа за Бергамо. Simple Smile
Вчера изпратихме майка ми на летището и, за да избегнем вечерния час-пик на връщане, решихме да се помотаем из Бергамо. И без това никога не бяхме ходили. Останах много приятно изненадана. Città alta е страхотно място за разходка. Има алея, която опасва целия "висок град" (т.е. старата част на Бергамо), успоредно на крепостните стени, и гледката, която се разкрива от тази височина е много просторна и красива. Непосредствено под стената се виждат дворовете на разни вили и градини и си дадох сметка, че, освен муратори, бергамаски се справят много добре и с градинарството. Wink Зоната явно е доста вип, понеже градините, които видяхме, наистина бяха много поддържани и красиви, а вилите и те не бяха за изхвърляне. Blush После хапнахме много добре и вкусно в един ресторант-пицерия, пак в стария град. Казва се "Sole", има голяма вътрешна градина и яденето и обслужването са на добро ниво. Ако някой има път натам, препоръчвам. Peace
В новата (ниската) част на Бергамо не сме се разхождали, но я прекосихме с колата и ми се видя доста оживена, с доста барове и заведения. Май не се живее лошо в Бергамо. Simple Smile
Съмнявам се Donna volante да следи темата ни, но, ако случайно сега чете, може да се включи да ме потвърди или опровергае като една автентична бергамаска. Wink

Макдирок, днес ще седна да избера снимки от 1 май и ще ти ги пратя в мейл. Бях убедена, че ще свърша тази работа още на другия ден, ама както винаги плановете са едно нещо, а релните развития на нещата ..... Laughing

Лени, получих хабер от Форли'. Party

Общи условия

Активация на акаунт