Мами в Италия - тема 98

• 17 052
  • 313
  •   1
Отговори
# 75
Така: Тои никога не е плащал каноне защото не е имал никога абонамент,а е имал Скау,на стария адрес никога не са идвали болети.Сега от 2 годинни сме в новия апартамент а от 1 година идват болети които ние не плащаме.Сега гледах вси4ки документи ние нямаме въобще абонамент ,а в това писмо с прикрепена болета пише :Nuovo abbonamento privato alla televisione dal 5/2009 al 12/2009.
Извинете ама не разбирам нещо?

Бг и Ру номера не подлежат на екоопас  в Милано ,също и евро 4 .ако не греша маи за седмица струваше 28 евро за евро 3

вси4ки имат абонамент по дефолт няма 6, 5
като си смениШ резиденцата май сингнализират първо на раи, заЩото ти пристигат веднага сметките, дори и преди това да си се покрил някакси
тъп данък, особено като гледаШ предимно скаи, ама няма мърдане

# 76
Хм, на сайта, който си дала, попаднах на един калкулатор и по таргата на колата ми излиза това:

La classe del Veicolo è 2.

Caratteristica Valore
CATEGORIA EURO                               Euro III [MCTC]  
CATEGORIA VEICOLO                         Autovettura per trasporto di Persone [MCTC]  
ALIMENTAZIONE VEICOLO                  Benzina [MCTC/AE]  
PRESENZA FAP                                    FAP NO [MCTC/AE]  
USO VEICOLO                                     Proprio [MCTC]  

Classe Inquinamento Descrizione
Classe 1                                             Circolazione Libera  
Classe 2                                            Circolazione Libera  
Classe 3                                             Valore del Trasito per l'intera giornata 2 Euro  
Classe 4                                             Valore del Trasito per l'intera giornata 5 Euro  
Classe 5                                             Valore del Trasito per l'intera giornata 10 Euro  

Излиза, че не трябва да плащам екопас. Мислех, че от Еуро 4 нагоре не плащат.
Благодаря за линка!

екстра, таман да си знаеШ са бъдеЩи обиколки  Peace

# 77

Много интересно. Във Форли от няколко години се опитват да имат еко поведение, от ноември до април всеки четвъртък е забранено влизането на коли под еуро4 в доста широк периметър.

о тук всякакви Щуротии имаШе,
имаШе дни на 4етните и дни на не4етните номера
пеШеходни недели и про4ие инициативи със съмнителен ефект ...

# 78
Така: Тои никога не е плащал каноне защото не е имал никога абонамент,а е имал Скау,на стария адрес никога не са идвали болети.Сега от 2 годинни сме в новия апартамент а от 1 година идват болети които ние не плащаме.Сега гледах вси4ки документи ние нямаме въобще абонамент ,а в това писмо с прикрепена болета пише :Nuovo abbonamento privato alla televisione dal 5/2009 al 12/2009.
Извинете ама не разбирам нещо?

Бг и Ру номера не подлежат на екоопас  в Милано ,също и евро 4 .ако не греша маи за седмица струваше 28 евро за евро 3

вси4ки имат абонамент по дефолт няма 6, 5
като си смениШ резиденцата май сингнализират първо на раи, заЩото ти пристигат веднага сметките, дори и преди това да си се покрил някакси
тъп данък, особено като гледаШ предимно скаи, ама няма мърдане

Добре де джоике ,тогава къв абонамент е?И става задължително ,мъкар и да не си подписвал така ли?мога ли да използвам  тази диздета от горния линк ?

# 79
джуфке, такса телевизор има и в българия, за сефте ли чуваш?
просто тука таксата е комбинирана с абомент за държавната телевизия. елементът на задължителност идва не от това, че гледаш рай, а от това, че имаш телевизор.

# 80
  • в едно миланско село
джуфке, такса телевизор има и в българия, за сефте ли чуваш?
просто тука таксата е комбинирана с абомент за държавната телевизия. елементът на задължителност идва не от това, че гледаш рай, а от това, че имаш телевизор.

то4но така  Peace
сега, да си призная, аз не плаЩам това неЩо (ако ми дойде проверка, Ше знайте 4е Ще ви смятам за доносници  Mr. Green)

но, най_сигурния на4ин да те хванат е да сложиШ сателит, имаШ ли такова неЩо, няма изход.
и Джуфка, Щом си ги пуснала в къЩи, забрави за организации на потребителя и каквото и да било и плаЩай сметките. носи се наказателна отговорност в противен слу4ай.

освен ако нямаШ голямото желание да си махнеШ сателита, да направиШ една ауто4ертификационе 4е си ротамираШ телевизора и той не съЩествува ве4е (пак носиШ наказателна отговорност, 4е си декларирала фалШиво неЩо) е да трепериШ дали пак Ще те хванат.

# 81
http://www.aduc.it/dyn/rai/index.php 

http://www.aduc.it/dyn/rai/petizione.html

Хората се борят от години, против поредното обирджийството, протестирайте, информирайте се, не става въпрос само да си "цакаШ" като луд, за тоя дет духа. По4етете малко Peace Направо не разбирам как на никой не му е интересно къде му отиват парите и какви са му правата... И не само в този слу4ай.

http://www.haisentito.it/articolo/beppe-grillo-il-nuovo-referend … -canone-rai/9827/

# 82

Хората се борят от години, против поредното обирджийството, протестирайте, информирайте се, не става въпрос само да си "цакаШ" като луд, за тоя дет духа. По4етете малко Peace Направо не разбирам как на никой не му е интересно къде му отиват парите и какви са му правата... И не само в този слу4ай.

ми те могат да си се борят, ама за сега май не са се преборили, освен ако наистина нямаШ телевизор, така 4е или цакаШ или се надяваШ да не те потърсят

# 83

ми те могат да си се борят, ама за сега май не са се преборили, освен ако наистина нямаШ телевизор, така 4е или цакаШ или се надяваШ да не те потърсят

Най я оби4ам тази ов4а "фолософия": "те може ли да си се борят", ми това и теб те засяга и мен, или дай да си 4акаме наготово някой неЩо да свърШи...Не го разбирам аз този манталитет на кон с капаци.
Практи4еската страна е ясна, както я описваШ, за съжаление. Но това не озна4ава, 4е не е нужно неЩата да се променят Peace

Удебелният линк отворете и, ако ви интересува, подпиШете.

# 84
добре, това означава ли, че не трябва да плащаме, протестирайки?

# 85

Най я оби4ам тази ов4а "фолософия": "те може ли да си се борят", ми това и теб те засяга и мен, или дай да си 4акаме наготово някой неЩо да свърШи...Не го разбирам аз този манталите на кон с капаци.
Практи4еската страна е ясна, както я описваШ, за съжаление. Но това не озн4ава, 4е не е нужно неЩат да се променят Peace

дуне, не знам дали ми е ов4а философията, ама наистина все оЩе не мога да се емоционирам в борбата среЩу каноне рай, има доста други неЩа преди това, които биха ме развълнували, сори

# 86

http://www.aduc.it/dyn/rai/petizione.html

http://www.haisentito.it/articolo/beppe-grillo-il-nuovo-referend … -canone-rai/9827/

Това, че си плащаме такса, която е със статут на задължителна, значи, че не ни е интересно къде ни отиват парите, не четем и цакаме като луди и ние не знаем защо ... Thinking
И аз не харесвам каноне Рай, ще прочета линка и, ако е написано свястно, ще подпиша. Ни ми е под нивото да се правя, че нямам ТВ и да се надявам да не дойдат да ме спипат.

Един виц с малко овча философия:
Идва бирникът да събира данък на един овчар.
Овчарят се оправдава, че е беден, малко животни има - няколко овчици и няколко козици. Бирникът го пита колко кози има.
Овчарят казва: "Ами малко са ми козите, изобщо не са много. Една коза имам. Outta Joint".
Бирникът си записва: "Една коза, добре. А колко овце имаш?".
Овчарят отговаря: "Ох, и овцете ми са малко. Овцете ми са по-малко от козите."

# 87
  • Italia
За съжаление и аз не вярвам,4е такова неЩо може да се промени с едната петиция с ен броя събрани подписи. Въпрос на интереси е и мисля,4е малко трудно РАИ би се отказала от тези си приходи,само заЩото ен броя 4овеци се били разбунтували.Пък и нали РАИ е държавна, хората не плаЩат ерго хората оЩетяват държавата ерго държавата е в правото си а хората не. Confused

# 88
Ленка знам 4е и в БГ има такса не съм 4ак толкова изкуфяла,спомням си по комунисти4еско време веднъж да я е платил баща ми,а от тогава никогажжжж.
Аз съм съгласна да платя,ама ако я гледам,а аз имам скаи и бг с две параболи и плащам на тях ,а да плащам и на раи 4е Рафаела Карра да си носи новите лъскави дрехи. Тц  Друго е ако избора е свободен а не с 4атала на врата.
Яд ме е на мене си,4е отговорих .Мисля да  замразявам  newsm78.
Аз гласувах .

# 89
Джуфке, писах, обяснявах, ти пак не разбра...
Моля те, ЛОСТ гледаш, съсредоточи се  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт