Юлчета лудуват,скоро с Гошковците ще празнуват!

• 9 522
  • 292
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Майра, зло да те забрави, душа, честит имен ден Hug Прекрасно ти е името! Това ми беше другия фаворит, освен Яна Flutter Която няма да я бъде и този месец, да ви успокоя, дойде ми със залпове и хип-хип-ура преди малко, докато кърмех ooooh!

# 46
  • Sofia
Възможно ли е да се получат проблеми в гърдите от дългото кърмене? Имам някакви кофти бодежи напоследък, особено в едната Rolling Eyes

# 47
  • Добрич

Честит празник на именниците!   bouquet
Честито зъбче на Мики! Да е здравичко и беличко!
Мойто дете много мрънка тези дни и резултатът е на лице. Имаме си трето зъбче. Стои като точка на горния венец. Бебешорките омазани с крем са много сладки! Развеселиха ме като ги гледах. И Жижо наскоро си куса от крема, както си играеше с него, а баща му уж го гледаше Mr. GreenИ нашият режим е подобен на вашите.
5-6ч. АМ
9,30-10ч. попара, кус-кус на Плазмон или грис с АМ
13-13,30ч. зеленчуково или месно пюре или супа със сухар
17-17,30ч. плодова каша с АМ или кисел, скоро мисля да заместя кисела с кисело мляко с бисквити, но незнам дали няма да стане много калорично да редувам с каша  newsm78.
Аз плодови пюрета вече почти не купувам.
20,30-21ч. АМ с две лъжички гранулирани бисквитки Плазмон. От две седмици ги слагам, за да отвикне да яде нощем. Засега има резултат, но мисля като свърши кутията повече да не слагам. Thinking

# 48
Забравих да кажа мерси за поздравите. Няма да слагам тортички, че диетуващите да не се сърдят Wink

Ето малко снимки от Кайли. Предварително се извинявам за качеството, но не са мои снимките - този път дори и от снимане си почивах Wink

# 49
Честит имен ден на Майра bouquet

Честито зъбче на Мики, ние пък още си нямаме  Confused

Режимът ни е горе-долу следния:
5-6 ч - кърмене
8-9 ч - кърмене, плюс отскоро давам малко плод, още не съм решила кога да започна да давам по-стабилна закуска  Rolling Eyes
12-13 ч - зеленчуково/месно пюре
15 ч - кърмене
18 ч - кърмене
18.30 ч - каша с плод
21 ч - кърмене
1-2 ч - кърмене
Това е в идеалния случай, но всеки ден часовете варират май  Laughing

Много хубави снимки гледах, всички бебоци са супер сладури  Heart Eyes, особено ми хареса омазаната с крем Дари, ама и Дени да не остане по-назад и той последвал примера й  Simple Smile

Астарта, честито, значи можете да си търсите работа вече, така ли?

Ох, нямам време да пиша повече, ако мога ще се включа пак по-късно.

# 50
  • Добрич
Забравих да кажа, че Детето изяжда по 180-200мл. АМ, пък и от попарката и от пюрето добре си хапва. ПОнякога си мисля, че го прехранвам. Наскоро получи един обрив по цялото тяло и вечерта свеки ни накара да извикаме бърза помощ. Лекарката като го видя каза, че като го гледа май добре си хапва и най вероятно сме прекалили с месото. #Crazy Трябваше да пазим диета и да ядем лапад и коприва пак по нейна препоръка. Много беше учудена като каза да не даваме Данончета, гризки и мазни салами, а аз и казах, че детето ми никога не е кусвало такива неща. Blush В Добрич майките масово захранват децата си на 3 месеца, а на 5 вече ядат кисело мляко и попари. И за това не са виновни само педиатрите. Смятат, че е някаква гордост децата им да ядат луканки и мазни салами и да им плющят ушите Mr. Green 
Ето и малко снимки от нас на който мусе гледа:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357215&pid=11515079

# 51
Мер Ан, Живко е голям сладур. А какичката на снимките с него, ти ли си?  Shocked
Като имаш път към Варна, свиркай да организираме една среща в твоя чест.

Мацки, да ви кажа, че се зарибих по индийското кино. Особено като им превъртя песните, филмите са мнооого забавни, актрисите -красиви, а актьорите - умопомрачителни на моменти (ее, за тия като мене дето си падат по южните красавци.  hahaha)

# 52
  • Добрич
Донка, какичката е племинницата ми. Тя е на 14 години и много го обича, а и той нея. Като дойде у нас си взима фотоапарата и си правят фотосесии. Аз често ходя до Варна. Имаме роднини там. Като идвам ще пиша. Индиййски филми и аз обичам да гледам. " Слона мой приятел" ми е любим. Всеки път плача на него. Ти кой филм гледа? Препоръчай някой.

# 53
Е, аз точно този филм не съм го гледам, много ми е далече от ЕГН-то.  hahaha
Нищо конкретно не препоръчвам. В Замунда има много филми, аз си избирам според настроението на момента.

Джули, получих ти ЛС-то твърде късно.  Laughing

# 54
  • Добрич
  Joy Аз пък май новите не ги знам newsm78 Ше се поразтърся да видя нещо дали ще си харесам. Отивам да избера нещо, че ми е много скучно Tired

# 55
Здравейте!  Hug

Ние се прибрахме днес следобед, да имаме 1 ден за малко домашна работа и аклиматизация Simple Smile
Бяхме в Югозападна Б-я - Добърско (близо до Разлог), после Банско, Гоце Делчев, Огняново, Долен, Лещен, Ковачевица...Голямо обикаляне из баирите падна, Никола го мъкнахме в слинг, че количката му много друсаше по камънаците и само ни бавеше. Супер беше, това е чудесна дестинация, препоръчвам горещо.

Аз само в Долен не бях ходила от всички тези места, много се радвам, че отидохме сега там, когато е още сравнително непознато и софиянецът не е налазил. В Ковачевица имаше повече коли със софийска регистрация, отколкото къщи в селото.

Никола се държа много добре, но хич не му понася дългото пътуване. Още в колата по пътя насам си мислех да ви питам как успявате да си държите децата само в столчето за кола при пътувания, по-дълги от 1 час? Никола ревва още щом го сложа в столчето. Почва да си гризе коланите, да си блъска главата...Ужас! Повечето време го държа в мен и той вършее. Никак не е безопасно, но се чудя как да го въдворя в столчето по мирен път...

Иначе използвах само 2 памперса по време на цялата екскурзия, другото беше многократни пелени и само по слипове нощем. Имах късмет, че там, където отсядахме, имаше парно и всичко бързо съхнеше.

Никола също яде предимно кърма, но винаги му давам и от нашето ядене, ако е горе-долу ОК за него. Иначе му носех и малко пюрета за пътуването и част от тях ги изяде.
Беше ми много полезно инфото от предната тема за киселите млека. Аз ще му вземам био, но още съм далеч от киселото мляко. В Ковачевица младежът опита за пръв път малко домашно сирене, не беше очарован. Иначе сутрин редовно яде препечена филийка с кашкавал, не му давам много от кашкавала, основно хлебец дъвче.

# 56
  • София
Евридика, много готин маршрут Simple Smile. На мен ми е любим този регион Peace. Като пътуваме гледам да съобразя престоя в колата с часовете за спане на Маги. Обикновено заспива бързо и от друсането спи по-дълго. Като се събуди в началото е спокойна, започне ли да нервничи спираме да се пораздвижи малко и пак в колата. Ако е много нервна, а не е удобно да спираме, и тикам цица в устата Mr. Green. Така в повечето случаи пътуванията минават леко. Но не бих си позволила да я държа на ръце, особено извън града, шубе ме е Confused. А да, забравих да кажа че се зареждам със занимавки, които не са и познати. На това пътуване например номера минаваше основно с помпата ми за кърма.

Ние днес цял ден обикаляме по магазини за разни неща по апартамента. Измъчихме го това дете, тамън заспи и трябва да влизаме в поредния магазин. Пък и ние никаква работа не можем да свършим Confused. Освен това ме е яд, че не си уплътнихме почивните дни по-добре, а се прибрахме в София Close. Хубавото е, че нямаше никакво движения и свършихме доста работа.

Нашият режим е следния: в 11:30 зеленчуково пюре, със или без месо, в 15:30-16 - каша с плодово. През останалото време - кърмене по всяко време. Мисля тия дни да включа и трето хранене, след като въведа пшеницата. С млечните и жълтъка ще изчакам малко.

# 57
  • Варна
Здравейте момичета,
ние най-после се върнахме във Варна. Много добре си изкарахме в Шумен. Вики я гледа основно баба й. А ние с баща й си излизахме всяка вечер Mr. Green Много добре ми дойде.
Най-важното, което имам да споделя е, че отбихме Вики. Честно да си кажа не очаквах да мине толкова леко. Само първата вечер помрънка малко и това беше всичко. Сега се чувстваме и двете много добре. LaughingВече ми мина раната от ухапано. bowuu

# 58
  • София
Повечето време го държа в мен и той вършее.
Е това ти е грешката. Той знае, че като пищи, ще последва взимане и така. Я го оставяй всеки ден с по десет минути повече да реве и да се тръшка, гаранция след две седмици ще се вози безпроблемно. Е, ясно е, че малко дете не може да седи по сто часа в стола и да си кюта, то на мене ми писва, та камо ли на него, ама гледам да не пътуваме повече от 3-4 часа накуп и така. Иначе за возенето без стол съм безкомпромисна. Свалям от стола само при задавяне, повръщане и пр. Иначе - сори Naughty

Бебетата ни явно всичко учат едновременно. И нашият се научи да отвърта капачки и в резултат се поля с едно шише минерална вода, наводни кошарата и въобще - веселба Laughing А, и се изправя вече абсолютно сам по активната гимнастика и по дивана. Лесното свърши Mr. Green

# 59
Никола се държа много добре, но хич не му понася дългото пътуване. Още в колата по пътя насам си мислех да ви питам как успявате да си държите децата само в столчето за кола при пътувания, по-дълги от 1 час? Никола ревва още щом го сложа в столчето. Почва да си гризе коланите, да си блъска главата...Ужас! Повечето време го държа в мен и той вършее. Никак не е безопасно, но се чудя как да го въдворя в столчето по мирен път...
Лили ревеше в кошницата, но откакто сложихме големия стол гласът й почти не се чува. Дори да се размрънка малко й давам да си слуша песничикте на айпода и е готова. Но извън стола не съм я возила никога...добре де, признавам си, веднъж я возих в слинга, понеже спеше, а бяхме за 2 пресечки само.
Та в този ред на мисли ако сте с кошница още може да я смените евентуално.

Общи условия

Активация на акаунт