"Идва пролетта и носи слънце на Августовските деца!!!"

• 22 772
  • 292
  •   1
Отговори
# 30
Бланш, големи сладури сте и четиримата! Мариелака знае какво да яде:) Изглежда сте си искарали много хубаво, изглежда много спокойна обстановката  bouquet Heart Eyes
Да, наистина беше разкошно, останахме доволни! Аз съм отраснала край морето, най-хубавите ми спомени са свързани с него и като видя море, то ми е достатъчно да ми пораснат криле Crazy

# 31
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте, да се похваля, имаме си християнче Grinning Вчера кръстихме Михаела, всичко мина много добре Grinning Тя се разплака само веднъж, когато свещеника я поля цялата с вода от купела, която беше студена, но рева минутка и пак се засмя:D
Ето я Миши в църквата:

Брит, благодаря, сайта изглежда интересен, от клипчетата ще си открадна някоя полезна идея. Май и на МИши ще и допадне неползването на прибори Grinning Само малко с езика имам затруднения, ама нали затова е Гугъл преводачката Grinning

# 32
Добро утро поспаливки! (липсва ми!) Heart Eyes

Хайде чакаме снимки от празненствата!

# 33
Браво на Мишето! Честито кръщане!
Гале, идеята е, че даваш храни според възрастта и традициите, като бебето само си ги яде. Зеленчуците се варят да са меки, но не кашкави, за да може да си ги държи и отхапва по малко. Парченцата, които и даваш трябва да са по-големи от пръстчетата, за да може да отхапва. Важно е да седиш при нея, когато яде и да си готова да реагираш, ако отхапе голямо парче или се задави. С ябълките внимавай, можеш леко да ги сваряваш или да ги слагаш в тензух докато ги яде. Аз ги стържа, но Точица си яде с лъжица детето.
По този метод давам банана (давам и полуобелено парче) и краставица. Голяма радост е Simple Smile. На този сайт имаше и статии на английски, в педагогическото също се обсъжда.

Бланш, личи си, че сте изкарали прекрасно:), а Мари те е улеснила максимално Simple Smile

Точката преди два дни ме принуди да я кърмя ходейки. Нямаше къде да седнем, бързахме. Сумати баби я пощипнаха и май едва ли някой разбра какво правим.

# 34
На Мити съм давала само краставица и коричка.Краставицата явно му е гадна на пипане, защото прави физиономия и я пуска-нещо лигаво и студено hahaha.Ще пробвам и с други зеленчуци-броколи, варено картофче,карфиол,варен морков.Пропусам ли нещо??

# 35
  • В чуден свят с четири Слънца
Брит, благодаря много, аз схванах идеята, даже сутринта и дадох да оближе една краставица, под мой надзор, разбира се, но тя взе че отхапа едно парче и се задави...и аз каквато съм паника, като я грабнах, обърнах я надолу с главата, тупах я, тя се захласна и не можа да изреве дори Sad Май съм много смотана, направо вече ме е страх да и дам каквото и да било.
Вие как се справяте със задавянията, и как е по-правилно, да тупаш по гръбчето, да обръщаш надолу с главата, или да оставиш детето да се опита само да изкашля парчето, за което аз май нямам нерви?Спомням си, че и баткото трудно се научи да преглъща нещо различно от течност, беше на почти година и половина, когато се научи да яде каша, а се давеше с парчета и негладко пасирана храна почти до 3 годинки  Confused
Брит, какво правиш, като Точица се задави с парченце ябълка или сварен морков, че мисля с това да пробвам Миши тия дни и направо ме побиват тръпки? То е ясно, че с пюрета и каши няма да го бъде, тя пищи при вида на лъжица и трябва да е нещо, което сама да си тъпче в устата. Извинявам се, ако съм досадила с моите леко смешни тревоги  Embarassed

# 36
Britt, това със самостоятелното захранване не е и за нас, и Кирил много се дави, отгризва големи парчета и после се опитва да глътне, не да сдъвче всяко нещо в устата си... За щастие той си умира за лъжици  Mr. Green

Гале, аз му вдигам ръчичките нагоре да се освободи диафрагмата, така ми е казвала педиатърката  Peace А за лъжицата, пробвала ли си да й я дадеш за игра за известно време, за да свикне...  Thinking

На мен ми трябва Пухи, моля, ако се появи да ми пише на лични  Heart Eyes

# 37
Мама Галка, честито християнче!
Когато Алекс се задави, процедирам така:
1. Оставям го да се изкашля 1-2 пъти
2. Тупам го по гърба
3. Обръщам го с главата надолу

И аз съм много голяма паника, когато се задави някой. Когато Марина беше бебе, се задави в столчето за хранене. И аз в паниката не можах да й откопчея коланите бързо. Горкото направо посиня. Сега с Алекс съм винаги около него, когато дъвче нещо. Вчера му дадох круша на парченца. Малко трудо ги хваща и слага в устата, но му беше много забавно.  Laughing

# 38
Аз знам, че бебе не се тупа по гърба. Ако се случи да отхапе голямо парче не я чакай да се дави. Свий ди пръста, бъркай в устата и вади. Гледай парчетата да са с такава форма, да не може да отхапе голямо парче  да се задави. Прочети в кармаческия няколко статий за педагогическото преди да пробваш пак. Има много полезни неща, които иначе може и да не съобразиш.
С ябълката се задави веднъж и на второ трето кашляне се оправи. Оттогава я стържа. Обръщала съм я с главата надолу, когато беше на месец се задави от слюнка, а майка ми вместо да я обърне на една страна , седи и я стиска легнала  ooooh! както и да е. Ябълката е мноого коварна. Гледай да не се чупи на големи парчета. Обели я и я сложи в тензух. Ако искаш може и така да правш. Телешкото на точица и го чупя и нищя на пачета с големина на леща. Ям срещу нея и тя се ориентира да дъвче. Подавам и с пръсти. Така можеш да дадеш морков или картоф от твоя пръст.
Много важно е да я слагаш да ви гледа докато ядете, за да научи, че храната се дъвче.

Последна редакция: чт, 07 май 2009, 12:35 от Britt

# 39
  • SZ

Здравейте,милички!

Тук съм,обаче с тия ремонти,все не мога да стигна до компютъра.Едва вчера,поради празника си дадохме почивка и дори не стъпихме на селото.
И с Асето не успяхма да се видим,предполагам,че не и е останало време.Но,нищо следващият път Peace

А, ето ги братя Пухини пред къщата(която още не е за показване),отпред е нивата,а в далечината се вижда Стара Загора.от сега се точа за новогодишната заря,гледката ще е страхотна!

Честити празници на всички на патерица от нас!Бъдете живи и здрави,вие и близките ви!!!

Прегръщам всички и се надявам да съм по-редовна! Hug

# 40
Здравейте милички  Hug
Тук сме и ние, не че сме ходили някъде, но се опитах да си почина максимално тези дни, ама нещо не ми се получи  Crazy

Ани, благодаря за темичката  smile3525

Много празници съм пропуснала, затова със закъснение ще честитя Гергьовден на всички, на които им е бил ден  newsm51

Честито и на всички малки месечковци  smile3525

Мамам Галка  smile3501 за делтапланера. Аз много се кефя на такива екстремни изживявания, но с мъжо не можеме да постигнем консенсус нещо  Crazy Ако искаш, разкажи по-подробно - на мен ще ми е интересно  Peace

Миши още няма зъбче, но май скоро и ние ще се озъбим, долния венец и е много подут и се е очертало изпод венеца долното ляво зъбче резец. Има ли други беззъби бебета, или ние пак сме последни?

Има, има...и Светли е без зъби, пък не се и виждат, ама много го мъчат венците, все гледа да дъвчи нещо.
И ние сме в отбора на беззъбите  hahaha А и скоро не очаквам - нито подути венци, нито нищо  Crossing Arms Ама пък може да се запишем в рекордите за най-късно пораснало зъбче, ще видим  Thinking

Морска Фея, дано Габинка бързо се оправи - толкова ми е мъчно като видя болно детенце  Praynig

Блек Айд, малкия Дино е станал голям красавец   love001 Сега, като приключвате ремонта, няма да имаш извинение да не пишеш  Wink

Интрига, драсни един ред, да знаем как си  Hug

Пък аз каква съм овСЪ  Crazy Забравих да сложа снимки преди и след  Mr. Green

Първата ни снимка заедно  Sunglasses

На едно купонче   Drunk

Първото ни море заедно   grinning039

Пак на морето

И на сватбата

В наши дни  Mr. Green

Стели Мели, дано проблема не е каквото си мисля, пък ако мислиш, че ще ти олекне - споделяй, нали за това сме тук  Hug Hug Hug

Бланш, Синдарелка, страхотни снимки - направо настръхвам, като я видя "голямата вода"  Sunglasses

Мама Галка, честито ви християнче  newsm51

За задавяне не искам и да си помислям  ooooh! Такава съм паника, че не ми се мисли изобщо дали ще мога да реагирам по какъвто и да е начин. По тази причина и не смея да давам на Костенури такива храни, а и той не иска нищо от собствената си ръка да яде  smile3506 Изобщо не обича да докосва храна  Crazy Трябва аз да държа сухарчето (примерно)  ooooh!

Пухи, какви са тези ниви - ние къщичката искаме да видим  Crossing Arms

Костенури вече си има собствен басейн - чакаме лятото   grinning039 Първо на вилата ще влезе в употреба, а после и на морето  newsm44

# 41
Миленка, това ще да е, за което си мислиш... но просто не искам да ви ангажирам с такива простотии  ooooh! Мислех си, че спазвайки добрия тон и Толерантността, за която толкова сме говорили, и премълчаванията ми, за да не огорча мъжа ми е достатъчно... Някой път това не помага, особено когато срещу теб е човек без капка възпитание, ограничен до това, че живота е само в радиус от 2 км и никъде другаде, човек, който съвсем егоистично цели чрез интриги, които до сега действаха ( а кой знае и за в бъдеще...) да провали живота на детето си... Честно казано, думи нямам да изразя огорчението си и чувствата си... Определено това беше края за мен на опитите ми да бъда в добри отношения с човек, който не го заслужава... Радвам се само, че мъжът ми е на моя страна, не знам обаче интригите до къде ще стигнат... Ужасна е човешката злоба... ooooh! Само аз си знам 6 години какво съм изтърпяла, преглътнала, но никога няма да забравя. И сега, когато се опита да ме изкара виновна мен за нейните действия, и ме обвини, че лъжа... преля чашата... Вече ще се говори открито и то един два пъти, после аз няма да говоря изобщо... такава съм, когато човек ме обиди - не съществува повече за мен. Повода няма да пиша какъв беше, защото си беше само повод и не е от значение толкова.
Общо взето написах един объркан пост, но така се и чувствам в момента... Объркана съм, но и ме е страх от нови интриги в развоя на събитията...  Tired

# 42
Стелка, не се ядосвай душата  Hug. Много искам да се видим, ама тъпото време много плаши. Шефчето спи сега, но като стане ще излезем, ако искаш можем да се видим.
Галка, честито християнче!
Мелфин, много готино семейство сте  Peace.
Ивайло и той много се дави. Каквото му давам гълта нараво като месирче  Laughing.
Ох, нещо ми е заспало и не ми се пише  Tired.
Лек ден!

# 43
Здравейте милички,
сигурно ме забравихте вече,ама си го заслужавам като не пиша  Embarassed
ние се върнахме от Тоскана-едно от най-хубавите места,на които съм била!!!Обещавам скоро разказ и снимки ако вие е интересно Grinning
сега сме в Белград,че мъжът ми има работа и ЧАК утре ще си видя детенцето-не мога да ви опиша колко ми липсва вече-всеки път като видя друго дететнце и очите ми се пълнят със сълзи  Cry
не ми се сърдете,че не пиша по темите ама още не съм ги прочела,а доста съм изпуснала.......
на страницата виждам прекрасни снимки на Нелката,Мама Галка(честито християнче!!!!!),братя Пухини и Миленката  Hug  Heart Eyes
на патерица Честит имен ден на всички с прекрасните имена Георги,Гергана и производните на тях!

П.П моля ви ако съм изпуснла нещо много важно да ми драснете 2 реда  Praynig

# 44
Ел, твоето шефче много ми прилича на Гого на Мариан1  Simple Smile Или поне снимката в лентичката ти ме подлъгва малко  Laughing

Стела_А, пиши по-честичко вече! Давай снимки и разкази за Тоскана-та!  Wink

СтелиМелиHug от мен!

Честито християнче на мамаГалка! Жива и здрава малката госпожица   Flutter

Предложение : да пуснем на първа страничка нови снимчици на бебоците, че тези вече остаряха ! Ми така де - дечицата ни растат като гъбки! И друго - да махнем имената на момичетата, които са се разписали само по веднъж - те и без това не са влизали тук, няма смисъл само място да се заема  Peace

Мелфин, чудни снимки! А басейна трепач  Laughing

Брит, кажи нещо за Точица! Кефи ме да чета за мъника! Между другото - вчера бая време ми трябваше да се сетя как аджеба се казваше детето! ooooh! Ние (и ти  Wink ) все Точица, Точица... И така си остана  Laughing Вие у дома как и казвате?

А в едни други форуми срещнах мнения за нас от хората , които си тръгнаха от тук. Тъпо ми стана. Не очакавах.

Общи условия

Активация на акаунт