98 Американска Пролет моя, моя бяла пролет

• 14 056
  • 310
  •   1
Отговори
# 270
Рая, честит празник на патерица! Надявам се добре да сте изкарали и да пуснеш снимки на тортата.  Heart Eyes

Бубка, аз съм от тези дето са решили за сега поне частно училище, пред пъблик в по-добър квартал. Изхождам от там, че повечето ми познати от тук са доволни от частното си училище. Поне на времето е било или това или пъблик, ама в 5ти ринг събърб едва ли не, а аз това няма да го преживея. На един от приятелите ми майка му е директор на пъблик училище и то в не лош квартал, а двамата си сина е пратила на частно училище. Но това, ако е едно, ако са две не знам какво ще правим, наистина си става сума. Иначе си мисля, че първите 3-4 години може да изкара и другаде, ама пак е важно да се учи на дисциплина и как се учи и т.н.

Това, което Пикси казва за кликите не е за пренебрегване.  Peace

# 271
  • USA
За мен хубав квартал и добро обществено училище е по-добрият вариант. Наистина много зависи от конкретния квартал и конкретното училище.

# 272
 newsm59
Честит рожден ден на Матю на Рая на патерица, но от сърце!  Heart Eyes Да е много, много здрав.

# 273
Вики, ама и аз като Анет за дей камп говоря. За такъв с преспиване сме много далеч ми се струва.
 За ДНК кит-а не знам още, ще видим тази година как ще е, преди 2 години беше коса + суаб в устата, не знам.  newsm78

- коя, според вас, ако трябва да избирате, е най-важната възраст за детето да е в най-добро училище?

За мен гимназията е най-важна. Според мен много голямо значение има за това къде ще отидат в колеж след това.

Преди време бяхме говорили за скъпа къща/обществено училище вс къща в по-евтин район плюс частно училище. Май повечето клоняха към първия вариант. Промени ли се мнението ви с пазара на имотите?

Абсолютно не. Ако имам възможност да избирам винаги бих предпочела пъблик училище пред частно.

И още, пре-скуул и пре-К и К ли е най-важно (първите 7), или гимназия, от която се отива в Харвард (преп скуул). Ами помежду тях? Да си поговорим...

Аз на този въпрос отговорих малко по-горе, смятам че гимназията е най-важна.

Това е много интересна тема и аз ще се радвам да чуя повече мнения! Hug
Редактирам, за да пусна една статия: http://www.greatschools.net/cgi-bin/showarticle/197/

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 23:55 от Tandoori

# 274
Много ви благодаря за пожеланията  Heart Eyes
Ние празнувахме в тесен кръг ( с 2 приятелски семейства) . Тази година реших да бъде на деня(миналата година празнувахме с един ден по-рано...той се разболя...знам че е суеверие от моя страна , но... - естествено нямаше как да правим голямо парти в понеделник. Здрави да сме , това е най-важното  Heart Eyes
 Снимки на тортата http://www.snimka.bg/album.php?album_id=229804&pid=12382598 , малко по-късно ще кача и на Матю . Улисани покрай него стана късно преди да го снимаме и Дида се качила "тихичко горе" и заспала ...така че снимка с нея няма .
Бубка интересна тема , аз съм за добро училище в сравнително добър квартал . Тук със "скъпа" къща нямам избор на училища - не  съм против обществените  , но не смятам че нашите са добри  .

# 275
За мен частните училища не предлагат разнообразие, поне тези, за които знам. В МН са или религиозни или богаташки. За най-най-училището в нашия район съм слушала доста неласкави неща за учениците от бивши ученици и настоящи учители. Не че са глупави, а че са мързеливи и самодоволни, очакващи всичко на тепсия. Но то и от частно до частно има разлика. Принципно съм за възможно най-добро пъблик, защото предлагат по-приближен до реалността модел на живота, но естествено не се знае, какво ще се случи, все пак всички искаме най-доброто за децата си. За елементари не бих пращала в частно, ако има смисъл академично бих го направила от мидъл скул нагоре. А иначе имаш ли пари за харчене, си влизаш където ти е кеф, едва ли частно училище ще подготви едно дете с богати родители по-добре от пъблик за айви университет, защото и там с пари и фамилно ще влезе. Т.е. ние да му мислим  Grinning.

# 276
  • Boston, MA
Рая, тортата е супер! Няма да я показвам на Дани, че ще поиска...  Grinning

Проблемът с кликите няма ли го и в пъблик училищата? За мен по-плашещ би бил луд консумеризъм в богатите училища, но пак, това само в частните ли е?

На мен много ми се иска езиково училище, като на Ния немското, ама...

Зададох въпросът кога, защото и аз по принцип мислех, че в гимназия ще ми е най-важно, ама ако дотогава децата са загубили всякакъв стимул да учат изобщо? Нали уменията от рано се градят...

# 277
  • usa
анет, давам ги предимно на спортове. даниел ще го записвам това лято на самър кемп на същото място където ходи на гимнастика.

за училищата моят избор едва ли за някой тук е тайна Simple Smile. елементари скул задължително в добро пъблик, за да се социализират. мидъл - също пъблик, но по специална програма, където децата отиват по свой избор, следователно са по-мотивирани да учат и се предполага учителите също да са по-мотивирани от тез в редовите пъблик скул (но започнаха да ми се явяват съмнения, че и специалните програми струват нещо). гимназия - частно, за да научат все пак нещо, все пак се очаква в университет да ходят. а клики има във всички училища, не само в частните.

# 278
за училищата моят избор едва ли за някой тук е тайна Simple Smile. елементари скул задължително в добро пъблик, за да се социализират. мидъл - също пъблик, но по специална програма, където децата отиват по свой избор, следователно са по-мотивирани да учат и се предполага учителите също да са по-мотивирани от тез в редовите пъблик скул (но започнаха да ми се явяват съмнения, че и специалните програми струват нещо). гимназия - частно, за да научат все пак нещо, все пак се очаква в университет да ходят. а клики има във всички училища, не само в частните.

Миз, какво значи това? Аз още не съм стигнала до там и съответно нямам идея как стават нещата Simple Smile За мидъл можеш да си избереш програма или какво? newsm78

Рая, Мейтър е мнооого готин!  Laughing Сладуран Матю веднага да пробва колата  Joy

# 279

*
Ходят ли децата ви по кемпс през лятото?Мисли по темата ще са ми полезни всякакви.
*

Естествено, как ще ходим ние иначе на работа? Нашите ходят към общината, лагерите са в някое от училищата. Правят проектчета, експерименти, играят навън, четат книжки, гледат филми, гостува им по някое и друго мероприятие, ходят веднъж седмично на някаква екскурзия из райoна, ходеха също да пеят в пенсионерски клуб, или може би е било сценка да изнасят, не съм сигурна. Неудобството за мене е, че трябва да им пращам храна за обяд от в къщи.  Това ми е единственото по-сериозно възражение. За нас има значение да има и занималня след лагера, до около 6 вечерта, защото иначе не ни устройва. Харесва ми, че са само деца от дистрикта, делят ги по класове в стаите, и така се поопознават и с други деца, с които евентуално може да са следващата година. А, и едно друго леко възражение, може би - водят ги всеки следобяд на плуване, в което няма нищо лошо, разбира се, но в един момент просто им писва, като е всеки ден и задължително. 

# 280
как ги правите тези торти  #Crazy, не мога да се начудя.

като новопристигнали имигранти, пари за частни училища нямаме, затова избирахме място, където пъблик училищата да са добри.  за северозападната част на индиана, училищата в нашиятскул дистрикт са с най-висок рейтинг, има 3 елементари с рейтинг от грейт скулс: 6, 7 (училището на дени) и 10 (в района на това училище не се намират къщи под наем, има и 2 прайвит религиозни: католическо и калвинистко (четох наскоро във вестника, че едно отче от католическото абюзвало деца), но аз на тях доверие им нямам. след това всички отиват в единственото средно училище (рейтинга му е 9), а оттам и в единственият хай скул (рейтинг 10), избор няма  Laughing. средното и хай скула имат много добри спортни програми с мноого добра база и филхармоничен оркестър, който печели награди на щатско ниво. резиденси чека е страшен, ходиш с документи, доказваш, а минават и на проверки от врата на врата. та така пътя, живот и здраве е ясен, само за университета нотр дам се колебая ( и той е в образователните традиции на селото), уплашиха ме тези про лайф младежи на церемонията с обама тези дни  Laughing.      

пп сега проверих рейтинга на университета, според топюнивърситис.ком, рейтинга на артс& хуманитис е 82 в света, не е зле, пак ще го мислим Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 02:22 от stella_ars

# 281
Аз съм го избрала вече училището, едно пъблик и едно чартър, но, може би, защото сме в по-малък град и някак си не усещам проблема с районирането, за който чета.
И да не приемат Самуил по първо желание, ще е второто или третото школо в списъка. Поне при началните училища, избора ми е голям и са уж добри. Иначе се убедих, че "добро" училище за всеки родител е различно, поне от разговорите с майки по площадките по отношение на началните. За едни е добро, защото децата сами си пишат домашните, за други, че им помагат, че има/няма доброволстване и т.н. и т.н.

Тандури, общинско училище ли отказва да вземе първокласници, които са били в Монтесори киндергардън преди това?

# 282

*
Ходят ли децата ви по кемпс през лятото?Мисли по темата ще са ми полезни всякакви.
*

Естествено, как ще ходим ние иначе на работа?
Тук може да се ходи на работа и без да се плаща специализиран кемп,затова питам.Има дей кеър тип занимания по различни институции за 120-140$/седмица/9 часа сравнено с над 200$/4 часа за конкретна занимавака (лего,спорт,зоо,експлорърс и пр).Мерси за инфото,ще поровя.
*
миз,мерси..по цял ден спорт ли?какъв ако не е много нахално да питам Laughing
*
местенето от пъблик в прайвит иска доста подготовка според моите проучвания,в нашия конкретен случай  който засега целя- латински; ако не си учил в мидъл не можеш дори да се явиш на изпита...та си иска мислене от начало,като всичко пусто да остане,а какво става наистина е тотално отделен ?..
*
Бубка,немският като ниво е като чувам патило доста навикан само на хартия,според близка с дете там в 6ти клас могат да си поискат вода,да си намерят пътя и да си изкарат боя..това от всеки ден,по час,6 години наред..та не знам колко ще е  файда ако не се учи допълнително,баща им е против че ще дръпнела много и щяла да скучае в у-ще newsm78 ..няма угодия,но не е като нашето разбиране за езиково школо..

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 03:03 от anette1104

# 283
анет, да, точно за такъв вид лагери говоря, на които ти казваш "дей кеър" тип, но аз им казвам "дей камп", т.е. неспециализирани, за горе-долу такива суми става дума. При нас са за около 6-7 часа на ден, с опция за занималня преди 9 сутринта или до 6 вечерта. Предлага ги общината или YMCA, може и други да има, но не съм се интересувала. Аз засега съм предпочитала тези на общината, защото са само деца от дистрикта и се познават или доопознават.
За разнообразие съм ги записвала и на някой и друг специализиран лагер за по седмица-две, но тази година нещо не виждам смисъл.

# 284
За разнообразие съм ги записвала и на някой и друг специализиран лагер за по седмица-две, но тази година нещо не виждам смисъл.
баш за тези питам..защо няма сми?мерси!

Общи условия

Активация на акаунт