98 Американска Пролет моя, моя бяла пролет

• 14 049
  • 310
  •   1
Отговори
# 285
За разнообразие съм ги записвала и на някой и друг специализиран лагер за по седмица-две, но тази година нещо не виждам смисъл.
баш за тези питам..защо няма сми?мерси!
Специализираните лагери, на които съм ги записвала, са били към т.нар. Department of Community Education на дистрикта , защото ми е трябвало да са там по цял ден, и съм правела комбинации например от лагер 3 часа сутрин, друг лагер следобяд, после занималня. Но тези специализирани програми общо-взето са същите, които през годината гостуват в училището за кръжоци, така че моите деца могат да ходят на тях и там. Аз така или иначе винаги ги записвам на някой кръжок по техен избор. Освен това установих, че доста хора като си запишат децата на един дневен неспециализиран лагер, и там си ги държат цялото лято. Децата свикват едно с друго и си създават приятелства, и за тази седмица-две, в която са на специализиран лагер, се е случвало да им липсва или приятелчето, или екскурзията, или темата, на която е посветена седмицата. И изобщо, за момента не виждам смисъл да си усложнявам живота и програмата с нещо "по-така", пък за по-нататък не знам, променят се обстоятелствата, от там и решенията.

# 286
Тандури, общинско училище ли отказва да вземе първокласници, които са били в Монтесори киндергардън преди това?

Да, две от пъблик училищата. Ние изкарахме невероятен късмет с нашия дистрикт, просто не им завиждам на тези, които тепърва ще се борят със системата, за да вкарат децата в първи клас. Аз миналата година само дето не спях в дистрикт центъра, едно да се преборя за логопеда, второ за допълнителното обучение и трето за да тръгне 1-ви клас. Отслабнах с 5 кг само от нерви  Laughing Поне не мога да им се сърдя за това де  Joy
Иначе при нас много голямо влияние оказа подкрепата на логопедката (от училището) + директора на училището, с който вече лично се познавам, благодарение на това, че работя доброволно 3 дни в седмицата в библиотеката. Искам да подчертая, че Калин още НЕ учи там, а аз вече година и половина съм доброволец.  Laughing Какво не правим за нашите деца...ама поне имаше много положителен ефект, при това без да се набърквам в ПТО-то, а просто самосиндикално се организирах с разрешението на директора и се натресох в библиотеката.  Sunglasses
Моят съвет е ходене и ровене, запознаване с училището още преди да сте отишли ( е, не чак като мен с доброволстване, но нашият случай е специален, заради логопеда и т.н.) защото колкото повече се интересува един родител, толкова повече внимание му обръщат на него и на детето. За съжаление от много хора с вече и доста големи деца го чувам това, но се убедих от личен опит в същото. Просто не става да оставиш на самотек нещата, защото после ти излиза през носа.
Задаване на въпроси, тормоз..това му е майката. Иначе ти потупват по главата " генийчето" и ти и хабер си нямаш какво става в това училище в крайна сметка.

# 287
Stela блат , фондан ...цапане , мазане ( шегувам се) Wink
Няколко снимки на рожденика : http://www.snimka.bg/album.php?album_id=379451 ( моля да не се забелязва качеството на снимките , като и излющената боя на стената  Laughing уж ще се местим лятото в къщата ...най-накрая  Wink

# 288
  • usa
Миз, какво значи това? Аз още не съм стигнала до там и съответно нямам идея как стават нещата Simple Smile

има различни магнет училища и програми към скул дистриктите, в които децата учат нещо засилено - изкуства, сайънс, езици или с по-бързи темпове с повече натоварване. в някои скул дистрикти има и от елементари скул ниво, но ние сме беднички, почват от мидъл скула нагоре. като ти дойде времето, ще разбереш, сигурна съм Simple Smile.

миз,мерси..по цял ден спорт ли?какъв ако не е много нахално да питам Laughing

е, цял ден ще им дойде много, но даниел ще имат 4 часа занимания с гимнастика, другото време прожекти, свободни игри, ще ги водят на басейн, на скейтинг, веднъж ще ги водят на театър, сайънс експерименти щели да правят някакви, ей такива работи. не очаквам кой знае какво, но се надявам да му поизразходват енергията с четири часа гимнастика и като му е позната обстановката да свикне по-лесно. силвия е ходила на баскетбол и на плуване предишни лета, но не по цял ден. баскетбола беше до три, плуването до обяд,  но аз тогава не работех, не ми трябваше повече.

местенето от пъблик в прайвит иска доста подготовка според моите проучвания,в нашия конкретен случай  който засега целя- латински; ако не си учил в мидъл не можеш дори да се явиш на изпита...та си иска мислене от начало,като всичко пусто да остане,а какво става наистина е тотално отделен ?..

Simple Smile при нас пък беше точно обратното - албена в 6 клас в пъблик училището учи латински, но после решиха да го съкратят, защото после в гимназиите никъде нямало и трябвало да започват друг език от начало и били онеправдани в сравнение с другите деца. та до там бяхме с латинския. и йезуитите даже не предлагат латински...

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 05:06 от миз

# 289
Миз дай едно рамо в Американ Айдъл...борим се с кръстоносците  Laughing

# 290
  • usa

ми да дам, ама аз както и понятие си нямам от този айдъл, докато се ориентирам, кръстоносния поход ще приключи... обясни с две думи за какво става дума.

# 291
При нас частните наоколо са само религиозни,в момента в който разбрахме спряхме и дискусията за частно. Пъблика в който Елла ще ходи се води най- добрия в околността и въобще ,обаче  се убедих  окончателно че  това е така  когато разбрах от съседите че за известно време са имали частна учителка за  4 те си децата преди да ги пуснат  в нашия пъблик .Да поясня за да не объркам че те са дошли от друг щат и там са ходили в частно после са се преместили тук.Жената ни каза че наистина у-щето е много добро.
Ние може само да се надяваме,така или иначе нямаме избор.Да видим какво ще е като почне. И ние мислим да натискаме по нататък с частното.

# 292

ми да дам, ама аз както и понятие си нямам от този айдъл, докато се ориентирам, кръстоносния поход ще приключи... обясни с две думи за какво става дума.

Ами едно момче гений, но гей срещу един безперспективен индивид...но цялото пуританско воинство е срещу нашето момче  Sad

# 293
ако трябва да избирате, е най-важната възраст за детето да е в най-добро училище?
може би средно и хай-скуул. но както сте разбрали аз съм супер релакс, доверявам се изцяло на опита на мъжа ми от училищната система тук. важно е и да е в добро училище, но най-много зависи от детето.

Преди време бяхме говорили за скъпа къща/обществено училище вс къща в по-евтин район плюс частно училище. Промени ли се мнението ви с пазара на имотите?
аз клоня все още към първия вариант, но е трики в тази икономика. наши приятели живеят в скъп, гейтед камюнити в Хюстън с най-добрите пъблик скуул, но тази година им качиха много пропърти такси и едвам издържат финансово.
в Аризона живеехме в новоразвиващ се район и училищата не са още на необходимото ниво, но пък имаше няколко частни спонсорирани от щата с отлични отзиви от познати майки с деца там. тук живеем в район с едни от най-добрите училища в щата, но не познавам никой да разпитам дали наистина е така.

И още, пре-скуул и пре-К и К ли е най-важно (първите 7), или гимназия, от която се отива в Харвард (преп скуул). Ами помежду тях?
според мен всичките са важни, но е и важно какво внимание им отдаваме ние и им помагаме в подготовката.
в последно време у дома си говорим за прайвът тутор, извън училище да се занимава допълнително с ЕйДж. За момента ни изглежда добър вариант, по-евтино от частно училище, но 1 он1 внимание.

------

рая, голям бонбон е Матю и каква гъста коса има, супер Heart Eyes За тортата нямам думи, добре, че не пуснах снимки на нашата от супермаркета.

кларет, що така, аз мислех, че Адам си е добре, доколкото разбирам, има яки фенове и неприлични коментари под някои негови изпълнения в ютуб. хората не ги интересува, че  е гей и го желаят гол и по всякакъв друг начин Laughing

уинкс, работа?

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 06:46 от benson10

# 294
уинкс....писах и забравих да коментирам за Елън, да знаеш че съм много зелена  от ревност.Значи да забравя коледни билети  за Елън ,аз на теб разчитах.Сега си мечтая да отида пък когато ще да е....само дружка по лудост трябва да си намеря.Ти защо така напусна ?!,подмини ме ако  ти е много личен въпроса.

Ей сега го изгледах и аз идола,Адам трябва да си спечели бе, какъв гей какви 200.Ако той не спечели утре честно предавам се!

# 295
  • USA
Рая, много е хубав рожденика! И тортата също. Облизвам се тук пред екрана.
Обсъждахме тук преди време моето решение да напусна. В общи линии, мениджмънта на моя отдел ми къса нервите и решихме, че за семейството ще е по-здравословно да си почина малко. Ще ходим с Кристиан в България за няколко месеца и после ще си търся пак работа.
Вики, много е вероятно после пак да се върна в Уорнър, но в друг отдел например. Така или иначе, имам връзки там  Mr. Green, така че ако трябва ще помагат за Елън.

# 296
  • Чикаго / София
Рая, много е сладък Матю! Много пораснал от последните снимки които съм гледала. Тортата е супер, добре че моите момичета не я видяха, че щяха да се разпищят за такава торта. Laughing

ако трябва да избирате, е най-важната възраст за детето да е в най-добро училище?

Хай-скуул, колеж. Но аз все още съм зелена с образователната с-ма тук. И все пак си мисля, че тогава е по-добрия вариянт да се търси най-добро училище. Естествено оптималния вариянт е, да са в най-добро от първата им крачка в образованието!

Преди време бяхме говорили за скъпа къща/обществено училище вс къща в по-евтин район плюс частно училище. Промени ли се мнението ви с пазара на имотите?
Тъй като пред нас въобще не стои въпроса купуване на къща/апартамент и пр., сме на вариянт квартира в добър дистрикт. Частно училище за две породени деца няма как да плащам. Ако имат нужда бих взимала частен учител за определен период.

И още, пре-скуул и пре-К и К ли е най-важно (първите 7), или гимназия, от която се отива в Харвард (преп скуул). Ами помежду тях?
Аз вече написах - за мен е гимназията.

# 297
Бубка, на въпроса ти за училищата: аз не мога да бъда толкова категорична, защото решавам до голяма степен и според обстоятелствата. За момента съм доволна от пъблик училището на децата, с изключение на темпото на обучение по математика.
И понеже беше споменала нещо във връзка с пазара на недвижими имоти в контекста на училищата, да кажа, че на нашето място, което се счита за място с добри училища, цените се държат и няма фалит след фалит - това го видях миналото лято на едно друго място, изглеждаше много депресиращо. Не знам дали и за в бъдеще ще е така, но общината има висок кредитен рейтинг (ААА), мисля, че това е най-високият, което звучи оптимистично. 
За мене сега би бил удачният момент човек да си купи къща на място с добро училище, но това са само мои чувства, не съм експерт. Ние самите съвсем наскоро се колебаeхме дали да купим къща в същия дистрикт, или да рефинансираме и изплащаме по-бързо кондото, и в крайна сметка се решихме на втория вариант, не сме толкова храбри.

# 298
miz,това цяло лято ли е или само на седмица?подобно съм загледала за 1 седмица от лятото докато пакистан е в аризона Laughing и се чудех дали си залужава или да наема някое познато девойче да пасе децата 5 дни за около 50% по-чипо..мерси!
*
ние сме в евтина стартерс хоум къща,в много смесен квартал,в системата на държ.у-ща,с ужасно квартално школо,затова и 1 ни опция извън частно беше сити уайд  магнета..гледахме за къща в събърб с добри у-ща около година,не паднаха цените особено,шубелисахме се че няма да продадем нашата и си останахме където сме,не е оптимално защото децата няма да имат "съсед съученик"  и да карат колелета из гейтед комюнитито,но засега работи с цената на непрестанни организации по плейдейти,занимавки извън дома,непометена от около 5м къща и пр.; + е че финансово не сме на ръба и спя спокойно,което е от особена важност за функционирането на гореописаното

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 17:52 от anette1104

# 299
Някой спомена магнет скулз, и аз ги харесвам като концепция защото дават повече опции на родители и деца. Както всичко останало, обаче, и магнет скулз не са "направени еднакви."  Далече от нас има едно магнет скул за математика, и дори бях се навила да карам толкова мили всеки ден. Оказа се, обаче, че най-близките квартални елементъри училища има по-висок рейтинг точно по математика, sci, и четене.  Така че добре проверете всички данни.

Друга опция за хора, които не искат частни училища, са чартър скулз. Някои са добри.  Един проблем с проучване на частни училища, който аз изпитах, е че не винаги има лесен достъп до статистика за елементъри училище (повечето имат статистика на процент студенти приети в айви лийг).   

Общи условия

Активация на акаунт