Как сте увеличавали храната на новороденото?

• 2 230
  • 43
  •   1
Отговори
Моля ви да споделите личния си опит, как сте увеличавали храната на бебето. Значи ние сме на 28 дни и се храним със 100 мл. Аптамил Комфорт и не й стига на бебката. педиатърката казва да не й даваме повече от 100мл. Аз не мога да я гледам как се дере защото иска още. Вчера й дадох 120 мл. и така се успокои на едното хранене. Какво да правя? Дали да си й давам по 120 мл. или много рано.на 08.05.09 става на 1 м. Моля ви за мнение.

# 1
  • Австрия
ние до към 40 ден пиехме 70мл,после изведнъж запоЧна да пие по 150мл на прием.Давай си на бебето колкото му се иска,не мисля Че е правилно да го държиш гладно ,зашото педиатъра е рекъл .педиатрите в днешно време са за #2gunfire е не всиЧки ,но повеЧето.

# 2
Малката я кърмих в началото, но когато ме нямаше или по друга причина и давахме  АМ на 1м около 90 мл. Но всяко дете си е индивидуално, и не може да се сравнява едно дете с друго. Ако бебето е гладно според мен му дай 120 мл, аз така щях да направя.

# 3
На мен също докторката не ми даваше да увеличавам количеството на АМ,че дори и да не и давам през нощта да яде Shocked,но аз си и давах колкото иска-като и е повече си оставяше млекце,то детето си хапва колкото иска.

# 4
  • плевен
Според мен давай на детето си колкото му се яде.Няма смисъл да го държиш гладно и да слушаш лекар специално в това отношение за храната.Всяко дете си има различни нужди  Peace

# 5
Сина ми още първия месец почна да яде по 120 мл, понякога съм му правила и по 130.Имай впредвид, че има дни в които ще иска да яде по повече, при кризите на растежа.Давай му, колкото му се яде, не слушай педиатъра. Hug

# 6
Много Ви благодаря, ще й давам вече по 120 мл. А за коликите може ли да дадета някакви полезни съвети. Сега й даваме Инфакол, но май не й действа особено добре.

# 7
За да му стига на бебто млякото има правилото да остава по малко в шишето. Ако изяжда всичко до капка - не му достига. Ако остава много - много му е. Трябва да остава малко на дъното.
За коликите лек няма. Има разни капки, сиропи и чайчета, но - те са за успокоение на майката, не за бебето  Wink

# 8
Права си. Явно е така, защото нито капките, нито чайчето или топлите кърпи помагат!

# 9
  • Стара Загора
Давай си на бебето колкото му се иска,не мисля Че е правилно да го държиш гладно ,зашото педиатъра е рекъл .педиатрите в днешно време са за #2gunfire е не всиЧки ,но повеЧето.
Абсолютно съм съгласна  Peace Давай му колкото иска  Peace

# 10
За да му стига на бебто млякото има правилото да остава по малко в шишето.
Абсолютно вярно! Давай й да яде, колкото иска. За коликите може да опитате Инфакол Peace.

# 11
  • София
Педиатърката да си гледа работата и да не приказва приказки отпреди сто години. А бебчето да си хапва колкото си иска  Peace

# 12
И ние имаме такъв проблем,педи казва "Никакво вдигане на мл.докато не стане на 2м." щото трябвало да яде 100мл+на колкото месеца е...100+2=120мл.Е ама ние сега ядем толкова,скочи от 90мл вода +3л.АМ на 120мл вода + 4л АМ. и го бях направила на 4часа.
Не трябвало така,на 3часа ама по 120 и да не давам ако ще да реве,да давам вода.  Cryми той не я обича,нито чая нито нищо.За 24часа я изпие 30-40мл вода/чай. И ние сега незнаем какво да правм,ама сега на консултацията ще си поговорим Naughty

# 13
Синът ми също пие Аптамил, но никога не успяхме да достигнем предписанията по опаковките. Най-много е изпивал 180мл когато беше на 1 год., а според препоръките трябваше отдавна да пие по 210мл. На 1 год. тежеше 10кг и не е имал нощно хранене след 3м. На майка си кюфтето е той!  Mr. Green

# 14
винаги правя повече-колкото изяде

Последна редакция: нд, 10 май 2009, 08:29 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт