Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 81

  • 35 566
  • 368
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 634
Дарлинка 4ак сега видях питанката.Под ферарито има 6околадова подло6ка
Ван4е правилно си се ориентирала купи си друг проблемат е в него. Sad

# 331
  • Мнения: 310
какъв е вариянта за направа на цветчета с сламка

ето така си изрязваш сламката, за да отбелязва полукръгове, а не да изрязва кръгчета.И така правиш четири листенца (а може и повече)   Peace

# 332
  • Мнения: 252
Здравейте, аз нали още имам много да уча и се включвам рядко, за сега само чета. Но да кажа и аз имах проблем  със формичките и изведнъж подреждайки играчките на детето, какво да ви кажа, купища формички , той много харесва дидактическите игри( тези с намушкването на фигурки в определена дупка), та ако сте купували такива има доста фигурки и формички.

# 333
  • София
  • Мнения: 1 170
Ванче, аз само желатина на Биосет ползвах доскоро и не съм имала проблеми, но един ден реших че леко стипчивия вкус на една торта се дължи на желатина, по пътя на изключването, защото самия желатин имаше и  по-кафеникав цвят от нормалното, та от тогава чат пат ползвам и на д-р Йоткер. Разликата която намирам между двата желатина освен в цвета, е и това че на д-р Йоткер желатина има по-бърз стягащ ефект, което пък в началото като начинаеща не ме устройваше, защото си се мотках докато стигна до слагането на крема.
Връщам се да ви чета...

# 334
  • Мнения: 137
Момичета благодаря ви много за идеите!!!!!Като я направя обещавам да докладвам,но още не знам за кога ще я искат.

# 335
  • Мнения: 1 965
Само да Д-р Йоткер си ползвам, ама се подлъгах че си имам. Оказа се че е свършил и взех на БИОСЕТ. Гадна работа ви казвам . В крайна сметка го сложих в крема. Още не съм го намазала обаче. Леко започна да стяга, което е успокояващо. Но за всеки случай ще сложа оная разтегателната форма, за да не се излее и утре да я изгребвам от хладилника. Но пък, ако се излее, мога да бодна свещите директно в хладилника и да викна съкровището у нас  "да го духа", направо натурално директно от хладилника.  Mr. Green  Ще е интересно, а?  newsm78  Joy

# 336
  • Мнения: 1 329
Хаха, Ванче, погребвай го тоя желатин, няма да възкръсне ша знаиш и верно купувай друг.

Албенка, кво значи шоколадова подложка? Сори, не съм руса, ама тоя термин не съм го срещала често ...т.е. разтопяваш шоколад, мазваш определен слой върху хартия, той стяга, отлепяш и сглобяваш върху нея ли? Оф, дано съм те разбрала...

antoan2006 колата ти е хубава, приятно изкарване на РД? Що точно Рено Меган реши да правиш, толкова по-любими марки има - някое Q7, BMW, SLK или там нещо по-намазано...
Иринка от снимката не се вижда тортата да ти е неравна. добре изгледжа, а идеята е супер. И аз кат` теб имам проблем със заглаждането, но като ползвам хубаво масло и то стегне, става бетон. И също винаги сиропирам горния блат, дори ди пресиропирам, ама колкото по-дебел е слоя с масло, толкова по-добре...

И ся пак моя въпрос с тая къщурка: та последно реших да прая тирамису, щото в тая жега никой няма да му се яде тежка торта. При класическото е ясно, че къща отгоре няма как да съ цопне, тъй като крема е много мек и "плаващ".
Някой беше правил торта тирамису с блатове на Сладък път за РД на сестра си, но не помня кой е този някои, Embarassed ша мъ прощава, да си признава бързо кво слага вътре и как го прави....

# 337
  • Мнения: 1 173
Дарилка предполагам е Буболинка - тя беше правила 3 етажна торта Тирамису за сестра си . Защо не я попиташ за по-сигурно на ЛС (ако не ти види въпроса тук).
Ванче не така с "мама ин-лоу" Joy вземи пример от мен , цели 2 торти и спретнах ( щях и кактус да и правя и да го слагам върху Тирамисуто...но нямах време , ех   Joy)

# 338
  • Мнения: 559
ДарилкаДа така е.Има много по-хубави марки коли.Но тук става въпрос,че въпросното детенце,което е на 3 годинки обожава колата на родителите си,често стои да "кара" с тате и постоянно държи ключовете му.Та самите родители предложиха да направя модел на тяхната кола и по цвят и по номер и тн.
Това е.Детето беше щастливо и повтаряше-"На тати колата и на Митко колата..."
 Tired

# 339
  • Мнения: 1 329
Дарилка предполагам е Буболинка - тя беше правила 3 етажна торта Тирамису за сестра си . Защо не я попиташ за по-сигурно на ЛС (ако не ти види въпроса тук).

Уф, да бе   Crazy. Чудих се, маях се, ама добре че ми подсказа...Благодаря   bouquet, златна си.

# 340
  • Банкя
  • Мнения: 1 292
Всички марки желатин -желират.Биосета също.Ще стане крема ,не се притеснявай.

# 341
  • Мнения: 1 965
antoan2006 - Пропуснала съм страхотното Рено днес. Ама наистина е страхотно.
Направо не ми се показват снимки. Ужасно е без апарат. Нямам време да го занеса на доктор. Едни бързи снимки, колкото да се отчета и се надявам сутринта не светло да направя по-добри.
И ОЩЕ

Тортата ще носим утре на един страхотен доктор, за благодарност за това че изкуба 2 проклети зъба на дъщеря ми. Операцията беше много сложна, зъбите проклети и доста се шегувахме с него след това. Утре ще и свалят конците, та реших да почерпя. Надявам се че я оценят и няма да ни подгонят утре с техните страшни клещи.....  hahaha
tarlio - пишеш с мен. Крема е готов, сега отивам да го намажа, но първо трябваше да довърша тази торта.
 

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 08:59 от van444eto

# 342
  • Мнения: 137
Ванче,разби ме УНИКАЛНА Е #CrazyЖЕСТОКААААААА

# 343
  • Мнения: 559
van444eto -Еееее,тая торта със зъболекаря е направо фантастична!Дано и дъщеричката ти да се оправи,то трудно се преживява такъв лош спомен от детската психика!За желатина на Биосет и аз смятам,че не би трябвало нещо да му има освен ако е с изтекъл срок на годност.

# 344
  • София
  • Мнения: 2 130
Ванче, няма начин да не я оценят:)))) Много добре си го измислила за благодарност! Радвам се, че го разрешихте този въпрос и дано хубавото момиче, наш верен оператор се възстанови бързо:))))  Виждам декорацията добре, само тортата ми се губи на тази снимка, но предполагам, че е голяма, правоъгълна и от сърце:))))

За свеки - сега кактусът е по-голям и по-бодлив или????? Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт