Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 6-та тема

• 84 340
  • 373
  •   1
Отговори
# 300
страхотни сте,но все още е доста жега само докато сготвим ,а пък за друго......да не говорим

# 301
  • Варна
Ей, от кога не бях влизала в Готварския, ама подстрекателките гледам все са си същите в любимата ми основно за четене тема  Laughing Hug
Страшни сте момичета - майсторки големи  newsm20 smile3525 - евала  Hug Hug
И понеже сърце не трае, а ръце мирно не седят днес спретнах ей това чудо вкусно по рецепта за питка "Слънце" на Джемма - малката доза.

и конците - страхотни станаха

И отново си спомних защо не се захващам да меся - ами то после като му седнем и докато ни заболят коремите, а в същото време голямата няма кой да я яде като остане  Whistling
Специално черпя и най-голямата подстрекателка Пепика   bouquet, че май по нейн коментар в отдавнашна питкена тема намерих тази рецепта - благодарско за което  Hug

# 302
  • На планетата Земя
Didnik, адмирации за това произведение на изкуството!  Peace

# 303
Здравейте... От няколко дена ви чета защото се чудех каква питка да омеся за кръщането на малката ни дъщеричка.  Grinning Ето и някои от пробите които направих  Simple Smile
http://www.album.bg/viararadi/images/16869359/
http://www.album.bg/viararadi/images/16869334/
http://www.album.bg/viararadi/images/16869316/
Малко съм объркала триъгълничетата на едната но не се забелязва много(за другия път ще знам) - то в рецептата си пишело 9 топчета и едното се разточва а аз 9 топчета и взех от всички по малко за да си направя последното. Абе луда работа... Embarassed
А само нещо да ви попитам питката за църквата трябва да е постна - това значи да не се маже с жълтък отгоре нали ?
  bouquet

# 304
  • София
Eдна бърза питка със сиренце от мен - децата я нападнаха топла-топла - подозирам, че това ще им е вечерята Grinning...

ooooh! Направо ме уби.Кажи къде си идвам да ми даваш уроци,леле изгледах всичките 380 снимки.Отде ги намери тез идеи незнам.  bouquet Браво.А за уроците не се шегувам идвам  Whistling

# 305
И аз съм на опашката за уроците.
Направо изумителни шедьоври правите тук.
Последната ми питка беше за едно кръщене, обаче никак не съм доволна от резултата.
Да питам и какви марки и тип брашна ползвате?

# 306
Ако си от Варна, че май само тук се продава - на Мелко тип 450 - препоръчвам с 2 ръце, наистина е по- бяло и дава голямо отражение върху тестото, разкошно става!

Не ти е лоша питката, може би още малко е трябвало да втасва и фурната ти, явно, не пече равномерно... Може да я завърташ.

# 307
  • Балчик
didnik, радвам се,ч е рецептата ми ти е харесала. Страхотна питка си спретнала, както и всички, показали своите в темата. Peace Аз съм на диета и не се мяркам много в тези теми, че както обичм тестянооо- отиде коня в ряката. 

# 308
  • София /Абсурдистан
Страхотни неща сте сътворили, браво Peace

# 309
  • ГОре на черешата...
Уф, умишлено избягвам да влизам тук, че напоследък изобщо не ми стига времето да припарвам до кухнята ooooh!, но вие не се спирате, бе Crossing Arms.
Страхотни питки видях, браво на всички  bouquet!

ooooh! Направо ме уби.Кажи къде си идвам да ми даваш уроци,леле изгледах всичките 380 снимки.Отде ги намери тез идеи незнам.  bouquet Браво.А за уроците не се шегувам идвам  Whistling

Blush

Амииии...идвай, какво друго да кажа Rolling Eyes...

# 310
  • Popovo
Отдавна се наслъждавам на красотите който правите и чак ме е срам да покажа какво замесих аз.но днес се престраших и очаквам да си кажете експертното мнение.Правих тази питка но да си призная честно това не по моя рецепта.Решиха старите баби да ме учат да меся,макар и да знам и да меся питки от много години.Но все пак бабите са с по голям стаж и реших да ги послушам.Малко не стана така както очаквах, ама важното е че се изяде без да остане нито една трошичка.

# 311
  • София
Уф, умишлено избягвам да влизам тук, че напоследък изобщо не ми стига времето да припарвам до кухнята ooooh!, но вие не се спирате, бе Crossing Arms.
Страхотни питки видях, браво на всички  bouquet!

Blush

Амииии...идвай, какво друго да кажа Rolling Eyes...

Ти само кажи къде и съм дофтасала.хич не си мисли че няма да дойда.Аз съм от София,а си ми наблизо,а не си се отървала от мен  Grinning

# 312
  • София
Отдавна се наслъждавам на красотите който правите и чак ме е срам да покажа какво замесих аз.но днес се престраших и очаквам да си кажете експертното мнение.Правих тази питка но да си призная честно това не по моя рецепта.Решиха старите баби да ме учат да меся,макар и да знам и да меся питки от много години.Но все пак бабите са с по голям стаж и реших да ги послушам.Малко не стана така както очаквах, ама важното е че се изяде без да остане нито една трошичка.

Веднага дай насам едно парче  Peace Много си е добре,идвам само гледай да ми смотаеш едно.момичета аз се засрамих,мислех да ви кача две три снимки ма се отказах  Embarassed .Не ме мързи и обичам да съм в кухнята,ма на моменти ми иде в повече и претрупвам.Ето колко е часа,а аз седя и работя още  Sad .Май,май да сменя работата а  newsm78

Последна редакция: чт, 27 авг 2009, 13:39 от Диана Крайчева

# 313
  • Варна
Момичета благодаря за добрата оценка, но знайте че от майсторки като вас мед ми капе на душицата да получа такваз хвалба  Hug Heart Eyes  bouquet
Джемма наистина е страхотна на вкус питката, не преувеличавам. Аз по принцип гледам доста да чета и разучавам преди да направя нещо съвсем ново, е с питката не е така, но все пак, защото народа ми в къщи са много капризни откъм храна, та като спретна нещо да остане най-много трошичка.  Wink
Та всички много харесаха питката - аз и доста сиренце и сложих, и най-много децата, а нали знаеш те са най-откровеното жури  Grinning А по въпроса за диетата - и аз гледам да поизбягвам тестените изделия, та затова твоята доза ми дойде дюшеш - правя хапваме, хем не остава за хвърляне, хем за изкушение, да не говорим че ми пасна идеално като доза на тортената форма  Peace Благодаря   bouquet
Момичета аз се засрамих, мислех да ви кача две три снимки ма се отказах  Embarassed
Адашке, да си ги нямаме такива - казваш, показваш, оценяват майсторките, а всички други се любуваме на творението.  Hug Аз самата пък въобще и не обичам да готвя, но както казва дъщеричката ми - трябва, нали съм майка  Laughing и като теб се налага понякога набързо да сложа нещо на масата - важното е да е вкусно и колкото мога се старая да е красиво  Peace

# 314
Здравейте,майсторки!  chefПускам две питки.Едната е от кръщенето на дъщеря ми миналата седмица,а другата от рождения ден на мъжа ми от по-миналата седмица GrinningСега мисля да направя и една по случай 2 години от брака ни LaughingТази е от рождения ден-не много сполучлива EmbarassedЯ да видя дали някой ще разпознае кякво пише на нея?
От кръщенето Wink

Общи условия

Активация на акаунт