Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 6-та тема

  • 84 309
  • 373
  •   2
Отговори
# 315
  • Мнения: X
Радвам се ,че темата върви,дори и в жегите летни...
kati4ka , много са хубави,ама да беше дала мааалко по-голяма снимка...нито букви виждам,нито шарките.
mama_vesi , баби,мами,питката е разкошна...предполагам и на вкус!
didnik , много бухнала и пухкава!Браво!
hrisiv , пробите са се получили.Слънцето е много хубаво!Давай смело и с оригинала!    Peace
При мен няма...питки.Борих се с две-три торти миналата седмица,ама тази ще наваксам с питките...

# 316
  • Мнения: 1 394
Момичета,страхотни питки!Човек два дни да ви изпусне и сте напълнили темата.Браво!
Мама Веси,това ми прилича на милинки.Поправи ме ,ако греша.Но изглежда доста апетитно! Peace...Аз още малко ще почакам и сега ,като почнат празниците....ела да видиш-пак ще пада месене! Hug...

# 317
  • Мнения: 384
Днешната ми пита - за освещаване на дома ни:


# 318
  • Мнения: X
Пухка , много красива питка!    Peace

Аз си изпълнявам обещанието...след толкова торти,сега наваксвам с питките

Питка със сирене
     

# 319
  • Мнения: 1 232
Снощи правих  Ирландската питка на Иван Звездев, наскро повтаряха предаването. Продуктите  бяха 500g. брашно, 1ч.л. сол , 1ч.л. сода бикарбонат, 1 яйце, 250 ml кисело мляко, 250ml прясно мляко. При замесването добавих още 200g. брашно. И резултата, за първи път содена питка ми се получи добре, ставаше за ядене, вкусна. Обаче мехурчетата в питата бяха не еднакви по размер. На места направо хралупи. Може ли някой да каже на какво се дължи това?

# 320
  • Варна
  • Мнения: 945
  bouquet  bouquet  bouquet за всички майсторки и страхотните вкусотии, които са направили!
Ето от мен още една питка - да се почерпите за здравето на мъжа ми, който вчера беше рожденник. Смятам знаете, че няма нито трохичка вече от нея, така че само изплакнете очички  Mr. Green

... и пак

... и парченцето, готово да влезе след малко в коремчето Grinning

# 321
  • София
  • Мнения: 1 230
Дидник тай таз рецепта мила   chef МОля да се пробвам иаз да я направя,не става само око да оплакна искам и да си гризна.И да ти е жив и здрав рожденника.  bouquet

# 322
  • Варна
  • Мнения: 945
Дидник тай таз рецепта мила   chef МОля да се пробвам иаз да я направя,не става само око да оплакна искам и да си гризна.И да ти е жив и здрав рожденника.  bouquet
Адашке нямаш проблеми - ето ти рецептата, отново правих само малката доза на
Питка ''Слънце'' - Джемма
На мен ми пасна идеално на тортената форма, та затова, с тази разлика, че аз меся на ръка, яйцата при мен са 3 бр., солта - цяла супена лъжица и слагам мноооооооооого сирене и мазнина при разстилане на тестото, а и върху готовата за печене питка също. За брашното също си мисля, че май повече ми отива, но меся докато стане меко тесто и спирам да слагам.
И още нещо - аз не чакам второ втасване на вече оплетената питка, а направо мятам в студена фурна и тогава включвам на 180 градуса с вентилатор и пека почти час - докато загравя фурната питката си втасва и след това се изпича супер равномерно.
Можеш да си я оплетеш както ти душа иска.  Peace
Отново благодарности и   bouquet за рецептата на Джемма - много страхотни комплименти получих за тази питка да знаеш, но нарочно не направих на гостите цялата доза, защото щяха само това да ядат, а нали рожден ден я и масата беше отрупана с ястия  Laughing

# 323
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Здравейте момичета, дълго нямах смелост да ви покажа моите питки. Бледнеят пред вашите, но дядо Хаджия  беше споменал някъде в този форум, че ние не се състезаваме, а споделяме мнения, та и затова имам смелостта да ви ги покажа. Не са кой знае колко красиви, но пък станаха много вкусни. Нали са по ваши рецепти.

Питка слънце  по рецепта на Джемма, но по форма и аз не знам на кого е.  Много вкусна.

Короната на готвачката, нa Labrex и тя е невероятно вкусна.

Болярската питка на Биляна, тестото стана малко меко, но затова пък много пухкава и вкусна.

# 324
  • София
  • Мнения: 4 180
Venetta, много красиви, а предполагам и много вкусни. Особено Короната на готвачката е станала, като истинско цвете.   bouquet

# 325
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 764
..... Бледнеят пред вашите.....

Венетке, а бой искаш ли, момеее!   Mr. Green Питките ти са страхотни. Искаме да се отчиташ в темата всяка седмица по веднъж.

# 326
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Vangobi , Mileto Hug, много ви благодаря момичета, много сте мили. Обещавам да се отчитам редовно. Но моля ви, не ме карайте толкова често да се подвизавам в кухнята, че току вижте, станала тясна  Wink. И после ще трябва да  newsm39

# 327
  • София
  • Мнения: 1 230
Didnik мерси мила,записах си -даже я видях по рецептата на Джема.Аз май ще я правя голямжка  Grinning в къщи бая гърла,незнам само как ще се справя с украсата,ма не ми пречи да пробвам нали. Whistling

Венетка-абе ти дай да си гризна и кой намира ману сам да си направи. Crossing Arms Много са си добре питките и пак да направиш,ма да не забравиш и мен да поканиш  Hug

# 328
  • София
  • Мнения: 1 230
Didinik забравих да питам-по рецептата на Джема няма сирене-ти си го добавила.Явно е,че ще я карам и аз на око и ръка  Laughing .За печката си права и аз съм с нова и е с вентилатор.Кекса така пека първо от долу и той се надига здравооо.После и отгоре и става пърфект

# 329
  • Варна
  • Мнения: 945
Крайчева аз затова писах тези уточнения, защото в моята питка това са разликите спрямо оригиналната рецепта на Джемма.  Peace И за сиренето се отнася - аз слагам наистина мноооооооооооого, че у нас само мъжа ми не е по него, но в питчица топла и той си го хапва.  Simple Smile
А уточнението за фурната го направих, защото според мен това си е улеснение и от към време, че не се налага второ втасване, а направо слагам в студена фурна. Така си пека и кексовете и също стават супер, е за тях в загрята фурна  Wink И при двете пека едновременно на горен и долен реотан и вентилатор на 180 градуса.  Peace
Успех с питкоправенето и да се похвалиш след това  Peace
Venetta питките са ммммммммммммм....  Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт