Примерна схема за захранване (15)

• 50 990
  • 507
  •   1
Отговори
# 255
Eрота, благодаря ти  Hug
Днес следобяд пробвах Хип 2 /това ми препоръча педиатърката/  Rolling Eyes Забърках 100мл, ей така да видя как ще реагира малкия  Crazy Не е правил досега, толкова отвратена физиономия, чак се втресе. На втория опит да му дам шишето, изпадна в истерия и як рев, а по-принцип е мноооооого спокойно бебе  Sad Заспа сучейки, стиснал зърното ми  Laughing  Лошото е, че отлагам грижата за здравето си, от месец-два, за доброто на детето. Времето ще покаже как ще се развият нещата... може и да са в благоприятна за нас посока  Praynig

Извинете ме за спама  Peace

# 256
И Симона се отвращава много от АМ-така и не можа да се научи да го пие,какви ли не шишета,чаши със сламки и различни накрайници,обикновени чаши смених,но не.Направо се мъчи да повръща от него.Някои деца свикват да го пият,но ние не сме от тях  Grinning Гладна си е лягала една седмица като имах лактационна криза ,но не го изпи.Затова го добавям само в каши и плодови пюрета и гледам да ги докарам 500 мл дневно колкото е необходимото количество мляко след 1 година/тя не приема други млечни/.Но си има и добра страна-не мия шишета и биберони и не се притеснявам как ще я отучвам после от шише  Wink

# 257
Здравейте, моля отново за съвет относно кашите. На фона на изобилието от каши на пазара аз немога нещо да реша/избера каква нова каша да вкюча. Малчо е на 8 месеца и до момента от кашите е хапвал само оризова(мезмл. Милупа) и елда(безмл.Хипп). От няколко дни въвеждам глутен с овесена каша на Хипп. От прочетеното оставам с впечатление, че това са кашите с които се почва, но от тук нататък нещо запънах. Моля подскажете с каква зърнена храна да продължим.

Последна редакция: пн, 25 май 2009, 23:31 от fietla

# 258
Освен всякаквите глутенови (не сме стигнали до тях още), има още една много добра безглутенова на Милупа "Каша грис" - ориз, царевица и тапиока". Също ориз и царевица на Фризо, но аз лично тая марка не я одобрявам.

Иначе Косето-босето препоръчва ръж между овеса и пшеницата при въвеждане на глутена, но нея не мисля, че я има в готовите инстантни каши.

# 259
  • София
Здравейте, дойде ред да зе захващам със заранване и на вторто човече и... съм забравила и затрила голяма част от подробностите, които научих с първото  Rolling Eyes
До момента сме "минали" оризова каша, моркови, ябълка, тиква, картоф. Мъничето изяжда като е в настроение по 30-80 гр., като не е - пропускаме. Сега мисля да въведа още зеленчуци - зел. боб, тиквичка, грах, карфиол, царевица и някои плодове - круша, сливи, банан.
Искам да попитам за овеса - с него ли да въведа глутена и от кога? А преди месото ли?
Много ще ми е полезна някоя таблица с ред на захранването, но не мога да вляза в акаунта от 1-ва стр.  Tired

# 260
Здравейте!
От няколко дена правя на дъщеря си попарка от сухар и топла водичка  hahaha ,понеже не съм въвела още млечните -сиренце и масло Simple Smile
НО!
ПО принцип бях решила сол и захра преди годинката да не давам! Айде захарта -ясно,ама тоя сухар съдържа сол!!!
С какво да я правя тая попара?Има ли безсолен хляб,или сухар,или нещо такова????
Благодаря предварително за отговорите!  Hug

# 261
Eрота, благодаря ти  Hug
Днес следобяд пробвах Хип 2 /това ми препоръча педиатърката/  Rolling Eyes Забърках 100мл, ей така да видя как ще реагира малкия  Crazy Не е правил досега, толкова отвратена физиономия, чак се втресе. На втория опит да му дам шишето, изпадна в истерия и як рев, а по-принцип е мноооооого спокойно бебе  Sad Заспа сучейки, стиснал зърното ми  Laughing  Лошото е, че отлагам грижата за здравето си, от месец-два, за доброто на детето. Времето ще покаже как ще се развият нещата... може и да са в благоприятна за нас посока  Praynig

Извинете ме за спама  Peace

Шада, а защо не пробваш с друго АМ. Моята дъщеря пропи първото, което й дадох /Милумил 2/, но знам, че има бебчета, които харесват един вид АМ, а друг не харесват Rolling Eyes
Ако пие от чаша с мек накрайник или от чаша със сламка, пробвай така да го дадеш Peace

# 262
Джанка-кисела слива, безсолен сухар едва ли ще намериш (то и беззахарен няма, ама хайде!). Единственият вариант е да месиш безсолен хляб и да го печеш на сухари, ама това малко множко ми се вижда:) Аз реших проблема като купих хляб и го направих  на сухар. Има сол, но поне няма захар, мляко, яйца, Е-та и други такива.

# 263
 Аз веднъж бях писала за сухарите - купувам био сухар от Пикадили, словенски, на фирма Кrех , в него няма нито захар, нито Е-та. Има само био пшеница, био растителна мазнина, мая и сол.  Peace

# 264
simpatiuh4e, да те питам за тия био сухари - те от пълнозърнесто брашно ли са? Щото аз ходих в пикадили, гледах по рафтовете, ама само пълнозърнести намерих...

# 265
Галче, ще пробвам и други млека, но след ден два  Rolling Eyes Не искам да го насилвам. Иначе той пие вода от Авентската чаша с мек накрайник, още от бебе не ще и да чуе за шишета и биберони. Снощи ми се подсече зверски, за първи път откакто се е родил  Confused възможно ли е това да е от няколкото глътки адапте  Crazy

# 266
Някой може ли да ми каже от кой месец могат да се дават кайсия, праскова, пъпеш и диня? Simple Smile Благодаря!

# 267
Инфото е от Косе Босе:
Диня
- 7-9 м.
- подходяща непосредствено след като са въведени първите плодове
- слаб алерген (от едно семейство с пъпеша – едно наум при кръстосани алергии)
- добра, но не незаменима хранителна ценност (витамини А и С, фолиева киселина, някои минерали)
- високо количество лесноусвояеми захари (6-10%)
- средноцелулозна, съдържа пектин (внимание при чувствително стомахче и колики)
- може да запълни стомахчето за сметка на друга по-ценна храна
- диуретичен ефект (и предимство, и недостатък в детското хранене)
- подходяща за хранене с пръсти (почистена от семките)
- възрастта за въвеждане на диня съвпада с тази за пъпеш
- нитратите се натрупват в близост до кората

Пъпеш
- възраст: когато се въведат пресните плодове (може от 6 м., най-добре от 8 м.)
- може сред първите плодове
- добра хранителна ценност в детското хранене (бета-каротин, витамин С, минерали и др.)
- лесносмилаем за нежното стомахче (над 90% вода)
- невисоко съдържание на фибри
- тъй като се предлага в сравнително ранна възраст, трябва да се внимава при разрязването да не попадне замърсяване от кората (расте върху земята)
- не се прави разграничение между видовете (може с гладка кора, може с мъхеста)

Праскови, нектарини, кайсии
- сурови: след 8 м. (непосредствено след първите сурови плодове)
- пюре: 6-8 м. (суровите съдържат доста пектин, който е проблем за нежното стомахче)
- при алергична обремененост: след 1 год.
- ценен витаминен и минерален състав (витамин С, бета-каротин и др.)
- имат регулиращ ефект за стомахчето (алтернатива на крушите и сливите)
- слаб алергенен потенциал

Прасковите, нектарините и кайсиите обикновено са в списъците с детски храни, които са слаб алерген.
Мъхестите плодове могат да бъдат проблем най-вече при деца с алергично предразположение и при хора с вече изявени алергии.
В общия случай пресните мъхести плодове се понасят добре, вкл. при деца под 1 год.  

# 268
Благодаря ти много erota! Hug

# 269
Искам да питам дали някой е използвал овесени трици? Нашия тате купил днес такива вместо фини овесени ядки...на Биофреш са производство? Дали са хубави и как да ги приготвям,за да въвеждам глутен? Реших да започна с това между 2 вида месо,първото е пуешко след около 20 дни  смятам да дам и пилешко или заешко! Моля ви за коментар!!! Благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт