Примерна схема за захранване (15)

• 51 023
  • 507
  •   1
Отговори
# 120
  • На бял кон в Pierrefonds
Вчера и днес сме на морков+ ябълка, но пюретата ми киселеят, нормално ли е това??? Чистата ябълка и тя ли е кисела???

Според мен киселеят, защото в плодовите пюрета слагат лимонена киселина за консервант. В къщи като правя ябълка, ако е добре узряла, не е кисела.

# 121
Не трябва ли да е обозначено на етикета  Thinking Или може би са го "дегизирали" като витамин С #2gunfire

# 122
Да попитам - от алергия към храна навсякъде ли може да излезе обрив? Габи има някакъв обрив по гръбчето от 2 дена някъде и се чудя дали е от храна или от нещо друго  newsm78, освен него сякаш няма нищо друго  Rolling Eyes
И още нещо - семките на доматите трябва ли да се махат? Аз й дадах единия път със семките сготвен  Embarassed, дали може от това да се е обринала  Thinking

# 123
Косе Босе, имам въпрос за глутена. Зърнените храни с глутен по-висока хранителна стойност ли имат от тези без глутен?
И вярно ли е, че глутеносъдържащите водят до отделяне на слуз в червата?

# 124
Здравейте, прочетох тук, че много майки дават пюре от пащърнак. Тук не продават такова пюре, но видях, че има на пазара в суров вид. Въпроса ми е как мога да го приготвя, в чист вид ли се дава или смесено с друго пюре (доста ароматно ми се вижда???) и от каква възраст мога да го въведа?
(да си призная аз никога не съм яла такъв зеленчук  Embarassed)
Това имам за пащърнака от Косе Босе:
Пащърнак
- 6 м. (веднага след или сред първите зеленчуци)
- слаб алерген (основното му предимство при захранването)
- подходяща консистенция за първите зеленчукови пюрета (подобно на моркова)
- сравнително неутрален вкус (по-лесно се възприема от чувствителния вкус на детето)
- добър витаминен и минерален състав
- доста фибри, но преобладаващо разтворими (товари стомахчето, но и регулира)
- от семейството на моркова заедно с целината, магданоза и подобни кореноплодни (от гледна точка на алергиите)

Аз също не съм яла никога пащърнак,нито знам как изглежда.
На Симона също не съм давала при захранването.

# 125
 Момичета, я да ви питам за ягодите...

Йоанна е на 10 месеца, имаме домашни ягоди, знам че са алерген, но ми се иска да им дам. Ако ги "обеля" , по - точно махна по- външната част със семките и ги бланширам и направя на пюре удачно ли е ?

# 126
Не знам, лично мнение - да изчакаш и дадеш на по-късен етап.
Има толкова много плодове, които може да даваш - примерно сега черешите,
по-късно диня, пъпеш,кайсии.....сезонните, но без силните алергени.... все пак ти си решаваш  Peace

# 127
Здравейте.
Реших да започна да захранвам с безмлечна оризова каша.Взех такава на Милупа и чета на опаковката, че се приготвя с вода, като се добавя някакво рапично масло  Confused  Може ли да минем и без него? И колко лъжички каша да дам първият път? Жорко до момента е само на кърма.

# 128
erota благодаря!  Hug

Тука пише, че е с неутрален вкус. На мен ми се видя доста "миризлив" Grinning Може да пробвам като за начало да го направя като моркова. да видим дали ще има успех.

# 129
Здравейте.
Реших да започна да захранвам с безмлечна оризова каша.Взех такава на Милупа и чета на опаковката, че се приготвя с вода, като се добавя някакво рапично масло  Confused  Може ли да минем и без него? И колко лъжички каша да дам първият път? Жорко до момента е само на кърма.

Може Peace. Една лъжичка готова каша като за начало Hug

# 130
Благодаря Галче   bouquet

# 131
Здравейте,
След много дълго четене и събиране на информация реших да захраня малчо по следната схема като за начало, при навършени 6 месеца..

6 ти месец - морков -8 дни, картоф-5 дни, тиква – 5 дни, пащърнак -5 дни, тиквички – 5 дни, царевица – 5 дни
7 ми месец - месо /пилешко/-7 дни, оризова безмлечна каша – 5 дни /второ хранене/, ябълка – 4 дни, круша-4 дни, банан – 3 дни, каша елда – 4 дни, пуешко – 3 дни
8 ми месец - овесена каша 3 дни, синя слива 3 дни, ръж 3 дни,  домат 3 дни, зелен фасул 4 дни, ечемик 3 дни,  заешко  3 дни, пшеница 5 дни, брколи   4 дни, грах 3 дни
9 ти месец – масло, жълтък,  праскова, сирене, кайсии, манго,авокадо,пюре малини, пюре боровинки, заешко

Моля за коментар, дали подобна схема е добра и правилна, или тотално съм объркала нещата  Embarassed. Мисля да захранвам по-предпазливо, тъй като има семейна обремененост с алергии /не хранителни/

Предварително благодаря   bouquet

# 132

По пет дни ми се струват много. Аз през 3 ги сменям, защото много време се губи така. Плодовете чак през седми месец малко късно ми се вижда. Кашата е хубаво да дадеш по-раничко, защото съдържа желязо. Тук поне така ни съветват. Авокадото може да се даде доста по-рано. Иначе останалите добре ми изглеждат. Успех!

# 133
 Здравейте мамета,ето и моята схема на захранване до ден днешен.Действа добре при бебата ми,но имам и доста кърма.Дано ви е от полза,приемам и критиките ви.Ако някой я хареса и иска подробности,тъй като не всичко е подробно описано,с удоволствие ще отговоря.ПЪРВИТЕ ТРИ МЕСЕЦА КЪРМЕХ НА ПОИСКВАНЕ,А В ЧЕТВЪРТИЯ ДАВАХ ПЛОДОВИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ ПЮРЕНЦА(ПРИГОТВЕНИ ОТ МЕН)МЕЖДУ КЪРМЕНИЯТА И ГОРЕ ДОЛУ СЪЗДАДОХ ТРИЧАСОВ РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ.ЗА ПО ДВА,ТРИ ДНИ ВЪВЕЖДАХ ВСЕКИ ПЛОД ИЛИ ЗЕЛЕНЧУК И АКО ИМАШЕ НЕЩО СТРАННО ПРИ ВЪВЕЖДАНЕТО НА НЯКОЙ,ОПИТВАХ ПАК СЛЕД ДВЕ СЕДМИЦИ.ЗАПОЧНАХ С ПО ЕДНА ЛЪЖИЧКА.РАЗБИРА СЕ,ТОЧНО НЕМОЖЕШ ДА СПАЗВАШ ВСИЧКО И НЕ ТРАБВА,СЪОБРАЗЯВАШ СЕ С БЕБЕНЦЕТО И НЕГОВИТЕ НУЖДИ.И ДО ДЕН ДНЕШЕН ЩОМ Е РАЗДРАЗНЕНА СИ ИСКА САМО КЪРМА,А ПЮРЕНЦАТА ГИ ОТКАЗВА.НАЙ – ВАЖНООТО Е ПЛАВНО ДА СЕ ПРЕМИНЕ ОТ КЪРМЕНЕ КЪМ ХРАНА,ЗА ДА НЕ СЕ СТРЕСИРА БЕБЕТО.
Пети месец
7:00   кърма
10:00  плодов сок или плодово пюре – 50 гр. + кърма
13:00  започнах млечно – зеленчуково пюре до достигане на 150 – 160 гр. + кърма(от време на време и кисел или кашичка)
17:00  кърма
20:30  кърма
§банан,круша,синя слива,ябълка,пъпеш;картоф,тиквичка,морков,тиква,магданоз

Шести месец
10:00  сок с две бисквитки или с вода също мляко;плодово пюре + кърма
13:00  *готово млечно - зелечуково пюре – 160 – 200 гр. ,редува се с готово месно пюре (през ден) + кърма(може и кашички)
Около 15:00 плодово пюре или нектарче
17:00  кърма
+ §трохички хляб от време на време и малко масло или олио в пюренцата

Седми месец
10:00 * сок с бисквитки или с вода също мляко;плодово пюре; попара със сирене -  160 – 200 г+ кърма
13:30 зелечуково пюре – 160 – 200 гр. редува се с готово месно пюре (през ден) може и комбинирано + вода
17:00 започвам млечна каша (инст.каша, грис, ориз, нишесте),кисел – 160 – 200 г. + кърма
+ §авокадо,грозде;царевица,домат,зелен фасул, грах, карфиол, пащърнак ,червена чушка  + сирене

Осми месец
10:00 * сок с бисквитки или с вода също мляко;плодово пюре; попара със сирене -  160 – 200 г+ кърма
13:30 *зелечуково пюре или месно – зеленчуково  160 – 200 г + твърдо сварен ½ жълтък(седмично) + вода
17:00 *млечна каша (инст. каша, грис, ориз, нишесте),кисел – 160 – 200 г. + вода
+ §броколи ,лук кромид ,манго,зелени подправки,зелен фасул,праз лук  ,спанак - края +жълтък

# 134
Искаш да кажеш, че между 20:30 ч и 7:00 ч детето не яде нито един път?  newsm78  Направо не мога да повярвам. Моята бебка суче два пъти през нощта, а последното ядене е в 21:30 ч.

Общи условия

Активация на акаунт