Примерна схема за захранване (15)

• 51 023
  • 507
  •   1
Отговори
# 150

Мен също ме интересува мога ли да дам ягоди и череши на бебка сега като излязат, ще бъде на 11 м почти  Rolling Eyes Иначе ще им мине сезона докато стане на годинка и ще трябва чак догодина  Thinking Ако ги сваря ягодите на пюре ок ли ще е?

Може да се замразят и да се дадът, когато ти се струва подходящо, аз миналото лято така си замразих в кубчета за лед доста сезонни плодове и си имах разнообразие цяла зима.
Ягоди дадох преди два дена като им обелих семките и нямаше проблем.

четох, четох за плодовете и зеленчуците и имам въпрос: как се преминава към сурови плодове. В смисъл, в началото нали даваме пЮре от ябълка, круша, термично обработени. После как преминаваме към сурови - колко време трябва да мине, как изобщо се процедира? А и гледам за череши говорите, за дини, пъпеши - как се започват? ще се прибирам след 20 дена в България и ми се ще да му дам каквото има сезонно, ама как да стане това?
Аз започнах направо с пресни плодове, тъй като когато дойде ред на плодовете дъщеря ми беше на седем месеца и половина. Започнах с круша, после пъпеш, защото тъкмо им беше сезонна

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 17:07 от звездичкa

# 151
Досега четях, вече ще се включвам и с въпроси. След около 2-3 седмици (на 9-ти юни навършваме 6 месеца) смятам да захраня моя човечец и като за начало съм си съставила следния план:
6-ти месец:
- Захранвам със зеленчуково пюре - картоф 4 дни, морков 4 дни, след това комбинирано картоф с морков 3 дни, тиквичка 4 дни, тиквичка с картоф 3 дни,
След това мисля да предложа тиква и тиква с картоф - така въвеждам плодовете. Продължавам  с ябълка 3 дни, круша 3 дни , ябълка с морков 3 дни

7-ми месец:
Оризова каша - 7 дни, синя слива 4 дни, банан 4 дни,
Месо : Заешко (мисля да започна с него, защото имаме домашно био заешко  Grinning) - 7 дни
Броколи  4 дни, пащърнак 4 дни 
После комбинации от вече въведените храни, например заешко с броколи и ориз, пащърнак с картофи, броколи с картоф и морков, ябълка и банан, тиква с ориз и др.

Питането ми е следното:
*Когато  въвеждам заешкото и пилешкото месо, има ли значение дали е бутче, гърди или бяло месо?
*Подходящ ли е интервалът  на въвеждане на оризовата каша и месото? Доколкото си спомням от прочетеното в старите теми, трябва да има около две седмици между каша и месо?
Очаквам коментарите ви и предварително се извинявам, ако въпросите ми се повтарят, но освен грижите за човечеца работя у дома и не разполагам с много свободно време за четене. Grinning

# 152
И аz имам въпрос, някъде в постовете На Косе Босе четох кои риби са най-подходящи в началото, но съм пропуснала да го копирам, моля ако някой го има да ми каже.

# 153
# 154
И аz имам въпрос, някъде в постовете На Косе Босе четох кои риби са най-подходящи в началото, но съм пропуснала да го копирам, моля ако някой го има да ми каже.

Относно рибата според Косе Босе:

8-10 м. е най-често срещаната препоръка (захранва се 3-5 дни)
количеството на рибата е колкото на месото за възрастта
след 1 год. рибата може да бъде малко повече от месото  (редуват се)
(напр. вместо 50 г месо може 60-70 г риба - 1-2 пъти седмично)

Риби преди 1 год.:
хек; треска; мерлуза; пангасиус; пастърва; калкан; щука;
евентуално някои по-мазни риби (напр. шаран)
всички бели риба = лека за храносмилането, слаб алерген

Риби след 1 год.:
всички бели риби; шаран; сьомга; скумрия; херинга; тон; сом
повечето по-мазни риби (шаран, сьомга, скумрия, тон, сом и т.н.)

Риби, които се избягват:
акула;риба меч;консервирана скумрия и риба тон
консервираните съдържат хистамин
едри морски риби (заради натрупването на тежки метали)
морски дарове, разкообразни (силен алерген, обикновено след 3 год.)

# 155
  • София
kupa, благодаря, че сподели   bouquet

Момичета, давах на няколко пъти по трохичка сирене (че детето гледаще като гладно цигане), но не системно. Също така веднъж кисело мляко колкото бобено зърно. Мислите ли, че ако имаше непоносимост към кравия белтък щеше да се прояви от толкова малко? По план този месец се каня да въвеждам сирене, а следващия кисело мляко...

# 156
Здравейте! Имам следния въпрос - педи каза да не давам на малкия червени плодове и зеленчуци, докато навърши 1 год, аз сега му дадох пюре от сливи, то не спада към забранените, нали? newsm78

# 157
От колко време се каня да копирам пълната си табличка на Пламенка! Бахме изцяло на кърма до 5м и 2дни. И водичка отказвше! Кърмихме се до годинката - започна да ме ръфа до кръв Shocked и сама се отказа.Спрях да записвам по табличката към 9 месец  Embarassed- че ходихме тогава на море, на планина и нямаше как. Тук бях поствала няколко от първите неща- сега ще приложа всичко! Няма да е много красиво Stop , защото е писана на excel! Със сигурност съм грешала и не казвам ,че моето е правилно- старала съм се всичко да е постепенно. ето я и нея:

ден   дата   възраст   ново за деня   дни   вид   марка   закуска                    (10-11ч)   обедно меню        (13-14ч)   следобедно    меню                     (17-18ч)   реакция
1   18.5.2008   5 месеца и 2 дни   ранни моркови   7 дни   ранни моркови   HIPP   -   ранни моркови               (1 ч.л.)   -   не;                               кърмене след зеленчуковото пюре на обяд с цел заместване на хранене
2   19.5.2008   5 месеца и 3 дни   ранни моркови      ранни моркови   HIPP   -   ранни моркови          (2 ч.л.)   -   не; изхождане - добро
3   20.5.2008   5 месеца и 4 дни   ранни моркови      ранни моркови   HIPP   -   ранни моркови          (3 ч.л.)   -   не; изхождане - добро
4   21.5.2008   5 месеца и 5 дни   ранни моркови      ранни моркови   HIPP   -   ранни моркови                (4 ч.л.)   -   не
5   22.5.2008   5 месеца и 6 дни   ранни моркови      ранни моркови   HIPP   -   ранни моркови          (7 ч.л.)   -   не
6   23.5.2008   5 месеца и 7 дни   ранни моркови      ранни моркови   HIPP   -   ранни моркови   -   не
7   24.5.2008   5 месеца и 8 дни   ранни моркови      ранни моркови   HIPP   -   ранни моркови   -   не; запек;                          няколко пъпчици по гърдичките                            (мисля, че са от изпотяването)
8   25.5.2008   5 месеца и 9 дни   тиква   5 дни   тиква   HIPP   -   тиква                          (1 ч.л.)   -   не; запек;               (морковено на цвят)
9   26.5.2008   5 месеца и 10 дни   тиква      тиква   HIPP   -   тиква                          (3 ч.л.)   -   не; запек;                            (аки като нашето, на цвят е морковено:))
10   27.5.2008   5 месеца и 11 дни   тиква      тиква   HIPP   -   тиква                               (7 ч.л.)   -   не
11   28.5.2008   5 месеца и 12 дни   тиква      тиква   HIPP   -   тиква   -   не; запек
12   29.5.2008   5 месеца и 13 дни   тиква      тиква   HIPP   -   тиква   -   не; запек
13   30.5.2008   5 месеца и 14 дни   кърма   1 ден   кърма   кърма   -   кърма   -   не; запек
14   31.5.2008   5 месеца и 15 дни   картоф   5 дни   тиква с картофи   HIPP   -   тиква с картофи           (3 ч.л.)   -   не; изхождане - добро
15   01.6.2008   5 месеца и 16 дни   картоф      тиква с картофи   HIPP   -   тиква с картофи              (7 ч.л.)   -   не
16   02.6.2008   5 месеца и 17 дни   картоф      тиква с картофи   HIPP   -   тиква с картофи   -   не
17   03.6.2008   5 месеца и 18 дни   картоф      тиква с картофи   HIPP   -   тиква с картофи               (около 60гр.)   -   не
18   04.6.2008   5 месеца и 19 дни   картоф      тиква с картофи   HIPP   -   тиква с картофи               (около 60гр.)   -   не; изхождане - добро
19   05.6.2008   5 месеца и 20 дни   ориз   5 дни   оризова каша   MILUPA   -   ранни моркови с картофи                      + тиква                       (общо около 60гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен                  (3 ч.л.)   не; изхождане - добро;                           първо кърмя после давам кашата за следобяд
20   06.6.2008   5 месеца и 21 дни   ориз      оризова каша   MILUPA   -   ранни моркови с картофи                             + тиква                       (общо около 60гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен                        (7 ч.л.)   не
21   07.6.2008   5 месеца и 22 дни   ориз      оризова каша   MILUPA   -   кърма   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен   не
22   08.6.2008   5 месеца и 23 дни   ориз      оризова каша   MILUPA   -   ранни моркови    (около 60гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен   не
23   09.6.2008   5 месеца и 24 дни   ориз      оризова каша   MILUPA   -   ранни моркови    (около 60гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен   не
24   10.6.2008   5 месеца и 25 дни   тиквичка   3 дни   тиквички с картофи   HIPP   -   тиквички с картофи    (3 ч.л.)                          + тиква с картофи  (общо около 60гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен         + тиква с картофи               (не се хареса)   не;                                      тиквичките с  картофи не се харесаха
25   11.6.2008   5 месеца и 26 дни   тиквичка      тиквички с картофи   HIPP   -   тиквички с картофи    (7 ч.л.)                          + тиква с картофи  (общо около 60гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен          (около 40гр.)   не; запек
26   12.6.2008   5 месеца и 27 дни   тиквичка      тиквички с картофи   HIPP   -   тиквички с картофи           + тиква                (общо около 60гр.)   отказа кашата              (много й се спеше и плачкаше)   не; запек
27   13.6.2008   5 месеца и 28 дни   пащърнак   3 дни   пюре от пащърнак BioBambini (фин пащърнак)   SUNVAL   -   фин пащърнак                    (3 ч.л.)                              + тиквички с картофи                      + тиква                (общо около 80гр.)          оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен   (около 40гр.)   не; запек
28   14.6.2008   5 месеца и 29 дни   пащърнак      пюре от пащърнак BioBambini (фин пащърнак)   SUNVAL   -   фин пащърнак                   (7 ч.л.)                                 + тиквички с картофи                       (общо около 80гр.)          оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен   (около 40гр.)   не
29   15.6.2008   5 месеца и 30 дни   пащърнак      пюре от пащърнак BioBambini (фин пащърнак)   SUNVAL   -   фин пащърнак      (около 125гр.)                                               оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен  (около 60гр.)   не; запек;                     кърмене след зеленчуковото   
30   16.6.2008   6 месеца   цвекло   3 дни слива  3 дни цвекло     пюре от моркови, тиква и цвекло    АМ- АМ               -   пюре от моркови, тиква и цвекло           + фин пащърнак          (общо около 125гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен  (около 60гр.)   не;                                  заместих хранене (само когато сме навън) на обяд със зеленчуково пюре
31   17.6.2008   6 месеца и 1 ден   цвекло, слива      пюре от моркови, тиква и цвекло                           сливи   АМ- АМ            HIPP    -   пюре от моркови, тиква и цвекло           + фин пащърнак          (общо около 125гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен  (около 60гр.)   не; запек;                           въведена е слива извънредно заради запека           
32   18.6.2008   6 месеца и 2 дни   цвекло, слива      пюре от моркови, тиква и цвекло                           сливи   АМ- АМ            HIPP    сливи                      (около 40гр.)   пюре от моркови, тиква и цвекло  (общо около 125гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + сливи на HIPP              (общо около 100гр.)   не; запек;                          кърмене след зеленчуковото
33   19.6.2008   6 месеца и 3 дни   слива      сливи   HIPP    сливи                      (около 60гр.)   тиква с картофи               (около 125гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + сливи на HIPP              (общо около 100гр.)   не; запек
34   20.6.2008   6 месеца и 4 дни   круша   3 дни   круши Уилямс   HIPP   круши                  (около 60гр.)   ранни моркови с картофи                               + тиквички с картофи            (общо около 100гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + круши Уилямс на HIPP                              (общо около 100гр.)   не; запек;                        кърмене след зеленчуковото;                     вода - от минералната
35   21.6.2008   6 месеца и 5 дни   круша      круши Уилямс   HIPP   круши                  (около 60гр.)   ранни моркови с картофи                            + тиквички с картофи + тиква                      (общо около 125гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + круши Уилямс на HIPP                              (общо около 125гр.)   не; запек;                           кърмене след зеленчуковото
36   22.6.2008   6 месеца и 6 дни   круша      круши Уилямс   HIPP   круши                   (около 60гр.)   тиква                            + круши                 (общо около 160гр.)   сливи на HIPP                      (около 110гр.)   не; запек               
37   23.6.2008   6 месеца и 7 дни   ябълка   3 дни   ябълки   HIPP   ябълки                            (7 ч.л.)                                   + круши                      (общо около 60гр.)   фин пащърнак            + круши                 (общо около 160гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + сливи на HIPP              (общо около 125гр.)   не; запек
38   24.6.2008   6 месеца и 8 дни   ябълка      ябълки с круши   HIPP   ябълки с круши        (около 125гр.)   ранни моркови с картофи                     + тиква                       (общо около 125гр.)   сливи на HIPP + ябълки на HIPP                    (общо около 125гр.)   не; изхождане добро                           кърмене след зеленчуковото       
39   25.6.2008   6 месеца и 9 дни   ябълка      ябълки с круши   HIPP   ябълки с круши        (около 60гр.)   кърма   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + ябълки с круши на HIPP                              (общо около 125гр.)   не; изхождане добро              падна от леглото затова само кърмех на обяд;                   започна да пие доста вода- някъде по 140мл. - може да се дължи не само на горещото, а и на смененото шише     
40   26.6.2008   6 месеца и 10 дни   банан   3 дни   банани   HIPP   банан                                  (7 ч.л.)                                 + ябълки с круши                                 (около 60гр.)   пюре от моркови, тиква и цвекло           + ябълки с круши        (общо около 160гр.)   оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + банан на HIPP                              (общо около 125гр.)   не; изхождане добро;            кърмене преди зеленчуковото (инцидентно);                 измествам следобедното кърмене след кашата с цел заместване на следобедното хранене     
41   27.6.2008   6 месеца и 11 дни   банан      банани   HIPP   банан                     (около 60гр.)   картоф                           + морков (домашни) + тиква с ябълки               (общо около 160гр.)                оризова каша MILUPA - безмлечна без глутен           + банан на HIPP                              (общо около 160гр.)   не;                                      има пъпчици по бузките;
42   28.6.2008   6 месеца и 12 дни   банан      ябълки и банани      HIPP   ябълки и банани                 (около 60гр)   тиква с картофи              + ябълки и банани        (общо около 160гр.)   сливи на HIPP                      (около 125гр.)   не; изхождане добро;                                     има пъпчици по бузките; кърмих преди плодовото следобяд
43   29.6.2008   6 месеца и 13 дни   царевица (пюре)   3 дни   царевица с картофи   SEMPER   ябълки и банани               (около 40гр.)   царевица с картофи            ( 3 ч.л.)                                 + тиква                      + ранни моркови с картофи                              + ябълки и банани           (общо около 160гр.)   ябълки и банани на HIPP                        (около 40гр.)   не; изхождане добро;            кърмих преди плодовото следобяд
44   30.6.2008   6 месеца и 14 дни   царевица (пюре)      царевица с картофи   SEMPER   сливи                    (около 40гр.)   царевица с картофи    ( 7 ч.л.)                                + тиква                                + ранни моркови с картофи                         + сливи                      (общо около 125гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                         + сливи на HIPP                 (общо около 160гр.)   
45   01.7.2008   6 месеца и 15 дни   царевица (пюре)      царевица с картофи   SEMPER   -   царевица с картофи  + тиква с ябълки              + банан                      (общо около 80гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                                          (около 60-70гр.)   не;                                                 кърмих след зеленчуковото (беб беше адски кисела); шишето с водата не е преварявано;беб изсипа кашата Sad - кърмих след малкото каша която остана в бурканчето:( днес не ми е ден
46   02.7.2008   6 месеца и 16 дни   броколи                      2 дни   броколи с ориз   HIPP   круши Уилямс               (около 60гр.)   броколи с ориз               (3 ч.л.)                            + царевица с картофи                       + ранни моркови с картофи                         + банан                    (общо около 100гр.)                   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                                          (около 140гр.)   не; изхождане добро;                                           кърмих след зеленчуковото
47   03.7.2008   6 месеца и 17 дни   броколи      броколи с ориз   HIPP   круши Уилямс               (около 60гр.)   броколи с ориз              (1 ч.л.)                           + тиква                            + пащърнак                          + моркови и ябълки                           (общо около 50гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                                          (около 140гр.)   не; изхождане добро;                                           кърмих след зеленчуковото; не яде изобщо:( ; броколите изобщо не се харесват затова няма да й давам повече
48   04.7.2008   6 месеца и 18 дни   карфиол   3 дни грах  3 дни карфиол   карфиол с картофи   HIPP   ябълки                       (около 60гр.)   карфиол с картофи              (3 ч.л.)                                 + моркови и ябълки               + тиква                    (общо около 60гр.)     ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                                          (около 160гр.)   не;                                          кърмих след зеленчуковото; карфиолът и той не се хареса:( не знам дали изобщо изяде 3 лъжички
49   05.7.2008   6 месеца и 19 дни   грах, карфиол      различни звленчуци             HIPP   сливи                         (около 60гр.)   различни зеленчуци            (около 125гр)     ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                                          (около 160гр.)   не; изхождане добро; зеленчуковот пюре се изяде насила:( вече не знам какво да правя;кърмих след зеленчуковото;
50   06.7.2008   6 месеца и 20 дни   грах, карфиол      различни звленчуци             HIPP   сливи                         (около 60гр.)   различни зеленчуци            (около 125гр)                             + круши Уилямс               (около 80гр.)    Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 160гр.)   не;                                             бяхме цял ден на разходка в Южен парк- много беше хубаво, Пламка ще го запомни ; за първи път смесих зеленчуковото с плодовото и й се хареса- излъгах я да си изяде зеленчуците но сигурно скоро ще се усети                                   
51   07.7.2008   6 месеца и 21 дни   грах      различни звленчуци             HIPP   ябълки и банани                    (около 60гр.)   различни зеленчуци            (около 50гр)                             + круши Уилямс               (общо около 100гр.)    Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 160гр.)   не; изхождане добро;            кърмих преди обедното инцидентно
52   08.7.2008   6 месеца и 22 дни   спанак   2 дни   спанак с картофи   SUNVAL   ябълки и банани + круши                   (около 60гр.)   спанак с картофи              (3 ч.л.)                                + различни зеленчуци                                        + ябълки и банани                + ябълки              (общо около 160гр.)    Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 160гр.)   не; изхождане добро;            кърмих след зеленчуковото
53   09.7.2008   6 месеца и 23 дни   спанак      спанак с картофи   SUNVAL   круши Уилямс               (около 125гр.)   спанак с картофи             (2 ч.л.)                            + тиква с ябълки                    + моркови и ябълки                      (общо около 160гр.)   Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   не;                                         кърмих след зеленчуковото; беба не беше на кеф нещо, рева и на двете разходки Sad
54   10.7.2008   6 месеца и 24 дни   праз   2 дни   крехки градински зеленчуци   SUNVAL   ябълки и банани + круши                   (около 125гр.)   крехки градински зеленчуци   Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   
55   11.7.2008   6 месеца и 25 дни   праз      крехки градински зеленчуци   SUNVAL   -   крехки градински зеленчуци   Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   
56   12.7.2008   6 месеца и 26 дни   магданоз, целина   1 ден   букет от зеленчуци   GERBER   круши Уилямс                      (около 125гр.)   букет от зеленчуци                        (около 120гр.)   Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   не; изхождане добро;            кърмих след зеленчуковото
57   13.7.2008   6 месеца и 27 дни   -   -   -   -   пюре от ябълка и банан на NESTLE                  (около 125гр.)   крехки градински зеленчуци                        + круши Уилямс                (общо около 180гр.)   Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   не; изхождане добро;            кърмих след зеленчуковото
58   14.7.2008   6 месеца и 28 дни   пиле   3 дни   тиква с пилешко   BEBIVITA   круши Уилямс                      (около 100гр.)   тиква с пилешко                  + круши Уилямс                    + пюре от ябълка и банан                    (общо около 190гр.)   Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   имам заместено на обяд!           (и вкъщи и навън)                         не; изхождане добро;            кърмих преди кашата
59   15.7.2008   6 месеца и 29 дни   пиле      пилешко месо с картофи и зеленчуци   GERBER   сливи на GERBER                       (60гр.)   пилешко месо с картофи и зеленчуци + круши Уилямс           (общо около 170гр.)   Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   не; изхождане добро;                      месното пюре на GERBER й хареса и ще давам от него       
60   16.7.2008   7 месеца   пиле      пилешко месо с картофи и зеленчуци   GERBER   пюре 100% ябълков крем на GERBER                (40гр.)   пилешко месо с картофи и зеленчуци (130гр.)                        + круши Уилямс                     (60гр.)            Ориз и царевица на FRISOCREM- безмлечна без глутен             (около 180гр.)   не; изхождане добро (може би малко е разхлабена);                            от 3 дни не съм кърмила след зеленчуковото- дано успея най- сетне да заместя хранене:)     
61   17.7.2008   7 месеца и 1 ден   елда   2 дни   елда   HIPP   -   моркови и ябълки             + царевица с картофи + ябълка                       (общо около 190гр.)                    Елда на HIPP                   (3 ч.л.)                               + ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (общо около 180гр.)                    не; изхождане добро
62   18.7.2008   7 месеца и 2 дни   елда      елда   HIPP   круши Уилямс          (120гр.)   тиква с пилешко + круши Уилямс + сливи                (общо около 190гр.)   Елда на HIPP + ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (общо около 180гр.)                    не; изхождане добро
63   19.7.2008   7 месеца и 3 дни   сок от ябълка   1 ден   сок от ябълка   HIPP   ябълки с круши                     (120гр.)   пилешко месо с картофи и зеленчуци + сливи            (общо около 170гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (около 180гр.)                    не;                                            сокчето го разредих с вода 1:1 и го давах през целия ден; кърмих след кашата
64   20.7.2008   7 месеца и 4 дни   сок от ябълки и моркови   1 ден   сок от ябълки и моркови   HIPP   ябълки с круши                     (120гр.)   различни зеленчуци + ябълки с круши            (около 190гр)     ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (около 180гр.)                    не; изхождане добро (може би малко е разхлабена); цял ден пи сок от ябълки и моркови на HIPP разреден 1:1 с вода                                 
65   21.7.2008   7 месеца и 5 дни   кайсия   2 дни    кайсии    HIPP   кайсии                      (около 60гр.)   пилешко месо с картофи и зеленчуци + кайсии                           (около 190гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (около 180гр.)                    не; изхождане добро;             кърмих преди кашата;                               има пъпчици по бузките
66   22.7.2008   7 месеца и 6 дни   кайсия       кайсии    HIPP   -   букет от зеленчуци          + кайсии                   (общо около 190гр).                          Елда на HIPP + ябълки с круши                                     (общо около 180гр.)   не; изхождане добро;             кърмих преди кашата;                               има пъпчици по бузките
67   23.7.2008   7 месеца и 7 дни   нектар от банан, лимонов сок, домат, лук    3 дни домат, лук  1 ден нектар от банан, лимонов сок   ориз и зеленчуци с пилешко месо   HIPP   нектар от банани на HIPP    ориз и зеленчуци с пилешко месо                   + кайсии                    + сливи                   (общо около 190гр.)   Ориз и рожкови на NESTLE - безмлечна  без глутен                                 (общо около 180гр.)   не; изхождане добро;                  кърмих след кашата;                                    има пъпчици по бузките; изпи около 160мл сок с вода (1:1)
68   24.7.2008   7 месеца и 8 дни   домат, лук      ориз и зеленчуци с пилешко месо   HIPP   -   ориз и зеленчуци с пилешко месо                       + ябълки с круши                  (общо около 190гр.)   Елда на HIPP + сливи + ябълки с круши                                 (общо около 180гр.)   не; кърмих след кашата;                   има пъпчици по бузките;                         
69   25.7.2008   7 месеца и 9 дни    домат, лук      ориз и зеленчуци с пилешко месо   HIPP   ябълки с круши                            (60гр.)   ориз и зеленчуци с пилешко месо                    + пилешко месо с картофи и зеленчуци                (общо около 190гр.)   Елда на HIPP + Ориз и рожкови на NESTLE - безмлечна  без глутен                                (общо около 180гр.)   не; изхождане добро;                   има пъпчици по бузките;       през ноща се събуди към 1ч с рев явно са зъбките- отидох при нея и усложних нещата - че даже и цока;           
70   26.7.2008   7 месеца и 10 дни   -   -   -   -   кайсии                      (около 60гр.)   различни зеленчуци                   (190гр.)   Елда на HIPP                      + сливи                          (180гр.)                              не;                                              има пъпчици по бузките;                                        за цял ден изпи 160мл сок ябълки и моркови на HIPP- неразреден; кърмих след кашата                 
71   27.7.2008   7 месеца и 11 дни   пуйка   1 ден   тиква с пуйка   HIPP   -   тиква с пуйка                                (190гр.)   Ориз и рожкови на NESTLE - безмлечна  без глутен                                 (общо около 180гр.)   не; изхождане добро;                   има пъпчици по бузките; кърмих след кашата   
72   28.7.2008   7 месеца и 12 дни   праскова   2 дни   паскови с банани   HIPP   -   букет от зеленчуци          + спанак с картофи              + ябълки с круши            (общо около 200гр).                          Елда на HIPP                      + паскови с банани                         (180гр.)                              не; изхождане добро;                   има пъпчици по бузките; кърмих след кашата   
73   29.7.2008   7 месеца и 13 дни   праскова      ябълки с праскови и банани    HIPP   ябълки с праскови и банани                     (60гр.)   пуешко месо                   + тиква с пуйка                                (150гр.)   Ориз и рожкови на NESTLE - безмлечна  без глутен                                 (общо около 180гр.)   не; изхождане добро;                   има пъпчици по бузките; кърмих след кашата   
74   30.7.2008   7 месеца и 14 дни   -   -   -      ябълки с праскови и банани                     (60гр.)   различни зеленчуци              (около 160гр.)   Елда на HIPP                      + ябълки с праскови и банани                        (180гр.)                              не;                                             има пъпчици по бузките; кърмих след кашата   
75   31.7.2008   7 месеца и 15 дни   бял пипер   1 ден   пиле с картофи и зеленчуци   GERBER   пюре от 100% ябълков крем на GERBER                (40гр.)   тиква с пилешко                   + пиле с картофи и зеленчуци                   + ябълки с праскови и банани                        (общо около 180гр.)   Ориз и рожкови на NESTLE - безмлечна  без глутен                                 (общо около 180гр.)   не; изхождане добро;                                               пилето с картофи и зеленчуци на GERBER не се хареса:); кърмих след кашата
76   01.8.2008   7 месеца и 16 дни   грозде   2 дни   ябълки, моркови и грозде   GERBER   ябълки, моркови и грозде                                 (130 гр.)   букет от зеленчуци +  + ябълки с праскови и банани                     (общо около 180гр.)   Елда на HIPP                      + ябълки с праскови и банани                                +  пюре 100% ябълков крем на GERBER                    (200гр.)                              не; изхождане добро;   заместих следобедното с каша!                                                         
77   02.8.2008   7 месеца и 17 дни   грозде      ябълки, моркови и грозде   GERBER   ябълки, моркови и грозде                                 (130 гр.)   пуешко месо                   +  паскови с банани                           (200гр.)   Ориз и рожкови на NESTLE - безмлечна  без глутен + 2-3 лъжички Елда на HIPP                              (общо около 180гр.)   не; изхождане добро;   
78   03.8.2008   7 месеца и 18 дни   заек   2 дни   картофи с копър и заешко месо   HIPP   ябълки, моркови и грозде                                 (130гр.)   картофи с копър и заешко месо                  (около 160гр.)                 картофи с копър и заешко месо                        + Елда на HIPP                       + ябълки, моркови и грозде                         (около 180гр.)   не; изхождане добро;   
79   04.8.2008   7 месеца и 19 дни   заек      картофи с копър и заешко месо   HIPP   тиква с пуйка + ранни моркови                      (около 130гр.)   картофи с копър и заешко месо + ранни моркови                   (около 130гр.)                 картофи с копър и заешко месо                              + ранни моркови                       + тиква с пуйка                  (около 200гр.)                 не; изхождане добро;                     това с месото цял ден беше заради финансови проблеми:( нямах вече каша и плод
80   05.8.2008   7 месеца и 20 дни   -   -   -   -   ябълки и банани                      (125гр.)   различни зеленчуци  + круши Уилямс                (общо около 220гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (около 180гр.)                    не; изхождане добро;                                                175 мл сок от 95% ябълки и моркови на GERBER за цял ден
81   06.8.2008   7 месеца и 21 дни   -   -   -   -   сливи                    (125гр)   пилешко месо                      + пиле с картофи и зеленчуци                       + круши Уилямс   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (около 160гр.)                    не; изхождане добро;                         пи сок от ябълки и грозде на HIPP (около 140мл)
82   07.8.2008   7 месеца и 22 дни   -   -   -   -   праскова                         (125гр.)   букет от зеленчуци                        (около 130гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (около 200гр.)                    не; изхождане добро;                         пи сок от ябълки и грозде на HIPP (около 140мл)
   08.8.2008   7 месеца и 23 дни   -   -   -   -   круши Уилямс                 (125гр.)   пилешко месо с картофи и зеленчуци на GERBER                 (130гр.)   ябълкова каша на HUMANA- безмлечна без глутен                               (около 200гр.)                    не; изхождане добро;                         пи сок от ябълки и морковви на HIPP (около 100мл)
      заминаваме за Русе оттам към морето, а после и към планината   като се върнем беба ще започне да хапва домашно приготвени храни и ще записвам само новата храна кога я давам      10 месец                                   масло, кашкавал, глутен (овес, ечемик, пшеница), попара, солета , семка, бисквитка, ръж, просо, жълтък, солета, кисело мляко, агнешко,                
         9 месец                       манго, телешко, зелена чушка, суров плод (ябълка и круша), млечна каша, пасиран суров банан, намачкан суров банан, извара, пъпеш - суров (пасиран), сирене      11 месец                              бисквитка               

зеленчук (морков)
5 месеца и 2 дни

плод    (слива)
6 месеца и 1 ден

месо (пилешко)
6 месеца и 28 дни

сок (ябълка)     
7 месеца и 3 дни купешки(разреден с вода)                                       
7 мсеца и 10 дни   купешки (неразреден)                           
10 месеца и 2 дни  прясно изцеден от морков и ябълка

суров плод/ зеленчук
8 месеца и 10 дни (ябълка и круша - едно малко парченце)

глутен   (овес)
овес - 9 месеца и 5 дни (каша на Слънчо)                                               
ечемик - 9 месеца и 8 дни (бисквити Плазмон)                       
пшеница (попара) - 9 месеца и 10 дни (сухар Чичи бебе)               
ръж - 9 месеца и 15 дни

яйце
жълтък - 9 месеца и 14 дни

извара/ кашкавал/ сирене/ масло/ кисело мляко/ прясно мляко
млечна каша - 8 месеца и 11 дни;                                       
извара - 8 месеца и 19 дни;             
сирене - 8 месеца и 23 дни;             
масло - 9 месеца                   
кашкавал - 9 месеца и 4 дни                   
кисело мляко - 9 месеца и 26 дни

заместване на хранене      
сутрешно (10-11ч)
8 месеца и 25 дни

обедно (13-14ч)
6 месеца и 28 дни

следобедно (17-18ч)
7 месеца и 16 дни

# 158
mishenka, браво! Добре си се постарала, много подробна табличка, ще ми е от полза при воденето на записките при захранването на малкото дупе  newsm10

# 159

Може да се замразят и да се дадът, когато ти се струва подходящо, аз миналото лято така си замразих в кубчета за лед доста сезонни плодове и си имах разнообразие цяла зима.
звездичка би ли каза по подробно как замразяваш ягодите Embarassed newsm78

# 160
mishenka  Shocked Направп ме изуми  Crazy  Hug
Ама щом имаш време и нерви  Mr. Green
Аз толкоз програмирано не мога да се храня.. камо ли детето  Blush

Миеш и замразяваш Simple Smile И така за всички плодове Simple Smile Освен, ако не се налага някои да ги обелиш или нарежеш  Wink

# 161

Точно ягоди не съм замразявала, защото дъщеря ми беше малка за тях през есента и зимата, но по принцип плодовете ги замразявам като ги обелвам, нарязвам на ситно и ги слагам във формички за лед и след като замръзнат в найлонови пликччета, за ягодите предполагам също е по-добре да се обелят от семките, защото точно те са проблемни.

Здравейте! Имам следния въпрос - педи каза да не давам на малкия червени плодове и зеленчуци, докато навърши 1 год, аз сега му дадох пюре от сливи, то не спада към забранените, нали? newsm78
Това да не се дават червени плодове и зеленчуци преди година е много общо казано, домат и червена чушка, ако са термично обработени могат да се дават преди година, същото важи и  за пюрето от сливи, а специално за сините сливи може и сурови, само за другите сливи не знам точно какви са препоръките.

# 162
Духи Пухи,Звездичка Hugза ягодите разбрах,ами някой замразявал ли е череши?Четох някъде че се замразяват в захарен сироп-но естествено че това не е подходящо за деца.Май днес ще изброя всички плодове Mr. Green

# 163
Духи Пухи,Звездичка Hugза ягодите разбрах,ами някой замразявал ли е череши?Четох някъде че се замразяват в захарен сироп-но естествено че това не е подходящо за деца.Май днес ще изброя всички плодове Mr. Green
Черешите - махаш и костилките и замразяваш Simple Smile
После като ги размразиш лесно можеш да махнеш люспите, защото стоят по-твърди (зависи за колко голямо дете са)..
Иначе замразените плодове на мен лично са ми малко кофти самостоятелно (макар че много успешно си ги правя на плодов сладолед  Mr. Green) .. но с кисело мляко или каша или с бисквити според мен са чудни Simple Smile
Прасковите и кайсиите махам костилките и ги беля.. Но кайсиите не ми харесват особено.. Прасковите са чудни Simple Smile
Горските плодове стават много добре замразени - малини, боровинки, капини ..
Диня и пъпеш са гаднички  Confused
Грозде - на сок съм замразявала, става Simple Smile
Друго не се сещам  newsm78

# 164
mishenka, ще те затрудня ли много, ако те помоля да сложиш схемата си в http://docs.google.com
e-mail: heka3bam@abv.bg
parola: mamiteshema
ще е много по-удобно за разучаване  Embarassed
Много благодаря предварително     bouquet

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 22:27 от Espa

Общи условия

Активация на акаунт