Най-слънчевият празник приближава - на една годинка Юнчетата скоро стават!

• 15 860
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив/София
Честит първи рожден ден на малките слънца Саши и Тони !
Нека бъдат здрави,палави и много щастливи   bouquet   bouquet   bouquet
!

Йоана,вече откри сезона на късите панталони и полите,верно има и две синини от вчера,ама то юнак без рани неможе  Peace

И аз съм на мнение,че АМ по възможност е по-добрия вариант,поне до 2г.,ако разбира се детето го пие.

И мен много ме дразни тоя чадър,ама на моя танк му е толкова малък сенника и на Шуша постоянно й свети в очите. Шапки ,разбира се не търпи,както и обувки и чорапи,това зверче все да е босо иска  Crazy .

# 181
  • София
Относно линка,който Орхид  дала се опасявам, че точно така спи Дани по коремче и така сяда понякога .За този начин на сядане в една книга за масаж и гимнастика за бебета четох,че е препоръчителен  newsm78,а относно положението в утробата - не е ли това нормалното  newsm78, че то иначе къде да си дене крачетата бебето?

Аз от вчера обикалям по всички магазини и магазинчета в района и единственото под 20лв.,което намерих и купих е това:

От "декоративните" са и да видим колко ще изкарат. За  9.80лв. ги взех,а повечето бяха по 12-19лв.  #Crazy. Направо не знам как ще давам по 50лв. за обувки на 2-3- месеца.

За спането по корем аз не съм я слагала отначало, но към 3-4 месец някъде  заспиваше само така, като я обърна по гръб се събуждаше и реввввввввввв. Играх си няколко нощи да я обръщам а насам а натам, ама не , много ме беше страх да не стане беля, но после свикнах и доскоро (когато започна сама да се обръща насън) все така си спеше,просто така предпочита. Слагала съм я и по гръб, но почва да се разсъбужда и се принуждавам да я обърна по коремче. Дано да не са се изкривили заради това крачетата...

За козметиката, ми аз наскоро попаднах на сайта, който Вери е дала и изхвърлих всичката козметика за бебка, само съжалявам , че не съм се поинтересувала по-рано. Сега я къпя с Веледа, че в бързането само това успях да намеря по-безобидно за бебето. Не ми харесва как мирише, ужасно силна миризма, направо те удря в носа, според мен трябва да е с лек аромат, ама.... Когато ми остане време ще потърся нещо друго като марка. А слънцезащитен крем снощи сама си забърках  Mr. Green. Сега седи в хладилника и ме е страх да го пробвам  Laughing. Единствения проблем  е, че е с нисък фактор, но пък е абсолютно натурален . А след баня почнах да я мажа с бадемово масло.

# 182
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА САШЕТО И ТОНИ! Да са живи и здрави и да растат щастливи и усмихнати!

Ех, момичета, мина си бързо времето. Спомням си миналата година с какво вълнение посрещахме бебчетата. И аз все чаках да дойде и моят ред... и най-накрая предпоследна родих  Joy

Ние от няколко дни излизаме с полички и по боси крака, но и Мартина още не ходи и няма къде да се ожули.

За спането по корем направо ме шашнахте. Марти от няколко месеца само така спи. Като я сложа по гръб и тя след 5 минути сама се обръща по корем. Явно така й е по-удобно. Ще питам доки на следващата консултация и може да му поискам едно направление за ортопед, за да я види.

Хубав ден на всички   bouquet

# 183
Честит рожден ден на Тони и Саши! Да са много послушни и много да те радват, кака Мая! Simple Smile Hug

Аз не бих оствила Мишел без слънчезащитен крем и шапка през лятото, макар и само на сянка да стои и сенника на количката да я покрива.  Peace Няма значение дали детето е мургаво или с много бяла кожа - всички имат нужда от еднаква защита на тази възраст!!! Последните години слънцето е много силно и вредно.

Кремът трябва да предпазва от двата вида лъчи UVA и UVB, за да е хубав. Трябва да съдържа минерали. Фактор 30 е достатъчен.
За да е ефективен, кремът се нанася 20 мин преди излизане навън.   

цвета, козметиката на Веледа е една от най-добрите за бебета. 100% натурална. Мирише на етерични масла, затова някои от продуктите имат малко по-интензивна миризма. Моята препоръка е - не я сменяй.  Wink

блу, това кремче, което описваш, ми прилича по-скоро на предпазващо от студ и вятър. Т.е. нищо общо със слънцето. 

# 184
  • София
Става въпрос за ето това кремче:
http://papa-bebe.com/kozmetika/k_ban/bubchen58.jpg
В сайта е определено като "поддържащ крем за лице"

Да, не е слънцезащитно, но миналата година я мажех с него, защото от дерматолог знам, че на съвсем малки бебчета не е добре да се прилагат слънцезащитни кремчета с фактор. Цяло лято нямаше никакви поражения по кожичката от слънцето.
 Те, сега вече пораснаха и естествено ще имат нужда от слънцезащитно кремче, но тъй като все още слънцето не е толкова силно, предпочитам да не прибързвам с него.

# 185

... от дерматолог знам, че на съвсем малки бебчета не е добре да се прилагат слънцезащитни кремчета с фактор.
Да, така е! На моят крем пише, че е за бебета над 3 мес. Но, това е може би заради липсата на химичен филтър в него. Има много кремове с такъв филтър (не е никак безвреден!), които изобщо не се препоръчват за малки деца.

... Те, сега вече пораснаха и естествено ще имат нужда от слънцезащитно кремче, но тъй като все още слънцето не е толкова силно, предпочитам да не прибързвам с него.
Вярно, че слънцето все още не е толкова силно като през юли и август, но пак е силно за такава нежна кожа.  Peace Мишел е с много бяла кожа и затова не рискувам. Преди повече от месец, когато тук беше още 10-15 гр, на път за супера я перна слънцето за няма и 2 мин и веднага й се зачервиха бузките.  Crazy

Танитке, забравих да ти кажа да не се шашкаш за спането по корем. Само погледни, като спи, как си слага краченцата. Дали е, както каза Вери, със стъпалата навътре. Ако не е, няма нищо притеснително - така й е явно най-удобно. Моят мъж дори от пеленаче (до сега) спи само по корем и всичко си му е наред, здрав, прав 2 метра мъж.  Mr. Green

# 186
Честит рожден ден на Антония и Александър!

# 187
Честит  1 ви  рожден  ден  на   близнаците   smile3525 за   кака Мая ,мама  героиня!

# 188
Здравейте Simple Smile
Днес Алекс отнояво се престраши и направи десетина крачки сам Simple Smile Надявам се вече да не се страхува и да започне да ходи самостоятеллно Simple Smile
Днес обаче му избиха две пъпчици на лицето и май е шарка  Confused още не мога да преценя,защото са много малки пъпките.Утре ще се чуе  Tired

Алекс също се обръща по корем и аз като се пробудя нощем и все ставам да го завъртам по гръб....той не се буди по цяла нощ,ама аз ставам ...притиснявам се като спи по корем  Rolling Eyes

ХАйде лека вечер Simple Smile

# 189
Едно бързо включване и от мен  Wink
Честит първи рожден ден на малките съкровища на как Мая,да растат,живи,здрави и много палави  Hug Hug Hug

# 190
  • Вече в моята си приказка...
Честит рожден ден на Тони и Алекс!
Приказно детство им желая!

# 191
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

Честит първи рожден ден на Марти  newsm59  ura Да расте здрав и щастлив  Hug

За кухнята - какво означава "Доволна съм от кухнята?" - задавам въпроса с оглед на това, че напоследък (от няколко мес.), като кажа, че не вземам кухня на Митето, а му готвя всеки ден ме гледат като неполезно изкопаемо  #Crazy
"Доволна съм от кухнята?" означава, че детето яде храната с удоволствие  Wink което от своя страна кара майката да е доволна, че не се занимава с готвене всеки ден на три вида ястия. За мен лично готвенето е загуба на време и ми е най-омразното домакинско задължение и за това за сега съм направо щастлива, че Жорко харесва детската кухнята.

Аз съм на принципа - не сме толкова богати, та да купуваме евтини неща  Peace Икономии за моето дете не правя - виж, за себе си - да, но за него - в никакъв случай  Peace
За съжаление в нашата страна не винаги скъпото е гаранция за качество.

# 192
Честит рожден ден на Марти! Да расте здраво, весело и все така слънчево дете bdbaloni

Добро утро  Simple Smile

Аз съм на принципа - не сме толкова богати, та да купуваме евтини неща  Peace Икономии за моето дете не правя - виж, за себе си - да, но за него - в никакъв случай  Peace
За съжаление в нашата страна не винаги скъпото е гаранция за качество.

Напълно съм съгласна, особено що се отнася за бебешки и детски стоки. Търговците умело използват именно този факт #2gunfire, че всеки е готов да се жертва в името на най-скъпото си, за да му осигури най-доброто Peace
А и не само в нашата родина е така. Гледайте филма Confessions of a Shopaholic в тази връзка Peace.

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 09:20 от Галче

# 193
  • София
Здравейте,

ЧРД на Тони и Саши с малко закъснение

И да ви почерпя за първата годинка Марти. Вече се имам момченце, а не бебе Simple Smile

Това е тортата, която сме поръчали за днес. Да я споделя и с вас.

Отиваме да празнуваме bigdance2, а на всички лек ден.

# 194
Честит рожден ден Марти! newsm59 newsm38 

Общи условия

Активация на акаунт