Вътрешни конци за сваляне? - случвало ли ви се е?

• 28 095
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Имах и вътрешни, и външни шевове, но от разпадащите се. Не съм ги усещала, просто си ме болеше след раждането заради самата рана (имах и епизиотомия). Не съм и разбрала, когато са се разпаднали конците. И все пак да се "похваля", че имам е един "изпуснал" конец... За което лекарката ми каза, че не е фатално и не ми препоръчва да ме шият отново, защото било ненужно. (Аз пък не задълбавах да я попитам къде точно е бил този конец и дали се вижда мястото, т.е. дали някъде отвън. Както и да е, аз нищо нередно не напипвам, така че не го мисля повече.)

# 16
  • София
и вътрешните и външните си бяха разграждащи се....
странно е, особено за вътрешни да не са.....
14-ти е след 3 дни....така, че скоро ще разбереш какво що...и ако има ще ги махнат Wink Те не ти ли казаха в болницата какви са....
Успех!

# 17
Най-добре при лекаря, който те е шил.Да не би организмът ти да не може да ги разгражда? Аз съм със секцио и така се получи-що възли изхвърлих и то в продължение на 1 година. Доста гадна работа!

# 18
  • Пловдив
Каква била истината - с това наше влизане в ЕС всичко се объква. Та, наложили някакъв стандарт на ЕС, според който вече не трябва да се използват животинските конци. Трябва да се използват синтетични разлагащи се. Та, слава Богу, че моят лекар ме ши, но пък човекът не е обърнал внимание какви конци са спуснали в болницата. То имало 2 вида синтетични - едните се разлагат за 20дни, а другите от 3 до 6 месеца. И познайте умниците в болницата какво са направили - и в родилното отделение са спуснали от тези, които се разлагат от3 до 6 месеца. Та някакъв кошмар.

Ако не беше станало така, че извиках моят лекар да ме изражда, докато беше в отпуск и не беше ме шил той със сигурност щях да потърся отговорност от болницата и някакво обезщетение. Ходих при него на преглед, свали ми една част от тях, но "то се шие на два реда" и вторият няма как да ти ги пипам - и познайте, продължава да си боде. Ще трябва да чакам до 6 месеца. И още добави, че по този начин "развалят хубавата работа" - човекът си игра почти час да ме шие и накрая има опасност от инфекция, защото не са се разградили по-рано. Направо невероятно.

И тъй - до някъде добра новина, че все пак ще се разградят, но трябва да имам търпение още поне 2 месеца и половина и да се моля да не направя някаква инфекция. Вече трябва да се сдобия с антибиотик за 20-тина лева, че все пак да се мажа. Ужас!

И всичко това заради глупавите европейски изисквания!!!

# 19
valiva,в окръжна болница в пловдив ли ражда?Аз раждах там преди 4 месеца и отвреме на време усещам дърпане и бодеж на мястото на ветрешните шевове.Раждах секцио.

# 20
На всеки организъм му е необходимо различно време, за да разгради вътрешните конци - без да те плаша, преди няколко месеца на мъжа ми тръгна да му излиза конец от коремна операция от 1986 г.

# 21
  • Пловдив
Ами раждах в Хирургиите на Пещерско шосе в Пловдив. Изражда ме моят лекар, на когото съм изключително благодарна, че ако не беше той (Д-р Камен Ямаков) едната от акушерките, която беше нощна смяна и се очакваше да ме изражда беше ..... абе не ми се говорят лоши неща за жената, но жълтите вестници бяха по-важни за нея от една родилка.

А другата беше много свястна - тя се грижеше много за мен, въпреки че постоянно ходеше насам - натам (явно при други родилки и по задачи), но ако не беше моят лекар да дойде на раждането, въпреки че беше в отпуска по това време не знам как щеше да мине това раждане. Че имах и проблеми малко, но слава на Бога всичко мина и детенцето е добре.

Та, ако не беше моят лекар щях да им потърся сериозна отговорност. Той ми обясни, че всъщност тези конци са за други цели - за здрави шевове, където трябва да издържат на натоварване (мускули, сухожилия и прочие) и се разтварят след 3 до 6 месеца и затова така. Сега поради това има опасност да направя някаква инфекция и се налага да се мажа с антибиотик, който струва 20тина лева.... Абе, дай Боже всичко да се оправи, но поределено така е много изнервящо и болезнено, защото все още си боде.

А иначе той каза, че е нормално да се усещат шевовете, подръпване и прочие. Обаче то моето си е болка, от която не можеш да стоиш седнала, така че е доста по-серионо, а не обикновено подръпване. Нищо де, Дани да ездрав само, това ще отмине.

# 22
Абе, дай Боже всичко да се оправи, но поределено така е много изнервящо и болезнено, защото все още си боде.

А иначе той каза, че е нормално да се усещат шевовете, подръпване и прочие. Обаче то моето си е болка, от която не можеш да стоиш седнала, така че е доста по-серионо, а не обикновено подръпване. Нищо де, Дани да ездрав само, това ще отмине.
Миличка, това, че "боде" и "боли" не е нормално, особено пред вид мястото (това е място, което "не се движи" през по-голямата част от времето), на което е слаган шева. Скоро ме шиха на доста по-неудобно място (долната челюст), около час трая процедурата, с дебели неразграждащи се конци и 2 часа след това почти не се усещаше нищо. Дърпаше, да, и сега (3 седмици са минали) дърпа като движа челюстта и ще попридърпва още време, но да боли и боде след толкова време си е притеснително, потърси и друго лекарско мнение, особено ако изписаният ти антибиотик е само за външно приложение (мазане на засегнатото място). Не искам да те плаша, просто болката след толкова време би могло да сигнализира за възпалителен процес.

# 23
Каква била истината - с това наше влизане в ЕС всичко се объква. Та, наложили някакъв стандарт на ЕС, според който вече не . То имало 2 вида синтетични - едните се разлагат за 20дни, а другите от 3 до 6 месеца. И познайте умниците в болницата какво са направили - и в родилното отделение са спуснали от тези, които се разлагат от3 до 6 месеца. Та някакъв кошмар.

това е ужасно Rolling EyesДано скоро се оправиш и да сядаш спокойно.

# 24
  • Пловдив
Миличка, това, че "боде" и "боли" не е нормално, особено пред вид мястото (това е място, което "не се движи" през по-голямата част от времето), на което е слаган шева. Скоро ме шиха на доста по-неудобно място (долната челюст), около час трая процедурата, с дебели неразграждащи се конци и 2 часа след това почти не се усещаше нищо. Дърпаше, да, и сега (3 седмици са минали) дърпа като движа челюстта и ще попридърпва още време, но да боли и боде след толкова време си е притеснително, потърси и друго лекарско мнение, особено ако изписаният ти антибиотик е само за външно приложение (мазане на засегнатото място). Не искам да те плаша, просто болката след толкова време би могло да сигнализира за възпалителен процес.
Ами вече приктлючих с антибиотика. Сега ще взимам направление и пак на преглед. Вече всичко е наред - изчезна боденето и наболяването. Дори можем да се радваме на интимност.  Blush Joy Иначе и малкият остатък от конците явно вече се разгради, защото почти не се усещат, но ще видим какви са последствията от тази глупост след изследванията. Дано само с антибиотика се размина!

# 25
Моите бяха от саморазграждащите се.

# 26
Иди на лекар.Вътрешни конци не са ми сваляли , те си паднаха сами и никога не съм ги усещала да ме бодът дърпат и пр.Може да е друг проблема , да не е в конците , не го отлагай колкото по -скоро толкова по-добре.

И  аз мисля така че може би проблема е друг.

# 27
Здравейте на всички.Преди месец ми правиха гинекологична операция на матката,сега очаквам втора.Нищо сериозно просто аномалия,заради която все още неможем да си имаме бебче.Надявам се всичко да мине успешно.Днес обаче след като се избърсах със салфетка отдолу,видях някакви конци на салфетката.Много странно ми стана.Уж операцията ми е била с лазер,но явно е имало някакви шевове и тези конци са от тях.Всичко това обаче малко ме изплаши,никой не ми е казал от болницата имам ли вътрешни шевове и трябва ли да се махат.А тези конци които изпадаха,дали е нормално?!?!?!Иначе се чуствам добре,никъде не ме боли.Не съм званяла на докторката,понеже ще се видим след три дни и междувременно ще се услушвам!!!

# 28
Не са ми сваляли вътрешни конци.Пробеми не съм имала. Peace

# 29
  • София
И аз бих те посъветвала да отидеш на лекар. Странно ми се струва да шият в днешно време с неразграждащи се конци  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт