Има ли други майки, които смятат, че децата им не са от стъкло?

• 21 769
  • 288
  •   1
Отговори
# 90
  • В заешката дупка
Аз също живея в чужбина, където тази параноя около сядането липсва. И двете ми деца на 3 месеца са седяли в скута ми - не на 28, не на 43 градуса, а съвсем нормално седене на дупетата в скута ми, с гръб, облегнат на корема и гърдите ми, или ръката ми. Интересен им беше светът около тях, това беше една от позите, в която го опознаваха. Полулегналото положение ги устройваше до едно време. Акушерката и лекарят са били в течение  на развитието и способностите на децата ми и никой не ме е заплашвал с луксации и подобни. Достатъчно материал (предимно англоезичен) съм изчела, за да да се убедя, че никъде я няма параноята, с която се подхожда тук във форума. Наред с луксацията, рахитът е другата тема, която се преекспонира в България. Това е личното ми впечатления.

# 91
  • София
Четя ви и си мисля каква ли е всъщност ползата от това, че имате неограничен и всякакъв достъп до информация. Едно е да се водиш по детето, когато това се касае за кърмене примерно, друго е да си намираш оправдание, че се водиш по него и да гослагаш седнал на три месеца. И сравнението с майките от затънтените села е силно неуместно, защото те са едни от стриктните пациенти. Водят си децата всеки месец на консултация и си слушат педиатъра за добро или лошо.   На третата страница от темата дадох линк към научно обяснение на въпроса. Някой дали си направи труда да прочете какво пише там newsm78

За слагането седнал, аз никъде не съм писала, че го слагам седнал сам където и да било и подпрян с каквото и да било, но да, стой седнал в мен като го придържам под мишничките, за да отнемам част от тежестта и не смятам това за нередно, а за майките в селата...хммм, казах това, защото в днешно време единствено там е възможно и то не навсякъде за щастие да откриеш район без интернет в България, та имах предвид хората, които нямат достъп до интернет, а това, че са стриктни пациенти и си водят всеки месец децата на консултация и слушат педиатъра си "за добро или лошо", ами не го оспорвам и аз водя детето си всеки месец на консултация и слушам педиатъра си "за добро или лошо", ама както вече писах, той никога не ми е казвал да не го държа по този начин, а и пред него съм го държала така седнал в мен, особено когато му поставя ваксина да кажем, та пак да кажа и аз щом ще се повтаряме, ако беше толкова страшно, защо моят педиатър не защити това малко детенце от безотговорната му майка? Simple Smile Аааа, линка съм го чела отдавна, съобразих се с нещата в него, но противоречие с това, което и аз смятам за редно в него няма...

# 92
  • София
Аз също живея в чужбина, където тази параноя около сядането липсва. И двете ми деца на 3 месеца са седяли в скута ми - не на 28, не на 43 градуса, а съвсем нормално седене на дупетата в скута ми, с гръб, облегнат на корема и гърдите ми, или ръката ми. Интересен им беше светът около тях, това беше една от позите, в която го опознаваха. Полулегналото положение ги устройваше до едно време. Акушерката и лекарят са били в течение  на развитието и способностите на децата ми и никой не ме е заплашвал с луксации и подобни. Достатъчно материал (предимно англоезичен) съм изчела, за да да се убедя, че никъде я няма параноята, с която се подхожда тук във форума. Наред с луксацията, рахитът е другата тема, която се преекспонира в България. Това е личното ми впечатления.

Peace

# 93
  • София
Е, щом в "чужбина" не е така, значи и тук трябва да се коригираме, за да покрием евро и световните стандарти. Все пак, всички знаем, че в "чужбина" всичко е по- добро, по- правилно и като цяло по.

# 94
  • София
Е, щом в "чужбина" не е така, значи и тук трябва да се коригираме, за да покрием евро и световните стандарти. Все пак, всички знаем, че в "чужбина" всичко е по- добро, по- правилно и като цяло по.

Не, значи, че има и друго мнение изказано също от специалисти, така че ще се съобразим, с което намерим за редно всеки според своите разбирания, въпросът явно не е еднозначен и явно няма 100 % вярно или грешно в случая. Освен това в случая дамата дава и личен опит, с който показва, че тези й действия не са довели до проблеми с децата й, значи все пак може и така.

# 95
  • София

Не, значи, че има и друго мнение изказано също от специалисти, така че ще се съобразим, с което намерим за редно всеки според своите разбирания, въпросът явно не е еднозначен и явно няма 100 % вярно или грешно в случая. Освен това в случая дамата дава и личен опит, с който показва, че тези й действия не са довели до проблеми с децата й, значи все пак може и така.

Опитах се да кажа, че това не е абсолютно никакъв аргумент, а идеята, доколкото си спомням, беше да се изложат някакви аргументи. Просто "чужбина" е все едно да кажа в София се прави така- какъв аргумент е това. И в "чужбина" има слаби лекари и непросветени граждани. Научните изводи не се правят на база на личен опит или на единични случаи. познавам деца, на които "не им е станало нищо" след като са опитали ракия на 6 месечна възраст, ходили са на плаж в 12 на обяд, хранени са с обща храна от 8 месечни, на кисело мляко са от раждането си тн.
А и иначе, разбира се, никой не кара никого насила да постъпва както и да е, а дори и да има такива намерения как би могло да стане- това е форум, все пак.

# 96
  • София
Чудя се защо всяка тема-въпрос се превръща в престрелка /в тази тонът е учудващо мек/.
В крайна сметка всяка майка прави това, което смята за най-добро за детето си и всяко мнение различно от нейното се приема като нападка. Все едно индиректно ти казват /а най-зле са тези, които го казват директно/ "ти си лоша майка, защото правиш /или не правиш-спроред въпроса/ това, което е общоприето"
По този повод аз по принцип избягвам да пиша извън отчетната, но и аз пък искам да си вдигна броя на публикациите. Simple Smile

А сега директно по темата: Аз много се страхувам да не предизвикам проблем с костите на бебка, защото по неизвестни за мен причини кръст ме боли от дете и знам колко е гадно.
Същевременно обаче правим упражнението за сядане от 20-я ден.
Защо това е моя начин нямам идея, но така ми идва отвътре-така правя.

autumnsphere, аз смятам че теб само донякъде те интересува мнението по въпроса. По-скоро ти е интересно как ще се развие спора на "капацитетите" във форума, ама аз също харесвам споровете  и винаги чета темите, които пускаш  Peace
До скоро в отчетната Wink

# 97
  • sofia
Абе момичета аз сигурно трябваше да си вържа детето, эащото големият проходи на 8.5 месеца и съответно на 6 се раэхождаше покрай мебелите.всяко дете е различно.Сега малкят е доста по мързелив.Няма смисъл да спорите ,има някакви норми и правила ,но не винаги е възможно да се спазват ,като в моя случай например.И немога да разбера удоволствие ли ви доставя да нападате по този начин момичето.И нестава въпрос само за тази тема,като ви има Вас за какво са ни доктори Вие сте толкова компетентни по всички въпроси  ooooh!и различно от Вашето мнение не приемате.Успех в спора.

# 98
  • София
Абе момичета аз сигурно трябваше да си вържа детето, эащото големият проходи на 8.5 месеца и съответно на 6 се раэхождаше покрай мебелите.всяко дете е различно.Сега малкят е доста по мързелив.Няма смисъл да спорите ,има някакви норми и правила ,но не винаги е възможно да се спазват ,като в моя случай например.И немога да разбера удоволствие ли ви доставя да нападате по този начин момичето.И нестава въпрос само за тази тема,като ви има Вас за какво са ни доктори Вие сте толкова компетентни по всички въпроси  ooooh!и различно от Вашето мнение не приемате.Успех в спора.

Е, хайде сега. И моето момче се изправи на 8 месеца, а проходи малко преди да навърши 11, но го е направил сам. Не прочетох до тук в темата някой да говори за връзване. Напротив, каза се много пъти, че щом детето може да седи само, да стои само, да ходи само няма проблем, а проблем има ако се държи седнало, ако се държи право, ако се държи, за да ходи. Щом детето само прави тези неща мускулатурата му е достатъчно укрепнала. А и  autumnsphere ми е нещо като приятелка, помня постовете и преди да роди свързани с кърменето и сме си говорили неведнъж по други теми. Както се разбра детето и не седи, а е полулегнало и е много, много сладко. Heart Eyes

# 99
не съм се вманиачавала в каквото и да е

# 100
  • София
ЧеКа- а защото в чужбина не се преекспонира с рахита - в съседната тема една мама пише как в неапол и казали да дава по 28 капки витаминД на детето си в продължение на година......мда...на фона на липсата на такива или профилактично по 1-2 в БГ и то без летните месеци....къде ли е преекспонирането????  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

sreburna - никой не е казал да си връзваш детето - щом е проходило значи е било съвсем готово за това...и моят проходи - сам без държене за ръчичка, съвсем стабилно на няма и 9 месеца...тно това е друго....щом детето се пусне и  прекоси цялата стая....явно и мускулите и костите са му стигнали до момента да могат....друго е едно неходещо дете на 7-8 месеца да го изправиш на кашкавалените му краченца и да го водиш полувлачейки си краката  и да викаш - ходи...ходи....

И айде стига с тези "капацитети" ако обичате, никой тук не се приема за такъв, това че имаме някаква теза и си я защитаваме, базирана на някакъв опит нито прави някой капацитет, нито някой неграмотник, че има друго мнение или по-малко опит....аз не видях на хората с по-малко публикации или по-иначе мнение някой да ви лепва етикети..... ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: вт, 12 май 2009, 10:02 от Angel_Dust

# 101
  • Пловдив
Аз много добре знам какво е да те побърква от това, че иска седнал, а ти не му даваш. Обаче...аз не давах Naughty Разказа ми играта, но след двама ортопеда и един педиатър /и тримата на категорично мнение против седенето преди 6ия месец/ избрах да се нервим и двамата, но да устискам. Малкия когато неможеше да е седнал искаше да седи. Сега като може да стои, иска да е прав. Иска всичко, което не може /в смисъл физически му е невъзможно/. Така че, напълно разбирам през какво минаваш - аз минах оттам, но аз избрах да "слушам" специалистите. Не се бъркам, не давам акъл, просто споделям Peace

# 102
  • Sofia
Angel Dust, как ти се струват майки с по едно дете да са компетентни по ВСИЧКИ въпроси, много категорични в мненията си, даже се и карат на майката, пуснала темата... Няма лошо всеки да изкаже мнение, но има такива, които изключително дразнят с безапелационния си тон. Например:  НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА..., НЕ СЕ ДАВА НА ДЕТЕТО ОНОВА... , ТРЯБВА да направиш еди си какво и пр.  Абе дай си мнението какво правиш ти , какво си прочела и не се прави на ментор, щото е смешно.
P.S. Не говоря за теб конкретно

# 103
  • Пловдив
Angel Dust, как ти се струват майки с по едно дете да са компетентни по ВСИЧКИ въпроси, много категорични в мненията си, даже се и карат на майката, пуснала темата... Няма лошо всеки да изкаже мнение, но има такива, които изключително дразнят с безапелационния си тон. Например:  НЕ СЕ ПРАВИ ТАКА..., НЕ СЕ ДАВА НА ДЕТЕТО ОНОВА... , ТРЯБВА да направиш еди си какво и пр.  Абе дай си мнението какво правиш ти , какво си прочела и не се прави на ментор, щото е смешно.
P.S. Не говоря за теб конкретно

smile3501 Абе и с по пет деца да е дадена жена, всяко дете е различно, съответно и методите за отглеждане са различни. Така че си напълно права - стават смешни.

# 104
  • София
А каква е разликата да са с 2 деца...или три Simple Smile)))
По тази логика - през докторите минават ужасно много деца...пък 2/3 от форума на доктори не вярвал и те били е---и некадърниците...особено бългърските....

Да, аз на базата на личният ми опит с 1 дете....за сега имам своите обеждения...може би ако един ден имам второ някои неща ще се променят, може би не......което не ми пречи да имам категорично мение по доста въпроси...просто защото вече сме минали през тези неща......

А какво трябва или не трябва за определено дете в крайна сметка си решава майката еднолично или в съгласие с таткото.....и дори например 1000 мнения например, че сол във водата на новородено не се слага, няма да спрат никоя майка на новородено, решена, че така е най-добре..... както и ако авторката е решила че ще си слага полулегнало детето или седнало на кухненският стол...ако ще и 100 кладенеца вода да се носи тя ще го направи....както и колкото да обясняваш на хората че столовете за кола са измислени не случайно 2/3 от бългърите продължават да си возят децата без такива или не вързани в тях с коланите , а за над 2 годишно ептен стол е ненужен като гладем навън колите(по което съдя, че повечето хора имат децата си за железни , не за стъклени.).... ит.н... пъккакво значение кой какво казва че трябва или може  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
давай го по-усмихнато....всеки може да пише каквото си иска...а майката, която се интересува ще си отсее важното за нея Wink

Общи условия

Активация на акаунт