СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 120
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 530
E, ти ги "гръмна" десетте точки в градина,чийто прием е 0 броя ли?
Не разбрах кое и защо ще се забави поради това, че детето ще е на 2, когато тръгне на ясла?

Не съм ги "гръмнала"  ( сега показва 10 точки
СПИСЪК НА ЧАКАЩИТЕ ПО СОЦИАЛНИ КРИТЕРИИ - 0 места
1. Йоана Добрева Попова   10.1 т.
2. Александър Петров Петров   10.0 т.
3. Неда Георгиева Стаменова   10.0 т.
4. Еркал Бончев Николов   9.0 т.
5. Никол Даниелова Анева   7.0 т.
6. Ралица Димитрова Тренкова   7.0 т.
,  а не 10.1), а съм посочила като първо желана градина, в която е средното ми дете и ми е най-удобна, почти до нас е.  В яслените групи в общината  ни освен в градината в Павлово няма обявен прием - свободни места 0. В действителност се оказа , че изобщо не съществува първа яслена група и втора яслена група. В Павлово има обявени свободни 19 места и ние не сме в класирането (там нямаме 10 точки).  Как си представяш варианта, в който препускам - средното на градина в Симеоново, голямото на училище в центъра на София, и най-малкото на ясла в друг квартал? За Симеоново и Драгалевци има по една ДГ и нито в една от тях няма обявени бройки за яслена група набор 2008. А за училищата - не се заяждам, просто си представих така както няма места за градините как училищата ще поемат тези деца след няколко години, те и сега паралелките са с по 30 и повече деца...

# 1 531
  • София
Аз от самото начало разбрах, че си посочила като първо желание градина, която посещава и друго твое дете, но не разбрах какви са били очакванията ти за прием при вчерашното класиране при условие, че обявената бройка за прием е 0? Ти сериозно ли си изненадана?
Разбира се,че подкрепям двете деца да посещават една и съща градина, как иначе!

# 1 532
......... не разбрах какви са били очакванията ти за прием при вчерашното класиране при условие, че обявената бройка за прием е 0? Ти сериозно ли си изненадана?
Не съм имала сериозни очаквания, таях надежда защото на моя въпрос: "Като набор за приемане в яслена група на всякъде е посочен 2007. Значи ли това, че детето ми, което е родено февруари 2008 няма да може да бъде прието в яслена група в ОДЗ? Нали в яслените групи се приемат деца от 10 месечни до 3 години, т.е. към септември 2009 това ще са деца родени между март 2008 и март 2006г.? "   ми бе отговорено така : "Детето ви ще бъде прието в яслена група. Вие участвате за 1 яслена група за 2007, защото кандидатурата ви е текуща."
Не съм проследявала подробно изграждането на регламента, отговарях на анкетите на мейла ми и проверявах профила на семейството и детето, когато го изискваха. Чудя се просто...не ми е ясно как ще се случват нещата от тук нататък...

# 1 533
  • София
Нани, яслите условно са разделени на първа и втора група, всъщност всички приети набори са в една група, защото не е възможно за двама-трима души да отглеждат 25 бебета например. Затова в яслите групите са смесени, а директорката преценява от кой набор по колко места за прием да обяви.
Във желаната от теб ясла не е обявен прием за набор 2008 по преценка на директорката. В нашия район имаше ОДЗ обявило 20 места за 2008 набор например.
Казваме ти, че си изгърмяла точките, защото детето ти е имало реален шанс да бъде прието другаде още на първо класиране с десетте точки.
От друга страна разбирам абсурдната ситуация, в която би попаднала, да водиш трите деца в три различни посоки.
Все пак имаш някакъв шанс, защото от септември групите стават текущи и твоето дете, с толкова много точки, има реален шанс да влезне ако директорката реши да приема и набор 2008 в яслените групи.

# 1 534
Добре в нашето ОДЗ има обявени Ясла 1, родени 2008 г. - 20 места и Ясла 2, родени 2007 г. - 0 места. Това означава ли, че новоприетите деца набор 2008 ще ги смесят с вече съществуващата група набор 2007 Thinking

# 1 535
Здравейте, можели, някой да ми разясни нещо, защото не открих отговор.Значи преди второто класиране/30.05.09. /можели  да се направи нова подредба на детските градини/ например №5 да стане№1/и това някъде дали е дискутирано? 

# 1 536
  • На края на вселената!
Добре в нашето ОДЗ има обявени Ясла 1, родени 2008 г. - 20 места и Ясла 2, родени 2007 г. - 0 места. Това означава ли, че новоприетите деца набор 2008 ще ги смесят с вече съществуващата група набор 2007 Thinking

Децата 2008 ще бъдат разпределени в двете яслени групи  Peace Няма такова нещо като съществуваща група набор 2007. Всички яслени групи (една, две, три на брой) имат деца от всички яслени набори. Иначе как се гледат 20 бебета? Не говорят добре, не се хранят сами, не се обличат сами (говоря за повечето от тях)?

# 1 537
Мерси Томасе. Не ми беше ясно, как точно ги разпределят, но сега разбрах Hug

# 1 538

Означава,защото "старите" вече могат и знаят почти всичко,а "новите" - не и така по-лесно се обгрижват всичките.

# 1 539
За неприетите - как се разбира кой номер сме във списъка на чакащите  Thinking Особено ако сме били в граничната зона - равен брой точки много деца. Представям си  Joy

# 1 540
  • гр.София
Здравейте, можели, някой да ми разясни нещо, защото не открих отговор.Значи преди второто класиране/30.05.09. /можели  да се направи нова подредба на детските градини/ например №5 да стане№1/и това някъде дали е дискутирано? 
Да,ще може.
 Предполагам,че ще обяснят всичко ,така че следи Новини в сайта за градините.

# 1 541
Ох дано, защото съм допуснала грешка и сме приети в ясла , която ми е много далече/бях я писала само, като резервен вариант и няма да запиша детето там/,а казват , че след като сме се класирали, примерно на 2 ро място,долните подредби отпадат и във второто класиране, остават само първите!

# 1 542
  • гр.София
Ох дано, защото съм допуснала грешка и сме приети в ясла , която ми е много далече/бях я писала само, като резервен вариант и няма да запиша детето там/,а казват , че след като сме се класирали, примерно на 2 ро място,долните подредби отпадат и във второто класиране, остават само първите!

О,това е съвсем различно!!!
 Не разбрах, че сте класирани.
 По-долните ти желания са отпаднали вече.
 Единствено за 1-во ще се бориш и можеш да чакаш. Кофти.
 Странен случай. не знам,какво да ти кажа. Градината от 5-о желание ти е отпаднала и ако сега я активираш наново,би трябвало да получиш нова,по-късна дата.

# 1 543
  • София
Цветанка - Другото, което ми хрумва е да запишеш детето в яслата, където сте приети и след това да се опиташ да я преместиш. Май се говореше, че през септември тези, които искат да преместят децата си от една ДГ в друга ще получат по 1 т. т.е. шансът ти би се увеличил, ако няма социални случаи с повече точки. Попитай и във формата за обратна връзка най-добре.

# 1 544
Цветанка - Другото, което ми хрумва е да запишеш детето в яслата, където сте приети и след това да се опиташ да я преместиш. Май се говореше, че през септември тези, които искат да преместят децата си от една ДГ в друга ще получат по 1 т. т.е. шансът ти би се увеличил, ако няма социални случаи с повече точки. Попитай и във формата за обратна връзка най-добре.
Да, аз бях пуснала запитване и така ми бе отговорено! Peace

Общи условия

Активация на акаунт