СТРАСТИ - Градините в СОФИЯ

• 59 005
  • 1 808
  •   1
Отговори
# 1 650
Бих искала да знам какво ще рече ето този текст от сайта

Тази обществена услуга (разработката на софтуера за класиране, системната интеграция и комуникация, половината изчислителни ресурси, администрацията на данните, поддръжката на родителите и директорите) се финансираше на граждански начала досега.

Тия дейности никой не е предполагал че ще се налага да се извършват когато е правен търг и избор на изпълнител за системата и не са били включени в заданието и оттам в договора, т.е. на практика никой няма задължението да ги извършва. Към момента няма избран нов изпълнител, а в договора на настоящия такива неща липсват.

ето това обяснява много неща около критерии и точки... и кой е приет
аз знам че безплатен обяд няма... или да им вдигнем паметник на сирма, а може и някое площадче на тяхно име да кръстим

Имаш нещо конкретно или просто изпускаш парата срещу когото дойде. Щото по презумпция всички са виновни за нещо.

изобщо не е никаква пара... обаче като гледам списъците, мен лично сирма ме е подвела..защото тия проценти се оказаха съвсем други
аз и преди ги питах,.. при толкова много информация, можеше направо да насочат децата към кое одз да се ориентират...защото съгласно критериите лесно се осяват нуждаещите се... сега стана така щото един път сме на късмет от случайния номер и втори път сме на късмет, защото гадаехме кое по ред желание е на детето..
като толкова се кълняха в прозрачност, защо не разбиха точките на децата.. сега как да разберем кое е декларирало баба и как да подадем сигнал че не е вярно?
как да разберем кое е подало невярна информация, като не се вижда каква информация е подало.. пише 10+ точки..ама колко, как ги е събрало?
какво срамно има в това да се вижда че детето е полу-сирак?.. ами никой няма да го упрекне, дори може да получи подкрепа
сега ще чакаме... михаля... да открие нова дг.. в нашият район няма предвидена.. няма и да има...то места за паркиране няма, камо ли да се намери място за дг-на... ако се намери място..пари няма да има
сега като приеха внуците..бабите спокойно може да напуснат... то колко народ ще остане без работа около кризата.. ама още не се говори официално, че избори идват.. но по специализираните сайтове си го пише.. чакайте септември ужаса на ужасите..е тогава? и точка за безработен няма...хората не са виновни че бизнеса се е изнесъл близо до властта..
аз искам сирма да се вземат в ръце и ако не искат да завършат докрай системата...единна, електронни дневници, списъци на посещаващи, чисти ясли.. да се обяви там обществена поръчка и да се знае кой ще носи отговорност, кой ще администрира и правилата да се орегулират и да няма самоинициативност

# 1 651
  • София
Ох, ужасно просто и искам да споделя...за една позната, която е майка на три деца под 10г, двете малките са с разлика по-малка от 24м, адреса е в района, по-голямото е във въпросната ДГ и ...познайте? Малкото не е прието. Акъла не ми го побира това! Що за безумие е? Как ще ме убедят, че тази майка н атри малки деца има по-малка нужда от тази, на някое дете, на което баба му работи в ДГ или СО??? Как ми кажете?!? Малоумна работа е тази система и измислените и недо....мислени критерии!

# 1 652
  • София
  Joy

Цитат
сега като приеха внуците..бабите спокойно може да напуснат...

Ами естествено, че ще напуснат...детето след 3-4 годинки, като тръгне на училище да не мислят, че бабите ще стоят, ако не им се плаща  Joy Ще си взимат внучето на обяд и ще си учат с него уроците... Голямо задържане на персонал ще падне с това предимство....

# 1 653
Ами майката явно е кандидатствала в градина с много малко прием, знам ли, защото тя като социален случай и дете на баба в Дг са на различни опашки, ако не бъркам?

# 1 654
  Joy

Цитат

Ами естествено, че ще напуснат...детето след 3-4 годинки, като тръгне на училище да не мислят, че бабите ще стоят, ако не им се плаща  Joy Ще си взимат внучето на обяд и ще си учат с него уроците... Голямо задържане на персонал ще падне с това предимство....

То бива, бива стимул за работещи в ДЗ, но вече си заприлича на шуро-бажденащина.
Според мен може би всяка градина да си беше приела по 0,1 т. да им се дава на работещи в ДЗ, но цели 3 т. това вече е прекалено. Никъде не се е чуло и видяло да се стимулират внуците в нито едно учебно заведение или общ. услуга. Айде моля, Ви се то това вече на нищо не прилича. г-жа Фандъкова ще ми разправя по ТВ, какъв стимул какви 5 лв.

# 1 655
  • София
Здравейте!
Кандидатствах във всички възможни градини в района, където живеем, но се оказа че градините от 1-во и 2-ро желание /където имаме най-голям шанс/ са обявили 0 бройки. Не разбирам как става това и какво означава. Това реално прави невъзможно класирането на сина ми.  Може ли някой да ми го обясни и изобщо какво мога да направя. Ще мога ли да сменя местата на желаните градини?
Е как имаш голям шанс при нулев прием?  Shocked Нулев прием означава, че нямаш никакъв шанс. Ще можеш да си смениш местата на градините, когато отключат системата, обаче ние не знаем кога ще се случи това, следи в сайта им.

Ами майката явно е кандидатствала в градина с много малко прием, знам ли, защото тя като социален случай и дете на баба в Дг са на различни опашки, ако не бъркам?
На две опашки са, разбира се.

# 1 656
Защото тази година основно приетите деца са с над 10 т. и 9 т. Тези със 8т. броя и е много малък, т.е. за простосмъртните няма места в ДЗ  Crossing Arms.

# 1 657
Ох, ужасно просто и искам да споделя...за една позната, която е майка на три деца под 10г, двете малките са с разлика по-малка от 24м, адреса е в района, по-голямото е във въпросната ДГ и ...познайте? Малкото не е прието. Акъла не ми го побира това! Що за безумие е? Как ще ме убедят, че тази майка н атри малки деца има по-малка нужда от тази, на някое дете, на което баба му работи в ДГ или СО??? Как ми кажете?!? Малоумна работа е тази система и измислените и недо....мислени критерии!
Да гадно е наистина.Рзбира се,че има нужда.Аз също чакам второто си дете в момента и разликата им ще бъде 25 месеца не 24 такъв ми е късмета.Таткото работи в района на детската,живеем на територията на детската,но тези ДК не се признават в детските градини,в които сме кандидатствали.Просто късмет.

# 1 658
  • София
Защото тази година основно приетите деца са с над 10 т. и 9 т. Тези със 8т. броя и е много малък, т.е. за простосмъртните няма места в ДЗ  Crossing Arms.
Ох, ама като почнете да обощавате така...
В нашата градина са приети 19 деца с 8 точки и 5 с повече, които тепърва ще се доказват имат ли ги многото точки или не.
В градината ми по второ желание са приети и две деца със 7 точки от общата опашка.

# 1 659
Бих искала да знам какво ще рече ето този текст от сайта

Тази обществена услуга (разработката на софтуера за класиране, системната интеграция и комуникация, половината изчислителни ресурси, администрацията на данните, поддръжката на родителите и директорите) се финансираше на граждански начала досега.

Тия дейности никой не е предполагал че ще се налага да се извършват когато е правен търг и избор на изпълнител за системата и не са били включени в заданието и оттам в договора, т.е. на практика никой няма задължението да ги извършва. Към момента няма избран нов изпълнител, а в договора на настоящия такива неща липсват.

ето това обяснява много неща около критерии и точки... и кой е приет
аз знам че безплатен обяд няма... или да им вдигнем паметник на сирма, а може и някое площадче на тяхно име да кръстим

Имаш нещо конкретно или просто изпускаш парата срещу когото дойде. Щото по презумпция всички са виновни за нещо.
Много моля да проявите малко уважение към тези, които не сме приети и търсим отговор на въпросите си и да - търсим виновен.
Мисля че лееко прекалявате с нападките срещу нас.
Вчера ме обвиниха, че ми се били привиждали незаети места, днес виждам че са ни изгонили от другата тема защото била за КЛАСИРАНИЯ/ЗАПИСВАНИЯ, вече ни се забранява да коментираме и да недоволстваме срещо ИСОДГ...
Ами хайде да си вземем багажа и да се махаме от форума че и от БГ защото явно не сме достойни щом не са ни приели в ДГ?
А това че някои имали имейл на Джонев и можело да се свържеш с него стига да искаш по втория начин - нямам думи - по-зле е от едно време.
Как може изобщо да пишете такива неща! Вероятно не мислите че някой път може да се окажете и вие на наше място.
Нямам думи, просто съм отвратена как изведнъж започна акция срещу неприетите пишещи тук.

# 1 660
Според мен е абсолютно нередно сега да обявяват малко места, а после да се появяват "парашутисти". Като ще "тъпчат" градините, поне да обявят местата сега и всички приети да си влязат по каналния ред! Другото е строго осъдително за мен!!!  Naughty

# 1 661
Защото тази година основно приетите деца са с над 10 т. и 9 т. Тези със 8т. броя и е много малък, т.е. за простосмъртните няма места в ДЗ  Crossing Arms.
Ох, ама като почнете да обощавате така...
В нашата градина са приети 19 деца с 8 точки и 5 с повече, които тепърва ще се доказват имат ли ги многото точки или не.
В градината ми по второ желание са приети и две деца със 7 точки от общата опашка.

Ники, айде стига. Твоята градина явно желаещите не са много. Аз където кандидатствах и много други мой познати, на никой децата не са им приети /говоря за ОДЗ-та/  , а сме с по 8 т. и никой не приет. Можеш сам да погледнеш за ОДЗ /Средец, Оборище, Триадица/, че броя на приетите е минимален, а са приети основно с 10+, 10, 9т. Та незнам какво те притесняват мойте обобщения......

# 1 662
  Joy

Цитат

То бива, бива стимул за работещи в ДЗ, но вече си заприлича на шуро-бажденащина.
Според мен може би всяка градина да си беше приела по 0,1 т. да им се дава на работещи в ДЗ, но цели 3 т. това вече е прекалено. Никъде не се е чуло и видяло да се стимулират внуците в нито едно учебно заведение или общ. услуга. Айде моля, Ви се то това вече на нищо не прилича. г-жа Фандъкова ще ми разправя по ТВ, какъв стимул какви 5 лв.

представяш ли си сега започне едно масово напускане на персонал...така де ако детето боледува, кой ще го гледа? баба на работа, а детето в къщи с мама...

може би на протеста да се иска освен нови градини, да неможе еднабаба да напуска по собствено желание, докато детето посещава градината
а според анкетата всички бяхме против този критерий

# 1 663
  • София
Ники, айде стига. Твоята градина явно желаещите не са много. Аз където кандидатствах и много други мой познати, на никой децата не са им приети /говоря за ОДЗ-та/  , а сме с по 8 т. и никой не приет. Можеш сам да погледнеш за ОДЗ /Средец, Оборище, Триадица/, че броя на приетите е минимален, а са приети основно с 10+, 10, 9т. Та незнам какво те притесняват мойте обобщения......
Нищо не ме притеснява мен, въпроса е, че не бива да се правят такива истерични обобщения, че простосмъртните не влизали и т.н. Имаше предостатъчно кандидати в градината ни на първо желание, ЦДГ. Много от съседките дечица /2007/ пък влезнаха в най-елитното ОДЗ в района, съвсем простосмъртни са, с 8 точки.
Съжалявам, че във вашия район явно местата са изключително малко, проблема не е в простосмъртните или останалите деца...

# 1 664
Много моля да проявите малко уважение към тези, които не сме приети и търсим отговор на въпросите си и да - търсим виновен.
Мисля че лееко прекалявате с нападките срещу нас.
Вчера ме обвиниха, че ми се били привиждали незаети места, днес виждам че са ни изгонили от другата тема защото била за КЛАСИРАНИЯ/ЗАПИСВАНИЯ, вече ни се забранява да коментираме и да недоволстваме срещо ИСОДГ...
Ами хайде да си вземем багажа и да се махаме от форума че и от БГ защото явно не сме достойни щом не са ни приели в ДГ?
А това че някои имали имейл на Джонев и можело да се свържеш с него стига да искаш по втория начин - нямам думи - по-зле е от едно време.
Как може изобщо да пишете такива неща! Вероятно не мислите че някой път може да се окажете и вие на наше място.
Нямам думи, просто съм отвратена как изведнъж започна акция срещу неприетите пишещи тук.

През последната година основно това правя - проявявам уважение към неприетите в ДГ. И за разлика от повечето от тях изразходвам и доста лично време за това.

Къде точно видя нападка от моя страна и за какво, че не разбрах.

Джонев го познавам от месеци - както и всички останали родители които през последната година ходиха по работни срещи във връзка с приема в ДГ. Както много пъти съм споменавала всеки, абсолютно всеки родител имаше възможност да се включи в работната група, да задава въпроси, да се бори срещу неща, които смята за нередни, но желаещите се брояхме на пръсти. На повечето срещи на които Джонев е присъствал е раздавал и визитни картички. Та тази групичка родители имаме координати и си признавам че за първи път ги използвам. Но повече няма да го направя. Който има сериозен проблем - да си търси официални канали за информация и справяне с проблема.

Общи условия

Активация на акаунт