ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 492
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 540
  • Вън от пространство и време
На първата стъпка ще се тегли жребий за социалните групи, за да се запълнят всички места в квотата (ако има достатъчен брой деца на социалната опашка, разбира се).

Това означава ли, че ако няма достатъчен брой деца на социалната опашка тези места преминават директно към общата квота при второто класиране?

Обяснявам питането си: видях, че в градината, където имаме най-големи шансове за прием, повечето от децата на социалната опашка в други детски градини са с повече точки и най-вероятно ще бъдат приети там. При това положение остават свободни места на социалната опашка, които идеално ни устройват да се класираме при сегашната подредба, ако се прехвърлят към общата опашка.

# 541
На първата стъпка ще се тегли жребий за социалните групи, за да се запълнят всички места в квотата (ако има достатъчен брой деца на социалната опашка, разбира се).

Това означава ли, че ако няма достатъчен брой деца на социалната опашка тези места преминават директно към общата квота при второто класиране?

Обяснявам питането си: видях, че в градината, където имаме най-големи шансове за прием, повечето от децата на социалната опашка в други детски градини са с повече точки и най-вероятно ще бъдат приети там. При това положение остават свободни места на социалната опашка, които идеално ни устройват да се класираме при сегашната подредба, ако се прехвърлят към общата опашка.

Точно това означва..поне както е обяснено ...
Но..нека изчакаме да ни отговорят и от Сирма..

# 542
Georgi D, мнението ви не е изтрито, а преместено там където му е мястото!
Моля, спрете да спамите тази тема!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395716.msg11233684#msg11233684

Приемам забележката ти за емоционалния тон и ще намаля темпото

Въобразих си, че като надам силен вой скоро ще ми се обадите ще ми се разминат писмените обяснения, които сега се налага да творя, но уви не се получи така...

И така...

Току що регистрирах едно несъществуващо семейство, като използвах примерни ЕГН-та оттук:
http://www.grao.bg/esgraon.html
На тайните ченгета и дознатели, които може би четат този форум бързам да кажа, че го направих само за да покажа слабостите на системата
Доказателство за липса на умисъл е и факта че ползвам истинския си мейл и истинското си име, а отгоре на всичко нямам деца...  Интересно обаче и някой друг се беше сетил за това, защото в процеса на регистрация три или четири от тези ЕГН-та (пак оттук http://www.grao.bg/esgraon.html) бяха вече заети... А те все пак не са истински, нали?!

Получи се малко смешно защото детенцето което регистрирах имаше родители чиито ЕГН-та бяха (и двете) женски, но системата не се възпротиви отново...

...Ще си кажете и какво от това?!

...Ами помислете... със достатъчен брой такива профили аз съм в състояние да ви накарам да си мислите, че нямате никакъв шанс да се класирате в детска градина Х и по този начин да ви накарам да се откажете, а аз необезпокояван да класирам там детето си (стига да го имах Simple SmileSimple SmileSimple Smile)...

Това не е всичко... начина по който е организирана системата може да доведе до "аномалии" при записването на децата от типа "всички кандидатстваме в градина Х", което от своя стана би довело до това че кандидати с повече точки не се класират и обратно, кандидати с малко точки но повече късмет (или добра информирани) успешно да се класират.

Това според мен противоречи на първоначалния замисъл за класиране, който насърчава кандидати отговарящи на определени условия, и системата се обръща в лотария...

...има и други пропуски, но и тези два май не са малко.

Надявам се, този път да ме приемете по-сериозно. Ако е така ще се радвам ако ми върнете предишното мнение където си беше....

...Шегувам се, естествено... постъпете както намерите за добре

...забравих да ви кажа...

Пак тук http://www.grao.bg/esgraon.html има и калкулаторче за проверка на валидни ЕГН-та - незаменим помощник за всяка хакер-мама
Така става още по-лесно и достъпно да си натвориш дечица, нали?!...

# 543
Господин Джонев моля разтълкувайте ми тоя шанс: "Нисък - 33 + 1/22 чакащи отпред"
33 какво е - проценти ли?
а тази дроб 1/22 какво означава?

П.П. Дано толкова броя чакащи, да има и на опашката, чакаща ОТЗАД на всеки общински чиновник, зает с приема тази година!

# 544
  • София
Господин Джонев моля разтълкувайте ми тоя шанс: "Нисък - 33 + 1/22 чакащи отпред"

П.П. Дано толкова броя чакащи, да има и на опашката, чакаща ОТЗАД на всеки общински чиновник, зает с приема тази година!

обяснено е няколко пъти по-нагоре : 33 са децата с точки повече от Вашето, а 22 са децата с равни на вашите точки, включително и подточките в граничната група в която попадате.

# 545
  • София

Пълен отговор даден днес, само три странички назад в темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=395719.msg11234178#msg11234178

# 546
  • София
Не мога да разбера виждате ли реално шансовете. Подобно на по-горния цитат никъде не виждам. Виждам индикацията само срещу първото желание след което са само празни полета.

Реших си питанката.  Peace

Последна редакция: сб, 16 май 2009, 21:49 от Persia

# 547
Не мога да разбера виждате ли реално шансовете. Подобно на по-горния цитат никъде не виждам. Виждам индикацията само срещу първото желание след което са само празни полета.

АКО шанса по горно желания е висок, то следвашите желания автоматично са отпаднали в рамките на това класиране и системата отчита детето ви като прието попърво желание...(за да могат и другите да виждат реалните си шансове)..
АКО шанса, който виждате изписан срещу първото си желание не е ВИСОК...тогава, не разбирам какво се е случило и..не е лошо да попитате чрез формата за обратна връзка.. Hug

# 548
  • София

АКО шанса по горно желания е висок, то следвашите желания автоматично са отпаднали в рамките на това класиране и системата отчита детето ви като прието попърво желание...(за да могат и другите да виждат реалните си шансове)..
АКО шанса, който виждате изписан срещу първото си желание не е ВИСОК...тогава, не разбирам какво се е случило и..не е лошо да попитате чрез формата за обратна връзка.. Hug

Мерси много за обяснен  bouquet явно май не съм била съвсем права от обяснението което си бях намерила.

# 549
обяснено е няколко пъти по-нагоре : 33 са децата с точки повече от Вашето, а 22 са децата с равни на вашите точки, включително и подточките в граничната група в която попадате.
Добре де, по първо желание съм с шанс среден - пише само 53%. Що не ми изписва гранична група ? По мое сметки пак съм в гранична група, но не пише колко. От обявени 25 места - 11 са по социални. Между тях явно ще се тегли жребий. Оттам нататък влизат тези с по 10+, 10 и 9 точки, и след това около петдесет човека се борим за 7-8 места. Такъв ли е алгоритъма?

# 550
  • София
Г-н Джонев изглежда четете и отговаряте в тази тема, така че аз продължавам да си питам (писала съм и през системата, но отговор няма):

Кога ще махнете от списъците за набор 2007г. точките заявени по К5 т.е. посещаване на общинска ясла?

Остават малко дни преди класирането, а след като се премахнат точките нещата ще изглеждат по съвсем друг начин! Не е коректно да обърквате родителите и трябва да оправите списъците!

Ако трябва ще питам това на всяка страница пък дано го видите и отговорите!

# 551
Добре де, по първо желание съм с шанс среден - пише само 53%. Що не ми изписва гранична група ? По мое сметки пак съм в гранична група, но не пише колко. От обявени 25 места - 11 са по социални. Между тях явно ще се тегли жребий. Оттам нататък влизат тези с по 10+, 10 и 9 точки, и след това около петдесет човека се борим за 7-8 места. Такъв ли е алгоритъма?
СРЕДЕН, означава че СИ в гранична група..
а 53% означава, че се борите 2 деца за едно място...в рамките на тази гранична група..и..шанса на детето ти е доста приличен..9на фона на повечето други гранични групи)

# 552
Г-н Джонев изглежда четете и отговаряте в тази тема, така че аз продължавам да си питам (писала съм и през системата, но отговор няма):

Кога ще махнете от списъците за набор 2007г. точките заявени по К5 т.е. посещаване на общинска ясла?

Остават малко дни преди класирането, а след като се премахнат точките нещата ще изглеждат по съвсем друг начин! Не е коректно да обърквате родителите и трябва да оправите списъците!

Ако трябва ще питам това на всяка страница пък дано го видите и отговорите!
Peace
Не е лошо да питаш на всяка страница, добре е да пишеш на ЛС тук в темата на кг.софия.бг , а също и във формата за обратна връзка...
г-н Джонев обеща да го направи и..е редно да си спази обещанието..

# 553
...
Казаха,че има такива точки, които ще се дават допълнително СЛЕД септември (или поне аз така разбрах), защото..винаги можело да се случи нещо непредвидено..
Една от директорките много драматично заяви да я разпнем, защото миналата година при нея дошло момче, което държала за ръка малкото си братче и искало да го запишат на Дг, понеже майката починала..и..кой да го гледа това дете? Та..тя го записала..
...
т.е.... От 1200 случая, чухме за един...
...
Та..и сега така...ако някой му се случи нещо подобно и ..3т за сираче не са достатъчни...ще добавят от Общината..
пу-пу..да не се случва..
Лошото е,че тия хора , които реално имат нужда...не ходят да молят за точки обикновено...
..
Та..ДА...има си я тази екстра..
Щурчо, благодаря за отговора!
Излиза значи че в момента в списъците няма такива допълнителни точки.
И че тези които са с 10 и 10+ в не-социалните списъци задължително са заявили К4 и са по първо или най-много до трето желание.
Още не съм изгледала записите, може да сте го коментирали и това  Peace

Литъл аз това го разбирам че ще ги дадат тези точки, за да минат през системата, иначе за какво са им наистина  newsm78 но ако получиш отговор сподели го.

# 554

Излиза значи че в момента в списъците няма такива допълнителни точки.
И че тези които са с 10 и 10+ в не-социалните списъци задължително са заявили К4 и са по първо или най-много до трето желание.
Още не съм изгледала записите, може да сте го коментирали и това  Peace

Да...така излиза.
Това, което се надявам е, тия родитеи, които са заявили този критерий, "неправомерно" да си го махнат овреме, като разберат, че ще се изисква удостоверение за раждане на родителя, по чиято линия детето има право да ползва това предимство.

Общи условия

Активация на акаунт