ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 490
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 240
аз да питам нещо, защо в някои ОДЗ-та за прием например набор 2007 са обявени 0 места, а листа с чакащи е огромен - не разбирам има шанс да се освободят места или всеки си е кандидатствал, където е решил без да гледа свободните места? newsm78

# 241
аз да питам нещо, защо в някои ОДЗ-та за прием например набор 2007 са обявени 0 места, а листа с чакащи е огромен - не разбирам има шанс да се освободят места или всеки си е кандидатствал, където е решил без да гледа свободните места? newsm78
На мене ми отговориха че имало смисъл, понеже може да се освободят места:
Цитат
Има смисъл, защото дори при 0 свободни места в момента, от септември ще започнат да се освобождават места за текущ прием от време на време. Това е непрекъснат процес - има естествено текучество.
Аз си го разтълкувах така - че има смисъл, но да не е по първо желание, освен ако никъде нямаш по-голям шанс по първо желание.

# 242
Просто не съм прочела тази новина  http://kg.sofia.bg/?page=news&id=197            , а децата с соц.т-ки като не влезнат на тази опашка на другата със сигурност влизат, а другите какво правят. В градината на по-големия ми син  на опашката  с 8,1 т , нооооо  като цъкна кандидатури за градината първо желание съм с 8,1 и като проверя списъка - коя съм подред  Hug Опа....... с 8 т някъде към края ..... ooooh!  Не разбирам, сигурно има грешка  newsm78

Последна редакция: чт, 14 май 2009, 23:49 от boysmama

# 243
Цитат
Има смисъл, защото дори при 0 свободни места в момента, от септември ще започнат да се освобождават места за текущ прием от време на време. Това е непрекъснат процес - има естествено текучество.
Аз си го разтълкувах така - че има смисъл, но да не е по първо желание, освен ако никъде нямаш по-голям шанс по първо желание.
много благодаря за отговора  bouquet , че от информационната система ме отрязаха - ето такъв им беше отоговора - Това означава, че няма прием за тази възраст в съответното ОДЗ.

# 244
Цитат
много благодаря за отговора  bouquet , че от информационната система ме отрязаха - ето такъв им беше отоговора - Това означава, че няма прием за тази възраст в съответното ОДЗ.
То и това е вярно. Да не те обърках - като е 0 значи че сега няма да се класираме, но ако не бързаме и сме първи в опашката на есен може нещо да почне да се освобождава (на колегата например се освободи място януари месец).

# 245
  • София
Аз току-що си промених първото желание, защото то беше за "елитна" градина, именно защото се подплаших от многото кандидати с по много точки. И се ориентирах към друга, в която имаме шанс с нашите мизерни 8 точки... Която ни беше първо желание и в началото, защото е по-близо до нас. Просто реших, че не мога да поема риска да увисне навън, само заради малкия шанс да попадне в по-добра градина Confused Дано да не е заради фалшиво надути точки. Аз съм си наивна и си действам по законния ред.

# 246
Относно стратегията да се плашат хората, като надуват точки, имам питане:
Джонев каза, че системата ще въведе ограничаване на местенето на желанията, но не разбрах точно кога ще е това. Защото ако ограничението се отнася само до ползване на стрелките, то какво пречи да си надуем точките, за да избягат някои и после да си коригират профила и да възстановят правилните точки.  Rolling Eyes

# 247
Относно пък квотата и отразяването на децата със социални точки и в двата списъка, то не виждам смисъла от тази квота тогава, като тези деца вероятно ще попълнят всички налични места. Дори с отнемане на заветните 3 т. може да са с повече или = на мойте мизерни 8 т. С една дума с квота без квота пак влизат тези с предимства. Ако бъркам някой да ме поправи.

# 248
Луда Мара, защо не изчакаш да излязат индикациите за реални шансове за прием и после да прецениш дали да се местиш на друга опашка. Имаш време до 21-ви. Те като плашат-плаши ги и ти, като им стоиш там!

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 02:04 от spasdidi

# 249
Относно стратегията да се плашат хората, като надуват точки, имам питане:
Джонев каза, че системата ще въведе ограничаване на местенето на желанията, но не разбрах точно кога ще е това. Защото ако ограничението се отнася само до ползване на стрелките, то какво пречи да си надуем точките, за да избягат някои и после да си коригират профила и да възстановят правилните точки.  Rolling Eyes

"Списъците МОГАТ ДА СЕ ПРОМЕНЯТ ПОСТОЯННО, защото родителите могат да разместват кандидатури по всяко време преди 18:00 ч. на 21 май 2009 г. Възможно е да бъдат въведени ограничения за разместване на кандидатурите на 21 май 2009 г. "

Това е от сайта на ИСОДГ.

# 250
Да питам. Децата по соц. кр. кандидатстват и в двете опашки, като по общите е само с общи кр. и кандидатства наравно с другите. И ако по 2,3... желание е с повече от моите точки, приемат него, а не мен. Правилно ли съм разбрала или бъркам. Може ли някой да ми го обясни?

Не е точно така..
Приемат него , ако има повече точки от теб, САМО, ако не се е класирало в квотата на оциалните случаи...
Реално..това едва ли ще е случва (но..кой знае..), защото дете по социалните случаи  10+т в общите опашки има, но...това означава,че в социалната опашка точките са му над 13...което..би трябвао да му гарантира прием там..(масово социалните деца са с около 10-11т)..
Реално, това може да случи, ако приема за въпроната ДГ е наистина много малък..(примерно..общо 3 места, от които 1 за социалните..), а на опашката има повече от едно такива деца...
Поне моите разсъждения са такива..

# 251
  • София
Момичета, има ли някой друг, освен мен, чието дете е със сгрешени точки Sad Не са отчели, че другото ми дете е в същата градина, не знам защо, в профила му излиза "не посещава" Shocked

# 252
  • На края на вселената!
Момичета, има ли някой друг, освен мен, чието дете е със сгрешени точки Sad Не са отчели, че другото ми дете е в същата градина, не знам защо, в профила му излиза "не посещава" Shocked
Пиши им в обратна връзка, ще го поправят

# 253
  • София
Писах, писах веднага. Просто недоумявам как може да се получи такава грешка. Толкова ли е трудно да провериш едно ЕГН Confused Че то ако за това се допускат грешки, представям си за по-сложните неща, които няма как да проверим, после разните му там номера и броячи, и пр. Confused

# 254
Да питам. Децата по соц. кр. кандидатстват и в двете опашки, като по общите е само с общи кр. и кандидатства наравно с другите. И ако по 2,3... желание е с повече от моите точки, приемат него, а не мен. Правилно ли съм разбрала или бъркам. Може ли някой да ми го обясни?

Не е точно така..
Приемат него , ако има повече точки от теб, САМО, ако не се е класирало в квотата на оциалните случаи...
Реално..това едва ли ще е случва (но..кой знае..), защото дете по социалните случаи  10+т в общите опашки има, но...това означава,че в социалната опашка точките са му над 13...което..би трябвао да му гарантира прием там..(масово социалните деца са с около 10-11т)..
Реално, това може да случи, ако приема за въпроната ДГ е наистина много малък..(примерно..общо 3 места, от които 1 за социалните..), а на опашката има повече от едно такива деца...
Поне моите разсъждения са такива..

Аз, до колкото си спомням, от ИСОДГ, обясняваха, че опашките ще са отделни и след септември всички деца ще кандидатстват в общи опашки. Не е ставало въпрос, че ще бъдат в двете опашки, било то и без точките по социални критерии. Но ако ми остане време ще се опитам да намеря това в хилядите изписани до сега постове.

Общи условия

Активация на акаунт