ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 411
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 270
Когато в работната група стана въпрос за квотите (в оригиналото им предложение) стана на въпрос децата които ползват точки за някакво предимство да бъдат лимитирани с квота, а когато не го ползват - да бъдат на другата опашка на равно с останалите. Аз поне някакъв такъв спомен имам. Не е взимано конкретно решение, защото по принцип предложението на работната група не включваше разделяне по квоти.

Отдавна беше и не помня детайли, но за мен няма изненада и го намирам за логично. Предполагам че не е изненада и за някои от вас които по-отдавна следят нещата.

# 271
Какъв е смисълът тогава от две опашки въобще?!?!?!  Shocked
Какво ли още ни готвят?!?!?!?  newsm78

# 272
  • Sofia
И при нас има леко разминаване, в кандидатури срещу детската градини са ми реалните 9.2 точки, а в списъка на чакащите още са ми 9.1 точка. Писах им обаче, надявам се скоро да ми отбележат реалните. Досега са ми отговаряли бързо и са правили поправките веднага!

# 273
Момичета,кога къде точно е гражданският контрол и допускат ли се медии?

# 274
И според мен е логично да са на двете опашки. Иначе излиза, че ако детето не влезе от социалната квота ще бъде отрязано изобщо от градините и ще чака място Септември. Нали социалните критерии са за крайно нуждаещите се.
А това което г-н Джонев обясняваше за сливането на двете опашки от Септември е, че тогава децата от социалната квота ще са си със всички точки и ще изпреварват другите. За сега на общите опашки те са без точките от социалните критерии за да се спази квотата.

# 275
И при нас има леко разминаване, в кандидатури срещу детската градини са ми реалните 9.2 точки, а в списъка на чакащите още са ми 9.1 точка. Писах им обаче, надявам се скоро да ми отбележат реалните. Досега са ми отговаряли бързо и са правили поправките веднага!
Пише, че се изчисляват точките за брат/сестра.Може би затова излизат различни Rolling Eyes
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=196
Ето го макар че аз чета ,чета и не зацепвам.Но вече не се и мъча  Laughing

# 276
Какво забелязах
Ясла с 25 места
следователно има места за 10 социални
само 9 желаещи като последните от тях с по 5 точки
долу мор и напрежение дори такива с 9+ точки нямат шанс
какво се получава?
дете с 5 точки ама "социални" влиза
дете с 9+ НЕ?
нормално ли е?

# 277
Ели, така както са формулирани социалните критерии, те в никакъв случай НЕ са само и единствено за крайно нуждаещите се.

Ето семейство с един безработен няма шанс за прием на обща опашка(това е социален момент, според мен), а семейство с близнаци, което е обикновено семейство с две деца е социален случай. Или семейство с три деца, двама заможни родители, една чистачка, една бавачка, една гувернантка и т.н: това семейство по смисъла на Регламента попада в социалната квота, че и не само там, а и в общата.

Ами, който не го устройва да стои на социалната опашка, да отиде САМО И ЕДИНСТВЕНО в общата такава!

# 278
искам да ви попитам:
в одз-то, в което кандидастваме за набор 2006 има 0 свободни места за септември, но въпреки това има списък с около 170 чакащи деца Shocked.....на какво се надяват те и ще има ли прием въобще за тях newsm78

# 279
Ами че те, ако не влязат с квотата за СОП, на другата опашка нямат никакъв шанс!!!!
В 80 ОДЗ на опашката със СОП има 23 деца /целият набор 2007 за втора яслена група се бори за 4 места, btw!!!/ От тях, на другата опашка най-много 2 деца да са в челната 10-тка. Повечето са с номера след 150....

# 280
  • offshore & overseas
искам да ви попитам:
в одз-то, в което кандидастваме за набор 2006 има 0 свободни места за септември, но въпреки това има списък с около 170 чакащи деца Shocked.....на какво се надяват те и ще има ли прием въобще за тях newsm78
Не гледаш където трябва май.  Mr. Green

Саморедакция: уууу, сега видях, че в някои одз е така... то ясно защо, де, вероятно децата от втора яслена минават директно в първа градинска без допълнителни места. Дали пък не е грешка това. Направо е нелепо! Crossing Arms

# 281
Какво забелязах
Ясла с 25 места
следователно има места за 10 социални
само 9 желаещи като последните от тях с по 5 точки
долу мор и напрежение дори такива с 9+ точки нямат шанс
какво се получава?
дете с 5 точки ама "социални" влиза
дете с 9+ НЕ?
нормално ли е?

Нормално е..
Но..реално нещата няма да са такива..
Понеже..тази Дг е 4-5-10 желание за децата от социалните критерии, които най-вероятно ще са приети по първо желание..
И..на практика тъкмо в ДГ като тази ..или ще се пренасочат деца по социалнит екритерии с повече точки (Защото на опашките на които стоят сеа по първите си желания няма да има място за всички социални.. или..ще останата свободни и..през септември ще се "пуснат" за запълване от обща опашка с всичкид еца, където...тия деца с по 5т от социалнит екритерии, отдавна ще са приети другаде..)
НЕ ВЯВРВАМ че ще се запълнят от деца с 5т..
Но..ДА...иначе е възможно....ако някое дете има 5т защото получава 3т за софйско жителство и 2т за инвалидност...и това му е 4 желание.. newsm78..а майката е самотна но не е отнела родителките права и бащата е известен..за това пък не може да работи, понеже в семейството има инвалидност .. newsm78...Теоретично има вероятност някой д аима такива точки и да е много нуждаещ се от Дг...

# 282
Здравейте,
.....то, незнам за честитене ли е или за траур положение след излзианетона въпросните списъци,???
Аз не виждам особенна разлика, сигурно няма и такава де!
Ние сме 53-ти в 60 ОДЗ, виждам 12 свободни места за Септември, а не знам какво д очаквам, най-вероятно нищо хубаво.
Някой дали е по в час, за да ми разясни - какво гледаме сега в тези списъци, защо ги чакахме?
Нещата са си пак същите, само че след 23-ти ще има класиране и тогава
в "секция Кандидатури" ще се поместят реалните шансове на всяко дете.
Правилно ли съм разбрала?
Кога ще разполагаме с "онези номера",които системата щеше да дава и т.н,....
ле-е-к-и-н-к-ооооо съм се оплела във всичко онова, което трябва да следя.

10х  Hug

# 283
Извинете ако греша, но в ОДЗ та, в които кандидатстваме има 21 деца с 10 и повече точки по Общите критерии, от максимални 11. Това означава, че и двамата родители едновремено работят и са редовни студенти, или може би работят нощно време, а децата се гледат сами..

# 284
  • София
Извинете ако греша, но в ОДЗ та, в които кандидатстваме има 21 деца с 10 и повече точки по Общите критерии, от максимални 11. Това означава, че и двамата родители едновремено работят и са редовни студенти, или може би работят нощно време, а децата се гледат сами..

Какво стана последно с точките за студенти и работещи? ако съм студент и работя 2 точки ли получавам или само за едното?

Общи условия

Активация на акаунт