ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 694
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 405
Ами според мен така или иначе шансове имам само по 1то желание, по останалите, където имам по- малко точки, просто не виждам как някой може да има шанс изобщо...
Ами..аз например в три ДГ имам шанс..
Но индикацията ми е по първо желание висок..и след това нямам индикация..
Т.е..логично,че като ме приемат по първо желание, другите желания ще отпаднат...
АКо някой иска да знае защо няма да си ги изтрия- защото не знам кой какво ще реши в последния момент и колко деца ще дойдат още а опашката с повече точки..
Та...така..
А ти имаш шанс поне в две Дг...ако ги подбереш, понеже имаш 9т по първо (какво да кажат тия с 8т)..
В този смисъл...зависи къде си кандидатствала.. Grinning

# 406
  • София
Ами според мен така или иначе шансове имам само по 1то желание, по останалите, където имам по- малко точки, просто не виждам как някой може да има шанс изобщо...

Повечето от нас и по първо желание нямаме никакъв шанс! Здраво и нормално дете без брат/сестра, на двама здрави, родени и израстнали в София, работещи родители, (но имали неблагоразумието да си изберат различна професия от "възпитател в ДГ", както и горките баба/дядо !!!), НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ ШАНС ЗА ПРИЕМ !!!
Спокойно, обаче, корабът потъва нормално и вода ще има за всички!

# 407
Някой да ми изясни следното: Да предположим, че дете от социалната опашка се класира по второ желание. В същото време обаче попада в гранична група по първо желание след отнемане на социалните точки на общата опашка . То в такъв случай ще попадне ли изобщо в граничната група или автоматично ще му стои само кандидатурата по първо желание, но в квотата си.  newsm78

# 408
Ами и ние сме здрави и прави родители, с две деца, но голямото ни дете е 1 клас точно до ДГ и нямаме предимство,така че стига сте мрънкали. Проблема не е в точката на някой, а в това че ако имаше повече градини, шансовете на всички щяха да са "високи"

# 409
Някой да ми изясни следното: Да предположим, че дете от социалната опашка се класира по второ желание. В същото време обаче попада в гранична група по първо желание след отнемане на социалните точки на общата опашка . То в такъв случай ще попадне ли изобщо в граничната група или автоматично ще му стои само кандидатурата по първо желание, но в квотата си.  newsm78

Според алгоритъма, който обясниха, би трябвало да попадне в гранична група...И..ако е прието по първо желание в тази гранична група, ще отпадне класирането му по второ желание...

# 410
Някак си не ми се вижда честно, защото ако има незаети бройки от социалните, то те няма да се попълнят от общите. Поне първите няколко класирания. Дава им се двоен шанс. Все пак идеята не беше ли именно да не се запълнят градините само от деца с предимста.

# 411
Някак си не ми се вижда честно, защото ако има незаети бройки от социалните, то те няма да се попълнят от общите. Поне първите няколко класирания. Дава им се двоен шанс. Все пак идеята не беше ли именно да не се запълнят градините само от деца с предимста.
Не..не е така..
Днес пак според алгоритъма който обясниха, няма да се чакат 4 класирания, а още на 23-ти класирането ще са обединени двете опашки..
На предните страници съм го описала...

# 412
Като обединят двете опашки, социалните ще са със или без допълнителните си точки?

# 413
Не..не е така..
Днес пак според алгоритъма който обясниха, няма да се чакат 4 класирания, а още на 23-ти класирането ще са обединени двете опашки..

С една дума ако изобщо имаме шанс на първо класиране, то на второ пък хич, тъй като начело ще са пак многоточковите. Или нещо не разбирам ...С каква цел ще се обединят опашките и както се пита в предния пост, ще отпаднат ли точките по социалните критерий в такъв случай. Ясно е, че няма и тогава защо е изобщо тая квота.

П.П. Кой го реши това нещо, кога да се обединяват опашките?  Shocked

# 414
Не..не е така..

С една дума ако изобщо имаме шанс на първо класиране, то на второ пък хич, тъй като начело ще са пак многоточковите. Или нещо не разбирам ...С каква цел ще се обединят опашките и както се пита в предния пост, ще отпаднат ли точките по социалните критерий в такъв случай. Ясно е, че няма и тогава защо е изобщо тая квота.

П.П. Кой го реши това нещо, кога да се обединяват опашките?  Shocked

Ами..класирането ще е на няколко етапа..
1 етап- класират се децата от социалните критерии и до където стигнат без граничните групи ..
класират се децата от общата опашка и докъдето стигнат без граничните групи..
на този етап не се занимажат с граничните групи...Следват проверки ,че всичко е Ок и..ако е ОК...се минава на втори етап..
Останалите деца от социалните критерии и от общата опшка се обединяват и..се вижда има ли деца, които могат да се класират веднага, или се отива към гранична група..
След това..3 етап..се прибягва към класирането на граничната група..

# 415
Това са стъпките на първото класиране. Тях ги разбрах. Аз мислех, че говориш за обединяване на опашките на второто класиране.
Така или иначе децата от социалните опашки участват във всичките етапи, докато простосмъртните само в последния.  Tired

# 416
Това са стъпките на първото класиране. Тях ги разбрах. Аз мислех, че говориш за обединяване на опашките на второто класиране.
Така или иначе децата от социалните опашки участват във всичките етапи, докато простосмъртните само в последния.  Tired
Обединяват се И местата...не само децата
Реално, тогава се освобождават местата от квотите и се прехвърлят към общата опашка..

# 417

Децата със СОП още не са приети. Само 53 заявки за СОП има,но трябва време,докато всяко дете мине през комисия.
 Според Джонев, на 25 места ще бъде заделено резерв-1 място за дете със СОП.

Деца със СОП ще бъдат ли приемани във всички ОДЗ или само в специализираните?

# 418
Обединяват се И местата...не само децата
Реално, тогава се освобождават местата от квотите и се прехвърлят към общата опашка..

Чудесно, стига да останат такива.
Вече всичко ми се изясни, хиляди благодарности.   bouquet

# 419
  • гр.София

Деца със СОП ще бъдат ли приемани във всички ОДЗ или само в специализираните?
Да,за обикновени градини става дума.

По повод изчезналите напоследък места.
 Директорките ръчно въвеждали данните,ставали много грешки (сигурно градинарят е попълвал бройките ooooh! ), чистят ги все още.
 Обещават след понеделник да няма повече промени (до класирането).

Общи условия

Активация на акаунт