ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 670
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 675
Савина всички близнаци са така оставили са само единия.

# 676
  • София
Добро утро и от мен!
При нас засега всичко е наред, дано седмицата бъде успешна за всички ни!  fingerscrossed

# 677
Пак задавам въпроса към г-н Джонев, защото не получих отговор: Защо единият ми близнак е изчезнал от списъците?

Не се притеснявай. Дори и да не са си организирали визуално информацията и единият ти близнак е "изчезнал", при класиране на едното дете автоматично се класира и другото или най-малкото имаш пълни основания ако не го направят да си го поискаш. Така или иначе са с равен брой точки. В случаите когато няма достатъчно места, а се класира само единия близнак, директорите ще откриват допълнително свободно място за второто дете. Това обясниха на срещата в петък.

Някои родители на близнаци бяха посочили различни първи, втори и трети желания за класиране с цел да си удвоят шансовете за прием. Не знам технически как са решили да оправят въпроса от Сирма, но идеята беше че на практика само единият близнак ще заявява желания, а на втория автоматично ще се присъждат желанията на първия. Поне аз така го разбрах, но е хубаво от Сирма да пуснат обяснение как са решили въпроса от техническа гледна точка, за да не се чудят хората.

Провери си в профила да няма някаква реорганизация за подаване на информацията за близнаци и после им пусни ЛС или въпрос на обратна връзка.

# 678
Ето какво са ми отговорили на въпроса за близнаците от Сирма:

"Ще проверим за близнаците. Скоро ще въведем синхронизацията на кандидатурите им и така ще се наредят естествено един след друг в списъците."

# 679
А ето какво са ми отговорили за входящите номера:

"След 23.05 всички нови кандидатури ще си носят истински входящ номер – датата, часът, минутите, секундите и милисекундите на подаване на кандидатурите. Всички кандидатури, направени преди 23.05 ще имат една и съща дата: 23.05.09 и случайно число за номер (при необходимост).

При класиране, всички кандидатури за по-ниските желания се премахват.

При записване, всички кандидатури се премахват, независимо от желанието (пише го в правилата на СОС).

Разбира се, родителите могат да добавят кандидатури във всеки момент след 23.05 (дори да са записани), но те вече ще имат истински входящ номер и ще се нареждат след кандидатурите от 23.05 в рамките на група с равен брой точки. Входящите номера имат значение само за третично подреждане в групи с равен брой точки!
"

# 680
  • София
Шурчо, благодаря за това разяснение  Hug
  bouquet

# 681
  • София

Алгоритъмът на индикациите премахва ли от списъците деца, които биха се класирали по първо желание в друга детска градина, както и премахва ли от общата опашка деца, които биха се класирали по социални критерии в квотата си?

Индикациите дават възможно най-реалистичната картина на шансовете Ви. Тя, обаче, не може да бъде пълна, нито да гарантира прием при индикация на 'Висок' шанс.

Я.Дж.

Иначе цитираното твърдение няма да е вярно.

Самоцитирам се, ако някой знае нещо повече за прословутите индикации, защото на мен ми се струва, че не мога да разчитам на тях за реална преценка на шансовете.

# 682
Както всички от вас така и аз си направих разпечатка на списъците и следя движението на дечицата за да видя какви са шансовете на моето.Предварително се извинявам ако това което ми направи впечатление е моя грешка.
Константин ......... го има регистриран в 3 от 7 ОДЗ за район.....Като точките са му 6.1 т.,8.1 т.
и 9.1 т. За да получи 9 т.би трябвало да ползва 3 т.за работещи .....в ОДЗ.Как тогава има 6 т. та дори и да са му за последно желание?Единствения вариант е да са безработни и двамата родители или тези 9.1 т. да са 7.1 т. и да е станала някаква грешка за това моля от ИСОДГ да проверят.Още веднъж се извинявам ако греша

Последна редакция: пн, 18 май 2009, 11:24 от nivina

# 683

Алгоритъмът на индикациите премахва ли от списъците деца, които биха се класирали по първо желание в друга детска градина, както и премахва ли от общата опашка деца, които биха се класирали по социални критерии в квотата си?

Да, точно това прави .
Индикацията е РЕАЛНО КЛАСИРАНЕ , но..в определен момент , а също така и..непълно класиране, понеже..е класиране само в рамките на първия етап (преди да се дадат входящи номера и преди да се обединят двете опашки )
Лично според мен, шанса на всяко от децата е малко по-голям, понеже...след приемането на децата в гранични групи,автоматично отново ще има деца, които ще отпаднат от опашките по всичките си по-ниски желания.....Отделно, след обединяването на обикновените опашки със социалните опашки, Е ВЪЗМОЖНО да се появят още малко места..и...наистина индикациите, макар да дават доста точна представа за приема, са относително точни за всички, на които пише ВИСОК шанс и донякъде за тия, където пише СРЕДЕН шанс..за останалите...с НИСЪК..е трудно да се каже с точност..
Разбира се, за всички има риск (освен ако не са в списъка в първите 1-2 места и следващите не са с равен брой точки)..
Просто..няма как да се даде пълна индикация за шанса, понеже този шанс се мени непрекъснато, с темповете с които се менят опашките..

# 684
Както всички от вас така и аз си направих разпечатка на списъците и следя движението на дечицата за да видя какви са шансовете на моето.Предварително се извинявам ако това което ми направи впечатление е моя грешка.
Константин ......... го има регистриран в 3 от 7 ОДЗ за район.....Като точките са му 6.1 т.,8.1 т.
и 9.1 т. За да получи 9 т.би трябвало да ползва 3 т.за работещи .....в ОДЗ.Как тогава има 6 т. та дори и да са му за последно желание?Единствения вариант е да са безработни и двамата родители или тези 9.1 т. да са 7.1 т. и да е станала някаква грешка за това моля от ИСОДГ да проверят.Още веднъж се извинявам ако греша

Веднага ти казвам,че грешиш.
Моя син е с 9т по първо желание, 8т по второ , 7т по трето и 6т по всички останали (ако ги заявя)
Отделно имам още 2т по социалните критерии, т.е..в социалните опашки имам 11, 10, 9, и 8 навсякъде по-надолу...
...
9т се получават не от бабаи и дядовци в ДГ, а от посещаване на самостоятелна ДЯ.
..
Ако имаш други въпроси то точките..- питай смело

# 685
  • На края на вселената!
Току що изчистиха К5. Важи само за 2006 набор. На останалите им е отнета точката за ясла.
Честито!
Остава да актуализират списъците.

# 686

Веднага ти казвам,че грешиш.
Моя син е с 9т по първо желание, 8т по второ , 7т по трето и 6т по всички останали (ако ги заявя)
Отделно имам още 2т по социалните критерии, т.е..в социалните опашки имам 11, 10, 9, и 8 навсякъде по-надолу...
...
9т се получават не от бабаи и дядовци в ДГ, а от посещаване на самостоятелна ДЯ.
..
Ако имаш други въпроси то точките..- питай смело

Говоря за набор 2007 година и би трябвало да не получава т.за ясла.В социалните списъци го няма,но явно,че греша ,защото му намерих и 7.1т.в друго ОДЗ.И според мен варианта е,че двамата му родители са безработни.

# 687
  • Отвъд алеята зад шкафа
Току що изчистиха К5. Важи само за 2006 набор. На останалите им е отнета точката за ясла.
Честито!

Добре, детето ми е 2006 набор, посещава в момента яслена група на ОДЗ. Да заявя ли критерий К5 или това важи  само за самостоятелните ясли?

# 688
  • Върху лъчите на Слънцето.
Ето какво са ми отговорили на въпроса за близнаците от Сирма:

"Ще проверим за близнаците. Скоро ще въведем синхронизацията на кандидатурите им и така ще се наредят естествено един след друг в списъците."
С това отпада възможността да кандидатстват в различни градини като първо, второ и трето желание, нали?

# 689
Честито!

Добре, детето ми е 2006 набор, посещава в момента яслена група на ОДЗ. Да заявя ли критерий К5 или това важи  само за самостоятелните ясли?

Това важи само за чистите ясли,а твоето дете щом е в яслена група на ОДЗ се класира директно в градинската група на ОДЗ което посещавате в момента,ако искате да го запишете на друго място не съм сигурна,че се получава точка по този критерий,но съм сигурна,че ще получиш компетентен отговор от някой от форума или ИСОДГ.

Общи условия

Активация на акаунт