ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 472
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Джам, в този случай... това в някакъв аспект не е ли лична информация? Тя има ли право да рови и проверява кое от децата, записани на този етап в "нейното" ДЗ има намерение да се мести и участва в системата?

не е лична, защото списъците с имена са публични. всеки може да рови, но не е нейна работа да ни разпитва дали и къде кандидатстваме за ДГ. ако просто иска да знае дали ще оставаме в ОДЗ-то, въпросът се задава по друг начин.
а и забележи информацията, която написаха другите разпитвани днес и вчера родители - образно казано, "държан им е тон"...

# 976
  • софия
Джам, в този случай... това в някакъв аспект не е ли лична информация? Тя има ли право да рови и проверява кое от децата, записани на този етап в "нейното" ДЗ има намерение да се мести и участва в системата?

не е лична, защото списъците с имена са публични. всеки може да рови, но не е нейна работа да ни разпитва дали и къде кандидатстваме за ДГ. ако просто иска да знае дали ще оставаме в ОДЗ-то, въпросът се задава по друг начин.
а и забележи информацията, която написаха другите разпитвани днес и вчера родители - образно казано, "държан им е тон"...
Peace

# 977
На срещата в петък (родителски контрол) обявиха,че всеки критерий, за който се установи,че е неправомерно "цъкнат" от родителите, ще бъде блокиран за съответния профил...

Питам за моя позната , съпругът и работи като свободна професия, но неможе да представи данъчна декларация, а само БУЛСТАТ и граждански договори сключвани всеки месец с една и съща фирма почти две години.Ще се признае ли 1т. за работещ родител или ще остане с 1т. за работеща майка.От "Обратна връзка "отговор не са и дали , сигурно са заети с други по-важни неща.Но ако не могат да докажат тази точка , не е ли по-добре да не я заявяват.Нали правят проверка на заявениет критерии, щом не са им патили съобщение, че неправомерно им е заявен критерия, значи приемат,че таткото работи.

# 978
Цитат от сайта на ИСОДГ
- Индикативните класирания ще продължат през седмицата от 25.05 (понеделник) до 18 ч. на 29.05 (четвъртък).

Въпрос - Това означава ли, че и през този период ще могат да се разместват кандидатури? 

Последна редакция: ср, 20 май 2009, 08:47 от zaio_baio

# 979
не  в район  ВЪЗРАЖДАНЕ
[/quote] Във възраждане е просто приказка, не знам дали някъде  в друг район има толкова деца с 10 и по вече точки. Наистина  тук трябва да се направи сериозна проверка. Аз имам 9,1 точки/защото имам 3 деца/ и не се класирам никъде.
[/quote]
Моя приятелка пък има късмета да работи и живее там, което й носи две подточки за Зайчето Куки и попада със сигурност в гранична група, което си е успех за семейство с едно дете и без баби и дядовци в системата на СО.

# 980
в една ДЯ имаме реални 7-8% прием(гранична),но с ДК брат`сестра с 24м. разлика
в другата ДЯ сме с 25%(гранична) прием,но нямат този ДК
след 2м. ще родя и ще имам доп.подточка(за породени) и ще съм напред в първата ДЯ.Там ли да си поставя 1  желание?
Втората нямат такъв ДК и ще си остана назад в опашката  Confused
Моля за съвет,че няма време вече Praynig

# 981
Някой наясно ли е дали наистина ще се проверява в регистъра на МОН дали има родител, работещ в системата на образованието? Нещо се замлъкна по този въпрос. Ако ще се доказва само със служебна бележка, доста лесно стават злоупотреби...

# 982
след 2м. ще родя и ще имам доп.подточка(за породени) и ще съм напред в първата ДЯ.Там ли да си поставя 1  желание?

На първо място - спокойна бременност до края и леко раждане (не че ще ти е спокойно, ако не ти приемат детето).
Все пак ако някъде имаш по-голям шанс, по-добре бъде там и не рискувай с някакво бъдещо събитие и предимство, което ще получиш, след като децата вече бъдат класирани.
Ето, миналата година, някои си висяха първи резерви цяла година и какво - сега са на общите опашки па наново.

# 983
К5 го изчистиха, защото една мама ми подаде инфо с молба да направя запитване на гражданския контрол. Така че ако имате информация за конкретни случаи, дайте да ги съберем на едно място и да поискаме повишено внимание и евентуална проверка ако децата се запишат със съмнения за нередовно предимство.

Ели (Hrisa), не е един конкретен случай, а една цяла ДГ - Слатина, 55 ЦДГ Веселина. За 25 места, значи 14 общ прием, има 17 деца с К4, от които 16 са с 10+ т.  Shocked Възможно ли е да се провери предварително достоверността и ако има некоректно заявени, да се махнат точките преди класирането. Защото това в огромна степен предопределя избора на поредност на желания. Никой от нас, "нормалните", вече не си реди градините по удобство, а по шанс детето ти изобщо да влезе.

Директорката на Веселина е в работната група. Достатъчно наясно е с настроенията на родителите и каза че освен задължителните документални проверки, ще звъни и на колежки да потвърждават. Няма да остави дете с неправомерно предимство по този критерий. При миналогодишния прием при нея имаше случаи на заявени, но непотвърдени предимства (тогавашни) и беше пратила децата обратно на опашката.

# 984

На първо място - спокойна бременност до края и леко раждане (не че ще ти е спокойно, ако не ти приемат детето).
Все пак ако някъде имаш по-голям шанс, по-добре бъде там и не рискувай с някакво бъдещо събитие и предимство, което ще получиш, след като децата вече бъдат класирани.
Ето, миналата година, някои си висяха първи резерви цяла година и какво - сега са на общите опашки па наново.
така е,но и все пак никъде нямаме шанс с тези гранични групи....а и се надявам през септември да има 1-2 места останали  Grinning

# 985
Моля, преместете се в "страстната"! Тук само конкретни въпроси.

# 986
  • София
19.05.09 19:15
Проверка на заявките по К4 (Родител или баба/дядо, които работят в детска градина на Столична община) - общо 642 заявки. Проверени 120. Невалидни - 30. Невалидните заявки ще бъдат премахнати.

Много Благодаря на г.Джонев за извършените проверки   bouquet надявам се  на всички заявили неверни критерии да им се отнемат.

# 987
  • в центъра
Ами да си задам отново конкретния въпрос:

Къде мога да се обадя за да разбера за конкретна градина защо са обявени по-малко групи (една), отколкото ще се освободят септември от подготвителни (две) и дали предстои обявяването на допълнителни места в тази градина?

# 988
На първо място - на директорката!

# 989
Моля ви някой да ми обясни  това че вече блокирах това е от градината 1 во желание

шанс   Нисък - 3 + 1/7 чакащи отпред      24 свободни места     7.  0 точки 

#Cussing out #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт