ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 67 297
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 305

Актуализирани данни за набор 2006

Предлагаме актуализирана информация към 21.05.2009 г. за набор 2006 – децата, които кандидатстват за 1-ва група в детските градини на Столична община и тези, които посещават градини в момента:

Посещаващи в момента: 3431

Кандидатстващи за септември: 6247

Свободни места за септември: 3756

Общо деца - набор 2006: 9678

Дефицит на свободни места: 2491

Процентен дефицит за набор 2006: 26%

Процентен дефицит за септември: 40%

Разликата в процентния дефицит за целия набор и за септември се дължи на броя на вече посещаващи деца. Този брой бе актуализиран с внедряването на регистъра на посещаващите деца миналата седмица. Броят на кандидатстващите също беше актуализиран, като бяха извадени 884 кандидатури за преместване - те не заемат ново свободно място.

Дефицит от 26% общо за набора е сравним със средноевропейския показател за 70% осигуряване на места в обществени детски градини. Ако предположим, че следващите набори няма да бъдат много по-големи от този, то програмата за разкриване на 1000 нови места годишно (фокусирана върху 1-ва група) би трябвало да разреши острия дефицит за 3-4 години и да достигне 80-90% осигуряване на места до 5-6 години.

Дефицитът за яслените групи е много по-голям, защото местата в яслите са по-малко по принцип, а кандидатства почти целия набор с цел да използва автоматичното прехвърляне към 1-ва група. Това е очаквано и нормално. От набор 2007 кандидатстват 5688 деца за 1002 места в яслени групи за ОДЗ. От набор 2008 кандидатстват около 3703 деца за 958 места в ясла. В ИСОДГ няма данни за самостоятелните общински детски ясли, нито за частните ясли и градини.

Дефицитът в основния набор от миналата година - родени 2005 г. - е общо 11% (регистрирани: 9327, посещаващи: 8117, кандидатстват за нови места: 1150, свободни места в момента: 102).

Екип ИСОДГ

Екип ИСОДГ,

Айде НЕ НА НАС да излизате с тия предизборни популистки статистики, а!  Naughty
Я сами си прочетете написаните глупости и се вземете в ръце! Няма какво да предполагате за следващите набори, то децата набори 2007 и 2008 вече са родени, и са повече от набор 2006! Припомням ви статистиката, публично обявена от г-жа Фандъкова в нейното писмо до нас:

Мерките, посочени в Програмата за увеличаване на местата в детските градини са съобразени и с конкретните данни за родените деца в София по данни на ЕСГРАОН, като през 2006 година родените в София деца са 12 996, 2007 г. – 14 792, 2008 г. – 15 661. Тук трябва да се добави и механичният прираст на млади семейства от страната към София, който процес е динамичен и трудно би могъл да се контролира.

За какво разрешаване на дефицита говорите и то в близките години?!  ooooh!

# 1 306
За 2007г. положение ще е още зле, за 2008г. още по-зле, за 2009г. най -зле, за 2010г.............

# 1 307
  • sofia

броя на децата в чистите ясли се знае и то много точно, ама желание няма.. то и при тази статистика е твърде нелицеприятно

Не е баш така. Една приятелка ми казва, че наесен ще има нови 9 деца (учителка е в ДГ), аз й казвам, ама вашата ДГ има обявени само 7 места, а тя: "ООО, верно две ми се водят по дневник и досега не съм ги виждала"  Mr. Green

Та броя на хартия и реалният нямат нищо общо.

# 1 308
Последното обновяване е налице и все още сме с висок шанс.Дано наистина е така.

# 1 309

МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВАТЕ САМО ДО 18:00 ДНЕС!

Списъците и индикациите за шансове са актуализирани към 15:00 днес. Това е последната индикация за шансовете за класиране. Повече индикации няма да бъдат давани.

Не Ви съветваме да пренареждате кандидатурите си!

Системата ще бъде затворена в 18:00 днес, за да подготвим класирането. До 12:00 утре ще правим последни корекции и проверки на данните. Списъците ще бъдат актуализирани преди класирането, което ще се извърши под граждански контрол от 14:00 утре (петък). Резултатите ще бъдат публикувани на 23 май (събота).

ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, НО НЕ ДАВАМЕ ГАРАНЦИИ, ЧЕ ЩЕ СЪУМЕЕМ ДА ПОМОГНЕМ НА ПОТРЕБИТЕЛИ, КОИТО СА ПИСАЛИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ!

Екип ИСОДГ

# 1 310
Ами аз бях писала вече за нашата най-близка 55 ЦДГ Веселина, където имаше 17 деца с 10+ точки на общата опашка за 14 места. След проверката станаха 14, на 3 деца отнеха точките. И понеже сред останалите 14 имаше едно дете с първо желание другаде, значи за такива без баби в системата оставаше цяло 1 място! Днес се появи още едно девойче с 10+ и отново за тези без баби места нямаа... Моят син би бил първа резерва с 9.1т, но не смея да играя такава опасна игра, просто си смених първото желание за друга градина, където засега имаме шанс. Тъпото е, че ако в близката градина има некоректно заявени тарикати, може и да им откажат местата, но аз ще си водя детето в по-далечната градина 4 години, защото не смея да разчитам на 2-ро класиране, особено със социалните кандидати, които там ще са с пълните си точки. Но това да са болките - далечна, далечна, дано само сме вътре... Успех на всички тук!
[/quot
Имайки предвид колко много деца са с 10+ излиза, че детските заведения нямат проблем с желаещите да работят там. Тогава този критерий беше излишен - значи нямат нужда от стимул.

# 1 311
Вместо да съветвате да не се разместват кандидатури защо просто не блокирате тази опция?

# 1 312
Може ли  да питам каква е разликата между ДК2 и К2 , защото по ДК2 био трбявало да имам още 0.1 една точка , а моят максимум е 8 по първо желание !

# 1 313
  • София
а може ли да ми отговорите защо при първо желание шанс среден не са излезнали шансовете ни по второ желание, имаме нисък шанс по трето и след това отново липсващи данни за останалите 2 градини?????
Работи ли АДЕКВАТНО системата?????????

# 1 314
gery?79  ДК са допълнителни критерии, които ва6ата детска градина явно не за4ита и за това не ви се отрязава тази то4ка в спикъка към нея.

# 1 315
  • Вън от пространство и време
Може ли  да питам каква е разликата между ДК2 и К2 , защото по ДК2 био трбявало да имам още 0.1 една точка , а моят максимум е 8 по първо желание !

По К2 двамата родители получавате по 1 точка. По ДК2 получавате 0,1 точка САМО ако съответната детска градина е избрала този критерии като ДК.

# 1 316

Списъците и индикациите за шансове са актуализирани към 15:00 днес. Това е последната индикация за шансовете за класиране. Повече индикации няма да бъдат давани.

Системата ще бъде затворена в 18:00 днес, за да подготвим класирането. До 12:00 утре ще правим последни корекции и проверки на данните. Списъците ще бъдат актуализирани преди класирането, което ще се извърши под граждански контрол от 14:00 утре (петък). Резултатите ще бъдат публикувани на 23 май (събота).

ПРАВИМ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО, НО НЕ ДАВАМЕ ГАРАНЦИИ, ЧЕ ЩЕ СЪУМЕЕМ ДА ПОМОГНЕМ НА ПОТРЕБИТЕЛИ, КОИТО СА ПИСАЛИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ!

Екип ИСОДГ

Това означава ли, че всъщност няма начин да видим последните промени, или пък, че промените, направени оттук насетне, няма да има кога да се отразят?

# 1 317
Сигурно въпросът е обсъждан, но сега се зачетох в имената в списъка на ДГ, която ми е 1.желание. Та там виждам имена на деца, които вече са записани в друга ДГ- прехвърлени от яслата.
Тези деца също ли са в списъците или са се отказали от ДГ, в която са били на ясла? Майките на тези деца само повтарят, че те поне са вътре, а сега ги виждам на опашката за другата ДГ... Това правомерно ли е? И ако е така, то значи пак тези % вероятност не са обективни...

# 1 318

Екип ИСОДГ

Това означава ли, че всъщност няма начин да видим последните промени, или пък, че промените, направени оттук насетне, няма да има кога да се отразят?

Мисля, че оттук нататък и да местим кандидатурите, няма да ни показват индикация. Така, че действаме на сляпо, ако решим да мърдаме нещо.

Заради деца с 10+ по общите критерии ме е страх да остана на опашката по първо желание, защото имаме по-малък шанс.
А ако после се окаже, че са излъгали и местата мръднат напред ще си изям ушите, че не съм останала там по първо желание.
Отвратителна работа. Когато кандидатствах в Университета не съм влагала толкова емоции, колкото сега.

# 1 319
Живея в момента в Младост 3, а по лк съм в Младост 1.Това пречи ли ми, че кандидатствам за градина в Младост 3. Rolling Eyes
направо ми се доревава вече от изисквания Confused Confused Confused Адреса по ЛК върши ли ми работа?
Благодаря за отговорите Hug

Копирам си въпроса от системата за обратна връзка:
"Ако на личната карта имаме и двамата родители записан постоянен адрес в гр. София и градината, в която се класираме не е избрала ДК за местоживеене в административния район (т.е не сме го използвали като 0,1 точка) има ли значение, че вписаният в картите постоянен адрес не е в съответния район?"
Отговорът им е: "Не" 

Здравейте и днес.
Само да попитам.това означава ли , че спокойно мога да си напиша адреса по ЛК без да ми се променят точките?

Общи условия

Активация на акаунт