ОДЗ и ЦДГ В СОФИЯ - кандидатстване 2009/2010

• 66 186
  • 1 596
  •   1
Отговори
# 1 380
Моля, момичетата, които утре ще присъстват на срещата, ако могат да поставят въпроса за осигурителните книжки и други такива документи. Дали директорите ще получат наистина допълнителни указания, за да не се окажем неприятно изненадани по-късно.

Конструктивно предложение!

Всичко останало "буря в чаша вода". Моля още веднъж за извинение, ако съм прозвучала прекалено рязко. Rolling Eyes
Не смятате ли, че е много по-важно момичетата, които ще бъдат на срещата първо да настояват за абсолютна сигурност и прозрачност относно К4 и фалшивите заявки по него, за да останат места, на които ще се класират вашите деца и тогава щи ви трябват ДЕКЛАРАЦИИ - ИМАТЕ ВСЕ ПАК 2 СЕДМИЦИ! Ако няма места обаче - нямате и 1 ден - така мисля, че е правилно.

# 1 381
Ели (Hrisa) Да права си, но нашите случаи така или иначе са от тези, в които дивидентите идват от инвестиция която сме направили в бизнеса в който и работим!

Моят случай е същият (инвестирала съм в бизнеса в който работя), но мога и да работя и да не работя и в двата случая да получавам дивиденти, но този доход не доказва сам по себе си че съм работещ родител. Нито че работя в бизнеса в който съм инвестирала. Затова имам и трудов договор. До някое време бях самоосигуряваща се като съдружник, но договорът ми се видя по-чиста работа. Вярно че праговете са по-високи, осигуровките също, но не е болка за умиране.

Не се заяждам, но дивидентите и доходите от наем примерно не са доказателство че родителят работи. Напротив, има много рентиери, които не работят.

Май доста оспамихме темата.

# 1 382
Ели (Hrisa) Да права си, но нашите случаи така или иначе са от тези, в които дивидентите идват от инвестиция която сме направили в бизнеса в който и работим!

Моят случай е същият (инвестирала съм в бизнеса в който работя), но мога и да работя и да не работя и в двата случая да получавам дивиденти, но този доход не доказва сам по себе си че съм работещ родител. Нито че работя в бизнеса в който съм инвестирала. Затова имам и трудов договор. До някое време бях самоосигуряваща се като съдружник, но договорът ми се видя по-чиста работа. Вярно че праговете са по-високи, осигуровките също, но не е болка за умиране.

Не се заяждам, но дивидентите и доходите от наем примерно не са доказателство че родителят работи. Напротив, има много рентиери, които не работят.

ТОЛКОВА СИ ПРАВА, ЧЕ НЯМАМ ПОВЕЧЕ ДУМИ!

# 1 383
  • София, център
Дааа... аз пък смятам, че в споровете и дискусиите се раждат идеи за решение на проблеми... така, че ми беше приятно... Mr. Green да си побъбрим...

# 1 384

ТОЛКОВА СИ ПРАВА, ЧЕ НЯМАМ ПОВЕЧЕ ДУМИ!

ТОЛКОВА СИ ПРАВА, ЧЕ НЯМАМ ПОВЕЧЕ ДУМИ - не за оспамването

# 1 385
Моля, момичетата, които утре ще присъстват на срещата, ако могат да поставят въпроса за осигурителните книжки и други такива документи. Дали директорите ще получат наистина допълнителни указания, за да не се окажем неприятно изненадани по-късно.

Всичко останало "буря в чаша вода". Моля още веднъж за извинение, ако съм прозвучала прекалено рязко. Rolling Eyes
Не смятате ли, че е много по-важно момичетата, които ще бъдат на срещата първо да настояват за абсолютна сигурност и прозрачност относно К4 и фалшивите заявки по него, за да останат места, на които ще се класират вашите деца и тогава щи ви трябват ДЕКЛАРАЦИИ - ИМАТЕ ВСЕ ПАК 2 СЕДМИЦИ! Ако няма места обаче - нямате и 1 ден - така мисля, че е правилно.

Какво точно да кажа на срещата - голяма част от родителите искат пълни и изчерпателни проверки на К4 и максимална прозрачност, т.е. информираност по въпроса, но в същото време родителите не са склонни да дадат личното си съгласие те самите да бъдат проверени от достоверен източник за съответствие с декларирани от тях други критерии.

Някак ми се губи логиката - за другите проверки до откат, защото със сигурност се опитват да ни измамят и да ни вземат местата, а за нас - няма нужда щото по презумпция сме си почтени и всичко ни е изрядно, но въпреки това не искаме някой да го проверява.

Момичета, нека не прилагаме двоен стандарт - на никой не му е приятно да му ровят в личните данни, но понякога се налага. Всички искат достъп на родители до лични досиета на кандидати с К4, но ако на мен ми дадат достъп до папките с вашите документи дали ще бъдете щастливи.

# 1 386
Добре де, който има фирма не може ли да си напише служебна бележка, че се самоосигурява и да си я подпечата?Тя е относително свободен текст.Какъв е проблема?

# 1 387

Какво точно да кажа на срещата - голяма част от родителите искат пълни и изчерпателни проверки на К4 и максимална прозрачност, т.е. информираност по въпроса, но в същото време родителите не са склонни да дадат личното си съгласие те самите да бъдат проверени от достоверен източник за съответствие с декларирани от тях други критерии.

Някак ми се губи логиката - за другите проверки до откат, защото със сигурност се опитват да ни измамят и да ни вземат местата, а за нас - няма нужда щото по презумпция сме си почтени и всичко ни е изрядно, но въпреки това не искаме някой да го проверява.

Момичета, нека не прилагаме двоен стандарт - на никой не му е приятно да му ровят в личните данни, но понякога се налага. Всички искат достъп на родители до лични досиета на кандидати с К4, но ако на мен ми дадат достъп до папките с вашите документи дали ще бъдете щастливи.
Ще ти кажа - Аз мисля, че ако някой отказва да му проверят данните в НОИ например не съм сигурна, че е ПОЧТЕН / мисля,че те могат да проверят и без лично съгласие - това не е заверено съгласие с подпис/. Така че според мен е по- правилно да проверяват всичко - който не е съгласен да си намери решение - Съжалявам

# 1 388
на мен не ми направи никак добро впечатление че не публикуваха веднага в 18 часа реалните кандидатури...
след последната актуализация на шансовете в 15ч до 18 може да е имало немалко промени в желанията, /аз съм направила една промяна-добавила съм още едно ОДЗ, която не е отразена със сигурност/и това че не публикуваха в 18ч реалните списъци съсъ чакащите и с вече реалните желания ... как да кажа... не изглежда никак добре и най-малкото буди известни съмнения. Особено предвид факта че явно не представляваше никкава трудност да го направят, щом са го правили предишните дни по няколко пъти.

# 1 389
Може ли утре да попитате около колко часа на 23 ще се публикуват списъците? Мерси

# 1 390
Преди да мъдрите декларациите, нека първо децата Ви да влязат. Това е малко като приказката за нероден Петко.
Аз също съм отметнала, че не съм съгласна данните ми да бъдат проверени в НОИ. Ако Сирма и СО ми позволят да преглеждам детайлно кандидатурите на децата , от списъците, в които кандидаствам и аз - няма проблем, обаче те не желаят сами по себе си прозрачност. Няма равнопоставеност, тъка че съжалявам. СО не е компетентен орган за разкриване на данъчна и осигурителна информация. Дори изискването за представяне на копие от декларации при записване е на ръба на закона. Принудена съм да се подчиня на унизителни за мен правила  и  необмислени и създаващи привилегии критерии за кандидастване, така, че няма да съдействам по никакъв начин извън нормативно определеното по Решение на СОС за провеждане на кандидатстването

Цитат
Справка със ДОПК:
Чл. 72. (1) ....

Горния член касае органите и условията при които те могат да ИЗИСКАТ ОТ ТЕБ или ЗА ТЕБ такава информация и имат правомощието да я получат.
Сверяването на вече декларирана данъчна или осигурителна информация е нещо различно. На СО не се дава досътп до досието ти, а се потвърждава или не верността само на предоставената от теб информация, без да се дава такава.
Едно е някой да поиска да се информира къде работиш и колко данък си платила, или каква е банковата ти сметка, друго е да поиска потвърждение за истинността на информация която ти вече сама доброволно си предоставила и то под страх от наказателна отговорност за деклариране на неверни данни. Ако си подала невярна информация ти си се съгласила само да кажат че е невярна, но не и да предоставят  истинските данни без твое съгласие и незаконосъобразно. Разликата е малка но съществена, доколкото не се предоставя достъп и инфо за теб по същество.

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 23:32 от oceanid

# 1 391
Съпругът ми е собственик на ЕООД,по напред бях чела че и Щурчо е такава.Искат да доказваме сега работещи родители така ли?Защото в обясненията на критериите пишеше,че трябва да се представя данъчна декларация за предходната година.Вие за какви осигурителни книжки говорите? newsm78 Не е ли достатъчно една служебна бележка,че лицето се осигурява?

# 1 392
  • София, център

Сверяването на вече декларирана данъчна или осигурителна информация е нещо различно. На СО не се дава досътп до досието ти, а се потвърждава или не верността само на предоставената от теб информация, без да се дава такава.
Едно е някой да поиска да се информира къде работиш и колко данък си платила, или какава е банковата ти сметка, друго е да поиска потвърждение за истинността на информация която ти вече сама доброволно си предоставила и то под страх от наказателна отговорност за деклариране на неверни данни.

Ама какво съм декларила в страницата на ИСДГО, нищо... аз съм заявила че двамата родители работят- нищо повече.... от там нататък, те искат документи, аз им давам...

АААААА да и аз не съм от тези които искат някой нещо си по К4-даже незнам какво е! Искам по моите критерии яснота, а за прозрачността после ще говоря! Mr. Green

mama na mami   ама те сами ни дават право на избор!!!

# 1 393
в профила има ново меню- необходими документи, там сипише гочно за твоя слечай какави се изискват
понеже и аз съм в отпуск за отглеждане на дете и съм самоосигуряващо се лице, при това със свободна професия, бях ги алармирала че при моя и още много други като мен: лекати, нотариуси, архитекти, адвокати и др. такова нещо като работодател няма и че в ръководството за родители и директори има съществена неточност.
та в това ново меню са се коригирали и са посочили че следва да представя служебна бележка от браншовата организация.
Като отключат профилите ще можеш да видиш какво изискват от теб.

Адиленд, предвид менютата в профилите си декларирала не просто че работят а къде работят, дали е по трудов договор и т.н....

# 1 394
Преди време беше повдигнат този въпрос и доста изчерпателно отговорих. Трябва да поровя малко и ще го намеря. Това, което помня беше именно, че за да докажете с документ, че сте осигурени трябва да имате заверена осигурителна книжка. Това се прави всеки месец в НОИ. Малко по-късно ще изровя какво съм писала преди.

Общи условия

Активация на акаунт