Пържоли с гъби и кашкавал
Пържоли според порциите, 400 гр. гъби, 250 грама кашкавал, масло, сол, черен пипер, брашно, соев сос
Пържолките се начукват леко, наръсват се със сол и черен пиер и се овалват в брашно.
Запържват се леко от двете страни и се вадят от тигана. В същата мазнина се слагат нарязаните на филийки гъби и се задушават малко. Преди да се махнат от огъня се сипва 1 ч.ч. вода в която е разбъркана 1 с.л. брашно и 1 натрошено кубче бульон. Разбърква се леко и се маха от огъня като заври. В продълговата тавичка нареждаме на дъното пържолките и заливаме с соса и гъбите докато покрие пържолките. Отгоре настъргваме кашкавала, завиваме във фолио и печем 20 минути. (зависи от вида на месото) Накрая махаме фолиото и наръсваме леко със соев сос.
Подходяща гарнитура са пържените катофки.