лубриканти и бременност

• 12 788
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
....Гениколога ми го препоръча а и удоволствието е супер. Grinning

Кой?
ГЕнИкологА?
Екстра.
А, и лошо удоволствие аз не знам, ама 'айде.  Whistling

Наистина не знам защо ги измъкват тези теми.
  Tired
  Joy  За да ги смажат с лубрикант, да не скърцат, ако ги извадят по -късно.

# 16
Току що дадох сума ти пари за Play O - за да прочета на листовката, че не бива да се ползва от бременни, кърмещи или кандидат-бременни. Аз съм 4ти месец, така че ще се огледам на кого да го подаря.....Нямам късмет да го ползвам този "оргазмичен лубрикант"...

# 17
Ако е оня със затоплящ ефект ли какво беше (вече не помня), не си изтървала  Outta Joint

# 18
  • Пловдив
Мисля, че не всички са позволени. Трябва да си четеш преди това какво пише в описанието, но със сигурност има и позволени, които например ползват лекарите точно при прегледите с вагинален ехограф.

# 19
  • в страната на чудесата
според мен е по-добре да се попита гЕниколога защо се налага използването му (на лубриканта) - сухо влагалище = хормонален дисбаланс, инфекции, възпаления. или липса на достатъчно желание...?

# 20
От къде изрови тая тема от май месец   Rolling Eyes
То момичето отдавна вече е решило проблема си. Laughing
Да, наистина отдавна е темата, но съдържа полезна информация. Аз от доста такива позабравени теми съм почерпала информация, защото не съм се сетила да питам.

Конкретно по темата - много е важно да се четат листовките, защото съм си патила от непрочетена листовка и си докарах инфекция, която трябваше да лекувам 2 седмици. да не говорим пък за бременна жена.

# 21
много пъти съм чела, че по време на бременност е абсолютно забранено ползването на лубриканти. но защо е забранено немога да кажа

# 22
Аз също се бях интересувала по този въпрос, когато бях бременна и знам, че е абсолютно забранено  Naughty  По-добре използвайте по-мазни презервативи  Peace

# 23
Според мен лубрикантите не вредят (освен ако изначално нямаш алергия към тях). Преди няколко дни ме гледаха с вагинален ехо да видят как е бебо и доки сложи обилно количество лубрикант на накрайника  Peace

ДА,тъкмо това щях да пиша PeaceЛубрикант се използва дори и в медицинската практика на гинеколозите,така че няма от какво да се опясяваш.Аз също съм използвала по време на бременността,но не особено често.1-2 пъти,но проблеми съм нямала.Лубрикантите са абсолютно безвредни.

# 24
Съмнява ме, че гинеколозите използват масовите лубриканти, които купуваме в супермаркетите или аптеките. Не съм виждала моя лекар да си маже накрайника с лубрикант на Дюрекс, например. В листовките на повечето овлажняващи препарати пише, че не трябва да се използват от бременни  Peace

# 25
Дами, откакто съм бременна установявам, че 90 % от нещата от ежедневието са забранени, нежелателни или рискови. Моля, да не се вманиачаваме. Значи, доста от лубрикантите, които се продават изобщо си нямат листовки. Пише само, че може да сме алергични и да не ги ползваме тогава. НИЩО за бременни. Дотук добре. Специалистите казват, че на нас входа на матката ни е ЗАТВОРЕН от някакаква цервикална слуз. Тоест до бебето може да проникне само нещо токсично, което бездруго може да вникне и през кожата. Това не са лубрикантите. С две думи, обикновените лубриканти явно са ОК. От прочетеното в различни статии установих единствено, че някои лубриканти могат да възпрепятстват ОПЛОЖДАНЕ. Нещо да парализират спермчетата. Тоест опитващите да заченат следва да са по-внимателни в избора.

Общи условия

Активация на акаунт