Номинация за най-абсурдна реплика, свързана с кърменето!

• 74 357
  • 858
  •   1
Отговори
# 15

Най-честото изказване, с което съм се сблъсквала досега е "Що не го храниш това дете?? Shocked" все едно кърмата не е храна  Rolling Eyes освен това обяснявам аз на една моя съседка (която кърми междудругото момченце на възрастта на мойта дъщеря) че на 5 месеца е само на кърма и тя ужасена ме поглежда "Ама какви са тия глупости?  Кой ти го каза това?? Детето трябва да се храни Shocked! за протокло нейното `нахранено` дете беше с 2 кила по-леко от мойта `недохранена` щерка, която  качваше по кило и нещо всеки месец докато кърмех и изглеждаше направо огромна в сравнение с другите 6-месечни бебоци !

# 16
  • София
Момата е от "тежката" категория и често чувах - Намали храната на това дете. Ще получи рахит. През това време момата беше само на кърма. Така и не разбрах кога трябва да връткам кранчето за спиране newsm78

# 17
много ви е забавна темата, и с удоволствие я чета, понеже и аз вече получих подобен съвет. Както ми виждате лентичката, имам още корем да отглеждам, но вече ме посъветваха да купя шишета и за сокчета, понеже след 40тия ден ще почвам със соковете.
- Ама как така от 40тия ден, викам, - ако всичко е наред с кърменето, какво ми пречи да си го кърмя цяла зима?
- Еее, а откъде бебето ще взема витамини?

# 18
или  репликата на един педиатър,  newsm62че кърмата на една мама приличала на фанта лимон-да спира да кърми че е развалена..
Ей, че смях.... hahaha Joy

# 19
майка ми, свекърва ми и етърва ми са се "плюли" в устите: "от толкова често хранене ще й развалиш стомахчето" smile3516

# 20
  • Варна
След всяко кърмене трябва да се изцеждат гърдите, защото кърмата която остава в тях ставала отровна и бебче можело да се натрови  #Crazy newsm78

# 21
  • някъде ... тук ...
bubanka, нали на теб ти беше казал един педиатър, че Яна най-вероятно е алергична към кърмата ти заради пъпките, които се оказаха от претопляне Sunglasses

# 22
bubanka, нали на теб ти беше казал един педиатър, че Яна най-вероятно е алергична към кърмата ти заради пъпките, които се оказаха от претопляне Sunglasses

да Simple Smile

# 23
1.ако спреш да кърмиш за 2-3 дни, не трябва да почваш пак, защото бебето ще е "повторено"/така и не разбрах какво значи това/ и няма да расте!
2. на гости при баба сме. Ния е на 6 месеца - само на кърма. идва съседката - пенсионирана акушерка.
"Като го гледам какви бузи има това бебе, добре хапва! Месце яде ли?"
аз: "Ние сме само на кърма."
"Ама как така?! В София поне има педиатри...Защо не го храните това дете?!"
"Е как да не го храня? Я какви гънки и бузи има?Simple Smile"
"Килограмите нямат значение!" #Crazy
тук разговорът започва да ми се струва абсурден и заключвам "Ние сме по френската система - и вода не пием!" и излизам от стаята.

# 24
Добре се посмях, честно!
Големи бисери има тука  smile3532

Да са ви живи и здрави педиатрите и все такива умности да казват!  Mr. Green

# 25
Добавям и два семейни лафа :
Първият случай е на майка ми - кърмена съм до към 11 си месец след което майка ми забременява с брат ми и ме отбива по съвет на гинеколога си, защото "новото бебе и е развалило кърмата" Shocked.
Вторият бисер е на свекърва ми - Ева беше някъде на 2-3 месеца и след няколко подканяния да и давам сокчета и пюрета и моите откази тя ми изтърсва "ами поня е подхрани малки с адаптирано мляко, че така само на тая гола кърма..." Joy

Магс, извинявай за въпроса, аз сигурно съм пропуснала нещо, защото напоследък нямам много време за форума, но не кърмиш ли вече? Ако искаш можеш да не ми отговаряш, разбира се Blush.

# 26
Това не е свързано с кърменето, а по принцип с отглеждането на бебета, но не се стърпях да го напиша, защото ми е любимо: от известно време сме на вилата и съответно се наслушах на съвети на компетентни баби, но най ми хареса това, че трябва да оставям Михаела на земята да лази и да се въргаля, за да си набавя витамини  newsm78. Жената явно имаше предвид нещо свързано с имунитета, което сега няма да коментирам, но така много авторитетно се изрази.

# 27

Магс, извинявай за въпроса, аз сигурно съм пропуснала нещо, защото напоследък нямам много време за форума, но не кърмиш ли вече? Ако искаш можеш да не ми отговаряш, разбира се Blush.

споко още съм в отбора  Mr. Green нещо грешно се изразих май.. исках да кажа докато САМО кърмех (т.е. не давах друга храна) тогава качваше по 1300 на месец.. още я кърмя, но само сутрин и вечер  Peace

# 28
добра темичка хихихиих  Joy Joy Joy

а пък Никола вече сериозно заприличва на Крали Марко и това се дължи основно на моята много хранителна кърма  hahaha

докога, бе хораааааааа, докога така? колко са невежи всички...

а малко офф: вчера точно 2 приятелки ме посъветваха да си спра кърмата, защото нямало нужда вече да го кърмя - той бил голям  Shocked, а пък аз трябвало вече да пазя диети, пък и да запалим по цигарка  Mr. Green Mr. Green

неам нерви вече за такива  Crazy

# 29
Ами за мен най-потресающо до сега е това със "сексуалното извращение".

Наскоро като казах, че е само на кърма, една майка в градинката ме попита "Ама редуваш с адаптирано, нали?"
Аз  #Crazy, а тя - по-полезно било, да си набави витамини.

А тук бях чела, че на една от кърмачките майка й й казала нещо от сорта на "Стига си го кърмила това дете, ами му дай адаптирано мляко като цивилизован човек!".

Може да се сетя и още...

Общи условия

Активация на акаунт