Шах за деца! Споделете мнения!

• 7 743
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Нашата дъщеря мъжът ми я научи да играе като стана на 5,5г. Преди 3 месеца я преместих да си довърши предучилищната в училище и там учат шах. Ето го резултата Важното е наистина шахът да носи удоволствие.

Браво на Лора!  Grinning

# 16
Браво наистина!!!  smile3501 newsm10

# 17
Благодаря Hug
Шах наистина има в почти всички училища и ако детето го влече е страхотно. Шахът освен че развива мисленето помага на децата и за концентрацията. Успех на всички настоящи и бъдещи шахматисти Hug

# 18
Тази възраст(6 год.) е наистина много подходяща.Удивително е как шаха развива мисловната дейност у децата,а съм забелязала и че повечето шахматисти са и добри математици.И моят син започна да ходи на тренировки на 6 годинки,иначе от 5 годишен проявяваше интерес,на 8 годинки имаше и републиканска титла.Сега е по-голям и е на ниво самостоятелни тренировки,но в нашия град няма кой да провежда индивидуални занимания и както гледам,май скоро ще се откаже,понеже няма никакво развитие.За съжаление не мога да му помагам. Не съм от София,но за софийските клубове( много са) имам някои лични наблюдения и мога да споделя(може и на лични),ако ви интересува конкретен клуб.

# 19
Благодаря  bouquet

# 20
  • София
m_9 сподели, моля те и не на лични  Wink

# 21
Нали няма да се приеме като реклама? Всъщност ще изкажа личното си мнение.Значи с деца на тази възраст много добре  работят в ЦСКА -там хубавото е ,че са няколко треньора,ходят и в училищата доколкото зная,а и организират доста прояви специално за деца с награди и т.н.,което пък дава допълнителен стимул за израстване на малките. Друг клуб е "Столичен център по шахмат" пак има много дечица,2 треньорки,много сладки и много дейни,забелязала съм,че децата много ги обичат,занимават ги не само с шах,а с всякакви други забавни логически игри на тренировки.И от двата клуба активно участват в републиканските турнири.А Столичен център ги водят и в чужбина на състезания. Други клубове са "Ивис"-нямат много деца,"Рицар"-имат,но не толкова или поне не ходеха на турнири много до скоро,но мисля,че в последно време се разрастват,"Локомотив София"-в този клуб има доста известни имена в шахмата и ми се струва,че там е за по-напреднали.Ми това е ,ако ви интересува нещо по-подробно,питайте,ако мога,ще помогна. Simple Smile.Защото има и други клубове,но за тези се сещам в момента.

Последна редакция: нд, 17 май 2009, 23:37 от m_9

# 22
  • София
Уффф, ми аз ще питам за местоположение. Ние сме в района на люлин... Удобно ми е и с метро някъде.. така че давай идеи. Аз не ги знам къде се намират всички тези центрове и клубове. Ще погледна подробно в гугъл, но понеже имаш идея...  Rolling Eyes

# 23
http://cskaclub.com/
http://www.sofiachess.com/joomla/index.php
Ето тук може да разгледаш за първите два клуба.Мисля,че имат и карта,ако не,може да звъннеш на някой от телефоните и да питаш. Аз не съм от София и за местоположение ще взема да те подведа,без да искам.

# 24
  • Sofia
Vache , в почти всяко люлинско училище има уроци по шах. Отиваш в близките до вас и проверяваш. Мисля че няма изискване детето да учи в това училище. Знам ,че от 6 год. ги взимат без проблем. Занятията са от 18 ч., т.е. удобно време след работа. Успех!   bouquet

# 25
  • София
Супер! Мерси! Ще ида да попитам  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт