Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са шансовете ми да получа попечителство над детето си и на какви основания мога да се позова?
Какви са процедурите за ограничаване или отнемане на родителски права?
Какви са шансовете ми да получа разрешение за пътуване на детето в чужбина по време на развод?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са шансовете ми да получа попечителство над детето си и на какви основания мога да се позова?
Шансовете за получаване на попечителство над дете са значително по-високи, ако можете да докажете системен тормоз, злоупотреба, пренебрегване или други сериозни причини. Дори дребни проблеми могат да помогнат с добър адвокат. Законът позволява попечителство в случаи на опасност за детето, продължителна болест или отсъствие и други обективни причини. Самоотказът на съпруга е възможен, но малко вероятен.
-
Какви са процедурите за ограничаване или отнемане на родителски права?
Процедурите за ограничаване или отнемане на родителски права включват доказателства за опасност за детето, продължителна болест, отсъствие или други обективни причини. След това се образува дело, което се разглежда по исков ред с участието на съдебни заседатели. Необходимо е участието на адвокат и съдебни заседатели, както и събирането на солидни доказателства.
-
Какви са шансовете ми да получа разрешение за пътуване на детето в чужбина по време на развод?
Изкарването на дете в чужбина по време на развод може да бъде предизвикателство, особено ако другият родител не даде съгласието си за международен паспорт. В такива случаи можете да инициирате дело по чл. 72 от СК, където съдът взема решение вместо несъгласния родител. Тези дела обаче могат да отнемат много време.
-
Какви са възможностите за работа в чужбина като медицинска сестра?
-
Какво е мнението за използването на компромиси в една връзка?
но консултирай се с добър адвокат - може да има някакъв начин в твоя конкретен случай.
или да псува примерно,щото го е чуло от тати........
че скоро /дай Боже/ ще влезем в Европейския съюз. Тогава няма да има граници и ще може да се влиза съвсем спокойно в Румъния,а оттам и във всяка европейска държава в ЕС, така, че тези декларации отпадат и ще може всеки да води детето си, където иска, даже и без съгласието на другия родител.