С еволюцията винаги търсещи - 130та немска!

• 14 356
  • 297
  •   1
Отговори
# 90
Сърфи, знам го много добре. Но все пак, трябва да има някакъв документ за самоличност ( поне според мен) newsm78 или поне някаква бележка с адрес и телефон. Не мога да разчитам, че при нужда ( дано не се налага де  Praynig ) тя ще може да каже как се казва и къде живее.
Тоничка, само четири деца са защото те тази година са предучилищна. Всички други са малки. Това са деца почти на по 6 години.

# 91
Вики, тук им слагат на ръчичките лентички с име и телефон когато тръгват на "пътешествия", паспорт или акт за раждане ми се струва много пресилено, когато става дума за пътуване в съседен град. Винаги, когато са ги водили или ние отиваме някъде, където има опасност да се "омеша" с навалицата ние специално и пишем с маркер на ръчичката името й и телефоните ни, а на лентичката номер на някой от придружаващите персони. Просто като идея го споменавам иначе всеки решава сам какво и къде да даде Peace

# 92
Чико, честито!

И аз като пращам някъде децата, им слагам лист с телефоните ни. Идеята на Сърфи за написване с маркер е добра.

# 93
И на нас не ни искат документи, като видят някъде децата. Съгласие подписваме, да. Това за маркера е гениално! Открадвам го.
Хриси, времето е приятно, леко ръми от време на време, но е топло. Сега се връщам от 2 часова разходка, влажното време е супер при хрема.

Петка, извинявай, пропуснала съм поздравленията си към теб. Жива, здрава, обичана и редовно уважавана!

# 94
Пете, олелее каква торта направо ми потекоха лигите...  Wink

Вики_Хриса, дала си ведньж оригиналния документ на детето няма нищо... но наистина с личните данни човек трябва да има едно наум Peace Да ви попитам като говорите за подписи и детски градини, сьгласявате ли се с това децата ви да ги водят на плуване без вас или навьн примерно с U-bahna с цялата група и учителките и т.н... И на мен ми дадоха сумати документи, да подписвам че сьм сьгласна (нали от септември и ние трьгваме на градина) ... обаче моето е толкова шантаво и незнам дали е сьвсем безопасно поне още докато е на 3 г. да ходи по U-bahna с още 20 деца...  Thinking

Спомням си преди време имаше дискусия, че е по-добре да се пишат на лентичките само фамилните имена на децата, а не малките... за да не могат толкова лесно непознати да ги заговорят и евентуално примамят. Понеже децата не реагират така спонтанно на фамилното си име.  Hug

# 95
При Симона от съвсем малка запонахме да и  "набиваме", че ако сме някъде и се отдели от нас, не ни намери и т.н. трябва да отиде при човек, който работи зад щанда(т.е. тя под такива разбира тези, които са на каса, сладолед, бармани и т.н.) и да си покаже ръчичката с телефона или ако няма такъв човек близо при други деца и да търси "тяхната мама". Няма нищо по-уязвимо от малко дете, което се върти в кръг и крещи "Мамо, мамо". За сега тази "тактика" работи много добре само мога да я препоръчам Peace
С маркера надписваме пространството между лакетя и китката - там се поти най-малко и ако е с дълъг ръкав е най-дискретно.

Ива, не се безпокой - те там са като стадо. Държат се здраво и всеки гледа да не излиза от строя. Laughing

# 96
Сърфи наистина това с маркера е добре. Аз пиша бележка с фамилията и телефона на баща й и името на града.
Миналата година когато я приемаха ни накараха да подпишем че сме съгласни да ходят на разходка в гората, но госпожите не носят отговорност ако се удари. Това не мога да го разбера.
Тя също е научена, че ако случайно се загуби да търси човек който работи в магазин или нещо подобно, също и  полицай.
Ива децата слушат когато не са с нас.  Peace
Вчера бяхме на гости на СМГ ами и двете деца пощуряха, но я виждам че когато е в градината е много кротка.
Сбъдваща благодаря ти че ме държиш в течение за времето.  Hug Тук също започна леко да припръсква, но ми се струва че няма да ги приберат по рано.

# 97
Държат се здраво и всеки гледа да не излиза от строя. Laughing

Joy

Да, на мен това все ми е трудно да го повярвам... но имаш право, Сьрфи. Навьн явно не се дьржат както в кьщи. Притесненията си остават обикновено само за наша сметка...  Hug

Вики_хриса, те май и в градината не носят отговорност ако децата паднат и се ударят или... предполагам става вьпрос за леки удари, а не за счупен крак, рька и т.н....  Hug

# 98
А като заговорихме за градини - чухте ли на каква база са изискванията за увеличение и стачките - че били работили при много шум Shocked
Еми при цялото ми уважение (не омаловажавам труда изобщо) ама да ходят да работят в моргата на тишина ... Rolling Eyes Все пак е нормално в детска градина да е шумно, освен ако не залепят като оня кукумицин устите на децата с лепенка ooooh!

# 99
Хихихи, много са сладки, ако ги наблюдаваш отстрани като тръгнат с групата някъде на разходка. Държат се за ръчичка и гледат да не се изпуснат и да не изгубят някой от поглед.
Нашите ходят ежеседмично в гората и съм ги наблюдавала отдалеч, защото от градината отиват до спирката на автобуса, там се качват докато стигнат гората и оттам 2 ч на воля беснеене и природоизпитателствуване. Наобратно са пак с автобус. В такива дни следобедите спят като утрепани. Joy

# 100
Е, че то в паспорта (българския задграничен) адрес има ли? по мои спомени-няма. А задължението да се носи документ за самоличност важи само за пълнолетни, мисля newsm78. И ние по разни паркове слагаме табелка/лентичка на нашата, или пишем номера на хедито на ръката й, без име. Слава Богу до сега не ни се е налагало да видим дали дейстава метода.

но госпожите не носят отговорност ако се удари. Това не мога да го разбера.
А ти съгласна ли ще си да те държат под отговорност за всяко спънато дете? Wink Когато те са действали противозаконно (оставили са децата без наблюдение или са ги завели на опасно място) те си носят отговорност по закон така или иначе, и 10 подписа не могат да ги освободят от това. Но да ги дърпат за всяко бляло баирите дете,което си е обелило физиономията, няма как да стане, цял живот обезщетения и лекарски разходи ще трябва да плащат Simple Smile

Аз водих моят мъж на лекар сега, от два дни е с високо кръвно и му е много лошо, едва го замъкнах до там, не може да си стои на краката. ЕКГ му правиха и пак нищо не разбраха Confused Какво да го правя? Само лежи и издава нечленоразделни звуци. Едни хапчета за кръвното му дали и му изписали- дръжте се- Ибупрофен Shocked Чудя се да ходя ли избщо да го взимам, за къв чеп му е на човек с високо кръвно и виене на свят ибупрофен... Това не е ли болко- и температуропонижаващо?
След 2 седмици ще му вземат кръв, в края на юни ще му правят Langzeitblutdruckmessung и в средата на юли Belastungs-EKG... До тогава все ще издрапа някак, къв е проблема Crazy

# 101
Бибке не е шега работа, защото ако човека няма по принцип високо кръвно не е добре да получава тепърва хронично. Та защо чак в края на юни? при нашия дават апаратчето на следващата сутрин.
За Ибупрофена си мсиля, че си има причина. Може , ако знаят, че няма хроничен проблем , да смятат, че е пренатоварен . Болкоуспокояващите действат отпускащо и успокояват. чудно ми е , защо и дали са му дали продължителни болнични? Нека ако може да го оставят поне седмица да си почине  newsm78
Успех

# 102
Еее, Бибе, ти  нали си германка Joy, забравила си, че има адрес в паспорта Laughing / Шегата настрана , и аз незнам има ли няма ли адрес/
Мъжът ти да си вземе болничен и да си лежи вкъщи две седмици и да се наспи.Моя така му лекувам кръвното- спирам го от работа  Laughing . Ибупрофена му го давай, може вместо ибупрофен витамини да му даваш, ама да не види какво е. Може и портокалов сок, пак толкова ще му помогне.На майка ми й пада кръвното, като спре хапчетата. А за термините му. Тъпунгери.

Абе, влязох да поздравя мата с една картинка. Опала.../ не е моя/ ...http://files.homepagemodules.de/b66756/f33t11744p10087918n3.jpg

# 103
Бибе ако може го заведете и на други лекар. Това със кръвното въобще не е за  пренебрегване.
Ибупрофен и на мъжа ми изписаха. Купен е и стои в шкафа.
За децата- аз не искам всяко да го дърпат, но на два пъти ми се случва Виктория да ми казва че виси отстрани хваната за някой клон. Знам всеки ще каже деца, ние сигурно сме били същите. Но да ти кажа честно не го приемам за нормално. Та те не ходят по поляни а по доста високи места и едно блъскане или подхлъзване извън пътеката не ми се мисли до къде може да доведе.
Адреса е само български, но по имената не могат ли да я намерят. Нали сме регистрирани тук.
Не искам да се дразня с никой. Спирам вече. Явно и на мен ми дойде в повече днес притеснението. smile3505

# 104
Аз отивам на гости в Дармщадт Wink Малка тренировка за пътуването до Италия.

Ася пак се покри - ей го къде е, а още не сме се запознали Confused

Общи условия

Активация на акаунт