С еволюцията винаги търсещи - 130та немска!

• 14 356
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
и аз така. майка ми пак ме обяви за селянка. каза, че ме е раждала обаче за принцеса и сигурно са ме сменили в родилното Mr. Green
тя била родена на жълтите павета и не понася селяни. викам, че то голема пък гордост да те родят на улицата, кикикики.
абе, не понася, ма си взела мъж от гъзът на географията. ма хубав гъз де........странджа..........
ма той не бил селянин.....
имам си доматен разсад, да видим какво ще стане........

# 196
И ние имаме разсад......слънчоглед  Mr. Green

Скапана съм. Вчера местихме 2 стаи, лудница беше. Добре че съседските момчета, на 8 и 9 години, отвлякоха Милена, та поне тя не ни пречкаше. А, и сладкиш направих също  Laughing Днес ме чакат прозорците, и имам да доуправям...уф, а тамън днес времето е приказно....

Ако някой мечтае за екскурзия в Австралия, авиокомпанията Квантас имат промоция, 2 билета от тук до там и обратно в бизнес класа за 2476Евро, барабар с всичките такси  Peace

# 197
Аз отглеждам ягоди. 2 вида, едните растат само на шума.

И аз така съм се заричала за селските работи, но човек не може да избяга от природата. Рано или късно, се почва с насажденията, няма много значение от къде си.
Иначе днеска пратих народа навън да мога да поизчистя.

# 198
И аз така  Tired

Тази сутрин четох във вестника за едно съдебно решение, зе детските се плащат само, ако децата пребибават в Германия - нали някой имаше такава питанка.

# 199
Татяна, а ако майката и детето са в Бг за 6 месеца, или ако детето не е отписано от немското училище, обаче  учи другаде, знаеш ли как стоят нещата?

# 200
И аз така  Tired

Тази сутрин четох във вестника за едно съдебно решение, зе детските се плащат само, ако децата пребибават в Германия - нали някой имаше такава питанка.

Здравейте и от нас.При нас днес имаше страсенфест, та се поразвлякахме ,че и бившият ми попия за реклама на един фризьорки салон и се уредихме с една год.гучайн за фризури. Laughing
Та аз питах как стоят нещата с детските.

"Здравей те отново , повдигнах темата още веднъж но виждам че няма отзиви... аз наистина в момента се нуждая от малко повече информация понейе ми предстои разводно дело.Живея в Германия и сам омъжена тук за американец,бракът е регистриран и в БГ. Имаме две деца и сме решили по взаимно съгласие те да са при мен и той да ги издържа.Интересуваме информация за закона по които се определя издръжката първо в Германия и после ако искам да живея с децата в БГ(той няма нищо против)но какъв закон ще ме закрепи за да си получавам издръжката първо тука и после като си замина евентуално в БГ.Предварително благодаря за помощта  ".........."Да но в моя случаи сме се разбрали с мажат ми да ни остави записани при него където сега и живеем.Тоест да не се от регистрираме.А и аз се обадих в учреждението от където се получават детските и те  ми обясниха че ако все още имам социални осигуровки тук и адрес няма проблеми.Също така и за здравните,обадих се и им обясних случая ,служителката ми каза че като отида в БГ и направя там здравна осигуровка понеже сме в EU трябва да и пратя формуляр Е-106 и така ще си запазя здравната карта тук и мога да си идвам на лекар (не дай си боже).Адвокатката ми обясни ,че независимо че може да се премести с децата в БГ,бащата трябва да си изплаща издръжката и за детските също има вратички както вече обясних:"

Къде си го чела и какво пише,мола те сподели?!

# 201
Татяна, а ако майката и детето са в Бг за 6 месеца, или ако детето не е отписано от немското училище, обаче  учи другаде, знаеш ли как стоят нещата?
Какво имаш в предвид ,да не е отписано пак да учи другаде?

# 202
http://www.welt.de/die-welt/article3749382/Urteile.html

Бискара, не знам, питай във Фамилиенкасе или адвокат Peace

# 203
http://www.welt.de/die-welt/article3749382/Urteile.html

Бискара, не знам, питай във Фамилиенкасе или адвокат Peace

Благодаря ти.

В моя случай ,ако не се отписваме тук от адрес дали ще стане(така сме се договорили с бившият)?
А и новият ми приятел,който е българин купи наскоро ,апартамент тук и там също може да се водим ,ако нещо с бившият се закучи.
Но от училище май ще трябва да се отпишем ,няма как.....или да ги водя нещо на частно!!?
,

# 204
Момичета, не знам, не съм експерт по семейно право, обърнете се към такъв най-добре  Peace

Хайде малко смЕх в залата. Току-що намерих ключовете за колелото ми  Laughing Хепи енд  Grinning

# 205
Споко бе Татянич, само попитах.  Защото не съм наясно.
А сега, да почерпиш за ключовете..

# 206
  • UK
Хора, имам нужда от помощ. Какво е причастие? В смисъл, имам страхотно ниво на български език, говоря и пиша правилно, когато ми се налага, защото по форумите е друго, например прословутите тирета с "по" и "най", дето нарочно ги пропускам, обаче никога не съм била наясно с теорията на цялата работа, и сега се чудя с едни причастия, питат ме за някакви окончания а аз гледам като теле в железница, хич не разбирам за какво става дума. Знам кои са деепричастията - говорейки, пишейки, изобщо -ейки... Обаче някой може ли да ми обясни с няколко думи какво е причастие? Търсих в нета, искат ми 1.20 за смс за тридневен достъп до някакъв си сайт и тн...

# 207
Татяна, супер, най-сетне ключовете изскочиха.

# 208
Татяна, браво за ключа.
МГМ, това ли е
Ako детето започне да учи в друго училище, то нали ще му трябва документ от предното?

# 209
  • UK
Това и аз го гледах и не е то, това е онова време, дето във втори клас му викат разказвателно, и го използват за преразкази... Онова, дето завършва на -л, -ла, -ло, -ли... Самото обикновено причастие явно е друго...

Общи условия

Активация на акаунт