Отговори
# 165
  • Русе
*Jeny* и Каки , честито за цветовете на гащичките!   bouquet
Деси,  много благодаря за полезната информация!   Hug Тъкмо щях да те питам някой неща и ти ми отговори! Аз имам голямо желание да кърмя!!! Има време до тогава и още не съм се зачела в кърмаческия. Знам, че гърдите трябва да се мият преди кърмене, но от твоя пост останах с впечатление за обратното... аз ли нещо не разбрах  newsm78

# 166
Сега вече като съм питала и чела, а и вашите съвети, знам какво е правилно и кое не е и няма да спра докато не успея  Peace 

# 167

Честит да бъде този ден, в койта мама кокона е родена! Да си много здрава и щастлива, другото се нарежда!

Деси, честито ви първо падане на зъбчето! Да не забравиш сега феята на зъбките. Аз покрай тая фея голяма емоция имах, но това може би е за отчетни 2003 г.

Искам да споделя опит на сестра ми, който може да е полезен при майки със секцио, тъй като и занесоха бебока след ден, той вече беше се хранил от така наречените "агнешки биберони" и не искаше да помирише гърдата и. Но сестрите в отделението и казаха, да слага биберона до нослете на бебо и да мушка цицата в устата и така за три - четери дни полека, лека отвикна от миризмата на тези каучукови биберонки и сега знае мириса само на гърдата на майка си.
С моята щерка нямах никакъв проблем в това отношение, дано  Praynig и сега е така.

# 168
Деси, защо пробното кърмене да е проблем  newsm78. Аз знам, че се прави засичане за 24 часа за да се види наистина точното количество, което поглъща на денонощие, а не еднократно, защото бебетата изяждали различно количество на всяко хранене.
Зашото всяко бебе има свой ритъм на храненене и режим не може да се поставят под общ знаменател.Какво значение има количеството за 24ч.,по-важно е колко памперса е намокрило за 24ч.На нас никога не са ни карали да правим пробно кърмене.

[ Знам, че гърдите трябва да се мият преди кърмене, но от твоя пост останах с впечатление за обратното... аз ли нещо не разбрах  newsm78
Не се мие,правилно си разбрала.Чрез миенете се отсранява естествено отделената мазнина от зърното,която ги подхранва и предпазва от рагадите.Кожата се изсушава и нацепва.Най-добре е зърната да изсъхнат сами след кърмене с малко кърма по тях.Това ме съветваха и мен на курсовете преди раждането.Водеше ги акушерка.Дневния душ е достатъчен на поддържане на хигиена.

# 169
Деси, благодаря!  Hug Никога не се бях замисляла! Явно на теб ще разчитаме! Да не избягаш!  Wink

А ЛаЛече имат ли доброволки във всички градове?

# 170
Деси, благодаря!  Hug Никога не се бях замисляла! Явно на теб ще разчитаме! Да не избягаш!  Wink

Не,но много от момичетата пишат в кърмаческия и там винаги може да се намери подробна информация или да се получи съвет.

# 171
  • Русе

Аз бях! Embarassed Нянасях щъркелчета!

# 172
Споко,разконспирирахме те. Simple Smile
Аз в понеделник се надявам да разбера какво ми е донесъл щъркела от ПАриж.Според испанците,бебетата ги носи щарка оттам.Simple Smile

# 173
  • Deutschland
Kaki  честита ти втора мъжка рожба   bouquet
Коконата  да си жива и здрава и дъъъъълги години живот ти желая за рожденния ден.   bouquet

Jeny  честити ти розови гащички. Hug Hug  .Тук в Дойчланд е едно  такова мрачно през последните 2 седмици и все дъжд вали.Аз живея в град Бинген който се намира на река Рейн.Много е красиво и спокойно тук ,но това не може да притъпи носталгията ми към Родината  Sad  .  Я ми кажи ти усети ли вече ритничета.Аз май усещам нещо но още не съм сигурна какво е  newsm78 .

За възглавницата за бременни и кърмачки моята възглавница е такава:   http://www.kleiner-strolch.de/wendestillkissen-steife-brise-myjulius-p-747.html
пълнежа е от Flexi-Perls(EPS Mikroperlen) каквото и да значи(това пише на етикета). newsm78

# 174
Благодаря, момичета. Hug
divanence , ще ми бъде много интересно да видя снимки на града .Представям си колко е чисто и подредено Simple Smile
Може да се каже,че усетих движения, даже ан  2 пъти по-силни ритничета.  И твоя бебчо скоро ще се усети, ние с първа бременност по-късно усещаме Hug
OnlyOne, благодаря за щъркелчето.Колко си бърза Heart Eyes

# 175
Честит рожден ден на Коконката,здраве,щастие,късмет.
Добре дошли на новите мами.
Аз да се изкажа за кърменето.Както казва Ронката-желание му е майката.Аз нямах грам кърма,дойде ми на 7-я ден след раждането.Едвам го отучих от шише,нооо успях.То чай ли не пих,супи по цял ден,изстискване,постепенно намалявах адаптираното мляко докато го махнахме,кърмих на 1-2 часа.Имах чувството че цял ден само това правя.И лакомията ядеше и през нощта до 6-я месец.Кърмих го до 7 мес ,когато една сутрин-край.Не пожела повече,ей така от нищото.
От днес съм отпуска и утре ще пътуваме по чужбините.

# 176
Деска,лек път.Ние сме на сватба в Италия другия месец.Отсега се чудя какво ще облека.

# 177
  Здравейте момичета, не мога да ви насмогна. Какво правите. ?
  Аз съм от успешно кърмилите мами  , отбих детето  на 2 годинки  и 1 месец.  Потвърждавам написаното от  ДесиХ2  , всичко е точно описано. Ако сте амбицирани да кърмите , ще се случи. Има много теми тук, които  ще ви помогнат, както и ние, които сме  минали през всичко това . При едни началото е леко, при други е по трудно, както при мен. Аз се научих да не следя часовник,  а да кърмя на поискване. Повярвайте ми. В началото беше ад. Детето реве, но аз чакам  на 3 часа да му дам, защото така са ми казали. После гърдите се разраниха, но и за това има оправия, от стойката на детето, до различни мазила, които облекчават. Аз ползвах "Лансинох" . Това е пречистел Ланолин за гърдите. много е ефикасен. Знаете ли , че аз бях най спокойната мама  по разходките, не защото детето не ревеше, когато му дойде музата, а защото самото кърмене  те изпълва с някаква енергия, а и сядаш
 на най близката пейка и го нахранваш, по най бързия начин. В началото бях сама, после се присъедини още една майка към мене,  и в един момент станахме цяла гвардия кърмещи майки в градинката. Сядаме,  там, само дето не с плетките, а с бебетата  на гърда и бием клюката , малките си се обслужват. Бабите много ни се радваха  . С нетърпение чакам тези мигове отновооо  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes , Пожелавам ги и на вас, неповторими са  Hug Hug

Наистина е трудно при някои майки в началото , аз кърмих на половин до  1 час в началото, но с постоянство всичко си тръгна по реда си .

# 178
Калии,ползвала ли си слинг?Аз много искам да си взема сега,по времето на първата ми бременност не се използваха слингове.Двоумя се между тип шал или тип през рамо.Проучвам въпроса засега.

# 179
Ето ме пак и мен.

Деси е обяснила всичко подробно. Но аз все пак мисля, че е най-добре да се чете кърмаческия, а тук ще ги обсъждаме тези неща като му дойде времето.

Деси, браво за търпението да обясняваш всичко. Peace

Само да добавя, че гърдите не само, че е хубаво да засъхват с млякото, а и с бебешката слюнка. Именно заради това е хубаво да не се мият преди кърмене. Ако има рагади, има няколко кремчета които са съвместими с кърменето и не е нужно да се отмиват. Peace

Деси77, приятно изкарване!
Искам и аз на сватба, ама никой не ще да се жени. Crossing Arms

Джени, честито момиченце! А това, че прилича на татко си бъди сигурна, че е така. Моята Ема е одрала кожата на баща си. Simple Smile Колко е хубаво да си имаш малка кипра....едни милички и сладки са.
Аз пък все повече си мисля за момченце. Simple Smile Кой каквото си няма, това иска.

И аз ще се снабдя с такава възглавничка в събота. Искам да взема и сандалки на Емата.

Деси, аз се опитах да ползвам слинг с Ема, но нещо не ми беше удобен,. Явно и в кръста съм слаба, знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт