Ако сте имали спонтанен аборт, в коя седмица загубихте бебчето?

• 128 209
  • 430
  •   1
Отговори
# 330
Здравей ГериГергана,
За тези 3 години опити не потърсихте ли медицинска помощ?
Потърсихме, но засега няма ефект. Дано скоро се получи!

# 331
В 20-а г.с. установихме, че бебето има "проблем" (фетален хидропс), но имаше доста непрофесионализъм в диагностиката, която проведохме по препоръка на "светилата", с които се консултирахме ("елате след 3 седмици да видим какво ще стане"). В 23-а г.с. получих "мирър синдром" вследствие на хидропс-а при бебето, който също беше погрешно диагностициран. По някакво чудо попаднахме при д-р Стратиева в ТК, която потвърди съмненията ми за Парвовирус Б 19 инфекция на бебето и се съгласи да му направи интраутеринно кръвопреливане, макар че шансовете бяха минимални. Бебето почина, роди се мъртво в 24-а г.с.

На всички майки, които са изложени на риск от инфекции по време на бременността искам да препоръчам да не подценяват риска и да излязат в болнични много рано. Става дума за хора, които работят в здравни заведения, детски градини. Също така, ако имате едно по-голямо дете, което посещава ДГ, обмислете да го спрете от градина поне за зимния сезон, за да предпазите себе си от заразяване.

# 332
Бях бременна в 24 г.с  с близнаци. Получих контракции и ме приеха в патологията на Тина Киркова. Въпросната бизнес дама Панова бе заета през цялата седмица да преглежда пациентките от частния си кабинет.В отделението,за което тя отговаря бяхме 25 жени и всички бяхме възмутени от поведението и.След като седмица не се повлиях от инжекциите но-шпа, тя все пак ме прегледа и ми каза, че шийката ми е скъсена и трябва да ми направи серклаж по спешност.Въпреки че  при приемането ми в болницата,шийката беше на 100%, аз се доверих на "царицата на серклажите". На следващия ден околоплодния сак на едното бебе се спука и водите ми изтекоха.Знаех,че това е края на бременността ми и изпаднах в шок.Качиха ме на линейка и ме закараха в Майчин дом, като преди това ме накараха да се подпиша, че няма да предявя действия срещу тях.Обясниха ми, че в Майчин дом разполагат с най-добрата апаратура и ще се погрижат за мен. При приемането ми в МД лекарите се хванаха за глава как може специалистите от Тина Киркова да не видят, че съм имала 4 литра околоплодна течност,шийката ми беше напълно цяла и не можаха да разберат защо бях планувана за серклаж.След 4 дни родих близначките...живяха едва няколко минути...Освен, че въпросната Панова трябва да си хвърли дипломата под валяк, дано си намери майстора и разбере, че здравето и човешката съдба не е бизнес.

# 333
  • София
 Миглена 86 - тая докторка от Тина Киркова заслужава да я: #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 334
Миглена 86 - тая докторка от Тина Киркова заслужава да я: #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Аз също имам изключително лоши впечатления от нея. Тъй като бебето ни почина в четвъртък преди Великден, тя ми предложи "да си ида вкъщи за празниците и да се върна във вторник", т.е. да си седя вкъщи с мъртвото бебе в корема 4 дни + че бях с белодробен оток и сърдечна недостатъчност вследствие на състоянието на бебето...  #Cussing out

# 335
За съжаление и аз се включвам в темата със спонтанен аборт в 6г.с. и К в 9 г. с. , сега наново започнахме опитите Sad Дано този път вече всичко е ОК.
Не съм имала никакви "произшествия" покрай двата аборта, не бях при някой "именит", а при моята си гинеколожка. 

# 336
За съжаление и аз се включвам в темата със спонтанен аборт в 6г.с. и К в 9 г. с. , сега наново започнахме опитите Sad Дано този път вече всичко е ОК.
Не съм имала никакви "произшествия" покрай двата аборта, не бях при някой "именит", а при моята си гинеколожка. 
Причини за абортите тръсили сте ? Аз съм две кухи яйца, макар и не поредни (между тях имам раждане на здраво момченце) и гинеколога ми ме посъветва да направя генетични изследвания !

# 337
red_violet, да, с вродена тромбофилия съм (само не знам, защо не ме пратиха на изследвания след първия?). Следя и темата за Фраксипарина, а с теб сме заедно и в една друга тема (за К), но реших да дам мнение и в тази - да допълня анкетата за първия триместър.

# 338
red_violet, да, с вродена тромбофилия съм (само не знам, защо не ме пратиха на изследвания след първия?). Следя и темата за Фраксипарина, а с теб сме заедно и в една друга тема (за К), но реших да дам мнение и в тази - да допълня анкетата за първия триместър.
Пожелаавам ти скоро да си в темата за очакващите бебета! HugАз тепърва почвам да чакам!

# 339
 Успех на red_violet  и   slanchogledy. Търпение, спокойствие и нещата ще се получат.

# 340
  • София
Пожелаавам ти скоро да си в темата за очакващите бебета! HugАз тепърва почвам да чакам!
Здравейте, аз имах 3 бременности, първите две бяха прекъснати в 18г.с., защото ми изтекоха водите, а третата беше в 14г.с., и чак третия път по чиста случайност реших да отида в майчин дом и там останаха шокирани, как никой не се е сетил за генетични изследвания и накрая се оказа, че имам тромбофлебия... Та се надявам следва да е успешна, благодарение на въпросния фраксипарин  newsm17

# 341
Здравейте,за съжаление и аз ще се включа по темата.На 20 декември установиха бременност в 5 г.с. ,всичко нормално.Точно след 2 дена ,обаче получих кървене,предписаха терапия за задържане с дуфастон и но шпа,но кървенето не спря и вече имах лошо предчувствие..На 24 преди да пътувам за празниците отидох на лекар,който просто потвърди очакваното..че бремеността е загубена. CryТолкова ми стана гадно ,че почти веднага си тръгнах от кабинета и не зададох много въпроси..кога да отида на лекар пак,какви изследвания се правят,докторът каза,че мога да започна с опитите веднага,но дали това е удачно,след като не знам причината?кога да очаквам цикъл и овулация пак? Sad

# 342
Имах 4 спонтанни аборта в 7г.с винаги.Обиколих сума гинеколози и пролях литри сълзи докато сама не се насочих към ендокринолог,който ми откри инсулинова резистентност и на втория месец от лечението бях отново бременна но този път успешно!Съжалявам за загубите на всички,непрежалима е такава загуба но от сърце ви желая скоро здрави бебчета!

# 343
Имах 4 спонтанни аборта в 7г.с винаги.Обиколих сума гинеколози и пролях литри сълзи докато сама не се насочих към ендокринолог,който ми откри инсулинова резистентност и на втория месец от лечението бях отново бременна но този път успешно!Съжалявам за загубите на всички,непрежалима е такава загуба но от сърце ви желая скоро здрави бебчета!
Браво,много се радвам за теб  bouquetЧувала съм да казват,че в зависимост в коя седмица си направила спонтанния аборт,при следваща бременност точно в този период трябва  едва ли не да не ставаш от легло и много да се пазиш.Вече премине ли ,всичко ще е наред.

# 344
  • Варна
   Първия път го загубих в 10 г.с., а сега в 6 г.с.. За съжаление сега причината е съвсем ясна- наложи се операция на яйчника, в резултат на което се е наложило и премахване на жълтото тяло. Утрогестана не можа да ме спаси...
Но пък днес ми дойде първия цикъл, след което яко се залавям на работа и докато не видя двете черти, няма да спра  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт