За лукЪТ и неговите качества и свойства...

  • 9 707
  • 95
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 456
Аааа видях разлика. Баба ми слагеше в плънката придварително сварени свинско месо и картофи . А подправката е чубрица.

# 46
  • Мнения: 5 001
Я,к'ва хубава лучена темичка сте спретнали Crazy Crazy Crazy
И аз съм от лукоядците  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И аз обичам всичките неща дето сте изброили тука...
Мнооого обичам.....Даже често като се върна късно от работа и като няма нищо за ядене в къщи се спретват едни яйца с лук или праз...Ох! Дояде ми се...

Ми попската яхния? Ехааа...и тя една вкусотия....Няма как да стане без лук.

Чесън също много се яде у нас....Ми какво е Снежанката без чесънче малко?....

# 47
  • Мнения: 5 383
Сетих се за друго много любимо нещо. Пресен, мек хляб( ако е и топъл още по-добре) намазан с чеснова паста( счукан чесън със сол и малко олио).

# 48
  • Мнения: 1 456
чеснови пърленки.................оффф в офиса съм

# 49
  • Мнения: 5 001
Ами ореховия пастет? Ммммммм....(дайте ми салфетка,че се окапах)....Без чесън не става....

# 50
  • Мнения: 364
И салата от домати без чесън не е вкусна

# 51
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
И ние сме големи почитатели на лукът, аз най вече, във всички манджи слагам, пресен лук, праз, червен воднист, бял или обикновения жълт. Лукът е много полезен и има много здравословни качества.А и ние българите сме си почитатели на лук, чесън и други пикантии Mr. Green, в националната ни кухня е задължителен  Peace
Лично на мен не ми е вкусно без лук, правя си само за мен и лучена супа, в салати не слагам вече за съжаление защото лук в сурово състояние ям само аз в къщи, но в готвенко уха! Mr. Green Flutter

# 52
  • Мнения: 1 352

Не е много и аз така си мислех, то не отива цял килограм брашно при месенето. Блатовете като се разточат, стават дебели по-малко от 1 см.

Шушулчето е с изтънчен френски вкус Simple Smile, какво я занимавате със селски манджи с лук Simple Smile.

# 53
  • Мнения: 7 723
....
Шушулчето е с изтънчен френски вкус Simple Smile, какво я занимавате със селски манджи с лук Simple Smile.
Да, ама видя ли я колко стръка пресен лук е сложила в охлювите? А? ooooh! Joy
Направила им е естествена среда Joy

# 54
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076


Шушулчето е с изтънчен френски вкус Simple Smile, какво я занимавате със селски манджи с лук Simple Smile.

не четеш  Crossing Arms
франсетата ядат лук и то доста.
дала съм рецепта за френска лучена супа Mr. Green

за лучника: нали написах, че правя нещо подобно,
но мъжът ми иска с малко тесто и повечко лук Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 15:10 от asyalein

# 55
  • София
  • Мнения: 1 341





Ние с мъжът ми също сме фенове на лука и чесъна - особено пресният!
За каймата също го стържа, защото синът ми не яде лук.
Сега се сетих, че когато бях малка и ходех при баба ядяхме домашно сквасено кисело мляко
с хляб и лук, който баба завиваше в кърпа и с юмрук удряше по него за да излезне лютивината му
 и го топяхме в солницата! Много вкусно ми беше тогава......

# 56
  • В голямото море...Живот
  • Мнения: 765
Голяма грешка направих - отворих темата преди да се наям  ooooh!
Лукът и чесънът у нас са на особена почит  Crazy
Правя едни бухтени кюфтета - на 500гр кайма слагам 3 глави лук.
На шкембе-чорбата/500гр шкембе/ минимум 1 глава чесън.
За мое голямо съжаление тук няма от зелените  Close
Умирам за това.

# 57
  • Мнения: 5 173
Шушулчето е с изтънчен френски вкус Simple Smile, какво я занимавате със селски манджи с лук Simple Smile.
Що, бе, аз съм селско чедо, цяло лято шляпам боса по асфалта Crazy?
....
Шушулчето е с изтънчен френски вкус Simple Smile, какво я занимавате със селски манджи с лук Simple Smile.
Да, ама видя ли я колко стръка пресен лук е сложила в охлювите? А? ooooh! Joy
Направила им е естествена среда Joy
Ми, да се чувстват добре, душите, пък, макар и обезглавени, състрадателна съм, какво да се прави Flutter Mr. Green.

# 58
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
мъжът ми от обед ме врънка за пай с лук Mr. Green
за сега отблъсквам атаките, но се сетих какво друго правя,
жестоко е за зависимите към лука Crazy

карамелизиран лук

лукът се бели и реже на 4 или 6 резанчета, като се оставя долу пластовете да са си свързани.
потапя се добре в кафява захар и се слага в тиган с разтопено масло и малко розмарин.
пържи се на слаб огън до захаросване...
после се поръсва с малко балсамико Crazy

аз го сервирам към печено месо Peace

# 59
  • Мнения: 1 352

Малииииии, това не трябва да се изпуска  Crazy.
А на мен в един гръцки ресторант ми сервираха за гарнитура задушен лук на полумесеци със ситни парченца бекон. Не беше никак лош.

Общи условия

Активация на акаунт