Цветя перваза ни огравят и с усмивка всеки озаряват- 41

• 34 047
  • 438
  •   1
Отговори
# 210
  • На края на света !
albenap само ме дразниш с твоя пикасо , Winkаз обърнах тук магазините ,ама няма  Close
Прекрасна е тя и още една са ми любимки  Heart Eyes Hug

# 211
Това е сакъзчето от контейнера   Mr. Green

Това цъфти лилаво,но още не разцъфтяло.

А това е от разсада на Катя Hug

Чародейка, ако калата ми има бебе ще ти го изпратя.Подсети ме  пак наесен.Не мога да оставя една цветарка така да страда Wink

# 212
Благодаря и аз много им се радвам определено луднаха от холандската тор и сакъзчетата също Peace

# 213
  • На края на света !
albenap а дано от бебенца Пикасо не се отървеш  Hug
А това последното мимулис ли е  newsm78 много е хубаво  Heart Eyesмоите скоро няма да цъфнат  Tiredно аз съм търпелива  Hug

# 214
Здравейте,момичета!Пак много красоти видях,а на тези с градинките..............завиждам благородно естествено.При мен повечето цветя цъфтят,но ми умря любимата бегония-явно съм я преполяла и днес падна цялото стъбълце,направо съм ужасена.Циганчето ми вече не цъфти,та исках да Ви питам може ли сега да го пресадя,че е още в пръстта с която е купено? albenap,страхотни ти са съкъзчетата,а мимулуса е върха. viki_hrisa и твоите цветенца са много хубави.Всички сте с прекрасни цветя и градини,моите искренни поздравления!!!   newsm51

# 215
  • Бургас
Това е една от болните теменужки Cry  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=296998&pid=12513076
А това е торта със която ги торя http://www.snimka.bg/album.php?album_id=296998&pid=12513085
Извинете ме за лошото качество на снимките, но ако трябва утре ще снимам пак..

# 216
  • На края на света !
poepie да не си им намокрила листенцата и цветчетата като си ги торила  newsm78

# 217
прииска ми се да споделя, въпреки че ме домързя да направя снимки. Опитвам се да завъдя някои растения при екстремни температури, почнах заради детето - сяхме с учебна цел  нахут и леща, изсъхнаха, изсълваха ги косове, изобщо на 6-7 см височина умираха. Най-добре се представи червеният ми боб, направи чудесни издънки.....и изсъхна. Останали са ми 2-3 стъбла, обаче в последната седмица температурите стигнаха 45-46 градуса  ooooh! поливам всяка сутрин рано, а слънцето огрява от 13.30 докъм 18  часа.
Невероятно, но случайно покълнал в шкафа ми сладък картоф се разви страхотно в саксията. Единственото растение, на което досега жегата понася добре. Но оттук натам не знам какво да го правя, порасна на 30 см вече.
И най-накрая мушкатото - беше хубаво, но дребнолистно, цъфтеше много. Постепенно листата ставаха все по-дребни и все по-светли, сега са жълтеникави и тази вечер се предадох - прибрах го в стаята. Не знам дали ще оцелее...има всички шансове, ми се струва...

# 218
Записвам се да следя темата, отскоро съм запалена по цветята Peace

# 219
И аз се записвам да следя, отдавна имам цветя, но от скоро попаднах на вашата темичка, много ми харесва. Страхотни цветя имате  Heart Eyes

# 220
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да се похваля  Blush
при мен е Коледа  Crazy коледничето ми цъфти, както и цикламата

в саксията на чилийската лоза има нещо, нито расте, нито умира  Confused не мога да разбера какво е; и май имам две гуави  Blush

забравих  Blush свързах се с момичето от обявата за розовите водни лилии - ще ми изпрати. каза, че точно сега е момента  Peace Значи сега  е и момента да събирам акъл  Mr. Green че като дойде лилията да съм подкована  Heart Eyes

# 221
  • близо до София
Здравейте!
Може ли малко помощ!
Подариха ми няколко цветя и имам желание да се грижа добре за тях, но за съжаление незнам как, а и незнам как се казват:
Ето това в дясно  и това дето малко се вижда в ляво. Това в дясно дали е вид драцена и ако знаете да споделите  и за двете цветя какъв вид грижи изискват:
http://media.snimka.bg/3129/012513215-big.jpg
Това е другото, току що разбрах, че е бенджамин, ама как се гледа, че нещо взеха да му опадат листата.
http://media.snimka.bg/3129/012513620.jpg

# 222
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Силви - шаренкото е бенджамин фантазия и е претенциозен  Confused или поне по-претенциозен от другите бенджамини; опадват му листата от най-малкото нещо: преместване, сух въздух, недостиг на вода, излишък на вода .... основното е, че шарените се държат на светло. бенджамините се поливат редовно и  листата се пулверизират.
драцената издържа на всичко  Grinning може да и забърсваш листата с мокра кърпа за да диша, но не е задължително  Hug

успех и с двете

# 223
Viki hrisa ,страхотна бегония моите дългоочаквани бегонии най- накрая се появиха. От 11 излязоха само 5 и сега талокова хубаво са се разлистили ,но все още нямат цвят. Когато цъфнат ще покажа снимки .
Бях ви показвала преди време 2 алби сега са станали огромни и са отрупани с цвят а норвежкото мушкато и то не остъпва !
Довечера ще се опитам да кача снимки ,за да се похваля с моята градинка на балкона !

# 224
  • Варна
Goody,
за първи път виждам бяло коледниче, много е красиво Hug
За бенджамина - аз имам два такива и бих казала, че сами се гледат, стига да им улучиш правилното място. Моите са на източен прозорец, преди бяха на северен и пак им беше добре. Имат периоди на поопадване на листата, но се стабилизират след това. Аз не съм ги пулверизирала никога, от време на време ги вкарвам под душа да им измия листата от праха. Ако избуят прекалено дълги клонки или се оголят, може да се подкастрят като всяко дръвче, разклоняват се повече. И доколкото знам не бива да се пресаждат в големите жеги - или напролет, или наесен, когато е по-хладно.

Общи условия

Активация на акаунт