Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 5

• 49 951
  • 602
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, още когато ми обясняваха как Сингулера няма странични реакции и е много добър препарат аз бях убедена че не може да е безвреден. Ние също години наред пиеме и пръскаме какви ли не гадости, Мария е с 12 пломби - още на 1,5 г беше с развалени зъби. Почти 2 години  трябваха на нашата зъболекарка за да ги изгради наново, защото тя е с коронки на предните зъбки. И въпреки всико аз съм оптимист, нещата с израстването се нормализират, постига се добър контрол на астмата, много важно е според мен освен с лекарства това да се постигне и с подходящ спорт, подходящи управжнения. Ние години наред зимата ги водиме на ски, лятото на море. Те си правиха пристъпите и на планина и на море, но според мен с времето организма укрепва.

# 406
И аз съм ЗА спорта, и имам голямо желание за плуване, но като в малкият ни град няма  #Cussing out
Моят заяви желание иначе само за таекуондо, но не знам доколко ще му е полезно, а и е скъпичък спорт  newsm78

# 407
  • София,
МОмичета аз днес успях да взема входящ номер за ТЕЛКА и сега започва голямото чакане, но се чудя документите още от сега ли да почвам да ги приготвям или като ми насрочат датата за комисията, имат ли срок документите, например тези дето ще ни ги направи лекарят при който се водим на диспансер newsm78.

Здравей ДОРОТЕЯ, съжалявам че и при вас пристъпите са се върнали, при кой лекар сте в ТОкуда? newsm78

# 408
Семирамида, ти си приготви основните документи, епикризите от болницата където сте лежали, допълнителните амбулаторни листове от другите заболявания. Етапните епикризи ще ги вземеш след като вече си наясно със датата на ТЕЛК комисията.

# 409
  • София,
Семирамида, ти си приготви основните документи, епикризите от болницата където сте лежали, допълнителните амбулаторни листове от другите заболявания. Етапните епикризи ще ги вземеш след като вече си наясно със датата на ТЕЛК комисията.

ДА и аз това смятам да направя. ЩЕ снимам всичко, но се чудех дали да не се обадя и на др. Куфарджиева, тя ми каза че в края на Август и почти до средата на септември ще излиза в отпуск. Освен да и се обадя в нач на август, като ни дойде писмото ще се обадя веднага. ПОнеже нямаме снимка ще трябва да я снимам, но мисля и това да го направя малко по нататък, че последно я снимаха на 30.05. Да мине поне още месец. Или пък да я снимам сега, знам ли. Тя иначе все още кашля и то доста особено вечер - суха спастична кашлица newsm78, в началото като почнахме фликсотида имаше уж подобрение за три четири дни, но сега уви пак си кашля. А днес вече не съм и правила инхалация с Вентолин преди това, направо с Фликсотида и ми подкашляше и през деня Embarassed дали да я водя пак при др. Куфарджиева или да изчакам още малко newsm78

# 410
Момичета, нямам време да чета назад темата, но имам питане за Сингюлера.
Прахчетата и хапчетата с еднакво количество мг ли са. Защото ние пием от 4-14години - това съм запомнила. Ще искам тоя месец личната да ми изпише прахчета да не доплащам, затова искам да питам.

# 411
Семирамида, щом кашля я водиш. Е аз стигам до извода че съм една много досадна майка май... newsm78 Аз винаги щом кашлят, имат температура и каквото се сетиш още ходиме на лекар. Слушали са ми детето и ежедневно когато е кашляла, на единият ден личната казва няма спазъм дробът е чист, а на другият ден вече е със спазъм и сме на урбазон и вентолин. Така че аз съм на принципа, ако са болни на лекар.
щом Куфарджиева ще излиза в болничен си поискай етапната епикриза, за снимката незнам, те така и така ще искат... И като ходите при докторката я поздрави специално от нас, аз отдавна не съм водила Мария при нея, че тук ми е по близко Иванова. Но Куфарджиева си я обичаме.

# 412
При д-р Стойчева ходим.
Но нямам мнение за нея все още. Всеки случай ни спря всичко, което беше изписала, а то беше цял лист и назначи ново лечение, което изключва Вентолина и минахме на АБ и противоалергично.
marychery, това и на нас ни се е случвало. Кашля детето, отиваме на лекар - няма спазъм. Да, ама много често докато стигнем до лекаря кашлицата е отшумяла. Просто пристъпът е отминал и е логично да не чуе нищо лекаря. Зависи колко ще продължи пристъпа.
Да попитам и аз нещо за ТЕЛК. На нас ни изтича през януари месец идната година. Колко време преди това е добре да пусна заявка за нов ТЕЛК, че да не ни стане после разминаванка със социалните, някой има ли идея?

# 413
Поне 2 месеца по - рано. Но и да има разминаване, ще ви изплатят парите със задна дата. При нас изгубиха и документите и след това написаха в решението че забавянето не е по наша вина.
А за спазмите - да ние сме излизали на разходка, и Мария започвайки да тича прави спазъм. Съответно разходката ни свършва в дежурният кабинет на трета градска болница. Един от докторите като я видя, ни накара да седне да си почине, поговори си с нас, и след 30 мин. я преслуша. И да каза че спазъма е отзвучал.... именное след покой, но това са леките пристъпи. Когато е била болна, без урбазон и вентолин не минава.

Последна редакция: ср, 01 юли 2009, 19:49 от marychery

# 414
  • до реката
И ние сме така от няколко дена се закашля вечер .ако се разбяга пак кашля .Не знам искаше ми се да отидем на море .Вие къде водите децата си на почивка. newsm12

# 415
Ние редуваме море и планина задължително.

# 416
здравейте една прясна информация за сингулара 4 мг на таблетки днес ми казаха в аптеката че отново е безплатен здр.каса са коригирали грешката си .  ooooh! Grinning

# 417
  • София,
Ние редуваме море и планина задължително.

и ние, но миналата година след планината тя направи страшен пристъп, а морето и се отрази много добре, тази година още не сме намислили къде ще ходим засега. НО на морето ми казаха да не е много топло, по добре на северното черноморие, а за планината пък да не е много на студено и влажно newsm78, а октомври задължително на Сандански Naughty

# 418
  • до реката
Разкаже те ми за Сандански.С направление ли ходите .Какви парички струва за мама детенце.Какви са условията там ами процедурите за децата изобщо разкажете ми моля.кое е най подходящото време да се ходи? newsm64 newsm64

# 419
  • София
За Сандански вече сте закъснели, там сега е горещо и сухо. Вече Септември месец. Ние там не ходим. Обичаме си Трявна и си ходим всяка година, все по различно време. Търпи се и в летните жеги. Там реката и боровата гора си оказват влияние постоянно на климата.
Днес сме се записали пак при пулмоложката. Личната не ни изписа лекарствата, че били минали 6 мес. и просрочила. Щом нямало упоменат срок на 6 м. контрола.   Rolling Eyes така ли е, не е ли - на преглед сме днес. И без това нали ми кашлюка и той нощем, а и сополите пак потекоха.  ooooh! Тоз Алергодил вече го имаме за десерт на тоя нос пусто.  Whistling
А за Сингулера от 4мг. мисля, че е за деца до 5г. вкл. След 6-тата минават на 5мг.. Не съм убедена, ако греша ме поправете.  Simple Smile Днес ще я питам докторката за тези странични реакции дето пишат за тях та да видим. Но до колкото си я познавам ще ми каже, че няма такова нещо или няма нищо притеснително и ще го отмине ей така.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт