Септемврийското човече каза "мама" вече

• 10 973
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
Хайде добро утро и от нас  Laughing Как сте любими мои приятелки?  Hug Хубав слънчев ден си имаме.

Шмате, много забавна тема  Laughing На мен веднъж във Фантастико ми се случи да сложа върху бебето покупки и хартии по погрешка, докато бутах едновременно неината количка и пазарската кошница  Joy hahaha Също от както малката се очовечи се улавям да правя направо невъзможни идиотски физиономии и да пищя заедно с нея само и само да я разсмивам, защото много сладко се смее и мъжът ми си умира от смях с мен  hahaha Аз всяка събота на семейната закуска предлагам на любимия да му сложа млекце в кафето, натурално така да се каже, ама той не иска..да не гледал как го слагам  Joy Laughing Май това се сещам засега.

Пиаф, Гардения, и ние си нямаме зъбки още.., за което аз се радвам, че тя захапва като куче с венците, а не ми се мисли какво ще ме прави като се озъби  #Crazy

Адиктче, те всички са ти писали. Само исках да ти кажа, че и аз от Асето съм запомнила и винаги предлагам двете гърди. То на моята лакомница няма и как иначе де.. hahaha

Иринии, много ми беше приятно да прочета мнението ти за повишаването на имунитета. Разсъжденията ти са чудесни.  Hug Като цяло съм забелязала, че умееш много добре да излагаш писмено мислите си, което предполагам се дължи на творческата ти натура и професия. Това е нещо, което от както прописах във форума открих, че не ми се отдава много много...

Накрая да ви се оплача, че вчера ми се разкървави една бенка, точно над гърдите под врата. Пада се точно под презрамката на сутиена. Много се притесних. Това е бенка все пак. Веднага се обадих на познатата ни дерматоложка от св. София и привечер отидох с малката на ръце да ме види. Слава Богу каза, че е 100 % доброкачествена, но я гори и чисти може би около 5 мин. с един уред и мнооого болеше  Cry Cry Cry Възможно е и малката да ми я е разранила, защото докато суче постоянно ме чопли около врата и дращи. Нищо чудно да го е възбудило и да е набрало, защото нещо черничко излезе от нея освен кръв..абе мани...

П.С. Само да дам рапорт, че мъжо преди малко изповяда БМВ-то.. Peace вече официално е пешеходец..живот и здраве чакаме утре новата..

# 166
мили момичета, много прегръдки от нас!
нямам достъп до нет.
ъдиктид  Hug

добре сме, здрави сме, цял ден сме навън.
наслаждаваме се на пролетта в малкия град,
дишаме чист въздух, грабим с шепи и се презапасираме.
средата на юни се прибираме, макар че може и до юли са откараме.
на децата им се отразява прекрасно.

Борис почти не яде твърда храна, до 100 гр. на ден.
Без да искам стигнах до педагогическото захранване.
гризе и смуче препечени филий, гевреци...
Не вярвах на Шейли, но сега вече вярвам Simple Smile,
че бебето ще прояви интерес към твърда храна м/у 8 и 10 месец.
все още не пие вода, а играе с нея

Най-важното е, че Борис е бебе без памперс,
слагам за разходка, макар и не винаги и все още през нощта,
причината е че ми се спи.
има дни без намокрени гащи.
гърне не ползва, издържам го.
щом си види пишето и се изпикава,
ако има какво разбира се  Grinning

прегръдки, тия дни ще ви изчета  Hug

# 167
  • София
ДУ с едно поздравче.
http://www.youtube.com/watch?v=2O0k7e5ApFU

Честит Рожден ден Нели, на патерица. Здрава, щастлива, много обичана и обичаща!
Дарушка, какво става с Данип, отдавна не е писала.

За спането, ами само по боди с къс ръкав и чаршафче, което винаги е изритано по някое време. И аз се замислям за тънко чувалче. И Миро трудно заспива вече. Има си две шарени възглавнички, в които се гушка, но напоследък  няма такава борба, уж се забавлява и се смее, но всъщност му се спи, превъзбуден е и по някое време почва да недоволства. Понякога така мята ръце, крака, обръща се, че му хващам поне ръчичките да не мърда и той се успокоява.
Bae, и ние имаме само едно "човешко" ядене само на обед, ако не броя плодовете. май доста бебоци тук са така, ама педи само пита хапва ли, аз - хапва, и толкова.
Бора, трудничко ти е и тримцата като не сте добре Hug, скоро да ви минава.
Ха а, Даруше, покрай твойто клатене и бутане се сетих за мойто:
Да люшкам дет` щот` количка добарам - пълна, празна, със спящо бебе...пазарска Mr. Green без бебе на нея - люш-люууш. Докат` не зацепя, че изглеждам странно или пък Иван не ме види  Joy(
Joy Joy Joy
Пиаф, ах този Крум Heart Eyes
Адиктче и аз двете предлагам Peace
Вики честита месечинка на малката буба
хубав ден момичета.

Ане, браво на Борис и на мама за успехите с гърнето.  bouquet и Миро вече ака само в гърнето и, като сме вкъщи, често си е по голо дупе и пишка пак в гърнето. А навън колко често го изпишкваш?

# 168
Дзак! Хамлет пее оттатък самичък и аз дебна докато е още кротък да прочета.
Радвам се за БАЕ! Сега е редно да направиш профилактика с глобули с вит. С и лактобацил. Има специални и са без рецепта. Не би трябвало при вас да са. Така ще изчистиш изцяло дисплазията и на следвлащата контрола ще си като девственица. Пиша ти като препатила по тази пътека.
Шмати, имам много бисери от сорта, ама ако почна да ги пиша, няма да ми стигне цяла тема. Последно слагах в кафеварката (за шварцкафе) вместо кафе - какао.  hahaha
Боре, голям гуш за тримата ви! Дано се оправите по-бързо.
Флу, за спалните чувалчета - аз имам такива за лятото от тънко трико, но са двойни и стават за по-хладни летни нощи. Дано да намериш. Аз слагам Елиас с боди с дълъг ръкав, чорапки и спалния чувал, ако спи в леглото си, иначе при мен е без чувалчето (особено последните дни). Ние сме непрекъснато на отворен прозорец (и зиме, и лете).
Ланвинка, да минава бързо пущината.  Hug

Ако ви кажа пък Хамлет на какви номера се е научил - докато го кърмя да ме щипе с ръчичките по гърдата. На моменти направо ми се припикава от болка. Ако се опитадм да му хвана ръката, той почва да се гърчи като змийче. Дайте акъл как да се преборя с него. Асе, Ирини, плийс! Praynig

# 169
Добро утро, майчета!

Напича слънце, подухва ветрец, Кали е нахранен, мама допива кафето и после излизаме в квартала. А междувременно да ви драсна някой ред Simple Smile Днес се събудихме по-рано за различка от вчера. А за спането - снощи спахме на отворен прозорец. Калоян беше по боди с дълъг ръкав, бос и отгоре с тънкото чувалче. Не посмях да му сложа само чаршафче вместо чувала, защото се открива. И спа добре душичката. Но снощи вечерта бе и по-хладна.

Някой спомена, че обмисля спиране на кърменето при появата на зъби. И аз мислех, че ще спра да кърмя, когато се появят зъбките, но не. Вярно че в началото Кали ме хапеше, но в рамките на 1-2 седмици сам се отказа. Мисля, че му трябваше време на детето да свикне с новите неща в устата си. И в тази връзка 2-та горни резци напредват с всеки ден. Тези дни се надявам да пробият съвсем. Много странно изглеждат в момента - зъбчетата прозират през венеца, но като пипнеш е гладко и не се напипва самия зъб. И вече почти 10 дни е така.

Флу, както винаги си сервирала кафенцето отрано Simple Smile Благодаря! Аз обаче също не се сещам къде можеш да потърсиш такова чувалче, което ти трябва.

За нощния живот с Калоян - оказва се, че ние също си държим на режима. Били сме няколко пъти навън след 21 часа, обаче става чудо - мрънкане, рев, после заспива в колата, после пък вкъщи е раздразнен, че го събуждаме. А бе стане ли 20-20.30 и започваме да се прозяваме, да търкаме очите и така. Та съм решила да се съобразявам с детето, щом не му е конфортно, ще почакаме да поотрасне.

Шмати, много забавни моменти съм имала покрай беб. Покрай веченото бързане за работа и сутрешното цедене една сутрин вместо да започна да си прибирам в чантата портмоне, телефон и прочие започнах да прибирам помпата. Друг път съм се усещала, че ще тръгвам за работа и започвам да събирам на Калоян чантата за навън вместо моята:) Другото е, когато се храним с лъжица - когато Кали отваря устата и аз отварям моята с него.  Joy

Ланвинка, вероятно е малката нещо да е раздразнила бенката или пък може от сутиена да е. Слава богу, че няма нищо сериозно. Хайде утре да се похвалиш с новата придобивка Simple Smile

За кърменето - и аз предлагам двете гърди от доста време насам.

ВАЕ, добре дошла  Hug Радвам се, че резултатите са добри.

# 170
Слизам от терасата Joy
Пожелавам слънчев ден на всички.Много ми се спи,както винаги Blush
Ето и на моята мома един снимчок Mr. Green

# 171
  • София
Здравейте!
Вчера бяхме на консултация-8800/74см.,но ни записа д-рката 8700 и аз не възразих.И чак като се прибрах се сетих,че тази жена изобщо не попита нищо за храненията ни -може е разбрала,че аз доста чета и си правя каквото искам,но все пак.Изписа на дъщеря ми лекарство дето не можеме да го откриеме-днес пак ще търся.Има някаква алергична кашлица-и миналата година май месец и се появи същата,но тогава пихме и антибиотик накрае-стана бронхит.Вчера Васко изяде каша 200мл с повече от половин буркан плодово пюре и след това рева да цока и се нацока порядъчно.Цяла нощ е пак върху корема ми -няма откачане-всичко ми е схванато.Гледам още 2 горни зъба са трътнали май...
Честити месечинки на празнуващите днес.
Адиктед и Васко така следобед напоследък изцоква и двете гърди и аз понякога забелязвам намаляване на кърмата.Даже се чудя как с това безсъние имам още мляко.
Пршиятен ден.  bouquet

# 172
  • София
Здравейте! След вчерашния дъжд денят отново се очертава слънчев и приятен! newsm53

Мире, много ти е сладка момата, тя скоро ще започне да тича май! Wink

viki86, честита ви месечинка! Hug

lanvinka, неприятна случка с бенката Sad, но добре си направила, че веднага си потърсила лекарска помощ. Дано не ти прави повече проблеми! Peace

Веч, дано Зъбната феичка се смили над вас и ви донесе по-скоро мечтаното зъбче! Simple Smile

BAE, радвам се, че резултатите от изследването са добри! Hug

Всички имате много поздрави от Ирина Simple Smile.  Добре са, заета е много с подреждането на новото жилище. Ради се е поизнервил покрай промяната, явно още не се е адаптирал. Интернет ще имат евентуално чак през юли, така че Иринка няма да може да пише дълго време.

stefina, как се казва това лекарство? Дано да не се налага да стигате до антибиотик с дъщеря ти!

И ние сме на консултация следобяд.  Grinning

# 173
Вечи, онзи ден се смяхме на срещата с момичетата, че освен повдигане на бюста, ще трябва и корекции на кожата да им направя след време  Laughing То не е мног оза смях, но моята дъщеря се храни като... като котетата. Ако сте виждали докато сучат как си острят ноктенцата в корема на майка си от кеф. Е това прави и Джи. Недай Боже да е с нокти ... свят ми се завива. Нещата, които правя аз: хващам ръката , прекъсвам кърменето и я поглеждам в очите като й казвам настойчиво "не" и леко стисвам ръчичката. /обикновено започва кискане от нейна страна/ Другата, по-успешна тактика е  да й дам да държи нещо меко в ръката - или някаква играчка, или ъгъл на завивка... третата също много успешна тактика е да й хвана ръчичката и да започна леко да я потупвам, да тактувам с нея, да я масажирам... Първоначано я държи леко стегната, но постепенно се унася и даже заспива...  дано да проработи нещо при сладкия ти манекен на шапки  Heart Eyes
Бора, въздухът и слънчицето лекуват. приятна разходка.
Ане, Бобо е за номинация - първо бебе без памперс. Браво на сладурчето!
Ланвинка, радвам се, че си приключила въпроса с бенката. Ще я изследват ли? /то всъщност при горене не може да се изследва, но пък... би било добре за твое пълно спокойствие/
Шмате, и аз като вас с Дарушка се поклащам и люлея де що хвана на колелца. Смешните моменти при нас... хм.. всъщност те стават свешни след време.  Wink смешно ни е как особено в началото с таткото си правехме среща на "независима" територия, т.е. в помещение без бебета и как винаги в сюблимния момент някое от децата надаваше вой за нещо... Може би отстрани съм изглеждала смешно през първите 6 месеца на малката сутрин, когато с едната ръка храня Спаси, а с другата  придържам докато я кърмя, като от време на време оставям лъжичката, за да отпия кафе. Или пък как влизам в тоалетната с двамата - на Спаси му пълня ваничката на душ кабината, а Джи я слагам в столчето, докато  удовлетворя естествените си нужди...Нещо... не са ми мог осмешни все още повечето моменти...

Ставам да тренирам, че от 1.30 сме на официален обяд с любмите ни приятели, на които кумувахме миналия май  Heart Eyes Еееех пак по ресторанти ще бръмчи Джинджи. Горката  Laughing Wink

Последна редакция: вт, 19 май 2009, 20:08 от irinii

# 174
: хващам ръката , прекъсвам кърменето и я поглеждам в очите като й казвам настойчиво "не" и леко стисвам ръчичката. /обикновено започва кискане от нейна страна/

Така се справих с хапането (още преди да изникнат долните резци) - същия калпазанин като Джинджи, умира да се кикоти в този момент когато мама се прави на даскалица.
Благодаря и за другите съвети, ще ги пробвам още днес. Почти сме изпразнили шишенцето с Осанит ooooh! (със среден успех по укротяване на болките).

Ане, аз тия дни също пробвам Елиас вече без пелена. Доста често успявам да го хвана.

# 175
  • София
и днес много месечинки  Party
Честито на Вики на мама Вики   bouquet
Дария на Моарейн   bouquet
Мила на Бора   bouquet
Максим на Беба   bouquet

БаеHug много се радвам!
Ланвинка, ГУШ за притеснението. добре, че е минало  Praynig
Ане  newsm20 за теб и Борис!
Веч, дано намериш скоро решение  Hug много неприятно  Tired и Любо ме драска и щипе, но като му хвана ръката или му дам да ми държи блузата или нещо друго, не се сърди.
друг номер ми прави на мен  Confused докато суче по няколко пъти пуска гърдата, като първо стиска с венците /и ние сме без зъби/ и "издърпва", все едно се чеше  ooooh! колкото по-сериозно му се карам, толкова му е по-смешно  ooooh!
хубав ден на мсички  Hug

# 176
Оле, вчера колко много сте писали  ooooh! Едва ви изчетох Wink
Аз да се похваля, че на  Алексче са му избили двете зъбчета наведнъж  Heart Eyes На мен първоначално така ми се стори, но понеже той въобще не дава да погледна и не бях сигурна. Вчера на обяд обаче с помощта на таткото се уверих  Peace
Стискам палци на всички зъоникнещи  Hug
За сукането - Алекс също суче от двете гърди и то за 5 минути общо. Извендъж много се промениха нещата - преди висеше по 20 минути на гърда  Mr. Green Не съм се спритеснявала. Вчера дори не поиска гърда от 13.00 до 19.30ч. и предполагам, че просто не е бил гладен  newsm78
За спането - с Алекс спим на отворен прозорец и той е облечен с боди с дълъг ръкав и лятно чувалче  Peace
Забавните проявления на майчинството  Joy - 1. Имам три чекмеджета на камерата - две от тях са пълни с кърма, а третото с пюрета. Лед за ракии и други подобни - няма  hahaha 
2. До шестия месец се цедях от едната гърда, за да пълня фризера - всичките мебели бяха "окъпани" в кърма и т.к. всички мебели вкъщи са венге, станаха черни на бели точки  hahaha
3. Непрекъснато пея на Алекс и му разказвам римувани приказки и се хващам, че дори когато детето спинка, а аз готвя например в кухнята или сме на разходка, си декламирам разни нещица  Simple Smile
Бора, скорошно оздравяване  Hug За имунната система знам, че има някакви капки от семената на грейпфрут. Някой тук ги беше споменал, но не се сещам за името. Свеки ги знае обаче и ако те интересува ще я питам  Peace
Ане, Дании завиждам ви за гърнето  Blush Дайте малко напътствия  Praynig Как разбирате кога да сложите детето? Колко време го държите? Правите ли нещо друго?  newsm78
Хубав ден, момичета   bouquet

# 177
  • София/Търново
ДУ!

Днес обърках лекцията  Joy Даскалът седи и ме чака. Поядосан беше. Ама аз като съм запомнила 11 часа конци и това си е  baby_neutral Освен това цистита не ме оставя, а и се поразкашлях нещо. Ако прихвана нещо още от таткото ще  #2gunfire Другата лекция от 14 няма да я сбъркам обаче  Mr. Green
В този ред на мисли може вече да се подават молби за 2880 лева за майките-студентки редовно. Има тема из форума, а и на официалния сайт има. Още снощи щях да пиша, ама ме извинете  Embarassed

Сукането-отдавнааа давам и двете гърди. По едно време щях да търся Асето, ама като видях, че няма проблем си продължаваме така.
Спането-буди се на час, час и половина през нощта, а през деня спи. Предполагам, че са зъби, защото се опитва да ме хапе нощем. Като избият ще спре. Карам му се, ама знам, че просто трябва да изчакам малко. Не виждам проблем да се кърми бебе със зъби.  Peace

Бора, Червената Соня казва грейпфрут, но ако пиеш противозачатъчни да знаеш, че грейпфрута им намаля действието. Аз забременях докато пиех противозачатъчни /казвала съм го и преди/ и съответно разбрах, че има толкова много фактори, които да им намалят действието и да стане бебок... То лошо няма ама да знаеш...

За гърне-трябва да се купи и да се занимавам с детенце. Мисля, че може да постигнем резултати, ама все не стигам до там. А и сега с тази рана от операцията и многократни пелени не мога да ползвам. Ще мине и тази тегоба  Praynig

Иринии, и аз благодаря за съветите. Ръцете ми са в рани, корема също. Гърдите държат фронта, но тях си ги пазя.  #Crazy

Мире, вярно активна ти е девойката. Меко казано. Все ме убеждават, че било добре, но никой не се наема да помогне за изразходването на енергията...  Crazy

Стефина, нас ни плашат именно с това, което се случва на дъщеря ти. И съм се разчела сега. Официално лек няма-каквото и да дадеш все на едно и също място отиваш. Има само превенция за съжаление. Пак не е малко, но нали искаме най-доброто за децата си.  Heart Eyes

lanvinka, честито за колата! Щеше ми се ние да сме новите собственици, но нека да ни е следващият път. Че този уикенд има авиошоу в Пловдив, после друго... А без кола не става.  Confused

Айде от мен да не ставам многословна  Embarassed Да ида да си подбирам бебето от разходка, че тия дни само дядо го извежда  Cry

# 178
  • София
не мога, не мога, не мога  newsm44
трябва да се похваля  Party
току що направихме сефтето на гърнето  newsm68
и двете "работи"  Peace
ама с гърне е мнооого по-лесно! иначе си е доста уморително  Tired

# 179
Ей сега можете да ми скочите, обаче Ириниии, редактирай си поста за първото "ебе без памперс". Просто едно Б трябва да се добави, за да е всичко както трябва Hug

Ние сега бяхме с Цвети, обаче малката Лия днес отново е с висока Т и те отидоха на педиатър. От там са ги пратили директно в лаборатория, защото малката явно е пишнала черевникаво-оранжево (такова петно се е видяло в памперса) Та сега ще ходят да й вземат кръв, а утре ще дадат и урина Confused
Цвети много мъжки приема нещата, а аз се надявам всичко да е наред Praynig
Дайте по една позитивна мисъл в тази насока, че да се оправят по-бързо бебоците Praynig

Общи условия

Активация на акаунт