Ах, прекрасно Създание!!!

• 44 003
  • 658
  •   1
Отговори
# 495
Някъде ми попадна ( в психологическия подфорум) предположение, че астмата,задушаването е следствие свръхпротекция . "Задушавам се от внимание и грижи"
Нямам конкретен отговор на въпроса ти,но потърси темата "Подсъзнанието може всичко" ,ще ти е от полза.
Може да питаш и в темата за ГНМ ,как ще го разтълкуват там  Peace

Успех Hug

# 496
  • Пловдив
Ним, моя коментар ще е извън темата, но това с асматичните пристъпи... според мен има и друго обяснение - свръхсетивност от твоя страна. Ти предусещаш, че нещо не е наред и ще последва спазъм. Аз също съм се улавяла в такива моменти и съм се упреквала, че с мисълта си, с притеснението си ги предизвиквам. Някак ми се промени тази нагласа. Сега по-скоро забелязвам, че понякога улавям скрити сигнали. Примерно може да и се промени миризмата, потенето, поведението, тембъра, начина дишане, на смях.... и какво ли още не и то в недоловими отклонения. Но вече подсъзнателно ти ги улавяш и подреждаш пъзела и започваш да се притесяваш.

# 497
Специално за астмата знам за човек със силни пристъпи и липсващо внимание в семейството. Не може да се каже, че се е задушавал от внимание и грижи в никакъв случай.

# 498
  • София
Да, мислила и в тази насока, че може би тя не отразява моите притеснения, а аз предусещам кризите отдалеч. Само че на мен сърцето ми спира при мисълта за нов пристъп, а преди не бях такава. На 41 дни (февруари месец) съм я качвала в трамвай и не съм и мислила да се шашкам, че е средата на грипната епидемия. Търся помощ за нея, като търся и помощ за себе си. Това за свърхпротекцията и задушаващите астматични пристъпи съм го чела и преди, но какво следва от това и как да си помогнем взаимно двете...

Ето например тя с мен не обича да говори с думи, иска да я разбирам и ми се сърди, ако не успявам да отгатна. Не че не може да говори с думи, но от мен иска друга комуникация, а аз не успявам да се справя добре. Говорим си само вечер, когато си легнем да се приспиваме – тогава с думи ми разказва как е минал денят й, какво иска да прави утре, коя ще е любимата й за деня играчка...

Може би вече просто съм психясала от притеснения, не зная, но все ми се струва, че нещо много просто и естествено ми убягва.

Пак казвам, че се извинявам предварително за може би неподходящата тема, от която съм тръгнала да търся...

# 499
Ним, чета те и веднага ми изниква въпросът, не би ли използвала класическа хомеопатия? Мисля, че може да помогне както на детето, така и на теб.
Моят мъж е страдал много от асма като дете, не е ходил на ДГ по тази причина, с какви ли не билки, отвари и планински въздух е лекиван, без резултата. В пубертета отвъднъж е изчезнал проблема, но тогава се е проявил бунтарския му характер и много мощно е отхвърлил родителската опека..

# 500
  • Варна
Ним, чета те и веднага ми изниква въпросът, не би ли използвала класическа хомеопатия? Мисля, че може да помогне както на детето, така и на теб.
И аз мисля така, особено за детето. А за твоите притеснения попитай в темата за капките на Бах, има такива комбинации.

Иначе за астмата какво да ти кажа, майка ми е астматичка от 40 години. Отключила се е, когато след 7 клас е отделена да учи в друг град. Тук водещо е било стрес и раздяла.
Според мен също по-скоро предусещаш влошаването. Аз имам такава връзка със сина ми - знам с един поглед, че не върви на добре. Досега не разбирах как се получава, но изчетох една книжка за логиката на класическата хомеопатия и много неща ми се изясниха.

# 501
  • София
С хомеопатия опитахме и то не при един лекар. Резултатите са плачевни - 2 пъти влезе в болница, единия път беше в много тежко и увредено състояние. Не ми се навлиза в подробности, не е и тук темата. Дори това да е точният метод по принцип, в момента нямаме сили да се доверим отново на такъв тип лечение.
Благодаря ви, че пишете!

# 502
Ним, щом като хомеопатията те е загубила за момента, пробвай наистина с капките на Бах, имат точно такива есенции, които помогат за прекъсване на енергийни връзки(това не означава,че ще загубите връзката помежду си по принцип, а просто ще се усещате наистина като отделни личности и няма да го има това предаване на емоциите). Капките са абсолютно безвредни и ако не помогнат, по никакъв начин няма и да навредят. Има тема в този подфорум и има много компетентни момичета, просто си цитирай питането там и ще те насочат. Успех!

# 503
  • Tам през Атлантическия океан
Децата стават по-добри, веднага щом родителите им станат по-добри. Peace

Попаднах на една книга в нета  Hug

Детето ти е страхотно! Ти не ставаш!

# 504
Desss , има ли я някъде в нета?

# 505
Специално за астмата знам за човек със силни пристъпи и липсващо внимание в семейството. Не може да се каже, че се е задушавал от внимание и грижи в никакъв случай.

Нашата астма също беше на психична основа.
Детето или по точно психиката му "протестира" срещу нещо.
Може да иска внимание или да не го иска , смаостоятелност, може да прави пристъпи защото мама и тате се карат и това е неговия начин да премахне напрежението м/у тях, като го прехвърли върху себе си.

# 506
  • София
Нашата астма също беше на психична основа.
Детето или по точно психиката му "протестира" срещу нещо.
Може да иска внимание или да не го иска , смаостоятелност, може да прави пристъпи защото мама и тате се карат и това е неговия начин да премахне напрежението м/у тях, като го прехвърли върху себе си.

Напоследък започнах много да чета и "улавям" такива взаимо-връзки. Дъщеря ми прави пристъпи, когато ми е или много трудно, или съм си "позволила" да правя някакви планове, тоест силно съм се фокусирала върху себе си. Улавям се, че понякога "страхът тя да не се разболее" е всъщност страх, че точно в момента не мога да отсъствам от работа примерно... Лошото е, че (както предполагам и в много други български семейства) физическото ни оцеляване е буквално поставено на карта и пряко обвързано с моя доход и не намирам начин да сваля цялото това бреме и притеснения от себе си, което директно рефлектира върху нея.

И понеже обсъждахте "болежките" през време на бременността, да кажа че и аз почти през цялото време лежах, пих НоШпа, Магнезий и какво ли още не, в началото се наложи и хормони да ми бият (Прегнил в болницата и Дуфастон след това)...

Споделям само, извинете ме, че се отделям от естеството на темата и спамя!

# 507
  • Русе
  Ним, не мисля, че се отделяш от темата. Прекрасните ни създания ни удивяват с проницателността си и начина да дават сигнали за собственото ни състояние. Понякога страхът от загуба на на позиция в обществото, да останеш не оценен  и безпомощен ни задушава. Може би точно този страх се предава и на детето.
  Преди да имаме детето, работех по 15 до 17 часа на ден. Мислех си, че не мога да си позволя по лек режим. Дано да успееш да постигнеш спокойствието и увереността, и да я предадеш на детето си.

# 508
Индиговите и Кристалните Деца

Те се открояват сред своите връстници с необичаен ум и мъдрост. С лекота майсторят сложни технически "играчки". Езиковите и възрастови бариери не са пречка за тях. Ненавиждат насилието и омразата, състрадателни са и привързани към семейството и приятелите. Наричат ги "индигови" и "кристални" деца.

Първите представители на генерация от изключително способни и надарени хора се появяват преди около сто години.

Бум от раждания на "индигови" деца се наблюдава през 70-те години на ХХ век, а днес те вече са на възраст, която им позволява да поемат своята роля на наставници, лидери и реформатори на човечеството. "Кристалните" деца започват да се раждат около 2000 година. Призванието им е да ускорят човешката еволюция, като разкрият на хората техните духовни сили и божествен произход, ръководени от "Закона на единството".

Изследователката Дорийн Вирту първа проучва същността на феномена и разкрива удивителните послания на индиговите и кристални деца. Названията им произтичат от цветовете на аурата и енергията, която излъчват. Аурата (астралното тяло) на индиговите деца е с мастиленосин (индигов) цвят. Това е цветът на чакрата, която екстрасенсите наричат "трето око" и представлява енергиен център в средата на челото. Тази чакра регулира ясновидските дарби за проникване в незримото и контакти с форми на материя и енергия отвъд познатите ни измерения. Кристалните деца имат прекрасна многоцветна аура в пастелни тонове, напомняща на огрян от слънчевите лъчи кристал. И двете генерации се отличават с висока чувствителност и свръхестествени дарби.

Индиговите деца са по-стара генерация и сега се проявяват най-вече във възрастовия диапазон от 7 до 25 години. Със своя астрален "детектор на лъжата" те безпогрешно усещат лъжата, безчестието и авторитарността. Индиговите деца са неспособни да бъдат лицемерни или да симулират толерантност към злобата и нетърпимостта в средата, която ги заобикаля. Тъй като тяхната колективна цел е да съборят стария световен ред, те са по-войнствени и енергични от по-късната генерация на кристалните деца. Те са тук, за да разрушат или реформират правителствените, образователни и законодателни системи, които възпрепятстват обединението на човечеството. За да осъществят своите намерения, те се нуждаят от изключителна непоколебимост и завладяваща решителност.

Необичайното поведение и мотиви на индиговите деца често се тълкуват превратно и психиатрите им поставят погрешни диагнози за умствени разстройства като например "Хиперактивност с дефицит на концентрация" - Attention Deficit with Hyperactivity Disorder (ADHD). Вирту е убедена, че правилната "диагноза" всъщност е "Концентрация, ориентирана към по-висши измерения" - Attention Dialed into a Higher Dimension. За съжаление, когато неправилно бъдат подложени на лечение, индиговите деца губят своята енергичност и паранормални способности. Според Вирту първото смущаващо впечатление при контакт с кристалните деца са техните излъчващи неземна мъдрост големи пронизващи очи, които сякаш ни хипнотизират и "разголват" душата ни. Най-големите от тях в момента са на не повече от 7-8 години. Кристалните деца са по-вглъбени, търпеливи и опрощаващи. Техните предшественици са духовни водачи, които драстично реформират съзнанието и управлението на обществото, докато кристалните деца са "верни на сърцето", които проповядват христовите ценности и следват вече проправения път към един по-сигурен и хармоничен свят. Кристалните деца са прелюдия към реалност на директно безсловесно общуване. Вместо с писмени символи и устна реч хората ще обменят мисли и знания посредством телепатия. Користта, лъжата и омразата вече няма да могат да бъдат скривани и ще бъдат изкоренени. Нарастващия брой индивиди с екстрасензорни способности в нашето съвремие свидетелства, че процесът на духовна трансформация и обръщане на човечеството към силите на незримото вече набира скорост.

Телепатичните дарби на кристалните деца се отразяват на вербалното им общуване с другите хора. При много от тях има изоставане в развитието на речта и те проговарят едва на 3-4 години. Въпреки това родителите им споделят пред Вирту, че по неведоми причини никога не са имали усещането, че не могат да общуват с тях. Кристалните деца употребяват комбинация от телепатия, своеобразен език на символите и звуци (включително песни). Едва ли е странно, че тези форми на контакт се определят като "аномалия" от медици и педагози. От появата на кристалните деца броят на диагнозите "аутизъм" е рекордно висок. Според дефиницията засегнатият от аутизъм индивид се изолира в свой собствен свят и поради индиферентността си към случващото се в живота е неспособен да общува с околните.

Дорийн Вирту обаче е убедена, че кристалните деца не само не са аутисти, но всъщност са най-общителните, съпричастни и духовно просветени участници в човешката еволюция. Посегателството върху техните дарби според нея е престъпление, което заплашва да "прекърши цивилизацията още преди да покълнат семената на промяната".

# 509
  • София
Може би този текст е писан преди десетина години, защото ако бума е бил през 70-те,
то сега диапазона е 17-40 годишни индигота  Wink Peace

Общи условия

Активация на акаунт