ПЛЕВЕН - 100

• 17 707
  • 291
  •   1
Отговори
# 120
Пак съм аз. ))
Я да ви попитам, някой ходил ли е в този детски клуб
http://www.zapleven.com/reference_view.php?p=ref&id=317

# 121
Мира,това е детския клуб,който беше на Дойран. Сега се е преместил до Анастасията  Peace Вътре е мъничък,но пък видам,че вече са отворили лятната градина.

# 122
Мира,това е детския клуб,който беше на Дойран. Сега се е преместил до Анастасията  Peace Вътре е мъничък,но пък видам,че вече са отворили лятната градина.

О, чудесно, аз и в него бях ходила да проверя миналата година за РДто, но не ми хареса, че е малко вътре.
Мен точно лятна градина ме интересува да има, че не искам да се завираме пак вътре.)) Ще отида сигурно тези дни да видя как е. )

# 123
Уф, няма никой тук. Явно сте по центъра  Sad    Искам и аз, не ми се работи в това време   Rolling Eyes

# 124
Гледам за вируси сте писали-Божидарко ми се раздриска.Това ми е най-големия ужас след миналото море.  Tired

# 125
  zdraveite !Mnogo blagodarya na Diviana za priyatelskata zabelezka otnosno pisaneto mi na latinica,no ne moga da si pozvolya da promenyam nastroikata na klaviaturata mi ,zashtoto pisha ot ofisa.Predelno yasno mi e nezelaniweto i diskomforta vi da "me razcitate",no ne razbiram tiya zaplahi s moderatori  i t.n.     Ne razbiram-ima "nepisani pravila",po koito se rukovodite,kogato priemate novo ime vuv foruma!? Naistina dulboko suzalyavam,misleh ce e dostatucno prosto da si dobra maika ! Shocked

# 126
Здравейте, нещо нямам време да пиша
Махнаха ми кърлежа в събота вечерта, малък беше, не остана главата вътре, всичко ок
Преди мен чакаше дядо за махане на кърлеж, след мен дете на няма и две години за същото

Джина, от сестра ти си зависи дали иска да кърми или не и кой ще послуша, ти си и най-близкият личен положителен пример и не е лошо да и обясниш всичко, което знаеш
В кърмаческия да се чете не е изобщо много, защото статиите са резюмирани и са по проблеми, има инструкции за първите дни с бебето и тн

Тя от какво се притеснява не разбрах? Че не се наяжда ли? Бебето е нахранено, ако
- е сравнително спокойно *макар, че от мн малки бебетата може да плачат от колики, претопляне и тн
- пълни памперсите - не се гледа акането, а пишкането
- наддава - ако се прави  контролно кърмене се гледа не едно теглене лед ядене а се сумират всичките грамове за 24 часа

Кърми се на поискване, в началото е нормално да спи и повече от 3 часа и да не иска веднага да яде, може да не го буди, а да легне до него и да му предложи гърда - ще посуче и ще продължи да спи, аз лично не съм будила Яна никога, нито пък Елена, Яна е имала паузи от по 4-6 часа на тази възраст, после постепенно си нагоди сученето на около 3-4 часа
Ели пък си искаше на два часа и половина и никога не е спала чак 6 часа, ако детето пък иска да яде по на често от 3 часа - също е нормално

Не знам сестра ти какво разбира от специалисти, но в Плевен педиатър подкрепящ или обясняващ за кърменето едва ли ще намери, всички ще си карат по това, което са учили - кърмене на 3 часа, пиене на вода, захранване от 40я ден със сокчета - всичко това се отрича от Световната Здравна Организация
Неонатолозите наистина са по в час, но пак си е до ситуация
Ако иска да търси съвети нека иде при доцент Недкова - шефката на детското отделение в окръжна болница, тя е шеф на Националния Кабинет по Кърмене

Детето суче ли? Има ли желание? Каква и е позата на кърмене? Според теб нормално ли захапва зърното? Ти все пак си кърмила и имаш някаква представа
 Или просто сестра ти е притеснена и неуверена? Ако е така - говори и и я успокоявай повече или я дай насам  Wink Аз съм като всички чели кърмаческия, не съм специалист, ще се обучавам догодина за консултант, но ако има конкретни въпроси - да ми се обади

# 127
Мони, мисля, че не трябва да променяш настройкита на клавиатурата си, за да използваш Кредор, прочети пак в правилата на форума
Просто тук е така - всички се научават и свикват, така действат и всички чужбински майки доколкото знам

На мен един от първите ми постове в плевенската тема беше огромен, ама чаршаф баш, на латиница, Дивиана ми направи забележка и с помощта на кредор го пусна на кирилица, аз също фучах и се ядосвах, но тук е като във всяка друга общност - има си правила и ако не се спазват  - малко или много другите са склонни да те игнорират - да не те четат например, а модераторите мисля и могат да ти ограничат достъпа, ако рано или късно не почнеш да пишеш на кирилица
Иначе много добре те разбирам, много е гадно да си пред компа и да се мъчиш и всичко да ти е ново и да няма кой да ти покаже  Hug

# 128
Деска,аз не мога да отида заради Здравко . Иначе аз каквото знам съм й го обяснила и постоянно й обяснявам. Но си знам,че всяка майка като сес тресне,че детето не суче и дава АМ. Мен Айла най-много ме е подкрепяла,а и това че от АМ нададоха по 2кг. и набързо го спрях Simple Smile
Днес ще ходят при доц.Недкова,да видим дали ще ги убеди.
YANICKO ,не се сърди,не знам защо си решила,че някой те заплашва,просто мисля,че в правилата на форума пише,че трябва да ползваме кирилица.А за това,че нямаш в офиса май някой ти беше предложил да ползваш кредора.Аз също съм го ползвала ,когато са ми преинсталирали компа и още не съм имала кирилица,фонетична поне,че другата не мога да я ползвам Simple Smile
Не си мисли,че някой е против теб,но наистина е кофти да се чете на латиница и да си призная аз лично пропускам такива постове,без нзачение дали са в бг-мама или другаде.Даже и в скайпа мразя някой да ми пише на латиница.Много е досадно.

# 129
  Naistina dulboko suzalyavam,misleh ce e dostatucno prosto da si dobra maika ! Shocked

Това да пишем на български не ни прави лоши майки ,нали Naughty.
Аз също не се старая да чета постове на латиница ,просто ме заболяват очите да се взирам.

Де Що ,като родя и ще ти искам курсове за кърмене ,задължително ,като знам що зор беше с малката докато се натъкмим една с друга.

# 130
Здравейте и от нас
Честита  юбилейна тема  bouquet
Аз да се запиша за днес
Бяхме на консо -беба вече е 2 450 и се е обърнала  със главата на долу Wink
Лека вечер от нас

# 131
Здравейте и от мен. )))

Днес пак излязохме късно, но поне беше малко по-прохладно. )) а и Калина се държа чудесно докато пиехме кафе, обикаляше си насам, натам, занимаваше се с разни неща....абе направо спокойствие. ))) Минахме и през личната лекарка, заради зачервяването отпред....сега ще пробваме с цинкова маз, пък да видим какво ще стане.

YANICKO, наистина не виждам за какво се сърдиш. Човек като има желание, ще намери начин да пише на български. Неприятно е да се чете на латиница определено.

# 132
  zdraveite !Mnogo blagodarya na Diviana za priyatelskata zabelezka otnosno pisaneto mi na latinica,no ne moga da si pozvolya da promenyam nastroikata na klaviaturata mi ,zashtoto pisha ot ofisa.Predelno yasno mi e nezelaniweto i diskomforta vi da "me razcitate",no ne razbiram tiya zaplahi s moderatori  i t.n.     Ne razbiram-ima "nepisani pravila",po koito se rukovodite,kogato priemate novo ime vuv foruma!? Naistina dulboko suzalyavam,misleh ce e dostatucno prosto da si dobra maika ! Shocked

Не е нужно да променяш настройките си, за да ползваш Кредор! Това е едно синьо бутонче, което ще видиш в горния край на страницата си. Натискаш го, избираш ВР /българска фонетична/ и пишеш. Лесно, просто и по правилата /писаните/.

Цитат
Тези, които нямат инсталирана кирилица, могат да ползват KREDOR или алтернативни програми за кирилизация.

KREDOR позволява на посетителите на форума да превключват режима на работа на клавиатурата си в зависимост от нуждите и предпочитанията им, когато набират текст. 
Това е полезно за голяма част от потребителите, намиращи се в чужбина
, но често и на тези намиращи се в България.  Много от компютрите, използвани от българи в чужбина, в университети, библиотеки и във фирми не само, че не са кирилизирани, но и възможността за кирилизация е блокирана.  Често дори компютри в България не са кирилизирани или имат някакъв проблем с кирилизацията.

С тази технология потребителите, ще могат кликвайки на бутона над полето за въвеждане на текста на съобщението да превключат режима на работа на клавиатурата си към Фонетичен или БДС, без да е необходимо компютърът им да е специално кирилизиран.

Бутончето за смяна на клавиатурите функционира напълно с Internet Explorer v.4 или по-следваща, Netscape 7.0 или Mozilla/Gecko 1.x.  При другите браузъри бутончето просто не се показва.

Една подробност: при клиентски конфигурации които не приемат cookies, избраният режим на клавиатурата не се запазва при преминаване към нова уеб-страница.

Цитат
Как да ползваме Kredor?

Основна клавиатура - бутончето е синьо с изписани букви EN.
При избрана основна клавиатура от бутона Kredor, въвеждате текст спрямо избраната от Вас клавиатура от Вашия компютър - т.е. ако сте избрали кирилица - пишете на кирилица, ако сте избрали латинска - пишете с латински букви.

Българска фонетична клавиатура - бутончето е червено с изписани букви BP.
При избрана от бутона Kredor фонетична клавиатура, въвеждането на текст е спрямо таблицата на фонетичната подредба, независимо от избраната клавиатура на Вашия компютър. Т.е. независимо дали на Вашия компютър имате или не кирилизация, Вие ще въвеждате текста спрямо фонетичната подредба.
...
Продължението е тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4823
Моля те, прочети темата!

Да се похваля, че ми излязоха резултатите от БХС. За моята възраст, риск 1:940 за Даун и 1:2200 за Едуардс, мисля че е добър резултат.
И да се оплача... имам мутация на ген и минавам на инжекции фраксипарин. Надявах се силно да ми се размине, но не би.

Честито на сменилите зъбче и на заималите с ново такова! Sunglasses
И поздрави на всички ви! Hug

# 133
YANICKO  не може да ползваш кирилица от служебния комп-р, но можеш да пишеш през работно време от офиса...  dontknow
според мен правилата са си правила, иначе става анархия...

# 134
Mirama,защо не пробваш това синьото/пак му забравих името/.На Хриси то й помогна определено,иначе сега си я мажа с цинковата маз-профилактично.
Дивиана,аз като бях бременна не ги знаех тези изследвания-БХС и ФМ,но щом ти мислиш,че е добре-значи е така Peace
Kris4an,види му се края Heart EyesПредполагам си по-спокойна сега,когато се е обърнало бебчето Hug
Айде и от мен лека нощ.И ако има мераклии за ранни разходки-ние след 9 сме в Градската,че после става само за бира Mr. Green Laughing

Общи условия

Активация на акаунт