Ще имам близнаци! Тема с продължение....12

• 23 762
  • 421
  •   1
Отговори
# 345
Чоко, много се радвам за хубавите новини около вас, все така бързо да растете и да наддавате!
При мен, въпреки че също са едри бебките и са седалищно, никой все още от докторите не коментира начин на раждане или дати. Преди две седмици д-р Марков само каза, че според него през август ще е раждането, но нищо повече! Всеки път само ме гледат на ехограф, кръвно, обиколка на корема и обсъждаме въпроси, ако имам някакви. И аз съм се отпуснала и успокоила и засега не си мисля за самото раждане.
Иначе у нас е весело, бяхме поръчали по- голям гардероб за спалнята, който да заеме едната стена открай до край, той чак сега стана готов и сме изнесли абсолютно всичко от стаята /съответно другите стаи преливат от багаж/ и си имам 4- ма майстори да го сглобяват. После почват монтажа на детската и нови мебели за коридора. Как ще се оправяме след това, не ми се мисли,  newsm78! Добре че децата помагат и вечер мъжа ми! Ние сме ги поръчали преди сигурно три месеца, ама майстора все се бавеше, докато преди три седмици не отидохме до цеха му и като ме видя с огромния корем  #Crazy се стресна и се задвижи! Аз му казах- ще взема да родя и после отказваме поръчката, защото няма как с две бебета и хаос в къщи #Cussing out. Поне работи качествено и съм доволна от резултата!

# 346
  • София
Само хубави новини при вас, така положително се зареждам  Laughing Laughing Laughing
milasara направо те чакаме с двата лъва  Heart Eyes Heart Eyes, твърдо слагаш дата 23 - ти и това е  Laughing Laughing Laughing Стискам палци всичко да е наред и да е най-хубавото раждане  Hug Hug

# 347
Здравейте мами.Чо ко и ние сме доста едрички май 677 и 674 казаха ми да внимавам с кръвното ако почна да го вдигам и да имам контракции да постъпя в болница,но за сега всичко е ОК моето кръвно е ниско или нормално 120/80 шийката ми е запазена и ни разрешиха са пътуваме ако всичко е ОК.Но не са ми казали нищо за тонове понеже сме едри.

# 348
Привет и от мен на всички мами! Прочетох, че  всички бебоци са добре. Дано да са все така до раждането, а и след това.
Да кажа сега и за мойте мъжлета. Миналата седмица бях за последно на преглед и бяха съответно 535гр. първия и 485 гр. втория /сигурно сега са пораснали малко/.
В събота ходихме на сватба на Боровец и двата мъника не спряха да ритат цяла вечер /сигурно от силната музика/. Но си тръгнахме по - рано.
Преди 3 дни пък чествахме с таткото 2 години от сватбата ни /само двамата/ в едно ресторантче.

Много ми е приятно да ви чета, въпреки че рядко се включвам. Зареждате ме с толкова положителни емоции, а и научавам много нови неща. Laughing
Леко бременеене на всички от мен.

# 349
Бравo на всички бебетата- добре наддават .... хубаво си ги храним.
Baby_one, по принцип тоновете започват да се мерат около 30-32 седмица. Нашата лекарка излиза за 1 месец в отпуска и след прегледа на 16ти юли (тогава ще сме 27 седмица) янам да се видим до към 31 и по скоро ми го каза , за да имам предвид, да следя датите, защото няма да я има и трябва сама да се организирам и да отида.По мои сметки ще започнемда си слесим тоновете около първата седмица на Август.
Така че имаш време, особено ако ще посешаваш доки скоро, най-вероятно до месец и на теб това ти предстой Simple Smile

# 350
  • София
Прекрасни новини за всички бебчета!!Дано темата да върви все така!  bouquet
Pitia,благодаря за пожеланието! Hug
Днес се видях с д-р Игов да му занеса разните документи за раждането и му казах,че съм съвсем сериозна за по-късното раждане и той обеща да го обсъдят с д-р Стаменов и евентуално да сменим датата.Ще видим във вторник,когато ще ми вземат кръв и урина и ще се видим с д-р Игов пак.

# 351
  • Близо до София
Cho_ko , знаеш ли от коя дата излиза отпуска д-р Андреева, онзи ден бях при нея и ми каза че ще излиза отпуск но не я попитах от кога.

браво на всички бебчета, все така да се хранят и да растат.

да споделя и аз за нашите юнаци, бяхме на преглед на 23.06, само да знаете колко са пораснали за 3 седмици близо два пъти са наддали сега са по 1700 г и 1500 г. и вървят със седмица напред. Ние почваме да мерим тоновете от 09.07 - 30 г.с. Тогава пак ще се видиме с докторката.

# 352
  • София
milasara специални поздрави на док. Игов и от мен, ако всичко е наред с изследванията , той винаги е толерирал по-зрелите бебета и прави всичко възможно да са доносени  Hug Hug Hug

# 353
Привет двоини бременелки! HugНе съм писала от доста време,но за сметка на това редовно ви чета! Heart EyesИзпълвам се с кураж и надежди всеки път когато посетя форума,за което силно прегръщам всички ви  Hug
Гледам си говорите за теглото на бебетата и съм краино разочарована от моята док! Tired Колкото и пъти да ме е гледала на ехограф,никога не ми е казвала колко тежат  newsm78 и до сега не знам колко са тежки  ThinkingНарочно отидох да следя бременността си в Токуда,само заради добрата им апаратура,но съм краино недоволна,на сичкото отгоре миналия път я попитах за шииката,а тя ми отговори,че с ехографа не могла да види? newsm78
Сега си смених личната и на 1юли ще си взема направление за преизбор на АГ,колкото и късно да е. PeaceМоля да ми препоръчате някой,който е по-квалифициран с близнаци. Praynig
Е пооплаках се и ми олекна! EmbarassedБлагодаря ви за търпението,че изчетохте негативния ми пост! Heart Eyes

# 354
Mim4eto007 моята АГ също не ми казва теглото на бебоците, обаче аз си питам. Тъй като съм със серклаж се интересувам и за шийката на матката, въпреки че най-добре се вижда с вагинален ехограф. Така че не се притеснявай да задаваш въпроси на твоят АГ, защото ще си по-информирана и по-спокойна за бременността.
Леко бременеене и успех от мен.

# 355
  • София
Айла, имам грижа от няколко дни, ама не бях сигурна. Дария много бавно наддава напоследък. За последните два дни само 10 г е качила. И всъщност, напоследък доста малко се храни. Буди се на три часа, но количеството не е голямо, според мен. Не знам колко изяжда от гърдата, но после от добавката поема само около 30тина грама, на фона на 60-70 г преди... Всъщност проблемът е, че продължава много да се изморява на гърдата. Сложа ли я на гърда - на 15тата минута вече спи и отказва да поема повече каквото и да било. Докато с биберона не е така. Направих няколко експеримента - не я слагах на гърда, а я храних с изцедена кърма и АМ и определено не заспиваше така непробудно, а и си похапна добре. Щом обаче я върнах на гърдата, кофти сценарият започна отново... Иначе не отказва хранене от гърда. Какво да правя се чудя?  newsm78
  Зайобайо как се развиват при вас нещата. Извинявай, че сега пиша но бях една седмица на село, а там нямах нет...

# 356
Десико,
Доколкото разбрах 17ти Юли и е последния работен (петък) и после 3 или 4 семдици няма да я има. Връща се или на 9ти АВгуст или на 15ти, но най-добре я питай, може и да не съм разбрала.
Вие коментирали ли сте нещо относно раждане и евентуално периода- имам предвид седмиците? Или за сега не е ставало въпрос. Мене ми каза нещо за след първата десятка на Септември, тогава ще смм 36та седмица, но било много рано (разбира се и аз така смятам) от сега да го мислим. Но все пак....нали съм любопитка...да се допитам до по-напредналите от мен

# 357
Здравейте на всички! Днес ходих на преглед и моето АГ видя един добре оформен плодов сак с "точка" вътре и още едно подобно образувание на плодов сак, но още слабо неразпознат. В 5 г.с. съм. Обясни ми се, че второто подобие на плодов сак се развива с 1 сед. по-късно, предполага се че е имало две оплождания. Някой да е имал подобен случай.

# 358
  • Варна
tsvetyv, още е много рано да се определи дали са близнаци.При мене втората еднояйчна близначка я видяха с вагинален ехограф 7-ма седмица, беше се скрила зад първата.Когато отидеш следващия път, ще ти кажат.Има някои близнаци ги откриват лекарите много по-късно, поне така съм чувала.

# 359
  • Близо до София
Десико,
Доколкото разбрах 17ти Юли и е последния работен (петък) и после 3 или 4 семдици няма да я има. Връща се или на 9ти АВгуст или на 15ти, но най-добре я питай, може и да не съм разбрала.
Вие коментирали ли сте нещо относно раждане и евентуално периода- имам предвид седмиците? Или за сега не е ставало въпрос. Мене ми каза нещо за след първата десятка на Септември, тогава ще смм 36та седмица, но било много рано (разбира се и аз така смятам) от сега да го мислим. Но все пак....нали съм любопитка...да се допитам до по-напредналите от мен
Чоко, благодаря за инфото. Знам че доки се връща на 09.08, но незнаех кога излиза в отпуск, ще искам да ме прегледа преди да излезе. За раждането говорехме при последния преглед на 23.06. Ще бъде секцио 2 седмици преди термина т.е. края на август и някъде в 37-38 г.с. Дай Боже да устискаме с бебоците до тогава или колкото се може повече. Нашите бебчета вървят доста напред - около 10 дена.
Другата седмица съм при Марков на ФМ и после се разбрахме с доки да види резултата, така че на 09.07 ще се видя с нея и ще доуточниме кога ще ме прегледа тя, тогава ще мериме и първите тонове на бебчетата.

Общи условия

Активация на акаунт